Arkadaşlar dün akşam yeni kurmuş olduğum windows 7'nin birikmiş güncellemelerini yapıyordum. bu sırada bilgisayardan linkteki videoda duyabileceğiniz şekilde dııt uyarısı gelmeye başladı. daha sonra güncellemeleri tamamladıktan sonra bilgisayarı tekrar başlattım ve bilgisayar açılmadı ve işletim sistemini yükleyemiyor, bozuk yada hatalı kısım diye bir uyarı verdi. işin komik yanı verdiği hatanın fotoğrafını çekmek için şimdi bilgisayarı tekrar açtım ve bu sefer açıldı .
uyarı sesleri ile ilgili aşağıdaki gibi bir açıklama buldum ama benimki hangisi oluyor, çıkaramadım. Sanki hdd'de windowsu kurduğum kısımda bir hata var gibi geliyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
Bu arada bu uyarıyı verirken sıcaklıklarla ilgili bir sorun yoktu. Bütün parçaların sıcaklığı 30-35 derece civarındaydı. sorun sıcaklıkla ilgili değil yani.
1)Sürekli Ses: Güç kaynağı arızası 2) Birçok kısa bip: Anakart arızası 3) 1 uzun: Bellek tazelenmesinde hata 4) 1 uzun 1 kısa: Anakart veya BIOS çipi arızası 5) 1 uzun 2 kısa: Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır) 6) 1 uzun 3 kısa: Ekran kartı arızası 7) 2 uzun 1 kısa: Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) ) 8) 2 kısa: Bellek parity (eşlik) hatası 9) 3 kısa: Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata 10) 4 kısa: Timer hatası 11) 5 kısa İşlemci hatası 12) 6 kısa: Klavye işlemcisi hatası 13) 7 kısa: İşlemci hatası 14) 8 kısa: Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası 15) 9 kısa: BIOS ROM hatası 16) 10 kısa: CMOS okuma/yazma hatası 17) 11 kısa: Tampon Bellek Hatası
şimdi tekrar win 7 kuracağım ama parçaların garantisinin bitmesine az kaldı. Formatla çözülmeyecek bir sorun varsa o parçayı servise vereyim mi?
şimdiden yardımlarını için teşekkürler.
Önce güç kayğından kapatın bi süre bekleyin, yada fişten çekip bekleyin. Bi etkisi olmaz ise Bios resetleyip bi deneyin derim ben. post geçip boot ekranına kadar gelmezse bi daha bakmak laızm. anakart nedir?