Şimdi Ara

Bilgisayar donuyor bazen mavi ekran veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir kaç hafta önce yeni 2x 8gb ram, sıvı soğutma, kamera ve mikrofon aldım. Hepsini taktıktan sonra her şey on numara çalıştı. Ancak ne zaman PUBG ya da BF V gibi ağır oyunlara girsem bilgisayar yarım saat 1 saat sonra donup kalıyor, seslerde de donuyor hatta, aynı sesi sonsuza kadar duyuyorsunuz. Mecbur alttan kapatmak zorunda kalıyorum bilgisayarı.

Neler denedim?
    İlk olarak sorun kesin ramlerde diye düşündüm ve BIOS u updateleyip memtest86 kullandım ancak ramlerde hiç bi sorun tespit edemedi.
    Eski ramlerimi denedim sonuç gene aynı, yarım saat sonra bilgisayar donup kalıyor.
    Bilgisayarı tamamen söktüm, içindeki bütün parçaları çıkartıp tek tek temizleyip tekrar monte ettim, sonuç gene aynı, bir şey değişmedi.
    Yeni aldığım kamera ve mikrofonu çıkartıp öyle denedim belki bir şey olur diye o da olmadı.
    Bilgisayara format attım, bütün driverları güncelledim, değişen gene olmadı.
    Bi tek sıvı soğutmayı çıkartıp eski soğutmayla denemedim çünkü eski fanlarım şu anda hasarlılar...

Bilgisayarın özellikleri
    Intel i7 4790k

Anakart GA-Z97X-UD3H rev 1.1

2x Kingston HyperX Fury 8gb 1866mhz ddr3 ram

GTX 1070ti

Gamepower Iceberg 240 CPU Cooler

Thermal Take 600W Power Supply

Ayrıca artık bu donmalar daha sık yaşanmaya başladı, artık hiç bi oyunu açamadığım gibi (açabiliyorum ancak 5 ya da 10 dk sonra donuyor) internette gezinirken bile ya da bilgisayarı yeni açtığımda donuyor. Bazen şansıma mavi ekran hatası da veriyor MAVİ EKRAN HATASı. Yeni formatladığım için bluescreenviewerden bir kesit atamadım ancak bu da işe yarayabilir diye umuyorum. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler, aklıma gerçekten hiç bir şey gelmiyor...

• Bilgisayarınızdaki disklerden hiç bahsetmemişsiniz. Windowsunuz hangi diske kurulu?

Öncelikle bilgisayarınıza hard disk sentinel programını indirip kurun. Program açıldığında sağda bilgisayarınıza bağlı diskler gözükür. İlk sıradaki diskin durumu hemen sol taraftaki ilk pencerede gösterilir. Her disk için tek tek seçim yapıp soldaki ilk ekranın görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Disklerinizde bir sıkıntı var ise görmüş oluruz.

Bilgisayar donmalarının, reset atmalarının, yavaşlamalarının genelde ilk şüphelisi diskler olur. Özellikler windowsun kurulu olduğu diskte ufakta olsa bir sıkıntı var ise bu sorunların olma ihtimali vardır. Sağlık durumu %99 olan diskin bile bilgisayarda donmalar yaptığını gördüm.

Velhasıl disk veya disklerinizin görüntüsünü çekip buraya atın. Duruma göre neler yapılabileceğine bakalım.

Kolay gelsin.

• Bilgisayar donuyor bazen mavi ekran veriyorBilgisayar donuyor bazen mavi ekran veriyor

Buyrun, HDD de bi sorun var gibi gözüküyor. Ancak SSD ye kurulu win7.

• ironeye İ kullanıcısına yanıt
    Disklerinizin ikisinde de sıkıntı var görüldüğü üzere. Hard diskiniz zaten ömrünü tamamlamış gibi. Mavi ekran hatalarının büyük bir kısmı hard diskinizden kaynaklı tahminimce. Hard diskinizin üzerinde kurulu olan oyun program vs... şeyler varsa bilgisayarınız sorunlu hard diskinizi kullanmakta sıkıntı yaşayacağı için bozuk olan yerleri okuyamadığında mavi ekran hataları donmalar meydana gelecektir. Program yüklü olmasa da Windows onun üzerinde kurulu olmasa da hard diskiniz bilgisayara takılı olduğu sürece windows onu kullanır. Bu sırada yine hata alma ihtimaliniz vardır.

Sdd'niz sağlığı da %10 oranında düşmüş gözüküyor. Kesin bir şey diyemem tabi ama ilk mesajımda dediğim gibi sağlığı çok az azalsa bile bilgisayarınızda karşılaştığınız hataları verme ihtimali var.

O yüzden ilk olarak hdd'nizi çıkartıp sadece sdd takılı iken, ssd üzerine kurulu oyunları oynayıp test edin ama uzunca bir süre test edin. Eğer bahsettiğiniz sıkıntıları göstermiyor ise sorunlarınızın kaynağı hdd'nizdir. Hdd'yi yedekledikten sonra bilgisayarınızı takmazsanız sıkıntı kalmaz ama sadece ssd'niz takılı iken yine o sıkıntıları veriyorsa ssd'nizde bozulmuştur demektir. Yeni bir ssd almanız gerekebilir.

Kolay gelsin.

• Teşekkürler, bugün deneyeceğim umarım işe yarar.
  • Şimdi denedim, malesef durum aynı. :( Sadece sdd takılı iken de yapıyor, ancak ssd'yi alalı daha 1 ay oluyor hiç bi problemi olmamıştı. Sorununun disklerle alakalı olduğuna kesin emin misiniz ? Başka deneyebileceğim bir hard diskim de yok.

Ha şu da var tabi. Hard diskinizi bilemem ama yeni aldığınız ssd'niz o hale getiren nedir? Evinizde sürekli elektrik gidip geliyor mu yada voltaj düşmesi oluyor mu? Anlık elektrik gidip gelmesi. Bunlar aniden bilgisayarınızın kapanmasına neden olur. Bu durumda diskleriniz zarar görebilir. Bilgisayarınız kapalı olsa da anlık gidip gelen elektrik yine bilgisayarınıza zarar verebilir.

İşte kesin emin olmak için sağlam bir diske ihtiyacınız var. Eğer tanıdığınız bir bilgisayarcı veya bir akrabanız varsa ondan disk temin etmeye çalışın. Denemeden tabiki buradan kesinlikle diskleriniz sorununuzun kaynağı diyemem ama ortada hiç de hafife alınmayacak bozuk disk bilgileri var.

Kolay gelsin.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.