Şimdi Ara

Bilgisayar adaptörü neden patlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, "patlama" kelimesi biraz abartı kaçmış olabilir ama şöyle bir durum geldi başıma;

96W lık macbook adaptörünü 3 lü uzatmaya takınca anlık bir pof sesi geldi ışık parlaması oldu ve hafif bir kokuyla birlikte anında sigorta attı. Kaldığım apartman modern bir apartman sayılır (3 4 yaşında), yani altyapısı düzgündür diye düşünüyorum. Kullandığım 3lü viko marka ve adaptörü taktığım slot dışında sadece 1 girişinde lambader takılıydı. Bilgisayara zarar gelmedi ama hem 3lünün prizi taktığım yeri hem de adaptörün pinleri (ucundaki iki metal çubuk neyse artık) zarar gördü.

Evdeki sigorta kutusunu kontrol ettiğimde 2 yada 3 (anlık hatırlayamadım) sigorta inmişti onları kaldırdım elektrik gene gelmedi, dairenin dışında koridorda sanırsam daha ana bi sigorta varmış o da atmış.

Böyle bir şey neden olur ? İşim gereği oldukça pahalı bir macbook kullanıyorum açıkcası korktum cihaza zarar gelecek diye Bilgisayar adaptörü neden patlar ? Onu da geçtim fobi oluştu, başka şeyleri prize takarken anahtarını kapatıp prize takıp sonradan açıyorum aynı olay olmasın diye Bilgisayar adaptörü neden patlar ? 

Kullandığım 3 lü uzatma tam olarak buydu (resmi temsili koyuyorum;)

Adaptörün son durumu da şu şekilde;

Bu konuda alabileceğim bir önlem var mıdır ? İnternetten schneider marka akım korumalı vs pahalı bir uzatma aldım belki daha iyi olur diye ama hala neden olduğunu anlayamadım

• Sanırım sizin adaptörün giriş kısmı yani 220v ile çalışan devresinde içinde yani kısa devre olmuş o yüzden bu olay başınıza gelmiş inanın birçok adaptör böyle arızalanır size has bir arıza veya ev elektiriğiyle ilgili birşey değil.Adaptör tamir edilebilir tabi kesin değil ama çok tamir ettiğim için yazıyorum.

• Eski adaptörünüz sağlam değil mi??

BU tip anlık arklar zaten diğer laptop adaptörlerinde de olabiliyor. Bazı cihazların tüketimeri ve kullandıkları güç kaynaklarıhiç de az elektrik tüketmiyor, küçümsemeyin.

Temas anında iletken kısımlar düşük bir yüzey alanında temas sürdürürse çekilen akıma yeterli gelmeyen bu küçük alanlı temas kısmında ısınma ya da bu tip birşeyler olur. hatta oda lambalarının açıp kapattığımız düğmeler de içten içer ark yapar ama fark etmeyiz.

Hızlıca takabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak olağan gibi anlattığım bu ihtimallerin dışında bir sorun da olabilir. Fikir almanız için yazdım. İncelemek karar vermek gerekirse düzeltmek size ait.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

tespit doğru ark 96w az değil tahmini kasaya bağlı iken fişe takılmıştır içinde kısa devre olsa priz sağ kalmazdı.Bilgisayar adaptörü neden patlar ? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.