Şimdi Ara

Bilgisayar hiç açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım hiç açılmıyor masaüstü sizce sorun nedir
    pc yi altı aydır parçaları sökük bir şekilde kaldırmıştım bu gün kurdum ve çalıştırmaya çalışınca çalışmadı sorun nedirsizce
    psu çalışıyor eminim(kurarken elektrik çarptı:)
    ramdendir dedim ram slotlarının yerini değiştirdim sonuç aynı bi kaç saniye powere basılı tuttum elektrik bosalsın diye gene açılmadı.tesekkürler.

• Hiç açılmıyor ise güç kaynağında problem olabilir. Daha detaylı bir şekilde anlatırsanız yardımcı olabilirim.
  • kasa power, reset, hddled vs kablolarını anakart üzerine doğru taktığınızdan eminmisiniz
  • sadece pwer swich i bağladım zaten bilgisayar açılsa gerisini hallederim zaten fanlar dönse yada hdd çalıssa vbi belirti olsa çalıştıgına dair
    onun dışında hepsine teker teker denedim
    hatta tornavidayla kısa devrede yaptırdım gene açılmadı
    işlemcidendir dedim işlemciyi söktüm tekrar taktım gene açılmadı
    ilk harici ekran kartı takılıydı açılmadı fiş takılıyken ekran kartını çıkarayım dedim bi zıplattı zaten (elektrik çarptı:)
    sonra ekran katını çıkartttım monitörü harddiski hiç takmadım sadece işlemci ram taktım belki güç yetmiyodur diye gene açılmadı psu daha önce çok sayıda pc kurdum kaldırdım ama bu sorunla ilk defa karşılaşıyorum

bunların dışında merak ettiğiniz soru varsa sorun cevaplarım:) Teşekkürler
  • tonyalikerem kullanıcısına yanıt
    güç kaynagında problem olmadığına eminim çünkü elektrik çarptı ekran kartından elektrik anakarta giriyor yani
  • Bu arada psununda fanı dönmüyor bilginize..
  • anakart'ı çatlamış olabilir misin :S en düşük ihtimalle :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • psuyu sök. psu' nun anakart bağlantı soketindeki yeşil uç ile herhangi bir siyahı cımbız-ataç vs yardımı ile kısadevre yap. eğer psu fan çalışmaya başlarsa o zaman psuda sıkıntı yok demektir. o durumda da anakart problemi olabilir. eğer tepki vermezse büyük ihtimal psu arızalı.
  • criptex C kullanıcısına yanıt
    dediğinizi anlamadım ama ana karta elektrik giriyo sadece fanlar falan dönmüyo yani pc nin başlaması için tetikleme olmuyor. anakarta elektrik gelmese elek trik çarparmı bana benim tahminim donanımlarda sıkıntı yok çünkü altı ay önce söktüğümde sorunsuz çalışıyordu pc.sadece tetikleyemiyorum açılması için pcyi :S
  • PSU Bozuk veya siz kabloları yanlış takdınız.
  • kalplihayat kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı +3,3V +5V +12V -5V ve -12V çıkışlara sahip. Belki de kaçak var doğrudan 220V girişi çarptı sizi.

Bilgisayar hiç açılmıyor

Bu 2 pini cımbız ya da ataç ile birbirine bağlayın. Eğer psu tepki verirse, fan dönerse o zaman optik sürücünüzü (dvdrom vs) bağlayın sadece. Eğer o da normal bir şekilde açılıp kapanıyorsa düğmesine bastığınızda o zaman anakartınızda problem olması yüksek ihtimal. (tabi power switchi doğru pinlere bağladığınızı var sayıyorum)
  • criptex C kullanıcısına yanıt
    benimki 24 girişli hocam 20 li deil nereden başlıyım saymaya
  • farketmez yeşil ve siyahı birleştireceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: criptex

farketmez yeşil ve siyahı birleştireceksin

evet hocak 2adet psu vardi ikisinide denedim yesil ile siyahi ikisindede hic tepki yok tu sonra aklima power kablosundandir geldi yedek vardi evde denedim ikiside calisiyor allah razi olsun sizden hocam cok tesekkurler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Rabbim cümlemizden razı olsun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Unutmamak lazım ki Bilgisini paylaşmayan insan kitap taşıyan merkeptir.
  • Fişleri kontrol edin eğer bir sorun yoksa power kutusu veya kablosu yanmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BostanKorkulugu -- 22 Şubat 2014; 13:04:03 >
  • quote:

Rabbim cümlemizden razı olsun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Unutmamak lazım ki Bilgisini paylaşmayan insan kitap taşıyan merkeptir.

yalniz gene bir sorunla karsikarsiyayim yardimci olursaniz sevinirim.
    ilk kisa devre yaptigimda dediginiz gibi calisti fanlari ikiside ancak sonra gene taktim ikiside calismadi kisa devrede bide pcde deniyim dedim gene calismadi front panel konnektorlerini dogru taktigimdan eminim ram fln dogru.
    birsey dikkatimi cekti fisi takinca psuya kontrol kalemini psu nun dismetaline dokundurunca kalem yaniyor yani akim geciyor disindan diger psu da denedim ondanda geciyor elimi psularin dismetaline degdirince kontrol kalemindeki isik sonuyor yani akim vucudumdan gecip kisa devre yaptiriyor onu farkettigim su an suphelendigim nokta statik elektrik falan kaldi galiba o yuzden calismiyor.uzun oldu biraz:) tesekkurler..

Rica ederim. Farklı bir priz ile denediniz mi? Eski binalarda topraklama yapmıyorlardı. Bu nedenle problem yaşıyor olabilirsin.
  • quote:

Rica ederim. Farklı bir priz ile denediniz mi? Eski binalarda topraklama yapmıyorlardı. Bu nedenle problem yaşıyor olabilirsin.

denedim sonuc ayni

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.