Şimdi Ara

BİLGİ -R11 RAINBOW-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
19.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir acemiliği atlatmak için ucuz yollu bir araç arıyorduk ve gönlümüz Renault 9-11'den yanaydı. Fiat'a alerjimiz var. Belli dönemlerde piyasadaki araçlara baktık ancak anlamadığımız için bir türlü kısmet olmadı. Son 1-2 haftadır aramaları yoğunlaştırdık ve bu sabah (Pazartesi sabahı) 94 model bir Rainbow'a baktık, gördük, gösterdik, beğendik, anlaştık.

Şimdi bu R11'leri araştırmaktan, artık kullanmış kadar olduk. Tabi bizim kuzende de R11 Flash olduğu için az çok bir fikrimiz vardı. Ancak yine de arabayı tanımıyoruz. Şimdi internette bakarken kimileri Flash'ı övüyor, kimileri de diyor ki işi bilen usta Rainbow der. Şahsen kuzenin R11'inde bir serilik, hız, çekiş vs. görmedim. 100km'yi aşınca bayılıyordu araba. Tabi o 1.4 motor olduğu için bunun normal olduğunu düşünüyoruz. Ancak internette millet Flash için Ferrari muamelesi yapıyor. 180'i görmeyeni Flash'tan saymıyorlar.

Neyse biz bugün arkadaşla arabaya bakarken bir de gidip Ankara merkezde tanıdık bir yere gösterelim dedik. Bizim arkadaş sanayicidir, ancak genç biri, yani çok da ustası değil ama anlıyor arabadan. Yola çıktık, çevre yoluna girdiğimizde araba sahibi arkadaşa özellikle basmasını söyledi. İçinde 4 kişiyle araç gözümün önünde 160'ı gördü (Arkadaş 170 yaptım 190'ı da görürdüm diyor). R11'den beklemediğim bir performanstı açıkcası. Çok seri ve konforlu bir araç. Yani hızı hissettirmiyor, sarsmıyordu. Arkadaş yavaşladığında ibreye baktım ki 120'yle gidiyoruz ama hızı anlaşılmıyor bile. Hatta baya makasa da girdi bizim arkadaş ki R11'ler için yol tutuşu iyi değildir vs. gibi söylemler dolanıyor. Acaba bizim bindiğimiz R11 görünümlü R19 muydu?

Arabayı birine daha gösterdik, o da baya inletti garibi, sonra da araba güzel, alın dedi. Böylece anlaştık biz de araba sahibi ile. Ancak noter kapalı olduğu için alamadık. Kapora verdik ve Cuma günü alacağız arabayı.

Şimdi sizden hiç araba sahibi olmamış birine önerilerinizin ne olacağını sormak istiyorum. Öncelikle noterde devir işlemlerinde dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Sonradan sakata gelmeyelim. Rainbow'u nasıl bilirsiniz? Flash S'ten üstün görenler var, R11'in en kötüsü diyen var. Daha sonrasında arabada ufak tefek çürükler var, onları halletmemiz gerek. Ne tavsiye edersiniz? Pasta cila ile hallolur mu? Aracın az yakması için yapmamız gereken nedir? Periyodik bakım ne kadar sürede yapılmalı? Bunlar gibi verebileceğiniz bilgileri bekliyorum. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgi: R11 Rainbow

Renault 11 Rainbow, 1990'larda Renault tarafından üretilen popüler bir hatchback otomobildir. 1.4 litre ve 1.6 litre benzinli motor seçenekleriyle sunuldu.

Renault 11 Rainbow Nasıldır?

Renault 11 Rainbow, kompakt boyutları, geniş iç mekanı ve uygun fiyatıyla bilinmektedir. Tasarımı, döneminin diğer hatchback'lerine benzer özelliklere sahiptir.

Renault Rainbow 1.6 Nasıl?

Renault Rainbow 1.6, 1.6 litre benzinli motorla çalışan bir versiyonudur. 90 beygir güç ve 135 Nm tork üretir. Performansı orta düzeydedir ve yakıt tüketimi makul düzeydedir.

1994 Renault 11 Rainbow Özellikleri

1994 Renault 11 Rainbow, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli özelliklere sahipti:

• 1.4 litre veya 1.6 litre benzinli motor
    • Manuel şanzıman
    • Hidrolik direksiyon
    • Elektrikli ön camlar
    • Dijital saat

Rainbow Araba

Rainbow araba, Renault 11 Rainbow'un yaygın olarak bilinen bir takma adıdır. Bu takma ad, otomobilin kaputunda ve bagaj kapağında bulunan renkli şeritlerden gelmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Acaba bayram olduğu için mi foruma uğrayan yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 31 Ağustos 2011; 0:35:53 >
  • kardeşim araban hayırlı olsun.
    rainbowlarda 1.4 r9 motoru var. tüm motor verileri broadway ile aynıdır. broadwayden tek farkı hatchback olması :)
    rainbow flashtan üstündür diyen adam ya rainbow ile flash arasındaki farkı bilmiyordur ya da büyük motor hacmine alerjisi vardır. biri 1.4 diğeri 1.7 motora sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: efedami

kardeşim araban hayırlı olsun.
    rainbowlarda 1.4 r9 motoru var. tüm motor verileri broadway ile aynıdır. broadwayden tek farkı hatchback olması :)
    rainbow flashtan üstündür diyen adam ya rainbow ile flash arasındaki farkı bilmiyordur ya da büyük motor hacmine alerjisi vardır. biri 1.4 diğeri 1.7 motora sahip

Öncelikle yanlış bilgiyi düzeltelim Rainbowlarda 1565 cc lik R-21 Optima motoru vardır ve gayette saglıklı bir motordur. 1996-1998 yılları arasında 3 yıl süreyle Flash kullanmıs bırı olarak hemde delicesine kullandığım halde tek bir yol tutuş problemi yaşamadım. Tabiki ABS ve benzeri teknolojik donanım eksikliği önemli fakat ilk araba olması bakımından guzel bir seçim Flash ın 1721 cc lik motoru ilede cok performans farkı yaşatmayacaktır sıze.

• Teşekkürler arkadaşlar. Aracı Cuma aldık ve aldığımız gibi ufak bir Sincan gezisi yaptık. Zira arkadaşlar da bir araba alacaklardı ve tek araba gidip çift araba ile geri döndük.

@efedami

Aracın motoru 1.6 olarak geçiyor ve tüm Rainbow'lar böyle. Yani 14. yahut 1.7 olanı yok. Ayrıca bu motorun Arjantin yapımı ve Fairway'lerde kullanılan motor olduğu söyleniyor. Zaten aracın çekişi çok iyi. 1.4 olmasına imkan yok. 1.4 motor R11'e de bindiğim için ayırdetmem çok zor olmadı.

@HEPHAISTOS

Motor hacminin ayrıntısını bilmiyorum ancak dediğiniz gibi küsüratlı bir şey. Herhangi bir kronik sıkıntısı da yokmuş. Flash'larda karbüratör sorunu olduğu söyleniyor. 10 Lira'lık benzinle Altındağ'dan Sincan'a gidip geldiğimizi düşünürsek sorunu olmadığı muhakkak.

Peki çürükler için ne önerirsiniz? Ufakda olsa çürükler var ve can sıkıyor. Arkadaşlar pastacila hallolacağını söylüyorlar. Siz ne dersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.