Şimdi Ara

Bilgi Üniversitesi - Soruları Cevaplıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
15.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yatay gecis hakkinda bir bilgim yok maalesef.Konaklama okul dısı ozel yurtlar gercekten cok pahali ama okul cevresinde 2-3 arkadas eve cikarsaniz uyguna gelir diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba ,

    http://tanitim.bilgi.edu.tr/yatay-gecis/ Bu linkten yatay geçiş ile ilgili bilgi alabilirsiniz. 2 türlü yatay geçiş yapabilirsiniz bildiğiniz gibi. Merkezi yerleştirme ve ortalama ile. Ortalama ile yatay geçiş için sene sonunda başvuruyorsunuz. Sorumlu olduğunuz tüm dersleri başarıyla tamamlamış olmanız ve genel not ortalamanızın 4.00 üzerinden 2.40 olması gerekmekte hocam. Bir de İngilizce yeterlilik şartları var tabii. Merkezi yerleştirme için de puanızın bölümün puanına eşit olması veya yüksek olması lazım hocam.



    Hocam konaklama için şunu söyliyim okulun kendi yurdu yok. Anlaşmalı olduğu yurtlar var. (Komforist vb.) Ancak gerçekten çok pahalı. Senelik 20bin gibi bi rakam duymuştum hocam yalan olmasın. Ancak 3-5 kişi eve çıksanız uyguna gelir. Bir arkadaşım 2 kişi ile eve çıktı. 500 tl ödüyor hocam. Gayet iyi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheMockingbird kullanıcısına yanıt
    ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F31CE3 -- 25 Şubat 2021; 17:20:41 >
  • KYK yurtlarına başvursanız hocam ? En azından ilk sene için. Diğer senelerde arkadaş bulup eve çıkabilirsiniz. Ayrıca okulda mutlaka arkadaş bulursunuz. Belki ilk başta zorlanırsınız ama kafa dengi insan bulamamanız için bir neden yok.
  • bilgi de işletme okuyorum bölüm okul her sorunuzu alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiye yerleştim. Hazırlığı atlayıp bu yıl santral istanbul kampüsündeyim. Görüşmek üzere arkadaşlar 😌

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelen arkadşlar hoşgeldiniz. Biz geçen sene whatsapp grubu kurmuştuk. Siz de Whatsapp grubu kurabilirsiniz. Çok yardımcı oluyor. Her türlü sorunuzu da bana sorabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMockingbird kullanıcısına yanıt
    İngilizce hazırlık soruları nasıl oluyor birinci sınav ve ikinci sınav ? Birde iletişim fakültesi iyimi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Hazırlık atlama sınavında sorular çok kolay. Eğer ingilizceniz orta düzey ve üstü ise kesin atlarsınız. Zaten bence eğer geçebilicek durumdaysanız hazırlık okumayın, pek bir yararını göreceğinizi düşünmüyorum. Akademik İngilizce filan öğretilmiyor sadece temel bilgiler vb. 1.sınav 70 puan üzerinden ve 45 almanız yeterli 2.sınava girmek için. 2.sınavı geçerseniz hazırlığı atlarsınız. 1. Sınav çoktan seçmeli 20 okuma, 30 dilbilgisi sorusundan ve iki kısa paragraf yazma bölümlerinden oluşuyor. Herhangi bir hazırlık atlama sınavını çözmeniz bu sımav için size örnek oluşturur bence. Ben Odtu ve İtü'yü çözdüm. Biliginki gerçekten çok kolay. 2. Aşama sınavda 3 bölüm var. Okuma, yazma, konuşma. Bu sınavda da 60 üstü alırsanız geçersiniz. Ben 90 küsür almıştım sanırım. Konuşma %25 etkiliyor 5 dk filan sürüyor konuşma kısmı. 4-5 soru soruyorlar size, genel olarak akıcı konusmanız lazım. Sorular açık uçlu ( mesela bana istanbuldaki trafiği nasıl azaltırız sorusu sorulmuştu). Düzgün bi gramer kullanin. Rahat yaparsiniz. Okuma bölümü %35 etkiliyor. Bir metin veriyorlar ve onla ilgili soruları cevaplıyorsunuz. Bu da kolay. Metni genel olarak anlamaya bakin. Çok uzun bir metin değil zaten. Yazma bölümü %40 etkili. Benim en zorlandığım kısım buraydı. Yaklaşık 500 kelime bir essay yazmanız lazım. Konuyu iyi okuyun ve yanlış konuyla ilgili yazmayın ( mesela sebeb soruluyor siz sonuç yazıyorsunuz filan). Bilginin sitesinde de detaylı bilgi bulabilirsiniz. Hatta örnek sınav da vardı galiba.



    İletişim fakültesine gelirsek. Bilgi'nin sosyal bölümleri gerçektem çok iyi gerek hoca gerek dersler olarak. Zaten Bilgi'yi Bilgi yapan fakültelerden biri iletişim fakültesi. Özellikle ekipmanları çok kaliteli ve pratik yapma imkanı çok fazla (ses stüdyosu, radyo vb) Ancak o fakultede okumadiğım için benim yorumlarım sadece dışardan gözlemlere dayalı.Eğer orayı tercih etmeyi düşünüyorsanız orada okuyan, içerden biri ile konuşmanızı ve okulu gezip imkanları görmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheMockingbird kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap verdiğiniz için teşekkürler. Örnek sınava bakacağım . Onun dışında ikinci sınavdaki konuşma bölümü beni heyacandırıyor . Elim ayağıma dolanır falan Umarım hazırlığa kalmam . 500 kelime essay da zor duruyor . Deniyecegiz artık .



    İletişim fakültesine kaydoldum. Dün biraz araştırayım dedim yine okulu . Twitter'a baktım ve bir sürü şikayet vardı . İletişim fakültesi bölümlerinin derslerinin çoğu yeni aldıkları binaya yani plazaya taşınmış . Herkes şikayet ediyor bize böyle söylenmedi gibi ben bile yeni öğrendim . Kampüste okuyacağımı düşünmüştüm tamamen . Ama 4 dk ileride dedikleri yeni bir yerde . Çoğu öğrenci bilgiyi bilgi yapan iletişim fakültesi siz bunu nasıl yaparsınız demiş . Okulda shuttle diye bir araç falan var sanırım . Onunla gidilebiliyormuş yeni plazaya . Nasıl bineceğim veya nerede bineceğim bir fikrim yok . Kafelerin baya pahalı olduğunu gördüm artık dışarıdan veya evden getirerek yemek yiyeceğiz .



    Siz hangi bolumdeydiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Örnek sınava bakın ve bence 1-2 örnek sınav daha (başka okullarrın vb) çözün. Konuşma bölümünde sakin olun ben de heyecanlanmıştım ama sonunda tam puan aldım Önemli olan akıcı şekilde konuşup sorulara kendi fikrinizi söylemek. Hoca ne der acaba filan diye düşünmeyin, siz doğru ve düzgün konuşmaya bakın. Zaten çok zorlamıyorlar. Benim girmemle çıkmam bir oldu 5 dakika bile sürmüyor. Zaten şöyle diyeyim size speaking sınav süreleri max 10 dakika ( benim 10.40 idi arkadaşımın 10.50 ve aynı sınıfta girdik) ve konuşma süresi de 5 dakika. Kolay sorular soruyorlar dedim ya orta düzey ingilizceyle bile geçersiniz. Essay kısmı gerçekten zordu, ben ilk başta ne sorduklarını anlayamamıştım. Soruyu dikkatli okuyun sakata gelmeyin Giriş gelişme sonuç şeklinde fikrinizi ifade edin, gerekirse 4 paragraf yazın ( soruya bağlı tabii) Eğer hazırlık atlamak istiyorsanız bence çalışmanız gereken bölüm bu essay yazma kısmı

    Ben uluslararası ilişkiler okuyorum, hukukla da çap yapmaya çalışıyorum.İletişim fakültesi için ne yazık ki dediğinizi biliyorum. Biz hukuk santrale taşındı artık rahatladık derken saçma bir ek bina muhabbeti oldu. Hiç bir öğrencinin haberi yoktu bu durumdan, ders seçerken fark edildi. İdari ofislerin o ek binaya taşınacağı söyleniyordu ancak dersleri de oraya taşımışlar. Ben de bu sene artık tamamen santralde olacağımı düşünüyordum ancak benim de bazı derslerim ek binada ve ne yazık ki ek bina 4 dakika uzaklıkta değil. Teoride öyledir belki ancak hafta içi o kağıthane trafiği ile imkanı yok 4 dkda gidilsin. Mesela benim iki dersim arasında 10 dakika var ve ikisi de ayrı kampüslerde. Nasıl yetişeceğimi hiç bilmiyorum. Evet shuttle dediğiniz gibi servis demek. Kampüsler arası ve bazı belli merkezi noktalara giden ücretsiz bir servis. Siz santralden shuttle ile ek binaya gidebilirsiniz.Saatlerine bakın, tahminim ring olucaktır. Mesela santralden tüm kampüslere ( dolapdere,kuştepe, bu sene artık ek binaya) , halıcıoğluna, karaköye , beşiktaşa ve mecidiyeköye servis var. Santralden binmek için ana kapıya çıkın orda görürsünüz,üstlerinde de yazar nereye gittiği. Ayrıca bu dediğim noktalardan da binebilirsiniz. Okulun web sitesinde yazar nereden kalktığı.( http://www.bilgi.edu.tr/tr/universite/ulasim/shuttle/?ulasim-menu ) NOT: okul kartınız olmadan binmeniz zor,karta çoğu zaman bakıyorlar.
    Okulda yemek olanağı çok ve pahalı olduğu da doğru ancak bu biraz da size bağlı. Okulda yemek yiyebileceğiniz yaklaşık 5-6 yer var : Şütte, Starbucks (NERO oldu deniyor bilmiyorum henüz gitmedim ) , Papaz, Friends,Lokma ve Espresso Lab. En pahalıları Şütte ve Papaz. Friends bildiğiniz yemekhane ama fiyatlar devlete göre pahalı okuldaki yerlere göre ucuz. Ben genelde Lokmada yiyordum. (tost ve çay 6 tl idi sanırsam) (reklam gibi oldu kusura bakmayın) Okulun dışında da bir kaç yer var, mesela marmaris büfe , Mr Peter ve pizzacı vardı sanırsam. Bütcenize uyan bir yer bulacağınıza eminim ve evden de getirebilirsiniz kimse karışmaz. Umarım tüm sorularınıza cevap vermişimdir. Hocam başka sorunuz olursa PM atabilirsiniz. Okulda karşılaşırız belki hocam




  • TheMockingbird kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bu sözlü sınav gerçekten beni korkuttu nedense. Güncel konular hakkında sorular soracaklar sanırım . Size sordukları soruları hatırlıyormusunuz ? Veya nasıl sorular sorabilirler ?

    Birde kayıt olduğumda bana öğrenci belgesi vermediler . Transkript deniyor sanırım . Onu öğrenci işlerine mi gidip alacağım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppose27now -- 18 Eylül 2017; 0:1:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul trafiği, bu trafik nasıl azaltılır,toplu taşıma vb sorular sormuşlardı.Bir de işte köy hayatı mı kent hayatı mı ,nasıl bir şehirde yaşamak istersin gibi sorular. Kolay yani.
  • TheMockingbird kullanıcısına yanıt
    Hocam çok soru soruyorum ama birinci bilet sınavında ne soruyorlar ? Sınav anladığım kadarıyla 70 üzerinden sanırım . Ona göre seviye belirleniyor .



    Birde İngilizceniz iyi olmalı bilet 2 yi geçtiğinize göre zamanında . Bunun kaynağı nedir ? Diziler filmler mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Sınav 70 üzerinden ve 70 üzerinden 45 alabilirseniz BİLET 2'ye giriyorsunuz. BILET 2 'yi geçemezseniz 1. sınavdan aldığınız nota göre seviyeniz belirleniyor. Mesela 45-70 5.seviye ve en iyi seviye gibi. BİLET 1 daha önce de dediğim gibi çoktan seçmeli 20 okuma, 30 dilbilgisi sorusundan ve iki kısa paragraf yazma bölümlerinden oluşur. (Bilgi'nin sitesine de bakabilirsiniz.) Sorular kolay zaten ben buradan 64 almıştım. Dilbilgisi soruları kafa karıştırabilir belki. Paragraf yazma da kolay zaten 100 kelime filan sanırım yazmanız lazım. Herhangi bir hazırık atlama snavını örnek olarak çözüp az çok ne çıkar tahmin edebilirsiniz. Ben İTÜ ve ODTÜ'nün örnek sınavlarını çözdüm, Bilgi'ninki çok daha kolay.

    BİLET 2 'de çok zor bir sınav değil bence. İngilizcem evet iyi ama ingilizcem iyi olduğu için değil sınav kolay olduğu için geçtim ben. IELTS sınavından 7 almıştım ona çalışmıştım, 2 ay sonra da BİLET sınavlarına girdim. O bana bu hazırlık sınavı için iyi bir pratik olmuştu. Bunun kaynağı çalışmak. İlkokuldan beri ingilizce dersi görüyorum,lisede de baya üzerine düştüm. İngilizce dizi de çok izledim film de. Ama hiç bir zaman sadece ingilizce izlemedim hep alt yazı vardı.Örnek olarak ilk yabancı dilde izlediğim dizi LOST'du. İlk başlarda alt yazı takip ediyordum ama bir süre sonra çok daha rahat anlamaya başlıyorsunuz. Breaking Bad, Grey's Anatomy, NCIS ve How To Get Away With Murder izledim. Onun dışında gramer çalıştım ve bolca essay,summary vb yazdım.Bolca ingilizce makale,yazı ,kitap okudum. (Mesela Harry Potter ,Aghatha Christie bunlar daha basittir klasik romanlara göre.Anlamasanız da her şeyi okumaya devam edin.) Genel olarak iş sizde bitiyor. Üstüne düşerseniz ve isterseniz ingilizcenizi geliştirebilirsiniz.




  • Arkadaslar dgs ile bilgi mekatronik yazmayi dusunuyorum lutfen tum bildiklerinizi yazar misiniz bilgi de mekatronik okunur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By.Ny. -- 20 Eylül 2017; 10:39:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi İşletme'deyim ben de. %60 a yakın bursum var,hazırlığı da geçtim ayrıca.Lisede hazırlık okumuştum(faydası olmamıştı hiç)o yüzden burda atlamayı deneyip geçtim.Okulda görüşmek üzere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_kaan -- 20 Eylül 2017; 15:53:31 >
  • Ders kaydı randevum bugündü, santrale gittim ve işlemleri online yapabileceğimi söylediler. Randevu saatim geçti, şimdi ders kaydı için ne yapmam gerek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulun ders kayıt sistemi çok kötü zaten. Ben de bu sene bir sürü sorun yaşamıştım. Normalde ders kaydınızı verilen saat içinde tamamlayamazsanız aynı gün öğleden sonraya randevu alabiliyorsunuz. Orda da olmaz ise 3. Ve son randevuyu Cuma öğleden sonraya alabilirsiniz . Ancak siz sisteme sanırım hiç girmemissiniz yani randevu saatini kaçırmışsınız. Bence bır daha appointment kısmına girin ve cuma öğleden sonra için randevu almaya çalışın. ( sizin durumunuzda alınıyor mu emin değilim) keşke santrale gittiğiniz zaman sorsaydınız öğrenci işlerine ne yapabilirim diye. Ya da danışmanınıza mail atmayı deneyin. Hocam size kimse randevularin online olduğunu söylemedi mi? Siz santralde danışman ile mi yapılacağını düşündünüz? Yoksa sisteme girdiniz de hata oldu , dersler gözükmedi de mi ders seçemediniz? Çünkü sisteme girip yapamadıysanız sanırım bir hak daha veriliyor. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem. Siz hangi bölümdesiniz hocam? Benim hukuktan bir arkadaş randevusunu baştan aşağı sıfırlayıp hocayla beraber yeni bir ders programı yapmıştı. Belki size de böyle bir şey yapılır ancak bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ksk_kaan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Hazırlık sınıfını atlayarak çok iyi yapmışsınız. Okula hoş geldiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.