Şimdi Ara

BİLENLER BİR TAVSİYE VERİN LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum bunun gibi çok konu var ama pek de güncel değiller günümüze uygun olarak bana önerilerde bulunur musunuz şu an herhangi bir bilgim yok sadece çok az qbasic kullandım durumumu göz önüne alarak neler yapmam gerektiğini nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatırsanız sevinirim yaş 16

Masaüstü programlama mı?
    Web programlama mı?
    Taşınabilir cihazlar mı? (ilgilenmediğim için kesin birşey söyleyemeceğim ama taşınabilir cihazlara yönelik yazılım geliştirmek yani bir alan teşkil ediyor sanırım)
    Oyun programlama mı?

Seçenekler çoğaltılabilir. Sen bir seçim yapmazsan dil seçenekleri artar ve sen bu seçenekler arasında kaybolursun, bu konu amacından sapar, herhangi bir dilin fanatikleri sana şunu öğren der, sen de hiçbirşey öğrenemezsin .

Dediğim gibi öncelikle alana yönelik seçenekleri daralt ki, sana öneri de bulunacak olanlar da o alana yönelik uygun gördükleri/uygun olduğunu bildikleri/tecrübe ettikleri dilleri önersinler.
    Fedora Linux Addict
    Apache Configurator

• Daha yaşın 16. Önce sağlam bir üniversitenin bilgisayar yada yazılım mühendisliğini kazanmaya bak. Eğer kazanamıyorsan, 2 yıllık programcılığa git. Açıkcası senin için bu konuları konuşmak için çok erken. İlla öğreneceğim diyorsan, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kendini hangi sektörde geliştirmek istiyorsun onu düşün. Hayallerin neler? Sen bize "ben şunu yapmak istiyorum" diyebilirsin, bizde sana dil ve kitap tavsiyesi yaparız.

İçerisinde basic geçen diller tam anlamıyla bir programlama dili sayılmazlar. C gibi bir dille başla. Gerçek programlamanın ne olduğunu gör. Hesap makinası gibi basit programları yazmaya başla.

Şunuda not edeyim, sen üniversiteyi kazandın, okudun, bitirdin diyene kadar onlarca farklı alternatif çıkar. 2-3 sene öncesine kadar ios/android/akıllı cep telefonları gibi kavramlar günümüzdeki kadar tanınmıyordu mesela, yada hiç yoklardı. HTML5 çıktı mesela, yavaş yavaş Flash'ın (as3) pabucu dama atılacak. Az öncede dediğim gibi, bu tür dillerin zamanla ne olacağını kimse bilmez, bu yüzden programlama dillerinin atası olan C gibi bir dille başla. Programcılık/algoritma mantığını kap, diğer tüm dillere zaten adapte olursun.

• Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Tabi ki ilk hedefim iyi bir üniversiteyi kazanmak ama ufaktan ufaktan da boş vakitlerimi değerlendirmek için başlamak istiyorum.Bilgisayar oynayacağıma bunlarla ilgilensem ilerde faydası olur.Ve web progromlama alanına yönelmek istiyorum.

@Aristona_ peki bana hangi derleyiciyi önerirsiniz?
    Lütfen Tavsiye...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.