Şimdi Ara

BİLGİ YARDIM - Ödevler ve Sair- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
9.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: *13*

Merhaba arkadaşlar;

Temel Kuvvetlendirici Devreler hakkında

Şimdiden çok teşekkürler.

Edit:Gerçekten çok acil öğretmen sıkıştırıp duruyor.

up
  • merhaba arkadaşlar seneye inşallah elektronik teknisyeni olcam ama bitirmek için önce bi mp3 player devresi lazım bana. yardımcı olabilecek war mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: copela

arkaşlar lütfen yardımmm edin artık lise 2 öğerencisi oldum ve bu sene meslek lisesine gittiğim için bölüm seçicem ama hangi bölüme gitcem karar veremiyorum tercihlerim bilgisayar bölümü..elektronik bölümü ve inşaat teknoloji sizce hangisi daha iyi ben hepsini seviyorum :D:D ama birini seçmek zorundayımm

Walla arkadaş Bende lise 2 elektrik- elektronik bölümündeyim açıkcası sevdiğim & kndi istediğim bir bölüm. Meslek seçmek sana kalmış birşey. Hangisine daha yatkınsan ve ben bunu yaparım diyorsan onu tercih Et . Ama ben derim ki devir Bilgisayar devri ona git.

• lise 1 im arkadaşlar ödevim biyoloji den ödevim şu;

Vitamin ve mineral yetersizliğinde oluşabilcek hastalıklar hakkında bilgi toplamak ama bi türlü bu hastalıkların adlarını bulamadım
  • dönem ödevi içn flip-flop larla ilgili kaydedici devre şeması lazım dijital elektronik dersi
  • Hortlaması iyi oldu bu konunun...

Daha fazla başlık açılmaz umuyorum, ödevlerle ilgili...
  • Arkadaşlar ben Kütahya Dumlupınar Üniversitesi M.Y.O. bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümü okuyorum. Bu sene 2. sınıf ve son sene son dönem Yanlız Sistem Analizi ve Tasarimi diye bir dersimiz var ve hoca martın 25'ine kadar yazılım veya donanım olarak bir proje hazırlamamızı ve bu projenin ders notu olacağını belirtti. Eğer yazılımı seçersek satılabilecek düzeyde professyonel bir yazılım olacak. Bunu yaparım lakin mikro işlemciler diye bir ders var ve o da donanım üzerine bir ödev istiyor. Ben bu Sistem Analizi ve Tasarimi dersinden donanım üzerine bir proje yapıp iki derside idare etmeyi düşünüyorum. Proje olarak aklımda bilgisayar için paralel port dan bağlanan bir LCD ekran var. Ama nedir ne değildir nasıl yapılır pek bilgim yok. Bu konuda çalışmalar yapan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi lütfen?

LCD ekran yapan arkadaşlar forumda inceleme yapmışlarsa linklerini verirlerse çok sevinirim

Satan varsa ilgilenirim

• arkadaşlar bana ohm kanunu ve kırşof kanunu ile soru bulubilirmisin (googleda araştırdırdı ohm kanunu ile ilgili deneyler çıkıyo bir de tanımı çıkıyo)yardım edersenız sevinirim
  • m1 matematik testi bulabilecek var mı bi türlü bulamıyorum her sitede m1 geo var hiç mat yok bu arada 9. sınıf sorusu olsun
  • ALmancadan dönem ödevim var [basit seviyede] bir hikaye yazmam gerekiyor . almanca bilen arkadaslar varsa yada yararlanabileceğim bir site gösterirseniz memnun olurum!
  • ark ögretmen bi ödev verdi.Ledlerle elektronik yazısı yazıcam.Bütün harfler sırayla yanıp sönücek.ama nası yapıcagım hakkında bi bilgim yok yardımcı olurmusunuz.devrenin seması baskı devresi filan lazım simdiden saolun
  • Arkadaşlar okuldaki proje ödevim için bugüne kadar ---hiç yapılmamış--- bir projeye ihtiyacım var.Ama pic programlama vs. gibi değil,basit şeyler örn;

-Caddede ayna kullanılarak ışığın yansıtılmasıyla elektrikten tasarruf gibi.

Fikirlerinizi bekliyorum.
  • arkadaşalar plc ile pozisyon kontrolü hakkında bilgi verebilir misiniz? yada elinde döküman olan var mı ? çıldıracam hiç bir yerde dokuman bulamadım :S
  • Merhaba arkadaşlar.Pic le ilgilenmeye başladım böyle bir isdeğim var ben yapmaya çalışdım ama tam yapamadm Cuma ya kadar bunu yetişdirmem gerekmekte bulur veya yardımcı olursanız cok makbule geçecek. Benim sorunum şu;B portuna bağlı 8 led,A portunun 0.bitine bağlı bir butona basıldığında birbirine eklenerek 1saniye arayla sola doğru kayarak yansın. Benim böyle bir program yazmam gerekiyo ama fakat ben yazamadım yazabildigim yere kadar aşşagıya yazıorm gerisine yardımcı olursanız cok sevinirim.

;===8led.sıra.1sn.sol.kaYdır.asm===
    LIST P=16F84 ;hangi pic in kullanılacagını seçdim.
    INCLUDE "P16F84.INC" ;pic in sistem ayarlarını otomatik ayarladım.
    ORG 0X000 ;baslangıc adresi buradan başlaması için
    SAYAC1 EQU h'0C' ;sayac 1 nin degerini belirttim.
    SAYAC2 EQU h'0D' ;sayac 2 nin degerini belirttim.
    SAYAC3 EQU h'0E' ;sayac 3 un degerini belirttim.
    AYARLAR
    CLRF PORTB ;PORTB'nin içini temizledim çıkış PortB olacagı için
    BSF STATUS,5 ;STATUS kayıtçısının 5.bitini bank1 e geçirdim.
    CLRF TRISB ;TRISB nin içini temizledm.
    BCF STATUS,5 ;STATUS kayıtçısının 5.bitini bank0 a geçirdim.
    BASLA
    BCF STATUS,0 ;STATUS kayıtçısının 0.biti(carry bitini) temizledim.
    MOVLW h'01' ;Wkayıtçısına hexsadesimal"01"degerini yukledim son 4 bit den yanmaya başlaycagı yani sagdan sola ledlerin yanacagı için.
    MOVWF PORTB ;W kayıtçısı içerisindeki Hex.desimal"01"degerini F kayıtçısına yükledim,ve PORTB den çıkış aldım(ledler yanmayabaşlar)

evet arkadaşlar yardım isdedgm yer burası burada dakılıyorum.nerde neyi çağıracagmı hangi işlemden geçireceğimde hep kararsız kalıyorum yardımcı olur veya yapıp anladırsanız cok sevineceğim.ßirde gecikme programını yapabildim onuda yazaim kontrol ederseniz sevinirim. 1sn aralıgını gecikme ve dongulerle yapmaya calışdım bunlarıda programın sonuna koycam eğer doğrudur derseniz.işde gecikme ve donguler aşşagıya yazıyorum;

GECIKME
    MOVLW D'255' ;W içine desimal 255 yukledim
    MOVWF SAYAC1 ;F kayıtçısına yukledm W daki degeri
    DONGU1
    MOVLW D'255' tekrar W ya yukledm
    MOVWF SAYAC2 F ye yukledim Wdaki değeri
    DONGU2
    MOVLW D'05' 1snlik zamanı burda ayarladım W ya zamanı aktardım
    MOVWF SAYAC3 F kayıtçısına yukledim
    DONGU3
    DECFSZ SAYAC3,F Decrement File Skipzero =azalt F yi ve 0sa bir komut atla (DECFSZ) sayac3un icindeki F yi azalttım 0sa 1komut atladı
    GOTO DONGU3 1sa gotu ya gid dedm bole bole programı bitirdim deycem ama işde :S tek zaman we giriş cıkışı ayarlayabildim
    DECFSZ SAYAC2,F
    GOTO DONGU2
    DECFSZ SAYAC1,F
    GOTO DONGU1
    RETURN ;anaprogram kesmesi başna gid
    END ;bitir

şindiden teşekkür ederim bu işde biraz yeniyim lise öğrencisiyim bu tarz şeylere merağım var ayrıca bu bir ödev.Sene sonuna kadar bu pic programlamayı assembly dilinde ilk once öğrenmek hedefim ve üniversitede isdediğim başarıyı tutturmak.

RETLW PCL,F komutu ile display de saydırma programını işlemişdik sınıfda bununla yapmayı denedm hocaya verdim ilk sınıfda ben ama kabul edmedi :S başka nasıl yapablrk :S? birda RLD(rotate left ..)komuduyla yapaim dedim hoca bunuda kabul edmedi :S yardımcı olursanız sevinirim :S surem az galdı yapıp anladırsanız daha makbule geçecek :S assembly diliynan plz :S

• Meraba arkadaşlar ben renk algılayıcı bir devre yapmak istiyorum
    Devrenin blok diyagramı kabataslak şöle RGB fimle kaplı 3 mercek, her bir merceğin arkasında 1 LDR ldrlerin çıkışına baglı ADC (2bit yeter sanırım) ve adcnin çıkışına bağlı bir PIC
    Picin gelen değeri renk olarak algılayıp dot displayde yazmasını istiyorum ama hangi malzemeleri kullanıcagımı bilmiyorum
    hangi pici, hangi adcyi ve 5x7 dot display için hangi kod çözücüyü kullanmam gerektiğini söleyebilcek bi arkadaş olursa çok sevinirim
    Şimdiden çok teşekkürler..
  • benim dönem ödevim varda arkadaşlar yardımcı olurmusunuz ...
    temel lojik işlemleri nasıl yapılır acale bana bilgi verirmisiniz
    cevaplarınız için şimdiden tessekürler...
  • Konuyu araştırdınız mı ? Biraz araştırsanız zaten sorunuzun cevabını bulursunuz.Bu öyle zor bir konu değil.
    Zaten konuda bu işlemler üzerine kurulu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: By-IcEMan

Meraba arkadaşlar ben renk algılayıcı bir devre yapmak istiyorum
    Devrenin blok diyagramı kabataslak şöle RGB fimle kaplı 3 mercek, her bir merceğin arkasında 1 LDR ldrlerin çıkışına baglı ADC (2bit yeter sanırım) ve adcnin çıkışına bağlı bir PIC
    Picin gelen değeri renk olarak algılayıp dot displayde yazmasını istiyorum ama hangi malzemeleri kullanıcagımı bilmiyorum
    hangi pici, hangi adcyi ve 5x7 dot display için hangi kod çözücüyü kullanmam gerektiğini söleyebilcek bi arkadaş olursa çok sevinirim
    Şimdiden çok teşekkürler..

Elektronik ile ilgili sorusu olanlar o başlık altında sormalı.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_199/tt.htm

• 4017 ile yürüyen ışık dewresi lazım.Aresde çizilmiş elinizde warsa paylaşırmısınız
  • herkeze selamlar..bu sitenin yabancasıyım o yüsden şu anda nereye kime alıntı yapıyorum farkında değilim:) yaw şu anda oldukça zor bir sorun bu devreyi einsten 1 saatte çözmüş ve çözerken denklemlerinde 3 tane 1 den ve 3 tanede 7 den bir sayı oluşturmuş ve cevaba ulaşmış devrenin içeriğinde transistör büyütücü ve dalga kırpıcı var devreyi yollarsam bana yardımcı olabilirmisiniz???? Şimdiden teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.