Kardeş Bu Kitap Özet Değilqi.Bide bişey Dicem adobe reader la açıyo yazıyı yazı kopyalanmıyo yazı küçük çünkü.bunu word a felan nasıl kopyalayabilirim ?
Sayfada yapılan hesaptan biraz bahsedeyim. 1 kilogram suyun içinde 111 gram ağırlığında hidrojen olduğundan bahsediliyor. E = mc² formülüne göre hesap yaparsak; Bu 1 kilogram suyun içinde sadece hidrojen atomlarının enerjisinin bile E = 0.111 x 300,000,000² 'den 9.99 x 10^15 yani yaklaşık olarak 10,000,000,000,000,000 joule'a ve bütün bu 1 kilogram suyun enerjisinin de yüz binlerce litre benzinin yakılmasıyla ortaya çıkan enerjiye eşit olduğu söyleniyor.
Ama bir maddenin bütün bu enerjisini bir anda ortaya çıkarabilmesi için bu maddenin tam zıttı olan bir anti-maddeyle birleşmesi gerek. Bu birleşmenin sonucunda madde ve anti-madde bir birini tamamen yok ediyor ve ortaya bu enerji çıkıyor.
Ayrıca iki adet protonun birleştirilmesi için gereken enerjinin bu protonların toplam enerjisinden daha az olduğundan ve ortaya çıkan yeni protonun önceki iki protonun toplam kütlesinden daha az kütleye sahip olduğundan söz edilmiş. Bu artan kütlenin de enerji olarak ortaya çıktığını ve atom bombasının enerjisinin de buradan geldiğini söylemiş. - Hare Rama ben bu mesajı o kitlenen konuya atmıştım ama sen konuyu kitlerken benim mesaj da silinmiş. Ben de bari buraya yazayım dedim. Boşa gitmesin diye...
quote:
Orjinalden alıntı: Hare Rama
@: TheM aslında bunun bu topicte olması cevap alma sonucuna dah etkilidir. Çünkü sürekli göz önündedir. Yeni bir mesaj hemen dikkat çeker. Yardımcı olmak isteyenler bakar. Hem de sizden sonraki kişiler için de arayııp bulmak açısından iyi bir fırsattır.
Ancak cevaplarda ağırlık var haklısın Ne yazık ki müstakil topic açtığınızda da durum bundan farklı değildir. Eski sayfalara gidin bakın çoğu ödev istekleri sıfır cevapla arkaya geçmiştir.
Bu nedenle YERİ GELMİŞKEN TÜM ARKADAŞLARDAN BURAYA İLGİ GÖSTERMELERİNİ RİCA EDİYORUM.
İyi Günler.
Tamam ilgilenelim. Okuyoruz ancak istekler armut piş azıma düş niteliğinde dostum. Cvp veresi gelmiyo insanın. Hepimizin elinin altında internet var. Örnek vermek nekadar doğru olacak bilemiyorum ama fizik sorusu çözmem lazım nerden bulcam. Mat sorusu lazım nerden bulcam. Arkadaşım test kitabı var gider alırsın. Detay istiyorsan alanımızsa yardımcı oluruz. Kitap özeti isteniyo yazarın soyadı bile bilinmiyo. O ödevin verilme sebebi yazarın soyadını öğrenmen içindir belkide. Belkide bizim için nekadar önemli bir bilim adamı olduğunu anlarsın. Ama önce okumak lazım. Oktay Sinanoğlu kimdir. Bırak kitap okumayı bi google yaz arkadaşım. Bak bakalım kimmiş. Bak bakalım mücadelesi neymiş.
Bana tepki vermeden önce beni eleştirmeden önce lütfen yazdıklarımı okuyun. Lütfen o kitabıda okuyun. Ondan sonra eleştirlere açığım. Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: DeWe®
quote:
@: TheM aslında bunun bu topicte olması cevap alma sonucuna dah etkilidir. Çünkü sürekli göz önündedir. Yeni bir mesaj hemen dikkat çeker. Yardımcı olmak isteyenler bakar. Hem de sizden sonraki kişiler için de arayııp bulmak açısından iyi bir fırsattır.
Ancak cevaplarda ağırlık var haklısın Ne yazık ki müstakil topic açtığınızda da durum bundan farklı değildir. Eski sayfalara gidin bakın çoğu ödev istekleri sıfır cevapla arkaya geçmiştir.
Bu nedenle YERİ GELMİŞKEN TÜM ARKADAŞLARDAN BURAYA İLGİ GÖSTERMELERİNİ RİCA EDİYORUM.
İyi Günler.
Tamam ilgilenelim. Okuyoruz ancak istekler armut piş azıma düş niteliğinde dostum. Cvp veresi gelmiyo insanın. Hepimizin elinin altında internet var. Örnek vermek nekadar doğru olacak bilemiyorum ama fizik sorusu çözmem lazım nerden bulcam. Mat sorusu lazım nerden bulcam. Arkadaşım test kitabı var gider alırsın. Detay istiyorsan alanımızsa yardımcı oluruz. Kitap özeti isteniyo yazarın soyadı bile bilinmiyo. O ödevin verilme sebebi yazarın soyadını öğrenmen içindir belkide. Belkide bizim için nekadar önemli bir bilim adamı olduğunu anlarsın. Ama önce okumak lazım. Oktay Sinanoğlu kimdir. Bırak kitap okumayı bi google yaz arkadaşım. Bak bakalım kimmiş. Bak bakalım mücadelesi neymiş.
Bana tepki vermeden önce beni eleştirmeden önce lütfen yazdıklarımı okuyun. Lütfen o kitabıda okuyun. Ondan sonra eleştirlere açığım. Saygılar
O anlık hocadan soyadını ve ismini bide kitabın ismini aklımda tutmuştum..yyalnız sadece yazarın soy adını unuttum ssonradan.kitabı yetiştiremedim zaten okullar açaçak ne yapacağımı bilmiyorum.Şunu Dİyosun bide herkesin elinin altında internet var ;
bak güzel kardeşim evet bende hemen salak gibi buraya atlayarak sizden istemedim googleden baya bi aradım bulamadım.zaten sonuçta burasıda sanal alem yani internette aramış oluyorum.Forum tartıışılma ve öğrenilme yeridir.Seni bu bilgilere uymaya davet ediyorum..
Kitabı yetiştiremediğin için üzüldüm. Mutlaka okumanı tavsiye ediyorum dostum. Özet olmasada, ödevi yetiştiremesende okumanı tavsiye
ediyorum. Ama özeti hala yapman gerekiyorsa o kitabın ilk 50 sayfasını oku inan bana çıkarırsın özeti.
Bu arada oradaki eleştirim tek sana değil. Genel bir eleştiri yaptım. Bizzat seninle konuşmak isteseydim pm butonuna basmam yeterli olurdu.
Teşekkür ediyorum.Evet dediğin gibi önceden 50 sayfasını okumuştum.az çok çıkardım.dilleri biribiyle kıyaslıyor.Mağazalardaki tabelalarda bi ingilizce bi türkçe olmasını dile zararlarını anlatıor.Zamanım olsa seve seve okurum.çok güzel bi kitaba benziyor..
quote:
Orjinalden alıntı: TheM
Teşekkür ediyorum.Evet dediğin gibi önceden 50 sayfasını okumuştum.az çok çıkardım.dilleri biribiyle kıyaslıyor.Mağazalardaki tabelalarda bi ingilizce bi türkçe olmasını dile zararlarını anlatıor.Zamanım olsa seve seve okurum.çok güzel bi kitaba benziyor..
kesinlikle güzel bir msj barındırıyor kitap. "Bir devleti yok etmek istiyorsan önce dilinden başlamalısın." Oktay Sinanoğlu'nun mücadeleside bu yönde.
Profesör Doktor Oktay Sinanoğlu; dünyanın en genç yaşta profesör olmuş kişisi ve Nobel adayı. 250 kadar uluslararası bilimsel yayını, bilim kuramları, çeşitli dillere çevrilmiş kitapları vardır.
Kapağında Şöyle Yazıyor
'' Türkçe giderse Türkiye Gider! Yabancı dille eğitim ile Türkiye gider.''
teknolojik gelişmelerin dolaşım sistemi üzerindeki etkisi üzerine bilgi verir misiniz?
yeryüzünde hangi tür ekonomik faaliyetler vardır
yardım lütfen
aydınLanma araçLarının günümüze kadarki gelişimini konu aLan Pc destekLi bir ödevim var arkadaşLar bu konuda her türLü yazı, makaLe, .. vs yapacağım slide hakkında öneriLerinizi bekLiyorum ..
-Atatürk 'ün geometriye verdiği önem - hakkında bilgi bulmam gerekiyor ... yardım edebilirmisiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: DeWe®
quote:
İyi Günler.
doğru söze ne denir..
ne yazıkki biraz eğitim sistemimizden kaynaklanıyo bu..
bu hazırcılık hayatımızın her alanında, artık normalmiş gibi geliyo insana..
bu yüzden patronumdan ne azarlar yediğimi ben bilirim, aslında onun azarı tepkisi herkese..
işte bunu öğrenmeye patrondan değil ilkokul hocasından başlamak gerekiyo..
bu başlığın amacı şöyle olmalı bence; bir kişi araştırmasını yapmalı, tıkandığı yerde yardım istemeli..
direk hazıra konmak isteyenlere cevap verilmemeli, ya da yönlendirilmeli..
bakın bu matematik, fizikten dönem ödevi yapacak insanlar ileride bu memleketin mühendisleri olacaklar belki de..
önlerine bi iş geldiğinde kimseye sormadan yapar hale gelebilmeleri için bu yaşlarda bu disiplin doğrultusunda hareket etmelerinin büyük faydası olacak belki..
ÇUKUROVA
Çukurova bayramlığın giyerken, Çıplaklığın üzerinden soyarken, Şubat ayı kış yelini kovarken Cennet demek sana yakışır dağlar.
Ağacınız yapraklarla donanır; Taşlarınız bir birliğe inanır; Hep çiçekler bağrınızda gönenir; Pınarınız çağlar, akışır dağlar.
Rüzgar eser, dallarınız atışır; Kuşlarınız birbiriyle ötüşür. Ören yerler bu bayramdan çok üşür. Sümbül niçin yaslı bakışır dağlar?
Karac'oğlan size bakar sevinir; Sevinirken kalbi yanar göyünür; Kımıldanır hep dertleri devinir; Yas ile sevincim yıkışır dağlar. Arkadaşlar bu şiir hakkında 3 sorum var cevaplarsanız sevinirim çünkü fazla bi vaktim kalmadı ödevi teslim için.
1-Şair,neden dağlara sesleniyor? 2-Sümbülün yaslı bakışı” ile ne anlatılmak isteniyor?Şair onu nasıl görmek istiyor? 3-Şairin dertlerinin kımıldanmasına neden olup onu yaslı kılan neyin özlemidir?
BENİM BİR KİMYA ODEVİM WAR KONUSU : BAKIRIN KULLANIM YERLERİ VE ULKEMİZDEKİ BAKIR YATAKLARI ADLI BİR DONEM ODEVİMWAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRM
arkadaşlar benim almanca çeviri ödevim var yardımcı olabilir misiniz metni yazarsam??? şimdiden danke schön
sen yaz belki yardımımız dokunur değil mi arkadaşlar ALmanca bilenler öne çıksın...
Einmal wollte ein Madchen sein Fahrrad anstreichen. Es hat grüne Farbe dazu genommen. Grün hat dem Madchen gut gefallen. Aber der groBe Bruder hat gesagt: " So ein grasgrünes Fahrrad habe ich noch nie gesehen . Du musst es rot anstreichen, dann wird es schön." Rot hat dem Madchen auch gut gefallen. Also hat es rote Farbe geholt und das Fahrrad rot gestrichen. Aber ein anderes Madchen hat gesagt: " Rote Fahrrader haben doch alle. Warum streichst du es nicht blau an?" Das Madchen hat sich das überlegt, und dann hat es sein Fahrrad blau gestrichen. Aber der Nachbarsjunge hat gesagt: "Blau? Das ist doch so dunkel. Gelb ist viel lustiger!" Und das Madchen hat auch gleich Gelb viel lustiger gefunden und gelbe Farbe geholt. Aber eine Frau hat gesagt: "Das ist ein scheuBliches Gelb! Nimm himmelblaue Farbe, das finde ich schön." Und das Madchen hat sein Fahrrad himmelblaue gestrichen. Aber da ist der groBe Bruder wieder gekommen. Er hat gerufen: " Du wolltest es doch rot anstreichen! Himmelblau, das ist eine blöde Farbe. Rot musst du nehmen, Rot!" Da hat das Madchen gelacht und wieder den grünen Farbtopf geholt und das Fahrrad grün angestrichen, grasgrün. Und es war ihm ganz egal, was die anderen gesagt haben.