Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor Harddisk Bozuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam bilgisayar başındaydım ve aniden elektrikler kesildi. Elektrikler geldiğinde bilgisayarı açtım ancak açılmadı. Yani açtığımda Windows açıldı masaüstü geldi ancak hiçbir şey yapamıyordum. Program açamıyordum, fareyi sağ tıklatamıyordum. Fare ilk başta yavaş hareket ediyor sonra düzeliyordu. Yani her şey donmuş sadece fareyi hareket ettirebiliyordum. Bilgisayara reset attım yine düzelmedi. Bilgisayara format attım düzeldi ancak 1-2 saat kullandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve yine aynı sorun ortaya çıktı. Tekrar fotmat attım şuan rahat kullanıyorum ancak sorunun geçtiğinden emin değilim. Elektrikler gittiğinde harddiske bir zarar mı geldi acaba?

NOT: Bilgisayarı yeniden başlatmadan önce antivirüs ile biraz oynadım. Yani antivirüs güvendiğim dosyaları karantinaya aldı. Ben de karantinadan silip o dosyaları geri yüklüyordum. Bu dosyalar Adobe, Nero gibi vs. dosyalar. 2. format attıktan sonra da aynı antivirüsle bir daha oynadım ve yine aynı sorun oldu. Acaba bu yüzden harddiske değil de sisteme bir hasar gelmiş olabilir mi?

• scandisk yapıp hdd de bozuk sektör olup olmadıgına bakabilirsin hocam.
  • bilgisayarındaki hdd'yi Hdtune programı ile bad sector taraması yap öncelikle..

ordan bişe çıkmazsa temiz bir format at ve virüs programı yüklemeden acil programları yükleyip 1-2 gün kullanarak test et
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

bilgisayarındaki hdd'yi Hdtune programı ile bad sector taraması yap öncelikle..

ordan bişe çıkmazsa temiz bir format at ve virüs programı yüklemeden acil programları yükleyip 1-2 gün kullanarak test et

Aynen, bad sector olabilir.
  • aynı sorun sanırım sizinle aynı zamanda istanbulda oturan bir akrabamın başına dün elektrikler gitmiş akrabamın da laptop şu an açılmıyor bilgisayar windows yükleme ekranına kadar geliyor tam masaüstü açılacakken mavi ekran çıkıp reset atıyor güvenli mod falan hiçbiri olmadı hepsinde mavi ekran hatası verdi
    elektrik kesilmesi nasıl bir etkiymiş okadar akım voltaj koruması düzenine rağmen laptopa zarar verebiliyor
  • Harddiskten tıkırtı gelmiyorsa bad sector taraması yapıp test etmelisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.