Şimdi Ara

[Bilgilendirme]Acık ogretim kayıtlar 08-09 ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
12.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: OfKeE

Arkadaşlar bi şey sorucam ben açıköğretimden ünüversiteye gitmek istiyorum nasıl yapabilirim ? Yani illa seneye össye girip ordan bi şeylermi yapmam lazım yoksa bundanda gidip kayıt olabiliyormuyum ?

öss ye girip barajı geçmen gerek.baraj 160 yada 180 puan tam emin değilim.

160'ı vurdun mu açık öğretim bölümlerinden istediğine girebilirsin.
  • askerlik durum belgesini asker şubelerinden alıyosunuz.. AYRICA Noter onaylı diploma lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5kursun

quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Ben ek kontenjanlardan AÖF kamu yönetimi ni yazmayı düşünüyodum nasıl olcak o iş bi anlatı verin hele. Tam tercih zamanı bittiğinde kayıtlar da bitiyo?

quote:

Orjinalden alıntı: 5kursun

Öncelikle aöf'e kayıtın bu ösym'nin ek yerleştirmesiyle bir alakası var mı,yok mu?(yani ösym'den tercih etmeyecez demi aöf'ü?)

Ayrıca (bölümüne göre) Aöf'de Dgs'na girmeden Anadolu Üniversitesi işletme ve iktisat bölümlerine geçiş yapabiliyor(muy)muşuz.(?)

Program: Ek Yerleştirme
    Başvuru Tarihi: 27 Ekim 2008 00:00 - 21 Kasım 2008 17:00
    Mazeretli Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2008 - 21 Kasım 2008 (mesai saatleri)

Başvuru ve kayıt işleminizi gerçekleştirebilmek için aşağıda belirtilen basamakların tümünü uygulamalısınız.

Bu sayfada bulunan açıklamaların tamamını okumadan kesinlikle başvuruya ve kayda başlamayınız.

Öğrenmiş oldum bende.

Bu sene baraj düştüğü için 165 üstü aldığınız zaman 4 yıllık AÖF'ye kayıt yaptırabiliyosunuz sanırım. Seneye 2 yıllık AÖF barajı yine 160 olacak.

De benim askerlikle ilgili herhangi bi belgem kağıdım ya da yoklamam yok. Napacam ben.

• askerlik şubesini arayıp ''abi benim durumum nedir?,öğrenci mi görünüyorum?,tecilli miyim?inzibatlar heryerde beni mi arıyor?''şeklinde yaklaşırsanız olaya daha sağlıklı olur.

öncelikle askerlik olayını bir halledin sonra kaydınızı yaptırmak için uğraşırsınız.

diyelim ki liseyi bitirdiniz askerlik şubesi size 2 yıl kafadan tecil hakkı tanıyor.yani 2 yıl hiç birşey yapmadıysanız 2.yılın sonunda size askerlik yoklama kağıdı gelecektir.bu kağıt gelmeden açık öğretime kaydınızı yaptırırsanız okul ''bu adam bizim öğrencimizdir,karışmayın''yazısını askerlik şubesine gönderiyor.
  • Arkadaşlar benim bi sorum olucak ..

Benim lisede alttan 1 dersim vardı sorumlu olarak .. Onu veremedim ve lisedeki 5 senem dolduğu için bir sonraki sorumluluk sınavına girme hakkımı yitirdim ..

Okulla bu konuyu görüştüm ve diplomamı nasıl alabileceğimi sordum bu durumda .. Bana Açıköğretimde ek tercihlerden bir tercih yapmamın gerektiğini bu şekilde diplomayı alabileceğimi belirttiler .. ÖSS'de 261 puan aldım tam olarak ..

Bu konuda beni yönlendirebilecek olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim ..
  • Arkadaşlar merhaba;

Açık öğretime kayıt oluyorum üniversite 2 yıllık internetten başvurududa büro olarak şehrim gözüküyor ama sınav merkezi yok yani sınav merkezi 5-6 ilden başka yer seçilmiyor.
  • bu başlık açık ögretim ile ilgili ana başlık olsun güzel çalışma
  • Kayıt süreci

ÖSYM’ce bir açıköğretim programına yerleştirildiyseniz internetten başvuru yaptıktan sonra Açıköğretim Bürolarından kayıt yaptırabilirsiniz.

İnternetten Önkayıt Adresi: (http://aofkayit.anadolu.edu.tr/)

Planlanan Tarihler

Program: ÖSYS Yeni Kayıt
    Başvuru Tarihi: 22 Eylül 2008 00:00 - 17 Ekim 2008 17:00
    Mazeretli Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2008 - 17 Ekim 2008 (mesai saatleri)

Program: Ek Yerleştirme
    Başvuru Tarihi: 27 Ekim 2008 00:00 - 21 Kasım 2008 17:00
    Mazeretli Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2008 - 21 Kasım 2008 (mesai saatleri)
    Kaynak: anadolu.edu.tr
  • bu açık öğretim ingilizce bölümlerine girmek için ne yapmak gerekiyor ,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaris

bu açık öğretim ingilizce bölümlerine girmek için ne yapmak gerekiyor ,

Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı
    http://www.aof.edu.tr/Brosurler/IOLP.pdf

(2007-2008 öğretim yılında toplam 530 kontenjan) (ÖSS-DİL puanı ile tercih yapılır. İlk iki sınıfı Eskişehir(250), Adana(40), Ankara(40), Balıkesir(40), Edirne(40), Erzurum(40), İzmir(40) ve Konya(40) illerinde yüz yüze, son iki sınıfı uzaktan öğretimle yapılır.)

• teşekkürler 5kurşun , ben zaten şuan açık öğretim 2. sınıfım ama bölümü ve derslerinden hoşnut değilim yani bırakıcam bu sene öss ye girmeyi düşünüyorum ,

ben izmir anadolu dış ticaret meslek lisesi TM eşit ağırlıklı çıkışlıyım , diploma notum 3,9

matematiğim ve fenim kötüdür , ama ingilizceme çok güveniyorum ve ingilizce olsunda sabahlara kadar çalışırım diyorum , benim öğretmenlik değil tek herhangi bir ingilizce ile ilgilibir bölüme girmem için öss de çok yüksek bir puan mı yapmam gerekiyor , benim amacım şu matematiğin istatistiğin muhasebenin iktisadın felan olmadığı bir bölüme girmek istiyorum çünkü bu derslerden artık ruhsal bunalıma girdim çalışamıyorum dersleri ya nefret ediyorum 2 senem boşa gitti zaten.

bana bu konuda öz bir bilgi verirmisin , bir çok eğitim konulu foruma girdim ve istediğim hiç bir yanıtı bulamadım.

• quote:

teşekkürler 5kurşun , ben zaten şuan açık öğretim 2. sınıfım ama bölümü ve derslerinden hoşnut değilim yani bırakıcam bu sene öss ye girmeyi düşünüyorum ,

ben izmir anadolu dış ticaret meslek lisesi TM eşit ağırlıklı çıkışlıyım , diploma notum 3,9

matematiğim ve fenim kötüdür , ama ingilizceme çok güveniyorum ve ingilizce olsunda sabahlara kadar çalışırım diyorum , benim öğretmenlik değil tek herhangi bir ingilizce ile ilgilibir bölüme girmem için öss de çok yüksek bir puan mı yapmam gerekiyor , benim amacım şu matematiğin istatistiğin muhasebenin iktisadın felan olmadığı bir bölüme girmek istiyorum çünkü bu derslerden artık ruhsal bunalıma girdim çalışamıyorum dersleri ya nefret ediyorum 2 senem boşa gitti zaten.

bana bu konuda öz bir bilgi verirmisin , bir çok eğitim konulu foruma girdim ve istediğim hiç bir yanıtı bulamadım.

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFF88F742D0D7112512084C09A032B9893

Araştırmaya devam

Aöf hangi bölüm?

• Kamu yönetimi

benim kanıma girdiler dedimbu bölüm sözelmi evet sözel bölümdür

bi girdim matematik muhasebe istatistik iktisat hepsi kabus gibi çöktü üzerime

(not: bu verdiğin sayfadaki bütün pdfler ölmüş :( :( )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 22 Eylül 2008; 15:26:13 >
  • Matematiksiz bi bölüm var mı ya. Hesap kitap olmayan.
  • Geçmiş olsun

Bölümleri iyi araştırmak gerekiyor

Önlisans Programları
    Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Ev İdaresi Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Yerel Yönetimler Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Dış Ticaret Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Muhasebe Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Tarım Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi Programı (*) (**)
    Açıköğretim Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı (*)
    Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı (*)

Lisans Programları
    İşletme Fakültesi İşletme Bölümü
    İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
    İktisat Fakültesi Maliye Bölümü
    İktisat Fakültesi İktisat Bölümü
    İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Bende bunların arasında araştırma yapıyordum.
    Bu kamu yönetimi nasıl bir bölümdür.
    yorumlarını alabilir miyim?

• quote:

MEZUNLARIN İŞ ALANLARI

Kamu yönetimi bölümünden mezun olan öğrenciler, başta kamu kuruluşlarının ve giderek artan oranda da özel sektör kuruluşlarının ve üçüncü sektör kuruluşlarının (dernekler, vakıflar, odalar, araştırma merkezleri, kooperatifler ve sendikalar gibi), genel yönetimi, personel (insan kaynakları) yönetimi, araştırma ve geliştirme, halkla ilişkiler gibi bölümlerinde görev almaktadırlar. Kısaca, Kamu Yönetimi Bölümü mezunları her türlü kuruluşun çeşitli kademelerinde uzman ve yönetici olarak görev almaktadırlar. Giderek daha fazla Kamu Yönetimi Bölümü mezunu belediyeler, belediyelere ve kamu kuruluşlarına mal ve hizmet satan şirketler, dernekler ve vakıflar, il özel idareleri, uluslararası kuruluşlarda görev almaktadır. Son yıllarda ortaklık yoluyla veya münferit olarak kendi işini kuran mezun sayısında da artış bulunmaktadır. Kamu Yönetimi Bölümü mezunları sınavlar yoluyla kimi mesleklere ve unvanlara sahip olabilmektedir.

Sınavlar Yoluyla Girilen Meslekler / Elde Edilen Statüler

Bu mesleklere ve iş olanaklarına örnek olarak:

Kaymakamlık, mülki idare amirliği

İdare Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemelerinde idari hakimlik

Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık

Polislik, komiser yardımcılığı, komiser ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri

Belediyeler, il özel idareleri ve büyükşehir belediyelerinde kimi kariyer görevleri

KİT’ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik

Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik

Danıştay ve Sayıştay'da denetçi ve uzmanlık

Dış İşleri Bakanlığında meslek memurluğu ve idari memurluk

İçişleri Bakanlığında İl Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı

Devlet Planlama Teşkilatı gibi Başbakanlığa veya bakanlığa bağlı kuruluşlarda uzmanlık

Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik

Hazine, DPT, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUİK/DİE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık

Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çokuluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık

Ulusal Düzeyde Sınav Yapılmayan

Belediyeler ve il özel idarelerinde uzmanlık, orta ve üst kademe yöneticilik, danışmanlık

Belediyeler, il özel idareleri ve diğer kamu kuruluşlarına mal ve hizmet satan kuruluşlarda üst düzey görevler, aktif satış elemanlığı, eğitimci pozisyonunda görevler

Üniversiteler başta olmak üzere özerk kamu kuruluşlarında uzman ve yönetici kadrolarında görevler (şef, şube müdürü, uzman, daire başkanı yardımcısı gibi)

Kamu yönetimi bölümlerinden mezun olanlar arasında --belediye başkanı, --belediye başkan danışmanı, --belediye başkan yardımcısı, --il genel meclisi üyesi, --belediye meclisi üyesi gibi seçilerek göreve gelen yöneticilere rastlanmaktadır. Bu kurumların meclislerinde üyeliklere ilaveten danışmanlık pozisyonlarında bulunanlara da rastlanmaktadır.

Kendi işini kurmak veya kurulmakta olan bir özel sektör işletmesinin ortağı olmak (girişimcilik) Türkiye'nin başka bazı üniversite ve bölümlerinde olduğu gibi genelde PAÜ'de özelde Kamu Yönetimi Bölümünde de teşvik edilmektedir.

Sınavlar

Akademik ve kurumsal sınavları Memurlar.net ve ÖSYM'den izleyebilirsiniz.

• abi sağolda olmaz olsun böyle bölüm yani bitik durumdayım , inan ruhum bunaldı bana sayısal olmayan bi bölüm lazım
  • quote:

abi sağolda olmaz olsun böyle bölüm yani bitik durumdayım , inan ruhum bunaldı bana sayısal olmayan bi bölüm lazım

Aynen bana da syısalsız bölüm lazım. Sayısalcıyım ama kaçıyorum.
  • Kayıt yanileme tarihleri ne zaman arkadaşlar güme gitmeyelim
  • Saolasın soylemısın :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.