Şimdi Ara

Bilgisayar çalışıyor ama ekran açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
106.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben dün hem işlemciye hemde ekran kartına o/c yaptım ama değereri çok az artırdığım için pek kontrol etmeden yaptım ve daha sonra gaye normal çalışıyordu. ama bugün annem bilgisayarı açık unutmuş ve artık bilgisayarı açtığımda ekran açılmıyor. ayrıca o bilgisayar açılırken gelen ses gelmiyor. ama içini açtım bütün fanlar ve ışıklar eskisi gibi normal neolur yardım edin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• biosu istersen bi default hale getir belki işe yarar
  • tamam ama nasıl yapacağım pili çıkardım fişdende çıkardım biraz bekledim anakrtın ışığı sönene kadar ama pek faydası olmadı
  • Pili çıkartıp fişten çektikten sonra 5 dk kadar bekledin mi? Biraz bekle, bios un default a gelmesi lazım.
  • KARDESIM SEN BENI DINLE
    RESET AT MAKINAYA ACILMAYA BASLAMADAN INSERTE BASILI TUT.MAKINA ACILIR SONRA BIOS'A GIR.DEFAULT YAP.RAMLER O/C KALDIRMIYORDUR.KALITELİ RAM AL VEYA O/C SEVDASINI FAZLA ABARTMADAN YAP.AYNI SEYLERI BENDE YASADIM BENDEN TAVSIYE OLSUNNN
  • Bios pilini çıkardıktan sonra makinayı aç bios u göremediysen kapat, yine anakart üzerindeki jumperları biosu resetlemek için uygun şekle getir tabi varsa. Ramleri teker teker değişik slotları takıp açmayı dene. Biosu resetledikten sonra sorun düzelmediyse büyük ihtimal donanımsal problemdir ve anakart ı mantarlamıştır. İnşallah açılır.
  • Anakartına elveda de bence Ben Asus A8V~E Deluxe Venice çipset kullanıyorum 1 ayda 2 kez aynı sorun oldu. Kasa çalışıyor ama işlemci, HDD, ekran kartı çalışmıyor, CDROM sürücüler falan çalışmıyor. İşlemci fanı dönsede işlemci çalışmıyor. Bi deneme yap: HDD nin anakart kablosunu çıkar ve kasayı çalıştır tekrar ( ya da kasa çalışırken çıkar kabloyu ) Eğer HDD den çalıştığına dair ses geliyorsa bilki aynı sorun ve anakartında büyük ihtimalle kısa devre vs saçma bi sorun var ve daha da büyük ihtimalle garantiden yenisi gelmez çünkü oc yapmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N. Flamel -- 4 Eylül 2005, 3:49:51 >
  • servis..serviss...servis....

Stefan Edberg kadar olmasa da servislerim iyidir yani
  • benim cdrom sürücüler çalışıyor açınca ışığı yanıyor ve okumaya çalışıyor ben ramlere oc yapmadım belki işlemcim yanmış olabilir ben insert tuşu işini bir deneyeyim gene yazarım
  • arkadaşım 2-3 ay once p4p800 ümede aynı sorun olmuştu. güçlü bi access pointi bilgisayarın yanındayken fişe bi taktım!!! hoppp! kilitlendi! resetledim ama bilgisayardaki fanlar çalışıyordu am ekrana görüntü gelmiyoru. Anakartı servise verdim 3 gun sonra geldi. Tek yaptıkları bios güncellemesiymiş... nasıl yaptılarsa...!
  • sin_an kardeşim çok teşekkür ederim gerçekten oldu bende bilgisayarda yaptığım bütün ocleri geri düzelttim çok sağol
  • bazen açılıyor bazen açılmıyor siyah ekran var bazende 1.2 saat sonra açılıyor nerdeyse her hafta format atıyorum ama 2 gün sonra aynısını yapıyor bazende mavi ekran hatası veriyorrr
  • Bilgisayar bi açıyor bi açmıyorsa anakartta çatlak olma ihtimali olabilir. İstersen en yakın bir servise göster derim.
  • Aynı Sorun Bendede Var :) ama bilgisayar düğmesine basıyorum ekran gendini kapatıyor sonra "RESET" leme düğmesine basıyorum bilgisayar tekrar açılıyor ve düzeliyor Bu Sorun herhangi VALL Hack tan kaynaklanmış olabilir çünkü ben CHEAT ENGİNE programını kullanırken olmuştu...
  • Bende de aynı sorun var sorun ekran kartından diyor fakat yeni ekran kartı aldım yine ekran calismadi dikkatimi çeken ekran kablosunun bir ucunun eğik olması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartını cıkartıp tekrar takar mısın
  • 5 defa denedim olmadı halbuki calisiyordu yinede sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisyarın ekran kablosunu çıkarıp ikinci giriş varsa oraya takınız
  • Bilgisayarim tamire gitti maalesef :-( 250 tl ye tamir olur dedi anakart yanmis yardimlariniz için sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urfalı1563 -- 10 Ocak 2014; 23:12:32 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.