Şimdi Ara

Bilgigisayar toplayacakların dikkatine.!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalinden alıntı: supremum

herkes ihtiyaçlarını bilmeli ona göre sistem toplamalı. sistem önerisi yapan arkadaşlarda buna dikkat edebilirler. oyun oynamayacağını söyleyenlere bulunsun diyerek 6600gt tavsiye ediliyor. 700 dolarlık sistemlere 400 watt tagan psu tavsiye ediliyor. ama dediğim gibi sonuçta tavsiye eden arkadaşlardan ziyade tavsiye isteyen arkadaşlarda işi tamamen başkalarına bırakmak yerine ihtiyaçlarını bilerek araştırarak tavsiye isterlerse herşey daha güzel olur.

Aynen katılıyorum sana kardeş.Adam oyun istemiyorum diyor adama alakalı alakasız şeyler öneriyorlar.
    Biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.Belki öneri getiren arkadaşlarda bunu kötü niyetli olarak yapmıyorlar ama biraz daha dikkat gerektiği kesin.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: nforce

quote:

Orijinalinden alıntı: nicaleus

Bende 97 yılında P3 650 vardı hala da var

Bombaladın;
    1997 hatta 1998 Yılında P3 kullanıyordum diyen biraz bombalamış olur! Hele P3 650 tam bir bombadır!Bu arkadaşların dalgınlıgına geldi herhalde! 1997 YILINDA Pentium 2 MMX 233 - 266 - 300 - 333 daha yeni çıkmıstı!11998 Yılının sonlarına dogru ilk P3 450 çıktı!Lütfen bombalamıyalım arkadaşlar!

senden daha iyi bombacı olmaz sen merak etme..

bu arada konuyu açan arkadaşa;
    o yapacağın işleme göre değişir. encoding decoding işlerinde intelin daha iyi olduğunu zaten herkes biliyor. ama burdakilerin büyük çoğunluğu benchmarkcı, oyuncu yada overclockcu olduğu için amd kaçınılmaz bir seçimdir. körü körüne intel demenin anlamı yok yani.

• quote:

Orijinalinden alıntı: TiesTorN

quote:

quote:

Bombaladın;
    1997 hatta 1998 Yılında P3 kullanıyordum diyen biraz bombalamış olur! Hele P3 650 tam bir bombadır!Bu arkadaşların dalgınlıgına geldi herhalde! 1997 YILINDA Pentium 2 MMX 233 - 266 - 300 - 333 daha yeni çıkmıstı!11998 Yılının sonlarına dogru ilk P3 450 çıktı!Lütfen bombalamıyalım arkadaşlar!

o yapacağın işleme göre değişir. encoding decoding işlerinde intelin daha iyi olduğunu zaten herkes biliyor. ama burdakilerin büyük çoğunluğu benchmarkcı, oyuncu yada overclockcu olduğu için amd kaçınılmaz bir seçimdir. körü körüne intel demenin anlamı yok yani.

+1
    ayrıca amdnin oyunlarda iyi olasını sebei 3dnow değil l1-l2 gecikme sürelerinin çok iyi olasıdır.4-5 senedir hiçbir oyun 3dnow destekli yazılmıyor.

• Valla bende 3D Now! özellikli bi en son silent hill 2'yi gördüm sonra da görmedim aradan ne kadar geçti bilemiyorum.
  • Arkadaşlar ben AMD Ahtlon 64 2800+ aldım 3200+ e overlok etdim şu uzun süredir kullanıyorum hiçbir problemim yoq bilqisayarımdan çok memmunum. İntel tibiki çok qüzel ama performans istiyorsanız AMD kendi alanında 1 numara bunu sadece ben anketler söylüyor cd yazdırma da tutun her işleme kadar qüzel performans veriyor Bilgisayar delileride iyi bilirki AMD ler hem güvenilir hem de en iyisidir.
  • Arkadaşlar amd sistem toplamak istiyorum. Yaklaşık 850$ ' ım var. Monitörüm var.Sistem önerilerinizi alabilirmiyim.Bu konuda fazla bilgi sahibi değilim.teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

Bombaladın;

senden daha iyi bombacı olmaz sen merak etme..

Tiestonrn sen diyosanki 1997 yılında P3 650 vardı bende kullandım!Ben o zaman sadece sana afreim der eve benden büyük yalancı yok derim! Bu arada senin bana ithaf ettiğin şeyin sebelerini ben forumda yazdım ve gerekçelerini kabul edenler için sunmuş oldum! Ama sende bana 1997 yılındaki PIII 650'nin gerekçelerini sunmazsan senden daha büyük yalancı yok bu forumda hadi dostum sun bana 1997 YILININ p3 650 lerinin örneklerini hadi bekliyorum canım!

• quote:

Orijinalinden alıntı: foxwoods

iş için intel oyun için amd

yaptığın işe göre değişir
  • Benimde babam satmıyo amd'leri ama allah aşkına karşılaştırdığınız işlemcilere bi bakın! Biri çift çekirdek teknolojisini kullanıyor ve daha yeni piyasaya sürüldü. Eğer bi işlemciye 300$ ayırabilecek bütçeye sahipseniz şu an tabii ki en iyisi intel dualcore işlemciler. Ama forumun çok büyük bir bölümünde olduğu gibi bu parayı verebilecek kadar sermayeniz yoksa tek çekirdekliler ve 64bit'liler sınıfında bence hala en iyisi AMD.

Yani bence genel olarak ikinisinden birine iyidir demek yanlış. Elinizdeki paraya ve hangi dönemde bulunduğunuza bağlı olarak değişir... 64bit'ler ilk çıktığı zaman intel almak bana göre çok mantıksız bir işti. Ancak şimdi dengeler eşitlendi. Hatta dualcore çıkınca ibre biraz intel'e doğru kaydı ama bu sabit bir üstünlük değil. Bilgisayar dünyası her an değişiyor...

• Markalara .ok atmamak lazım yaptığın işe ve bütçene göre işlemci ve marka seçmek lazım video çevirme işlerinde tabiykide intel AMD den daha iyi ama oyun tarafına ve günlük kullanıma gelince fiyat/performans açısından AMD çok daha iyi duruyor.

ayrıca 1996 p3 700 işlemci var olayını harbi merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOĞANSERİOUS -- 27 Ağustos 2005, 18:00:38 >
  • valla bende p3 350 mhz işlemciyi 1996 da almıştım demekki p3 vamış
  • yok abi ya ben bilgisayarcyım bir müşterime amd sattım bide soğutma sistemi yaptım bilgisyara süper....halende sorun yok 1.5 yıldır.....
  • 800 MHz Pentium III pre-announcement
    --------------------------------------------------------------------------------
    posted 6:52am EST Mon Dec 20 1999
    NEWS
    Today, Intel is expected to pre-announce models of its Pentium III processor running at 800 MHz and 750 MHz. The 750 MHz version will feature a 100 MHz bus speed, while the 800 MHz version will eventually be available with 100 and 133 MHz bus speeds.

Intel is expected to announce that it is shipping the processors, but that does not mean that they will be widely available. This announcement is expected to be similar to the announcement AMD made before the availability of its Athlon processor.
  • quote:

Tiestonrn sen diyosanki 1997 yılında P3 650 vardı bende kullandım!Ben o zaman sadece sana afreim der eve benden büyük yalancı yok derim! Bu arada senin bana ithaf ettiğin şeyin sebelerini ben forumda yazdım ve gerekçelerini kabul edenler için sunmuş oldum! Ama sende bana 1997 yılındaki PIII 650'nin gerekçelerini sunmazsan senden daha büyük yalancı yok bu forumda hadi dostum sun bana 1997 YILININ p3 650 lerinin örneklerini hadi bekliyorum canım!

senin amd64 X2 4800+'ın yada 3x400gb hdd'n nerde önce onu söyle

• Ya bazı arkadaslar öyle bir abartıyor ki oyun için amdymiş gören görmeyende intel hiç bir oyun çalıstırmıyor sanacak. Tamam testlerde oyun için daha iyi notlar almış olabilir ama o kadarda fark yok hele hele abartılcak kadar degil. Diğer işlemleride göz önüne alcak olursak intel en iyisi...
  • quote:

quote:

harbi nforce
    noldu hollanda gümrüğünde problem mi çıktı, o kadar teknolojiyinin türkiyeye gelmesine izin vermiyolar mı

• quote:

Orijinalinden alıntı: sapper

Ya bazı arkadaslar öyle bir abartıyor ki oyun için amdymiş gören görmeyende intel hiç bir oyun çalıstırmıyor sanacak. Tamam testlerde oyun için daha iyi notlar almış olabilir ama o kadarda fark yok hele hele abartılcak kadar degil. Diğer işlemleride göz önüne alcak olursak intel en iyisi...

bu konu çok tartışıldı,çok kavgalar edildi.yine amd-intel kavgası başlatacak cevapları yazmamakta fayda var.ben eski p4 3.0E ve yeni venice 3000+ kullanıcısı olarak yine venice i tercih ederim ama tabi bu kullanıcının tercihine bağlı birşey.intel alan oyun oynayamaz amd alan da rendering yapamaz diye bir kural yok.zaten ikisinin birbirine ezici üstünlük sağladığı bir alan yok.(dual core ları bu kıyaslamanın dışında tutuyorum çünkü intelin dual-core larda kullandığı teknoloji tüketiciye saygısızlıktır.)

• quote:

Orijinalinden alıntı: maymunkral

quote:

Ya bazı arkadaslar öyle bir abartıyor ki oyun için amdymiş gören görmeyende intel hiç bir oyun çalıstırmıyor sanacak. Tamam testlerde oyun için daha iyi notlar almış olabilir ama o kadarda fark yok hele hele abartılcak kadar degil. Diğer işlemleride göz önüne alcak olursak intel en iyisi...

bu konu çok tartışıldı,çok kavgalar edildi.yine amd-intel kavgası başlatacak cevapları yazmamakta fayda var.ben eski p4 3.0E ve yeni venice 3000+ kullanıcısı olarak yine venice i tercih ederim ama tabi bu kullanıcının tercihine bağlı birşey.intel alan oyun oynayamaz amd alan da rendering yapamaz diye bir kural yok.zaten ikisinin birbirine ezici üstünlük sağladığı bir alan yok.(dual core ları bu kıyaslamanın dışında tutuyorum çünkü intelin dual-core larda kullandığı teknoloji tüketiciye saygısızlıktır.)

Bende ondan bahsediyorum. Bazıları sanki intel alan oyun oynayamaz veya amd alan bilmem ne yapamaz gibilerinden olayı iyicene saptırıyorlar kısacası abartıyorlar. Şu parantez içine aldıgın cümleyi biraz açarmısın?

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: maymunkral

quote:

Bende ondan bahsediyorum. Bazıları sanki intel alan oyun oynayamaz veya amd alan bilmem ne yapamaz gibilerinden olayı iyicene saptırıyorlar kısacası abartıyorlar. Şu parantez içine aldıgın cümleyi biraz açarmısın?

intelin çift çekirdeklilerinde tek çekirdekte çift işlemci olmasına rağmen aynı önbelleği kullanırlar.yani işlemciler tam olarak ayrı iki işlemci olarak çalışamazlar çünkü önbellekleri ortaktır.amd nin çift çekirdekli işlemcisinde ise aynı çekirdekte birbirinden bağımsız önbelleklere sahip 2 tane işlemci bulunur.dolayısıyla 2 işlemci çekirdeği birbirinden bağımsız ve etkilenmeden tam performans çalışabilirler.zannımca da amdnin çift-çekirdeklilerinin çok pahalı olmasının asıl sebebi budur.

• quote:

quote:

Tiestorn ve kymelria aha işte burda!
    http://forum.donanimhaber.com/m_3749168/mpage_1/key_//tm.htm#3749525
    Hadi tiestorn şimdi sıra sende!
    İspatla bakalım 1997 yılında PIII 650 Mhz hadi kardeş ispatlada göreyim seni ama eğer ispatlayamazsan yukarıdaki benim linkin yanına bir linlde sen eklemek ZORUNDASIN!Hadi canım içi bekliyorumseni 1997 yılında P3 650Mhz vay anasına!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.