Şimdi Ara

Bilgisayar açılışında Mavi-Yeşil Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu gün eski hd6950 ekran kartımı r9 390 ile değiştirdim. Yalnız bilgisayar açılışında aşağıdaki videoki görüntüyle karşılaştım. Bios ekranı bu şekilde çıkıyor. Daha sonra ekran bi yanıp bi sönüyor loading operating system.. dedikten sonra windows normal şekilde açılıyor bir problem gözükmüyor. Acaba sorun nedir?

• sanırım biosta bi sıkıntı var pek dert etme ancak format sırasında sıkıntı çıkarabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: redflash178

sanırım biosta bi sıkıntı var pek dert etme ancak format sırasında sıkıntı çıkarabilir

Hocam biosla ilgili sıkıntı olduğunu anladım

Ekrankartı değiştirmem ile ne gibi alakası olabilir ki? Ve nasıl çözebilirim bu sorunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :DD
  • ekran kartı güc kablosunu iyice bakın gpu yeterli güc almıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

ekran kartı güc kablosunu iyice bakın gpu yeterli güc almıyor

Hocam 2.defa çıkarıp kontrol ettim kabloları. İyice bastırdım. Bios pilini çıkardım 10-15 dk bekledim. Tekrar çalıştırdım ama sorun devam etti.

En sonunda sorunu buldum. Bios ayarlarına girdim ve "show logo full screen" ayarını kapattım. Eski tip yazılar şeklinde bios açılışı gösteriyor ama problemim çözüldü. Biraz önce yaptığım araştırmaya göre, yeni nesil ekran kartları bios logosunu gösterebilmek için anakartın uefi destekli olması gerekiyormuş benim anakartım gigabyte 990fxa-ud3 fakat versiyon 1. Yani ne ekran kartında ne anakartta ne de elektrikte bir problem var. Problem anakartın ekran kartına göre eski kalması

• quote:

Orijinalden alıntı: incu6us

quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

ekran kartı güc kablosunu iyice bakın gpu yeterli güc almıyor

Hocam 2.defa çıkarıp kontrol ettim kabloları. İyice bastırdım. Bios pilini çıkardım 10-15 dk bekledim. Tekrar çalıştırdım ama sorun devam etti.

En sonunda sorunu buldum. Bios ayarlarına girdim ve "show logo full screen" ayarını kapattım. Eski tip yazılar şeklinde bios açılışı gösteriyor ama problemim çözüldü. Biraz önce yaptığım araştırmaya göre, yeni nesil ekran kartları bios logosunu gösterebilmek için anakartın uefi destekli olması gerekiyormuş benim anakartım gigabyte 990fxa-ud3 fakat versiyon 1. Yani ne ekran kartında ne anakartta ne de elektrikte bir problem var. Problem anakartın ekran kartına göre eski kalması

güzel sorunmuş :) iyi kullanımlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc açılırken beyaz ekran!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.