Bilgisayarı açtığımda ekrankartı 2 tane kırmızı ışık yanıyor ve fan dönmüyor ekranda gelmiyor başka herşey çalışıyor
yokmu bilennn
quote:
Orijinalden alıntı: batuha12
Bilgisayarı açtığımda ekrankartı 2 tane kırmızı ışık yanıyor ve fan dönmüyor ekranda gelmiyor başka herşey çalışıyor
bilgisayarın açılmayıp windows ekranının görmemesinin çözümü şunlardır;
biricisi format atarak bu sorunu çözebilirsin(tabi sorun formatlıksa) ancak formatla çözülmüyosa. hdd veya ram'lerinden kaynaklanan bir sorundr. başka bir bilgisayara hdd'ni tak ve çalışıp çalışmadığını test et. eğer çalışıyosa büyük ihtimalle ramlerinde bir sorun vardır. ramlerinide hdd gibi bir teste tabi tut sorunu çözeceksindir.
Guc kaynagi arizasi yada tam guc verememesinde de bu durum olusabilir yada ekran karti ariza yaparsa olusur. Cok nadirde olsa bir durum ekran kartinin yazilimi bozuktur o zaman yapabilir ama bu cok dusuk bir ihtimaldir ( asus 1950gt lerde oldugu gibi)
sabah kalktım bilgisayar reset atıyor sonra kapandı ve açılmadı herşey çalısıyor ama ekran kartı fanı çalışmıyor ve görüntü gelmiyor
Ekran karti modelin pci-e gucu kullanan bir model ise onu cikarip varsa onboard ekran kartina gecmeni yoksa daha dusuk guc ceken bir model takip onunla sistemini denemeni tavsiye ederim.
5 senedir kullanıyorum her oyunuda oynadım neden böle oldu ya malesef onboard yok başka bir ekran kartı alıcam ucuz ve iyi ekran kartı sölermisin
Almadan once arkadaslarinizda baska kart var mi yada yakinlarda ona bakin bununla birlikte ekran kartini cikarin ve ekran karti yok sinyali verecek mi anakart buna bir bakin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme