Şimdi Ara

Bilgisayar acik kalma suresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben yeni adsl uyesi oldum. Bilgisayarim P4 1.5, Gigabyte anakart, 256 RD Ram, Asus Radeon 9600 XT, 80 GB Samsung ATA ve bulabileceginiz en ucuz ATX kasa

Bilgisayarimi download icin ne kadar sure acik tutabilirm? (ben 24 saat acik tutmaya korkuyorum ekran karti veya HDD gitcek die). En cok hangi parca isinir ve benim config de sizce hangisi sorun cikarabilir?

Herkes deneyimlerini yazabilirse cok kuzel olur...

Tesekkur ederim

• power supply'ın dandikse sorun çıkarabilir onun dışında bi b.k olmaz.
    tabi sürekli download harddiskini eskitecektir
  • monütörü kapat yoksa elektrik faturası seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guenen -- 7 Kasım 2004, 17:57:06 >
  • no problem, go ahead .....
  • server imiz
    p4 2.8
    2 Gb ram
    80 GB seagate bildigin normal PATA hard disk
    2 mb S3 ekran kartı...
    bu gune kadar en fazla bir seferde 60 gun kusur acik kaldi. normalde 20-25 gunde 1 yeniden baslatiyoruz.
    evdeki PC imi ise ortalama 10 gunde 1 sadece yeniden başlatıyorum.hiç kapanmıyor denilebilir.
    amd 2500
    512 kingston
    80 seagate
    64 Mg mx400 GF2 ekran kartı.

makinelerin 2 sindede BOX (standart) fanları var. genelde oyun oynamadigim için sıcaklık benim için cokda buyuk bir dert olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deville

server imiz
    p4 2.8
    2 Gb ram
    80 GB seagate bildigin normal PATA hard disk
    2 mb S3 ekran kartı...
    bu gune kadar en fazla bir seferde 60 gun kusur acik kaldi. normalde 20-25 gunde 1 yeniden baslatiyoruz.
    evdeki PC imi ise ortalama 10 gunde 1 sadece yeniden başlatıyorum.hiç kapanmıyor denilebilir.
    amd 2500
    512 kingston
    80 seagate
    64 Mg mx400 GF2 ekran kartı.

makinelerin 2 sindede BOX (standart) fanları var. genelde oyun oynamadigim için sıcaklık benim için cokda buyuk bir dert olmuyor.

oha, 25 gunde bir restart ha!??!!?! iyi imish

harddiske biseyler olmuo mu?
  • ben 7/24 acıgım haftada bir restart sistemimde seninkinden kotu anlıycan biseycik olmaz.(monitoru kapatmayı unutma)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • monitör önemli tabi
  • psu ve diğer fanlara iyi bak tekliyorsa makinan patlar benim psu dandikti everest psu fanı zırt pırt tekliyodu > yıkama yağlama falan anca adam oldu
    yoksa yanar cazır cazır böle bir derdin yoksa makinan 3-4 yıl durmadan sorunsuz çalışabilir
  • monitörü 3 dakikaya ayarla otomatik gerisini açık bırak
  • pc nin başından kalakarken pc yi kapa
    bön böyle yağıyorum...
  • bi şey olmaz ben aralıksız iki gün silent hill oynadım bir bo... olmadı. Eğer anakartın yeni nesil özelliklere ( bilmiyorum kt133 bile yapıyordu) çok ısınırsa kapatır. bi şey olmaz.
  • deville işletim sistemi ne kullanıyorsun. biz celeron 400 384mb sd ram 60 gb seagate 7200 hdd,
    onboard (i810 board) vga ile red hat 9, MySQL, PHP 1.6, Apache kullanıyoruz fakat ayarlamayı iyi yapamadık, arada server cevap vermiyor. ping bile cevapsız kalıyor. acaba windows mu kullansak
  • açık kalması daha iyidir zira bazı parçaların sürekli çalışması gerekir ama çok download hd i yıpratır
  • adsl i aldığımdan beri açık bilg.
    aylardır açık arada bir restart atıyorum o kadar...
    arada bir derken ne zaman kafam eserse 3-4 günde bir...
    adsli olan kapatırsa yazık
  • sistemin çok güzel ama "bulabileğimiz en ucuz atx kasa" olmasaydı keşke.. yani sen kendine güzel bir kasa al.. 350 wattlık yada 400 wattlık güzel bir power supply olsun yani.. sonra 1-2 tanede güzel kasa fanı al, onun haricinde bişi olmaz ama monitörünü kapalı tut elbette... birde sana tavsiyem. masa sütünde sağ tık yap. masaüstü özelliklerinden ekran koruyu ya gel. ordan gelişmişe gel ve monitör kapat filan diye 3 tane seçenk var orda ayrı ayrı. hepsini "hiçbiri konumuna" getir. monitör kendisi uykuya geçmesin bu monitör açısından zararlı.. tecrübemle sabittir.. sen monitörü açma kapama düğmesinden kapatırsan daha sağlıklı olur..

e ben daha sana ne diyim...

• quote:

monütörü kapat yoksa elektrik faturası seni

+ kasa asus veya aopen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 7 Kasım 2004, 22:49:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: guenen

monütörü kapat yoksa elektrik faturası seni

dostum alem adamsın walla...

• aopen kasa
  • bende de sereno p4 300 W'lık bi kasa war. Diğerleri ise asus a7v8x mxl anakartt, amd 2000+ işlemci, 512 mb ddr333 ram, 80 gb seagate hdd, 128 mb fx 5200 tornado ekran kartı war. sizce kapatmalımıyım akşamları yatarken makinayı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.