Şimdi Ara

bilgisayar birden bire geç açılmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim son bi haftadır bi sorunum var bilgisayar acayip yavaşladı yaa açılış çok geç olmaya başladı windows ekranında bi 20 saniye falan bekliyor sonra 10-15 saniye siyah bi ekran geliyo orda bekliyor sonra hoşgeldiniz ekranında bi 10 saniye daha bekliyor eskiden yani bi hafta önce böyle değildi virüs taraması fln yaptım ama hiçbi değişiklik olmadı ccleaner yükledim ama gene aynı acaba ne yapabilirim tavsiyesi olan varmı ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan91 -- 14 Şubat 2009; 22:21:51 >

• Arkadaşım sisteminizi yazanız Pc'nin donanım özeliklerini yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz.
  • e7300
    ep45-ds3r
    msi nx8800gt
    lg 550w power
    ramlar hiper-x 1066
  • gokhan91, arkadaşım Pc'nin sistem açılıyorda fazla durmasının temel nedeni: Pc'de olmayan donanımların Pc'de varmış gibi görünmesi mesela Pc'nizde Disket sürücü yok;ama Pc'de var görünüyor sistem yüklenme işleminde donanım testi yapıyor ve sonra açılıyor yapmanız gereken ise Aygıt Yönetici'sine girin orda Pc'de olmayan ve var görünen donanımları kaldırın. 2.si Hoş Geldiniz yazısı yazan yerde fazla bekliyorsa onun nedeni Pc açılışında otomatik açılan programlardan kaynaklanıyor örneğim msn vb yapmanız gereken ise: Başlat çalıştır menüsüne girin msconfig yazıp enter tuşuna basarak msconfig ayarlarına girin ordan Başlangıc menüsüne girerek açılan pencerede Pc'nizde bulunan programlarınızın bir listesi çıkacak orda işaretli olan her programı kaldırın Anti Virüs hariç. 3. side C: sürücüsüne Disk Birleştir yapın bunun içinde C sürücünü sağ tıklayarak Özelikler ve sonraAraçlar ve Disk Birleştir yazan yeri tıklayın ve açılan pencereden şimdi birleştir seçeneğini seçin hade kolay gelsin.

• ya aygıt yöneticisinde sadece disket sürücüsü vardı kullanmadığım onu da kaldırdım başlangıç programlarını ztn antivirüs hariç hepsini kapadım bide msn var
    disk birleştirmede yapmadım hiç ztn bilgisayar daha 3 aylık fln format atalı da 1 ay oldu

birde benim dvd bozuldu onu garantiye götürdüm şuan sadece cd-rw var ama ses kablosu takılı değil ondan olabilrmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan91 -- 14 Şubat 2009; 22:48:26 >
  • Arkadaşım Pc açılışında gereksiz yere çalışan her program sanal Ram'de yiyor ve Pc'nin Hoş Geldiniz yazısının geçtiği yerde fazla beklemesine neden oluyor msn'yi de kapatın dediğim gibi anti virüs hariç. Ayrıca Disk Birleştirme yapın mutlaka faydasını göreceksiniz. Gereksiz dosyaları silen programları da deneyin mesela System Cleaner gibi Pc'de gereksiz yere toplanan dosyaları siler örneğin Pc'de bir program silersiniz;ama bazı dosyaları silinmez buna benzer 10 defa program yükleyip kaldırdığınızda artık dosya oluşur bunlarda Pc'yi çöplüğe gönüştürür ben 2 senede bir format atıyorum Pc'ye o da yenilemk için yoksa şimdi 2 yılda 5-10 defa format atardım.
  • Arkadaşım sen bilgisayarına yeni bir donanım yada yeni bir program yüklemediğin halde son bir haftadır böyle oldu diyorsan büyük ihtimalle virüs bulaşmıştır.. Tarama yaptığın virüs programı kalitesiz olabilir.. Adını yazsaydın keşke. Bence Ad-Aware ve BullGuard ile bir tarama yap. Eğer hala çözülmediyse muhtemelen virüs sistem dosyalarına zarar vermiştir..Windowsu yeniden kurman gerekebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar geç açılıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaspersky antivirüs 8 yüklü bilgisayarda tarama yaptım üstelik en son ayarlarında yaptım
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan91

kaspersky antivirüs 8 yüklü bilgisayarda tarama yaptım üstelik en son ayarlarında yaptım

Ben bilgisayarımda tek anti-virüs programına kesinlikle güvenmiyorum. BullGuard devamlı koruma halinde ama düzenli olarak Ad-Aware ile tarama yapıyorum ve şüphelendiğim anlarda birde ComboFix ile tarama yapıyorum.. Bu arada testlere göre Bullguard Kaspersky den daha etkili koruma sağlıyor.
  • Aynı sorunu bende yaşadım bişiler yükledim sildim falan bi andan sonra hep geç açılmaya başladı ancak formatla çözebildim.
  • birleştirme de yaptım üstelik windows care programını da kullandım yok yok yok gene aynı windows xp ekranı 15 saniye ardından siyah bi ekranda 20-25 saniye bekliyor sonra 20 saniye de hoşgeldiniz ekranı formattan başka çare yok galiba ama format atmak istemyom :(
  • yokmu başka yardım edecek format atmak istemiyorum yaa :(
  • Arkadaşım bu progrmın dışında kaspersky antivirüs 8 başka bir anti vürs programı denesen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kasap1988

gokhan91, arkadaşım Pc'nin sistem açılıyorda fazla durmasının temel nedeni: Pc'de olmayan donanımların Pc'de varmış gibi görünmesi mesela Pc'nizde Disket sürücü yok;ama Pc'de var görünüyor sistem yüklenme işleminde donanım testi yapıyor ve sonra açılıyor yapmanız gereken ise Aygıt Yönetici'sine girin orda Pc'de olmayan ve var görünen donanımları kaldırın. 2.si Hoş Geldiniz yazısı yazan yerde fazla bekliyorsa onun nedeni Pc açılışında otomatik açılan programlardan kaynaklanıyor örneğim msn vb yapmanız gereken ise: Başlat çalıştır menüsüne girin msconfig yazıp enter tuşuna basarak msconfig ayarlarına girin ordan Başlangıc menüsüne girerek açılan pencerede Pc'nizde bulunan programlarınızın bir listesi çıkacak orda işaretli olan her programı kaldırın Anti Virüs hariç. 3. side C: sürücüsüne Disk Birleştir yapın bunun içinde C sürücünü sağ tıklayarak Özelikler ve sonraAraçlar ve Disk Birleştir yazan yeri tıklayın ve açılan pencereden şimdi birleştir seçeneğini seçin hade kolay gelsin.

hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler benim bilgisayarımda da windows kısmında çok bekleme vardı floppy kaldırdım, msconfig yaptım virus haricindekileri kaldırdım artık pc hızlı açılıyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: Kasap1988

Arkadaşım bu progrmın dışında kaspersky antivirüs 8 başka bir anti vürs programı denesen.

dün denedim nod32 ve avast ama yok gene aynı
  • Bilgisayarını kasan bi program olabilirmi ccleaner işini görmez kasperde yüklü diyorsun kasperden daha iyisi yok zaten benimde bilgisayarım formattan sonra windows yazısında baya bekler oldu
  • arkadaşlar sorun düzeldi inanmayacaksınız ama sadece cd sürücüsünün ses çıkısı takılı değil diye geç açılıyormuş bugun garantidedeki dvd-rwm gelince anladım
  • Çok ilginç bir olay neyse çözüldüyse gözğnğz aydın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan91

arkadaşlar sorun düzeldi inanmayacaksınız ama sadece cd sürücüsünün ses çıkısı takılı değil diye geç açılıyormuş bugun garantidedeki dvd-rwm gelince anladım

İlginç bir durum. bence sorun onunla çözülmüş olamaz. Başka birşey denerken çözmüş olabilirsin. Çünkü ben CD/DVD sürücüsünün kablosunu hiç bir zaman takmam.. Hatta biz teknik serviste bugüne kadar topladığımız hiçbir bilgisayara o kabloyu takmadık.. Hiçte sorun çıktığını görmedim. Bence sorun onunla alakalı değil..Galiba senin CD okuyucunda sorun vardı.

quote:

Orjinalden alıntı: denizkabuğu
    Bilgisayarını kasan bi program olabilirmi ccleaner işini görmez kasperde yüklü diyorsun kasperden daha iyisi yok zaten benimde bilgisayarım formattan sonra windows yazısında baya bekler oldu

Bence bu kadar emin konuşmadan önce internette virüs programları karşılaştırmasını incelesen iyi olur...En son gördüğüm testte kaspesky ikinci görünüyordu..Nod32 ise 3. idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 18 Şubat 2009; 0:05:16 >

• kaspersky sıstemınz ıyıse kulanın ben kasperky nod 32 ıyı oldugunu netten okudugum ıcım lısanslı kıs 2009 aldım kasmıyor memnunum benım pc d ıslemcıcılı 3gb ram 3.40 ghz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.