Şimdi Ara

Bilg Mühendislik mi yazılım müh. mi yoksa dijital oyun tasarımı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dijital oyun tasarımından ekmek çıkar mı bilmiyorum bilgisayar yada yazılıma daha yakınım ne yapmalıyım ?

• Adamın biri marioyu editleyip flappy bird yaptı. Gerisi malum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trablon

dijital oyun tasarımından ekmek çıkar mı bilmiyorum bilgisayar yada yazılıma daha yakınım ne yapmalıyım ?

Biri universite bolumu, digerleri is pozisyonu, bilg. Muh. O yuzden

• Dijital oyun tasarimi bu ulkede okunmaz.gerçi şuan çoğu bölüm turkiyede okunmaz ama oyun yapımında bile yazilimcilar is yapacağı için yazilim veya bilgisayar daha ağır basıyor

• Alaylı yazılımcı hepsini döver

• ipekteki dijital güzel fakat bilgideki dijital çöp ipek üni harika bir program kadro hazırlamış hocaların en asağısı odtü doktoralı ders programı inanılmaz güzel muhteşem stüdyoları falan var kısacası ipek üni için dijital iyi bilgi için vasat
  • Kesinlikle bilgisayar mühendisliği okumalisin.içinde programlamayi öğreneceksin ardından yazılim da kendini geliştirirsin. Zaten yazılım mühendisliğinden daha fazla iş alanı var bilgisayar mühendisliğinin. Yapabilsem çap yapardım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harita mı Bilgisayar mı ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne saçmalıyosunuz siz ya kardeş ben sana anlatayım hemen doğru bilgileri aktarayım.

Oyun yapımcısı olmak istiyorsan Programlama mı sanat mı tasarım mı Yönetim mi yoksa pazarlama kısmı ile mi ilgilenmek istiyorsun ?

programlama ise cevabı biliyorsun
    Sanat ise bu biraz karışık ülkemizde herhangi bi güzel sanatlar fakültesine gidebilirsin.
    Tasarım için Animasyon ve Modelleme buda mimarlık gibi bölümleri tercih edebilirsin demek
    pazarlama için farketmez istediğin bölümü oku aynı şey yönetim içinde geçerli ama Oyun Tasarımcısı ünvanı için daha çok Projelerinde gitmen gerek.Kendini iyi tanıtıp tecrübelerini CV halinde paylaşmalısın ki yönetici olabilesin ;)
  • Herkes bir şeyler sallamış.Ne okumak istiyorsan onu oku.Yazılımı ve algoritmayı her yerde her zaman öğrenirsin hatta dijital oyun ve tasarımıda.Hatta biyomühendisliği bile evinde öğrenebilirsin.Gereken tek şey araştırma ve zaman.Neyde mutlu olucaksan ona git.Applein kurucusu üniyi daha ilk ayda bırakıp garajında çalışıyor arkadaşıyla.Gabe nawell üniyi bırakıp abisinin yanında öğreniyor yazılımı.Ekşi sözlüğü yazan adam küçüklüğünde kod yazmaya başlayıp üniversiteye devamsızlıktan atılıyor 2 kere.

İnsanlar 4 sene okuyunca işinin uzmanı olacaklarını sanıyorlar.Ben Avrupada en iyi okullardan birine gittim top 200 de.Ne oldu? Kitap verip çalışın diyip sınava sokuyorlar.Labratuar dersleri hariç çok zaman kaybı. Bill gatesin bir lafı var.Universiteye neden gittiğimi anlamadım çünkü ben hayatım boyunce hep okudum ve öğrendim her zaman öğrenciydim.

Ne istersen ne seviyorsan mutlu olabileceğin bölümü yaz oku.İnsanlar ne derse desin sonra evine git kendini geliştir.Oyun ünisine git bırak dandik olsun çok boş vaktin olur ve evinde yazılım modelleme kasarsın.

Elon Musk: I do not care your stupid diploma.Show me what you done,do to get the job

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volvolord -- 7 Ekim 2017; 17:2:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.