Şimdi Ara

BİLGİSAYAR AÇILIRKEN SÜREKLİ RESET ATMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün karşılaştığım bir sorun hakkında yardım istiyeceğim.Dün gece pcyi normal bir şekilde kapattım ama açtığımda pc açılmıyordu.windows ekranı gelmeden pc direk kendine reset atıyor ve bidaha açılıyor ve yine reset yine reset.arada bi anakart ekranını geçiyor buseferde no boot device fln diye bişey yazıyor ekranda sanki windows yüklü değilmiş gibi.pcyi alalı daha 3 gün oldu eksen bilgisayardan toplattım testini falan yapmıslardı onlarında tavsiyeleriyle topladım zaten özellikleri yazıyorum.

Seagete barracuda 3.5" 500gb harddisk
    AMD FX-Series 6100 black editiom 3.3ghz işlemci
    Kingston HyperX 4g ddr3 1600mhz ram
    Msi 890FXA-GD85 Amd890FX soket am3 ddr3-2133 anakart
    XFX Radeon HD6870 1gb ddr5 256bit ekran kartı
    Thermaltake V3 600W kasa

Sizce sorun donanımsalmıdır?ilk aldığımda ısı kontrolü yapmıştım 35-40 dereceden yukarı çıkan bir parça yoktu.power supplyden şüpheleniyorum çünkü kasayla geldiği için tırt olma ihtimali yüksek ama yinede size bir sormak istedim.yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: theguzzler

Merhaba arkadaşlar bugün karşılaştığım bir sorun hakkında yardım istiyeceğim.Dün gece pcyi normal bir şekilde kapattım ama açtığımda pc açılmıyordu.windows ekranı gelmeden pc direk kendine reset atıyor ve bidaha açılıyor ve yine reset yine reset.arada bi anakart ekranını geçiyor buseferde no boot device fln diye bişey yazıyor ekranda sanki windows yüklü değilmiş gibi.pcyi alalı daha 3 gün oldu eksen bilgisayardan toplattım testini falan yapmıslardı onlarında tavsiyeleriyle topladım zaten özellikleri yazıyorum.

Seagete barracuda 3.5" 500gb harddisk
    AMD FX-Series 6100 black editiom 3.3ghz işlemci
    Kingston HyperX 4g ddr3 1600mhz ram
    Msi 890FXA-GD85 Amd890FX soket am3 ddr3-2133 anakart
    XFX Radeon HD6870 1gb ddr5 256bit ekran kartı
    Thermaltake V3 600W kasa

Sizce sorun donanımsalmıdır?ilk aldığımda ısı kontrolü yapmıştım 35-40 dereceden yukarı çıkan bir parça yoktu.power supplyden şüpheleniyorum çünkü kasayla geldiği için tırt olma ihtimali yüksek ama yinede size bir sormak istedim.yardımlarınız için teşekkürler.

Soruna ilk olarak donanımsal olarak çözüm arayalım.

Bios ekranından sıcaklıklara bakın normal ise işletim sistemi çökmüştür bu yüzden format atmalısınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Soruna ilk olarak donanımsal olarak çözüm arayalım.

Bios ekranından sıcaklıklara bakın normal ise işletim sistemi çökmüştür bu yüzden format atmalısınız..

cevabınız için teşekkürler.eğer bios ekranını açmayı başarırsam dediğinizi yapıcam=)
  • Evet biosu açmayı başardım pek anlamam biostan ama bulabildiğim kadarıyla

CPU Temperature : 31C
    System Temperature: 30C

birde biryere girdim sata1 den sata6 ya kadar şeyler var ama hepsinin karşısında not detected yazıyor acaba hdd ile ilgili bişeymi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theguzzler -- 20 Haziran 2012; 7:09:32 >
  • Bilgisayar açılırken DEL (Delete) tusuna cok sik araliklarda (saniyede 2-3 defa olacak sekilde) surekli bas. ve karsinda BIOS ekran, . simdi oralarda yon tuslariyla "PC HEALTH STATUS/HARDWARE MONITOR" gibi bir secenek bul. ustune gelip enter e bas. ve karsinda "cpu temp" yani cpu sicakligi , "cpu fan speed" yani cpu fanin donus hizi vesselam...

NOT: intel markali gibi bazi anakartlarda F2 tusuylada BIOSa girilebiliyor

Alıntıdır..

İşletim sistemini güvenli modda açarak sistem geri yükleme yapabilirsiniz bunun için. Bilgisayar açılırken F8 Çıkan siyah ekranda Güvenli modu seçerk..
  • quote:

Evet biosu açmayı başardım pek anlamam biostan ama bulabildiğim kadarıyla

CPU Temperature : 31C
    System Temperature: 30C

HDD Bağlantılarını kontrol edin. Sorun yoksa tekrar format atın büyük bir ihtimalle windows göçmüştür..
  • quote:

HDD Bağlantılarını kontrol edin. Sorun yoksa tekrar format atın büyük bir ihtimalle windows göçmüştür..

tekrar sağolun cevabınız için ama sorun orda kasanın açma yerine sticker yapıştırmışlar yırtılırsa garanti kapsamı dışındadır diye o yüzden içini açamıyorum galiba eksen pcye götürmek zorunda kalıcam çünkü güvenli mod malesef açılmıyor=)
  • quote:

quote:

tekrar sağolun cevabınız için ama sorun orda kasanın açma yerine sticker yapıştırmışlar yırtılırsa garanti kapsamı dışındadır diye o yüzden içini açamıyorum galiba eksen pcye götürmek zorunda kalıcam çünkü güvenli mod malesef açılmıyor=)

Windows çökmüş formattan başka çözüm yolu kalmamış

İyi Forumlar..
  • quote:

quote:

quote:

İyi Forumlar..

sağolun yardımlarınız için format atmayı deneyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi Forumlar..

sağolun yardımlarınız için format atmayı deneyeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.