Şimdi Ara

Bilgisayar direk kendini kapatıyor...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar dediğim gibi bilgisayar direk kendini kapatıyor durup dururken neden olabilir sizce remleri kontrol ettim çıkardım başka rem taktım gene aynı hatayı yaptı ... virüsdendir dedim format çaktım format sırasında aynı hatayı yaptı benim görüşüm arkadaşlar işlemciden olabilir işlemci fanı soğutmama olayı işlemcinin termal macununu temizleyip tekrardan termal macun sürsem düzelirmi yada başka nedeni olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar... bu arada kapandıktan sonra tekrar basıyor 4 5 saniye sonra tekrar kapatıyor sonra açıyorum yarım saat falan kullanıp tekrar kapatıyorum şimdiden teşekkür ederimm.



  • psu veya işlemci ; ikisinden birindedir sorun. aşağıdaki linkten uygun programı indirip işlemci ve sistem sıcaklığının görüntüsünü buraya eklersen daha iyi yardımcı olabiliriz.


    http://www.cpuid.com/hwmonitor.php
  • kardeşim şu an yapamam ama en yakın zamanda atarım pc alt katta kaldı sökülmüş halde en kısa zamanda donucem bende powerle işlemci yi düşündüm işlemci ısınıyor olabilir deme yapıcağım şey güzel bir şekilde temizleyip termal macun sürüp deneyim olmazsa poweri değiştirip deneyim oda olmazsa tekrar sizden yardım isterim...
  • Benim de başıma gelmişti. Kontrol ettiğimde işlemci fanının yerine tam oturmadığını gördüm ve biosdan kapanmadan önce gördüğüm cpu sıcaklığı 105 derece idi. İşlemci fanının yerine oturup oturmadığını, ayrıca fanın dönüp dönmediğini kontol edin. Diğer bir ihtimal de güç kaynağınız ile ilgili bir sorun.
  • Güç kaynağı yetmiyor bence.
  •  Bilgisayar direk kendini kapatıyor...!


    evet arkadaşlar işlemci sıcaklığı power sıcaklığı falan hepsi burada sorun şimdi neyle alakalı bilgi verebilirmisiniz. şimdiden tşkr ediyorum cevaplarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar yardım edicek yokmu resim çektim bi cvp atan olmadı sizce power damı termal macun la temizledim işlemciyi yine tık diye kapatıyor kendini.
  • sıcaklıklara birde biosdan bakabilirmisiniz.
  • dostum büyük ihtimal senin dediğin gibi termal macunun eskimesi veya silinmesi, eğer etrafında termal macun bulamassan diş macunu kullan şahsen ben 5 aydır oyle kullanıyorum
  • yeni değiştirdim kardeş termal macunu tekrar aynı problemi verdir çözemedim vallahi napcam ... bilgisayarcıyada götürmek istemiyorum ...
  • sorun bios ayarlarındada olabilir ayrıca yeni bir parça değişikli yaptınmı psu felan yada işletim sistemini değiştinmi sana tavsiyem analkarta jumber reset çek bios güncellemesi yap bütün parçaları çıkarıp tak eğer gene bir sonuç çıkmassa büyük ihtimal hardiskine (d veya e ye) zararlı yazılımlar bulaşmış bunlardan tek kurtuluş biçimlendirmedir başka hardiski takıp çalıştırırsan ne demek istediğimi anlarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tulamistad

    sorun bios ayarlarındada olabilir ayrıca yeni bir parça değişikli yaptınmı psu felan yada işletim sistemini değiştinmi sana tavsiyem analkarta jumber reset çek bios güncellemesi yap bütün parçaları çıkarıp tak eğer gene bir sonuç çıkmassa büyük ihtimal hardiskine (d veya e ye) zararlı yazılımlar bulaşmış bunlardan tek kurtuluş biçimlendirmedir başka hardiski takıp çalıştırırsan ne demek istediğimi anlarsın.

    bende arkadaş gibi düşünüyorum...jumper i bi dene...
  • Cmos reset iş görebilir ama HDD arızasına pek katılmıyorum daha doğrusu hdd de arıza olsa dahi format çözüm olmayacaktır keza arkadaş format atarken de aynı sorunu yaşadığını dolayısıyla formatı başarıyla gerçekleştiremediğini belirtmiş. Sıcaklık değerlerine bakılacak olursa soğutma sisteminde de bir arıza olmadığı görülüyor ki görülen değerler Sempron için son derece normal , ama yük durumundaki hallere de bakmak gerekir keza sıcaklık kontrolünü everest ile sistem kararlılık testi sırası görebilsek daha uygun yorumlarda bulunabilirdik. Son durumda ben asıl sorumlunun PSU olduğunu düşünüyorum,sorunu yaşayan arkadaş belirtmemiş ancak verimsiz bir PSU kullanıyorsa güç kaynağı miyadını doldurmuş olabilir. Bu durumda sağlıklı bir yöntem olarak düzgün çalışan verimli bir PSU ile deneme yapılabilir. En azından PSU2nun sorun üzerinde etkisi olup olmadığı netlik kazanır. Ayrıca OC yapılıp yapılmadığını da bilemiyoruz. OC profilindeki hatalı bir parametre donanımı zorluyor olabilir. Nisbeten düşük ihtimalle de olsa ekran kartı düşünülebilir. Sonuçta sıcaklık değerlerinin verildiği tabloda GPU sıcaklığı görülmüyor. Tekrar geçmiş olsun




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.