Şimdi Ara

Bilgi Üniversitesi Hakkında 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgi Üniversitesi için oluşturulan tanıtım videosu az önce yayınlandı. İzleyebilmeniz için;

Youtube:
    Kampusistanyoutube
    İstanbul Bilgi Üniversitesi 2019 Tanıtımı - Kampusistan Life
    https://youtu.be/sz1_xSj7huU

Bilgi hakkındaki sorularınızı bu konu üzerinden yazabilirsiniz

BOUN işletme adlı kullanıcının isteği üzerine hazırladığımız üniversite-dosyasından bir özet

Bilgi Üniversitesini genel vakıf üniversiteleri arasında ilk 10'da rahatlıkla görebiliriz. Bu sıralama bizim kendi kişisel düşüncelerimizle oluşmuştur. Ilerleyen dönemlerde YÖK tarafından paylaşılacak üniversiteler akademik sıralamasından sonra biz kendi sıralamamızı paylaşıp YÖK ile karşılaştıracağız.

University of London ile anlaşması bulunan bilgi Üniversitesinin Ekonomi-İşletme ve Ekonomi-Finans alanlarında birinci sınıfta üstün başarı gösteren öğrencileri programa dahil ediyor. Program sonunda İngiltere'ye gitmeden ve ayrıyeten ücret ödemeden University of London diplomasına sahip olmuş oluyor bu öğrenciler.

Laureate International Universities ağı BİLGİ, bu ağın Türkiye’deki ilk ve tek üyesi. BİLGİ, uluslararası saygınlığa sahip birçok üniversite ile öğrenci değişimi, ortak program ve çift diploma anlaşmaları sayesinde yabancı öğrencilerin de tercih ettiği bir kurum haline geldi. Laureate I. U. 40'dan fazla üniversiteyi ve 1 milyona yakın öğrenciyi kapsayan bir programdır.

Eğitim olarak Sağlık bilimleri, mühendislik ve diğer teknik bölümler ortalama veya vasatın üstüyken. Eşit ağırlık ve sözel bölümleri özellikle de hukuk ve işletme eğitim olarak vakıf üniversiteleri arasında güçlü konumdadır ve başarı sıralamaları yüksektir.

Akademik kadrosu özellikle hukuk, işletme iletişim gibi TM ağırlıklı bölümlerde güçlüdür. Birçok hocası ya Türkiye'nin en iyisi dediğimiz devlet üniversitelerinde profesörlük yapmış ya da hem Bilgide hem de bu iyi devlet üniversitelerinde aynı anda ders vermektedir.

Kampüslerine baktığımızda yeni eklenen plaza ile 4 kampüsü bulunmaktadır. En ünlüsü ve güzeli Santral olup bu kampüs eski bir elektrik santralinden devşirilmiştir. Dolapdere ve Kuştepe kampüsleri ise size harika bir kampüs hayatı vaat etmez. Özellikle Kuştepe bölgesi Sosyo-ekonomik durumunun düşüklüğü öğrenciler için favori olmayacak bir yer olduğunun göstergesidir. Kozyatağında kurulan yeni Plaza ise çok bir kampüs hayatı sunmaz. Adından anlaşılacağı üzere plaza hayatı daha doğru olur. Çok katlı bir binada eğitim hayatınızı sürdürüyor olursunuz. Yeni açılan bölümlerin yanı sıra Santralde yer sıkıntısı çeken bölümleri eğitimlerinin bir kısmı orada devam edecek şekilde taşınmıştır. Kampüsler arasında Shuttle bulunmaktadır.

Sosyal hayat olarak Bilgi birçok üniversiteye oranla avantajlıdır. Yıl içerisinde yüzlerce etkinlik düzenlenir. Bu konuda zaten vakıf üniversitelerinin bir çoğu yoğun çalışmalar yaparlar.

Mezun olduktan sonra hiçbir üniversite size iş veya kariyer vaadinde bulunmaz. Bu tamam sizin elinizde olan bir konu. Sadece Bilgi ve diğer üniversiteler size staj konusunda yardımcı olabilirler. Stajdan sonra aynı yerde kalıp veya yeni kariyer fırsatları kovalamak size kalmıştır.

Bilgide iki sene okumuş bir arkadaşımızın aktardıkları ise şu şekilde;

"Sivil Havacılık Kabin Hizmetlerinde iki seneyi dolu dolu ve harika geçirdim. Gerek arkadaşlarım gerek okulum ve hocalarım hepsi harikaydı. Keşke 2 değil de 4 sene okusaydım diyorum. Şu anda bir Kargo şirketinin Müşteri Ilişkileri departmanında çalışıyorum. Ancak ilerleyen yıllarda hosteslik için iş başvurularını zorlayacağım. Son olarak okulumu çok sevsem de okul yönetiminin yani mütevelli heyetinin Üniversiteyi son yıllarda okul değil de ticarethane olarak gördüğünü üzülerek belirtmek isterim. Bu benim gözlemlediğim bir durum."

Bu bizim dosyamızdan bir özetti. Ilerleyen zamanlarda kendi sitemizi kurup hem Bilgi hem de diğer üniversitelerle ilgili üniversite-dosyalarını paylaşacağız

Not: Konu yöneticilerin silmesi sebebiyle yeniden açılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 9 Mart 2019; 17:24:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ciddi ciddi mekatronik mühendisliğini düşünüyorum, nasıldır? Laboratuvar ve imkanlardan bahsedebilir misiniz?

2- Burslar nasıl? Özel bir başarı bursu alabiliyor muyuz? İstanbul’da okumak şu dönemde ailemi maddi olarak zorlayabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barkoda10

Ciddi ciddi mekatronik mühendisliğini düşünüyorum, nasıldır? Laboratuvar ve imkanlardan bahsedebilir misiniz?

2- Burslar nasıl? Özel bir başarı bursu alabiliyor muyuz? İstanbul’da okumak şu dönemde ailemi maddi olarak zorlayabilir.
    Istediğin bölüm için teknik üniversiteleri tavsiye ederim ama Bilgi'nin kariyer fırsatları olarak neler sunduğuna bakmak gerekir.

Başarı sıralamasına göre %100'e kadar burs kazanabilirsiniz ve yine farklı şartları yerine getirirseniz yine farklı oranlarda burslar var. Örneğin Bilgi mezunu kardeşiniz varsa ufak bir oran burs var ya da ücretli başlayıp bölümünde başarılı olursanız başarı bursu da alabilirsiniz .

Ortalama lisans ücretleri 55.000 TL/yıl. Bu durumunuz çok iyi değilse ciddi bir rakam ve sıralamanız belli olurken dikkatle seçmeniz gereken bir husus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 4 Mart 2019; 21:42:43 >

• White Water kullanıcısına yanıt
    Ben burs derken vakıf olarak bahsettim, planım %100 ösym bursu ile yerleşmek. Bazı vakıf üniversitelerinde not ortalamasını yüksek tutunca özel burs veriyorlar onu sormuştum. Bu arada yurt olanakları vs. ulaşım nasıl?

• barkoda10 kullanıcısına yanıt
    Eğer istanbulda okuyacaksan ytü de okumalısın bence.

Bilginin , bildiğim kadarıyla sıralama bursu yok. Girdikten sonra da not ortalamanı yüksek tutsan da burs verme ihtimalleri bence çok düşük. Kumar oynamak gibi bir şey olur buna güvenerek girmek.
    İstanbulda okumayacaksan da kocaelinde okumalısın bence.

• quote:

Ben burs derken vakıf olarak bahsettim, planım %100 ösym bursu ile yerleşmek. Bazı vakıf üniversitelerinde not ortalamasını yüksek tutunca özel burs veriyorlar onu sormuştum. Bu arada yurt olanakları vs. ulaşım nasıl?
    Ulaşım senin için bir problem olmaz. Tüm kampüsleri zaten şehrin merkezinde. Özel yurtlar vardı kampüslerine yakın. Kyk olursa okula yakın yurt bulmak biraz zor.

https://tanitim.bilgi.edu.tr/content/burslar-ve-ucretler/

But siteye bir göz at istersen. Vakıf burslarını kazanmak senin elinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 5 Mart 2019; 9:10:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Nick-mesaj uyumu.Arkadas einstein zannetmis kendini bu devirde kim kime beleş para verir not ortalaman yüksek diye.Çok paraya ihtiyacin varsa git bi part-time işe gir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 5 Mart 2019; 13:28:24 >

• Verdiğim ücretin karşiliğinda bu okul bana ne vaad ediyor? Ya da ne özelliği olabilir? Açiklarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 5 Mart 2019; 13:31:20 >

Orijinalden alıntı: deliemre34

Verdiğim ücretin karşiliğinda bu okul bana ne vaad ediyor? Ya da ne özelliği olabilir? Açiklarsan sevinirim.
    Diğer üniversitelerden farklı bir şey vaat etmiyor tâbi. Farklı beklentilerin olursa onu üniversitenin öğrenci işleri ile görüşmen lazım.

Ödediğin ücret karşılığında ne alacağını sorgulamaktansa neden ücret ödediğini sorgulaman daha doğru olur. Örneğin Bilgi'nin %100 Bursa kadar imkanları var. Sıralaman iyi olursa okula para ödemezsin, olmazsa da malûm zaten.

Diger okullarla ayni özelliklere sahipse niye gelip burada "Bilgi Universitesi Hakkinda" adli bir konu açip ne sorunuz varsa sorabilirsiniz diyorsun?

Orijinalden alıntı: deliemre34

Sana soru soruyorum senin verdigin cevaba bak.Okul vakif okulu değil mi? Senin bana sordugun soru vakif universiteleri neden ücretli ? Ile ayni orantida.
    Diger okullarla ayni özelliklere sahipse niye gelip burada "Bilgi Universitesi Hakkinda" adli bir konu açip ne sorunuz varsa sorabilirsiniz diyorsun?
    Böyle bir üsluptaki soruya bu cevap bence yerinde oldu. Parasını ödüyorum onlar karşılığında ne veriyor?

Eğer soruyu; Bilgi Üniversitesini mezuniyetten sonra sunduğu imkanlar nelerdir?

ya da

Santralde Kampüs hayatı nasıl?

şeklinde sorsaydın belkide beklentine göre bir cevap alabilirdin.

Lütfen bir daha ki sefere beklentilerini kendine göre ayarla. Bunu her alanda yaparsan hayattaki hayal kırıklıklarında daha az olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 8 Mart 2019; 16:58:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: White Water

Böyle bir üsluptaki soruya bu cevap bence yerinde oldu. Parasını ödüyorum onlar karşılığında ne veriyor?

ya da

Lütfen bir daha ki sefere beklentilerini kendine göre ayarla. Bunu her alanda yaparsan hayattaki hayal kırıklıklarında daha az olur.

Alıntıları Göster
    BİLGİ ÜNİVERSİTESİ REKTTTTTT!

• quote:

Orijinalden alıntı: White Water

ya da

Alıntıları Göster
    Sana teşekkür ediyorum.Neden ediyorum biliyor musun? Böyle bir okulun var olduğunu senin sayende öğrenmiş oldum.Iyi günler...

• Üstteki arkadaşı takma hocam, boş yapmakta gerçekten de üstüne yok. Her konuda görebilirsiniz.

Sanki adam Bilgi Üniversitesi reklamı yapıyor... Tanıtım filmini izlemen için link vermiş, izleyeceksen izle; izlemeyeceksen tartışmaya çalışma. Bak tartışma demiyorum, tartışmayı da bilmiyor. Laf atma ile aynı şey zannediyor muhtemelen.

Orijinalden alıntı: Just_brtsh

Üstteki arkadaşı takma hocam, boş yapmakta gerçekten de üstüne yok. Her konuda görebilirsiniz.

Sanki adam Bilgi Üniversitesi reklamı yapıyor... Tanıtım filmini izlemen için link vermiş, izleyeceksen izle; izlemeyeceksen tartışmaya çalışma. Bak tartışma demiyorum, tartışmayı da bilmiyor. Laf atma ile aynı şey zannediyor muhtemelen.
    Teşekkürler hocam, bizimde derdimiz insanlara tanıtım videolarını paylaşıp oluşturduğumuz dosyadan akla takılan soruları yanıtlamak. Ama elimizdeki kaynaklarda sınırlı o yüzden her soruya da cevap veremiyorumuz.

Umarım başarılı oluruz ve insanların üniversite tercihinde kaynak alabileceği bir kanalları olur

Hocam yukarıdaki arkadaş size ''Bilgi üniversitesi diğer vakıf üniversitesinden farklı ne vaad ediyor,farkı nedir?''diye bir soru yöneltmiş.Siz de ''%100 bursa kadar imkanları var.''demişsiniz.Bu zaten her vakıf üniversitesinde olan birşey.Tanıtım videosu paylaşıp altına ''aklınıza takılanları sorabilirsiniz.''demişsiniz.Fakat yetkin birisi değilsiniz sanırım.Bu en basit sorudur ''O üniversitenin diğerlerinden farkı nedir?''Bu soruya bile ''%100 burslu girebilirsiniz.'' diye cevap veriyorsunuz.Eğer yetkin değilseniz lütfen böyle başlıklar açmayın.Veya sadece tanıtım videosunu paylaşıp kendi yorumlarınızı yapın.

İyi niyetle soru yanıtlamak istemiş olabilirsiniz fakat belli ki yetkin değilsiniz.''Bilgi'yi diğerlerinden ayıran nedir?''gibi klasik bir soruya bile bir yanıtınız yok maalesef.İyi niyetinizden ötürü teşekkür ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktulu dinlerim -- 9 Mart 2019; 13:35:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ktulu dinlerim

Hocam yukarıdaki arkadaş size ''Bilgi üniversitesi diğer vakıf üniversitesinden farklı ne vaad ediyor,farkı nedir?''diye bir soru yöneltmiş.Siz de ''%100 bursa kadar imkanları var.''demişsiniz.Bu zaten her vakıf üniversitesinde olan birşey.Tanıtım videosu paylaşıp altına ''aklınıza takılanları sorabilirsiniz.''demişsiniz.Fakat yetkin birisi değilsiniz sanırım.Bu en basit sorudur ''O üniversitenin diğerlerinden farkı nedir?''Bu soruya bile ''%100 burslu girebilirsiniz.'' diye cevap veriyorsunuz.Eğer yetkin değilseniz lütfen böyle başlıklar açmayın.Veya sadece tanıtım videosunu paylaşıp kendi yorumlarınızı yapın.

İyi niyetle soru yanıtlamak istemiş olabilirsiniz fakat belli ki yetkin değilsiniz.''Bilgi'yi diğerlerinden ayıran nedir?''gibi klasik bir soruya bile bir yanıtınız yok maalesef.İyi niyetinizden ötürü teşekkür ederim bu arada.
    Sorunun üslubundan duyduğum rahatsızlıktan ötürü bu şekilde cevap verdiğimi yazdım. Bu cevaba bakarak siz yetkin değilsiniz demek haksızlık olur.

Şunu da kabul etmeliyim ben bu okulun bir öğrencisi veya öğrenci işleri çalışanı değilim bu yüzden bilgi üniversitesi hakkında her şeyi bilirim demek istemem. Ama üniversitelerle ilgili tanıtım portalı hazırlayan Kampusistan ekibini temsilen her üniversite için bir dosya oluşturduğumuzu bilmeni isterim. Bu dosyaya dayanarak size elimden geldiğince bilgiyi anlatmaya çalışacağım. Bunu uzun uzun yazdığınız gerçekten sorgulayan sorunuz için yazıyorum.

Bilgi Üniversitesini genel vakıf üniversiteleri arasında ilk 10'da rahatlıkla görebiliriz. Bu sıralama bizim kendi kişisel düşüncelerimizle oluşmuştur. Ilerleyen dönemlerde YÖK tarafından paylaşılacak üniversiteler akademik sıralamasından sonra biz kendi sıralamamızı paylaşıp YÖK ile karşılaştıracağız.

University of London ile anlaşması bulunan bilgi Üniversitesinin Ekonomi-İşletme ve Ekonomi-Finans alanlarında birinci sınıfta üstün başarı gösteren öğrencileri programa dahil ediyor. Program sonunda İngiltere'ye gitmeden ve ayrıyeten ücret ödemeden University of London diplomasına sahip olmuş oluyor bu öğrenciler.

Laureate International Universities ağı BİLGİ, bu ağın Türkiye’deki ilk ve tek üyesi. BİLGİ, uluslararası saygınlığa sahip birçok üniversite ile öğrenci değişimi, ortak program ve çift diploma anlaşmaları sayesinde yabancı öğrencilerin de tercih ettiği bir kurum haline geldi. Laureate I. U. 40'dan fazla üniversiteyi ve 1 milyona yakın öğrenciyi kapsayan bir programdır.

Eğitim olarak Sağlık bilimleri, mühendislik ve diğer teknik bölümler ortalama veya vasatın üstüyken. Eşit ağırlık ve sözel bölümleri özellikle de hukuk ve işletme eğitim olarak vakıf üniversiteleri arasında güçlü konumdadır ve başarı sıralamaları yüksektir.

Akademik kadrosu özellikle hukuk, işletme iletişim gibi TM ağırlıklı bölümlerde güçlüdür. Birçok hocası ya Türkiye'nin en iyisi dediğimiz devlet üniversitelerinde profesörlük yapmış ya da hem Bilgide hem de bu iyi devlet üniversitelerinde aynı anda ders vermektedir.

Kampüslerine baktığımızda yeni eklenen plaza ile 4 kampüsü bulunmaktadır. En ünlüsü ve güzeli Santral olup bu kampüs eski bir elektrik santralinden devşirilmiştir. Dolapdere ve Kuştepe kampüsleri ise size harika bir kampüs hayatı vaat etmez. Özellikle Kuştepe bölgesi Sosyo-ekonomik durumunun düşüklüğü öğrenciler için favori olmayacak bir yer olduğunun göstergesidir. Kozyatağında kurulan yeni Plaza ise çok bir kampüs hayatı sunmaz. Adından anlaşılacağı üzere plaza hayatı daha doğru olur. Çok katlı bir binada eğitim hayatınızı sürdürüyor olursunuz. Yeni açılan bölümlerin yanı sıra Santralde yer sıkıntısı çeken bölümleri eğitimlerinin bir kısmı orada devam edecek şekilde taşınmıştır. Kampüsler arasında Shuttle bulunmaktadır.

Sosyal hayat olarak Bilgi birçok üniversiteye oranla avantajlıdır. Yıl içerisinde yüzlerce etkinlik düzenlenir. Bu konuda zaten vakıf üniversitelerinin bir çoğu yoğun çalışmalar yaparlar.

Mezun olduktan sonra hiçbir üniversite size iş veya kariyer vaadinde bulunmaz. Bu tamam sizin elinizde olan bir konu. Sadece Bilgi ve diğer üniversiteler size staj konusunda yardımcı olabilirler. Stajdan sonra aynı yerde kalıp veya yeni kariyer fırsatları kovalamak size kalmıştır.

Bilgide iki sene okumuş bir arkadaşımızın aktardıkları ise şu şekilde;

"Sivil Havacılık Kabin Hizmetlerinde iki seneyi dolu dolu ve harika geçirdim. Gerek arkadaşlarım gerek okulum ve hocalarım hepsi harikaydı. Keşke 2 değil de 4 sene okusaydım diyorum. Şu anda bir Kargo şirketinin Müşteri Ilişkileri departmanında çalışıyorum. Ancak ilerleyen yıllarda hosteslik için iş başvurularını zorlayacağım. Son olarak okulumu çok sevsem de okul yönetiminin yani mütevelli heyetinin Üniversiteyi son yıllarda okul değil de ticarethane olarak gördüğünü üzülerek belirtmek isterim. Bu benim gözlemlediğim bir durum."

Bu bizim dosyamızdan bir özetti. Ilerleyen zamanlarda kendi sitemizi kurup hem Bilgi hem de diğer üniversitelerle ilgili üniversite-dosyalarını paylaşacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 9 Mart 2019; 17:25:7 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.