For Realtek RTL8111B/8111C Gigabit Controller v2.06 (070425)
CLIENT MAC ADDR: (burda rakamlar fln var) GUILD:(burda da rakamlar var PXE-EA0:Network boot canceled by keystroke PXE-M0F:Exiting PXE ROM DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER _
Aldıgım hata bu sekılde vısta cdmı taktım hemen yukleme kısmına geldı bu arada gelırken acılıstakı yesıl cızgılerden ılerlemesı cok uzun surdu bılgısayarı bı turlu acamadım format atmayı ıptal ettım bı kac kez zorlayınca bılgısayar acıldı acaba sorun ne format atmadan cozebılırmıyım yoksa faxcon anakart cdmı takmammı gerekıyo acılısta cd ısterken tahmınımce bazı dosyalar hasarlanmıs olabılır yardım eden ve etmeye calısan herkese tesekkur edıyorum ıyı calısmalar
Kardeş bence bu bilgisayarı servise götür bende de buna benzer bişey oldu ram arızalandı dediler
Büyük ihtimal harddiskinde dosya sistemi bozulmuş format atarsan çözülür sorunun
formattan baska care yok sanırım cvp veren arkadaslara tesekkurler
arkadaslar bu arada formatta atamıyorum cunku wındows yuklenecek surucu bulunamadı dıyor harddıskı gormuyo ama harddısk calısıyo anlamadım gıttı:(
recovery ile kurtarırısın sanırım.
Hdd dosya sistemi super cozum RAM arizasi daha feci
arkadaslar anlatamıyorum sanırsan ne format atabılıyorum nede bılgısayarı acabılıyorum format atarken bı surucu secın kısmı geldıgınde sıstem harddıskı gormuyo gozat dedıgınde harddısk boot olarak gorunuyo program fıles wındows vs vs dosyalar var ıcınde bıos ayarlarına baktım harddısk ordada gorunmuyo bana kalırsa anakartın drıvrlarını yuklemem gerekıyo ama nasıl yapacagımı bılmıyorum acemıyım anakartım foxconn INT-M12 harddıskı 500gb sata hdd lutfen yardım edın servıse goturmek ıstemıyorum nerden baksan 2-3 hafta gelmesı surecek
Hdd Hatası formatlada olmazsa hdd kontrol etmeni Format attıktan sonra Biosdan hdd'ni 1. yapmanı tavsiye ederim.
arkadaslar format atabılsem atıcam ama harddıskı gormedıgınden atamıyorum son care baska bı harddısk baglıyıp o sekılde format atıcam acılırsa hddyı bıcemlndırıp denıcem eger halledersem sızı bılgılendırırım
Harddiskin sata ise ve anakart ile uyumsuz ise bilgisayar goremeyebilir hdd yi. İlk format ekranında Sata Driver yüklemek için F8 e basmanız gerekiyor tarzında bir ekran gelir. Orada F8 e basıp disket sürücüsü ile göstermeniz gerekiyor sata driver ı. Bu sadece bir ihtimal ve benım cok basıma geldi.
Diğer bir sebepte sata kablosunda veya baglantılarda sorun olabilir. Onları kontrol etmışsındır dıye dusunuyorum
thispotkey kardes cok tesekkur ederım sorun hem sata kablosunda hemde bıostan sata hddnın ayarlarının yapılmamasından kaynaklanıyormus ılgınız ıcın tesekkurler konu kapanmıstır
Rica ederim, kolay gelsin
arkadaşım xp kurmaya çalışıosan ve hdd n sata ise xp bazı sata hdd leri tanımıyor anakartla verilen cdyi formattan önce cd okuyucuna yerleştir onun üzerinden boot edecek ver sata driverı yükleyecek en azından benim asus anakartımda öyle.
yazılan post ları okuyun arkadaslar cevap yazmadan once arkadasın sorunu duzeldı
Bende aynı hata verio ama 2-3 saat sonra açılıyor bilgisayar çok yavaş oluyor yardımcı olursanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: selimsd
Bende aynı hata verio ama 2-3 saat sonra açılıyor bilgisayar çok yavaş oluyor yardımcı olursanız sevinirim
everest programı ile sıcaklıkları bir eklermisiniz...
win xp kur tabir xp kurrarkende biçimlendirmeyi unutma
bu tür sorunlarda power supply yi de belirtirseniz bence daha iyi olur çünkü yetersiz güç kaynağı nedeniyle donanımlardan biri zarar görmüş olabilir.....
bir sıcaklıklar eklermisiniz...veya siz kontrol ettiniz mi? anormal bir durum söz konusu olabilir...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme