Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

P4 3.oHT
    Gigabyte anakart kullanıyorum (isteyen olursa detaylı bilgileri soketleri vs. yazarım)

Bilgisayarmı bugun açtım aradan 5 dk geçmeden bilgisayar kapandı. tekrar açmak istedim ekranda biosla ilgili yazılar cıktı ve kapandı daha sonra tekrar bilgisayarı açmak istedigimde daha önce çalıştıktan hemen sonra sürekli calısıyor fakat bios acılmıyor. Eskiden pc actıktan hemen sonra Bip sesi ile bilgisayar calısıp ekrana görüntü gelirdi. Şimdi ekrana görüntü malesef gelmiyor HDD,cdrom vs.. bütün kartarı ve sürücüleri cıkartarak denedim gene olmadı.Aklıma gelen tek problem anakartla ilgili bir sorun oldugu sizin görüşleriniz nedir? ana kartın piliyle alakalı bi problem olabilirmi? veya ekran kartıyla? (On-Board Degil, On Boardda var fakat biostan kapalı)

• İşlemcin 775 soketse bazen işlemci yerine tam oturmuyor eğer işlemciyi söküp taktıysan tekrar 4 bacağını kontrol et çok az bile boşluk versen pc kendini kapatıyor yada Cpu çarpanların ayarsız olduğu için açılışta Bios'la ilgili hata verebilir.
  • bozulmadan öncede pcyi kapattıgımda 5-6 sn sonra kendi kendine pcyi tekrar açıyordu,sanırım işlemciyi sktükten sonra oldu dedigin gibi bi bakıyım ona pilinde voltajını ölçüp son gelişmeleri yazıyım
  • işlemciyi söktüm bi degişiklik olmadı.
    ekran kartı veya anakart seçeneginden başka seçenek kalmadı. 478 chipsetli anakart sadece asus bulabildim 1oo ytl fiyat istediler.

bunun yerine bu pcyi toplayıp adam etmek yerine Core Duo işlemci toplamakmı mantıklı diye araştırma yapıyrum. yardımınız için teşekkürler
  • nası şimdi makinede bu oldu diye kartımı değiştireceksin

neyse sen bilirsin şimdi buna vereceğim cevabı başka bir topice yazdım bi dene istersen ( ama bana da sankki bir şeyler ki muhtemelen ekran kartı yerine oturmamış gibi geldi)

http://forum.donanimhaber.com/m_10842262/tm.htm

hocam

makinen daha önceden çalışıyordu var sayıyorum

fişi çek.

3-4 sn bekle

anakartın bir kağıdı olur o kagıtta cmos bilmem ne bilmem ne jumper diye bir şeyin yeri yazar anakartın resmi üzerinde onu bul.

şimdi orada 3 uçlu bir şey olacak jumper onun 2 ucuna takılı

onu çukar diğer 2 uca tak (yani ortadaki zaten takacaksın boşta olana tak

1-2 saniye dursun şimdi tekrar çıkar eski uclarına tak

sonra fişi tak makineyi çalıştır bi bakalım ne yapacak

kolay gelsin

dikat et bunları yaparken makine fişe takılı olmasın

• quote:

Orjinalden alıntı: ıspanak

nası şimdi makinede bu oldu diye kartımı değiştireceksin

neyse sen bilirsin şimdi buna vereceğim cevabı başka bir topice yazdım bi dene istersen ( ama bana da sankki bir şeyler ki muhtemelen ekran kartı yerine oturmamış gibi geldi)

http://forum.donanimhaber.com/m_10842262/tm.htm

hocam

makinen daha önceden çalışıyordu var sayıyorum

fişi çek.

3-4 sn bekle

anakartın bir kağıdı olur o kagıtta cmos bilmem ne bilmem ne jumper diye bir şeyin yeri yazar anakartın resmi üzerinde onu bul.

şimdi orada 3 uçlu bir şey olacak jumper onun 2 ucuna takılı

onu çukar diğer 2 uca tak (yani ortadaki zaten takacaksın boşta olana tak

1-2 saniye dursun şimdi tekrar çıkar eski uclarına tak

sonra fişi tak makineyi çalıştır bi bakalım ne yapacak

kolay gelsin

dikat et bunları yaparken makine fişe takılı olmasın

dediklerini aynen uyguladm arkadaşım ama malesef sonuç vermedi. Arkadaşta 8x agp ekran kartı varmış son olarak birde onu deniyecegiz. Oda sonuç vermezse artık yeni core işlemcili bi makina yolu gözüküyor :(

• Arkadaşlar bugun bir teknik yardım yapan firmaya giderek pcyi gösterdim bios yüklemek gerekiyormuş 55 ytl para istediler.. Cok geldi bios yüklemesi bildigim kadarıyla basit bi işlem 55 YTL ye yeni kart alırım :) yaptırmadan döndüm. Bios yüklemesi hakkında bana bilgi verirmisiniz? PC hiç acılmadıgı halde nasıl yapıyorlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar herkese..

En son işlemcide problem var denilmişti, intelden yeni işlemcim geldi ve monajını gerçekleştirdim. Şimdi ise makina gene acılmıyor. Bios yükletmeye gittigim yer biosu silmiş olabilirmi? makina neden acılmaz? iyi ve işini namusuyla yapan bi bilgisayarcı yokmu artık şu lanet olası bilgisayarı calıstırabilecek? ramler saglam işlemci saglam ekran kartı saglam bilgisayar acılmıyor.
  • şu Psu nu degiştir artık be kardeşim
  • quote:

Orjinalden alıntı: CIZIK

şu Psu nu degiştir artık be kardeşim

ok onuda degiştirelimde :) sorun cözülcekmi
  • degiştirdik sorun cözülmedi :)
    2.8 GHZ HT olmayan bir işlemci taktık makina açtı Sanırım HT özellikli işlemcileri açmıyor düşüncesiyle hemen başka bir HT işlemci taktık malesef onuda açmadı.

2.8ghz ile tekrar pcyi açtıgımızda ise klavye calısmadı. ana kart kısmen özelligini yok etmiş durumda. Ana kart ve işlemciyi degiştrip yola devam edicem sanırım
  • Anakartta sorun olabilir mi?
  • Selamlar:

Aynı anakart ve aynı işlemciyi bende kullanıyorum, soğutucu blokumun tırnakları kırıldığında yeni blok aldım takdım, ve sendeki gibi aynı sorun bendede başladı. pc açılmadığında bloka elimle sıkıcı bastırıyorum ve öyle açıyorum, bazıları teramal macunun yaptığı bir boşluk olabilir diyor, ama kalıcı bir çözüm bulamadım, Bilen varsa lütfen yardım.
  • bilgisayar acılırken disk gözden gexirilirken şu hatayı veriyor1263699ayırma biriminde windows/DUMP1c80.tmp capraz baglanmış hatsını weriyor bu nedr nasıl giderilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.