Merhaba arkadaşlar dün bilgisayarı açmak istediğimde hdd verileri kontrol edilmesi diye siyah ekran çıktı ve uzun bir süre bekledi benim de acil işim olduğundan dolayı reset atıp o bölümü geçmeyi denedim ve bilgisayarımı açtım.Ardından bilgisayarı kapadım ve sabah açmaya kalktığımda siyah ekran geliyor ve windows olağan şekilde başlasın bölümü(güvenli kip felan olan bölüm) geliyor olağan şekilde başlasını seçiyorum fakat tam yeşil çizgiler hareket ederken birden kısa süreli bir mavi ekran ve reset geliyor.3-4 kez denememe rağmak sürekli aynı sorunla karşı karşıyayım.Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar
Olabildiğince basit anlatmaya çalıştım umarım detaylı bilgi verebilmişimdir.
İlk yapman gereken hdd kablolarını kontrol etmek. gevşeklik varmı yokmu. Normalse eğer xp cd si başlatıp ilk ekranda r yi seçip konsola girmek ve şu komutu yazmak. şifre sorarsa muhtemelen direk enter a basman gerekir.eğer olmazsa windowsu kurarken administrator hesabına verdiğin şifreyi yazmalısın.
chkdsk /r
hdd yi tarayıp hata varsa düzeltecektir. yarım saate kadar sürebilir sabırlı olman gerekir.Çözülme ihtimali %90..
Eğer yine olmazsa windowsu onarman veya format atıp yeniden yüklemen gerekir.
kardeş aynı soronun benzeri olmuştu bana benim güvenli olarok başlat dedigimde siyah ekran geliyordu kalıyordu öyle açılmıyordu nedeninin ne oldugunu bilmiyorum ama format attım düzeldi
işletim sistemim vista arkadaşlar ve malesef vista cd'im yok
kardeş ben sana bvistayı tavsiye etmem xp yi yükle sen bence çünki visya gereksiz yere çok kasıyor istersen bu konuyu araştır senin yerinde olsam xp yükleri