yaklaşık 1 ay önce aldığım İşletim sistemi bulunmayan ürüne Windows XP porofessionel SP2 kurdum. Sistem sorunsuz çalışmakta idi. Dün bilgisayarı açtığımda “verifying DMI pool data-- Boot from cd:” yazısı geldi daha sonra Windows XP yazan yere gelip takılıyor bi türlü açılmıyordu. Güvenli kipte ve çalışan en son ayarlar ile açmayı dendim olmadı. windowsu onarmak için windows xp kurduğum cd yi taktım onaramadı. Windowsu yeniden kurmayı denedim başlangıç dosyaları yükleniyor ancak kurulamadı. Format atmayı dendim olmadı. Ekranda sabit diskiniz zarar görmüş olabilir yazıyor. sabitdisk 152 GB idi aldığımda XP ,Ofis ve oyun yüklememe rağmen Kurulum ekranında c: 152 GB, boş alan 152 GB gözüküyor.
Acaba cözülebilecek bir hatamı var yoksa Harddisk mi arıza yaptı..Ne yapabilirim. Ürünün garantisi var ama teknik servis yaklaşık 1500 km uzkata ve nasıl çalışıyor tam bilmiyorum. yardımlarınız bekliyorum.
arkadaşım diskin rar(tanımlanamamış dosyalama sistemi) olmuş rara dünüşmüş olabilir veya master bootunda virüs olabilir yapman gereken şu 98format cd si temin et a: dizininde iken format /mbr yaz ve bunu 5-10defa yap sonra a: dizininde iken fdısk yap fdısk bitince yine a: dizininde iken format c: yaz ve format at format yüzde yüz tamamlandığında bak bakalım bat sektörlü alan varmı diskin doğruluğu eşitse artık xp kurup diskini kullanabilirsin eğer diskinde bat sektör varsa o meslek sırrı o kadarı da bizde kalsın ;) ama bunların diskten olduğunu düşünüyorsan bu yolu dene sen yinede bunu yap arkadaşım ama önce bir ram temin et arkadaşından ve onla xp kurmayı dene oda olmazsa önceki yazdıklarımı dene kesin çözüm olacağına inanıyorum kib kolay gelsin
Arkadaşım sorununu bazı yöntemlerle çözebilirsin belki. Bilgisayarı yeni almışsın. Teknik servis de okadar uzak deyilmiş. Sonradan bu ürün garanti kapsamından çıkmış gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsan hiç kurcalamadan servisine götür onlar sorunu çözsünler......
İyi günler.......
bence kesinlikle virus c deya da işletim sisteminin kurulu olduğu bölümden hiçbirşey kurtaramasınız ancak format niye atamıyorsunuz onu anlamadım cd yi değiştirin olucaktır bence
arkadaşlar teşekkürler.. win 98 cdsi bulamam sanırım.. linux işletim sistemiylede açmayı denedim olmadı..sanırım servise göndereceğim makinayı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme