Şimdi Ara

Bilgisayar Aniden Kapandı. Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar masaüstü bilgisayarım birden kapandı. Ekran açıkken mouse birden durakladı ve takıldı. Daha sonra bilgisayara reset attım fakat bir daha açılmadı. Bilgisayarı başlattığım zaman sistem çalışıyor gibi duruyor. Ama işlemci fanının pervanesi dönmüyor. Tüm herşey çalışıyor ama işlemci fanı bir tık ileri gidip geri geliyor dönmüyor hiç. Ve monitörede görüntü gelmiyor bu yüzden.

Bir ara açılır gibi oldu gene dondu ve ondan sonra hiç açılmadı hep bu sorun devam etti. Dün oldu bu olay belki aşırı ısınmadan böyle oluyodur diye düşündüm bir gün bekledim fakat gene değişen bir şey olmadı. İşlemci fanın pervanesi donmediği için işlemci bölgesi aşırı ısınıyor.
    İşlemci ve ekran kartının termal macunu değiştirdim biraz dinlendirdim fakat sorun gene aynı açılmıyor pc bu şekilde başlıyor işlemci fanı dönmeden öyle kalıyor.

Sorun ne olabilir acaba? teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: t7k5

Arkadaşlar masaüstü bilgisayarım birden kapandı. Ekran açıkken mouse birden durakladı ve takıldı. Daha sonra bilgisayara reset attım fakat bir daha açılmadı. Bilgisayarı başlattığım zaman sistem çalışıyor gibi duruyor. Ama işlemci fanının pervanesi dönmüyor. Tüm herşey çalışıyor ama işlemci fanı bir tık ileri gidip geri geliyor dönmüyor hiç. Ve monitörede görüntü gelmiyor bu yüzden.

Bir ara açılır gibi oldu gene dondu ve ondan sonra hiç açılmadı hep bu sorun devam etti. Dün oldu bu olay belki aşırı ısınmadan böyle oluyodur diye düşündüm bir gün bekledim fakat gene değişen bir şey olmadı. İşlemci fanın pervanesi donmediği için işlemci bölgesi aşırı ısınıyor.
    İşlemci ve ekran kartının termal macunu değiştirdim biraz dinlendirdim fakat sorun gene aynı açılmıyor pc bu şekilde başlıyor işlemci fanı dönmeden öyle kalıyor.

Sorun ne olabilir acaba? teşekkürler şimdiden.

ekran kartını çıkarıp takarmısın

• başka psu ile çalıştırmayı dene

Orijinalden alıntı: Kpt.Pilot B.Y.

İşlemci fanının ucunu egzos fanı yerine takın bakalım çalışacak mı

egzos fanı derken kardeş o nasıl oluyor.

O fan nereye bağlıysa CPU fanını oraya takmayı dene.

Orijinalden alıntı: Kpt.Pilot B.Y.

Kasanın arkasındaki sıcak havayı dışarıya atan fan

O fan nereye bağlıysa CPU fanını oraya takmayı dene.

Kasa kapak fanı iptal benim onu atmıştım kapağı ile birlikte. Kasa açık yani. Diyosun ki o fanın güç aldığı girişe işlemci fanını takıp test et.

Yalnız işlemci fanına elektrik geliyor. Fan pervanesi hareket ediyor fakat sistem boot olmuyor böyle bir sıkıntı var. Şu an evde değilim cafeden yazdığım için test edemiyorum.
    Yani işlemci fanına elektrik gelmediği için değil gibi duruyor sıkıntı. Öyle olsa hiç hareket etmezdi.
    Sistem start olayında bir problem var gibi tabi pek anlamadığım için siz ustaların fikirlerini almak istiyorum.
  • Deneme yanılma yöntemiyle donanımları test edin, sorunun ekran kartından veya ramlerden kaynaklandığını düşünüyorum.Eğer çift ram varsa yerlerini değiştirin veya bir tanesini çıkarın. Diğer donanımları başka bilgisayarda deneyin, eğer hiç biri işe yaramazsa problem anakarttadır. Ayrıca monitör sağlam mı?

Orijinalden alıntı: Nyan Cat

Deneme yanılma yöntemiyle donanımları test edin, sorunun ekran kartından veya ramlerden kaynaklandığını düşünüyorum.Eğer çift ram varsa yerlerini değiştirin veya bir tanesini çıkarın. Diğer donanımları başka bilgisayarda deneyin, eğer hiç biri işe yaramazsa problem anakarttadır. Ayrıca monitör sağlam mı?

Monitör sağlam evet. Ramlarde de sıkıntı yok sanmıyorum toplam sistem ram 3GB kingston. Ama ekran kartında problem olabilir belki fakat ekran kartının fanıda çalışıyor ama bilemiyorum tabi. Tek sıkıntı parçaları test edebileceğim başka bir pc yok.

Ama tam işlevini yapmayan parça işlemci olabilir. Yani dediğiniz gibi belki anakartda da sıkıntı olabilir. Çünkü sistem start olayında problem var.

Peki bu gibi olaylar neden meydana gelir. Pc son 1-2 haftadır neredeyse hep açık diyebilirim. Gün içerisinde 6 saat kapalı kalıyordu. Aşırı yüklenmiş olabilir mi. Hani şöyle bi kaç gün kendi haline bıraksam dinlense tekrar bana merhaba der mi acaba =)

• Evet arkadaşlar dün son gelişmeleri anlatayım sizlerinde yorumunu alıyım.

İşlemci fan pervanesinin takılı olduğu yerde sorun vardı sanırım. Çünkü Pervanenin elektrik aldığı yeri başka bir ilgili yuvaya taktım ve pervane çalıştı fakat gene pc açılmadı yani anakart üzerinde herşey çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu.

Ramlerin hepsini tek tek takıp denedim. Elimde başka sağlam bir HDD vardı onu taktım gene görüntü gelmedi. Ekran kartınında pervanesi dönüyor.
    Bu sabah PC çalıştırdım ana kart üzerinde tüm donanımlar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyordu. 10-15 dk açık bıraktım. ekrana açılısdaki boot kısmı geldi. Yani ilk baştaki siyah ekran. Energy Avard Modules Bios falan yazan kısım. <DEL> Bios <F9> XpressRecovery <F12> Boot Menu olan ekran. İşte bu ekran geldi ve dondu gene hiç birşey yapamadım öylece kaldı. Sonrada kapattım tekrar açtığımda bu sefer gene sistem çalışıyor ama ekrana hiç görüntü gelmedi.

Bu bağlamda sizce sıkıntı hangi parçada olabilir. Ana sebep nedir?

• ya işlemci ya anakart diyorum ben.
  • Eve geldim pc'yi çalıştırdım bu sefer açık kalsın bekliyim bi ne olacak görelim dedim. Sanırım yaklaşık bi 1 saat sonra görüntü gelmiş ben içerdeydim. Şu an pc çalışıyor eskisi gibi sıkıntı yok. Ama bu sorun neden oldu niye böyle yaptı kaynağı nedir merak ediyorum. Daha sonra tekrardan böyle bir sıkıntı olur mu acaba?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.