Şimdi Ara

Bıktım artık. Kepek nasıl geçer? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
7.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynı şeyden bende dertliyim. Elimi saçıma sürtüyorum kar gibi dökülüyor. Ne denediysem geçmedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

quote:

Orijinalden alıntı: S_NM_Z

quote:

Herkes Head & Shoulders diyor bir şans vermeyi düşünüyorum.

Olmadı yukarıda bi arkadaş Vichy vermiş. Ekşide de aynısını tavsiye eden vardı en son onu alırım artık.

Dostum senin dediğin o şampuanlar kepeği geçirmez önler. Senin kepeğenin geçmeye ihtiyacı var. konazol ve ya ketoral al (bence önce bi dermatologa danış) dediğim gibi kullan ve bunun yanında bide ph değeri 5.5 olan şampuan al. Marka önemli deil sadece ph değeri 5.5 olsun yeter. H&S, Clear ve hatta ph değeri 5.5 olan her hangi bi şampuan bile kepeği geçirmez sadece önler. Yani tedavi etmez sadece bastırmaya çalışır. Sen konazol veya ketoral al benim dediğim gibi kullan. Bu senin dediğin şampuanları ve daha nicelerini denemiş birisi olarak sana tavsiyemdir

Hocam o dediğin iki ilaç şampuan gibi mi ?
    Şimdiye kadar 2 tane kepek ilacı almıştım şampuan gibi, saçına sürüp 4-5 dk bekliyordun. Güzel geçirmişti ama bitti.

Şimdi kepek çok çok fazla yok. Ama elimi attığım zaman önüme birkaç tane düşüyor. Aslında memnunum durumdan.

Hani ucuza bi Head & Shoulders alırsam alır denerim olmadı böyle devam ederim. Her ne kadar tam iyileşmese de bence yeterli seviyede.

Ha o dediğin ilaçların fiyatı uygunsa ve kullanımı kolaysa bi şans verebilirim.

Ewt ilaçlar şampuan gibi. Hatta şampuan, medical şampuan. Ben hala kullanıorum ve uzun zamandır ilk defa elimi kafama atarken korkmuyorum. Fiyatını tam hatırlamıyorum kusura bakma ama netten ararsan bulursun. Ben reçeteye yazdırarak alıyorum. Bi tanesi 3-4 hafta gidio. Sanırım 6-7 lira ama dediğim gibi reçeye yazdırarak aldığım için tam fiyatı hatırlamıyorum.
    Ben uzunca bi süre H&S kullandım ama malesef geçmedi. Bi ara azlır gibi filan oldu (ama bendeki çok ilerideydi, yani baya ciddi kepek sorunum vardı) ama sonra tekrar çoğaldı. Bende doktora gittim bunları verdi. He bide yaş kaç acaba. Eğer ergenlikte filansanız kepek olması (aşırı olmadığı sürece) normal. Hormonlardı, gözeneklerin kapanmasıydı filan. Hani 15-17 filansanız ve elinizi attığınızda az kepek geliosa tahminim ileride geçer.
    Üstte bi arkadaşa anlatmıştım kullanımını. Kolay bi kullanımı var. Dediğim gibi kepeğe karşı etkili denilen şampuanlara inanmayın onlar sadece kepeği önlemeye ve bastırmaya çalıştıkları için ters tepkide yapabilir. Eğer şampuan alıcaksanız ph 5.5 olan bi şampuan alın. Markası önemli deil. Ama siz yinede bi dermotologa danışın. Ne olur ne olmaz

• benimde küçükken vardı 2 hafta konazol kullan hiçbirşey kalmıyor
  • Seneler önce bendede vardı , head and shoulders kullandım hiç eser kalmadı. Kaç sene geçti kepek yok. Tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Herkes Head & Shoulders diyor bir şans vermeyi düşünüyorum.

Olmadı yukarıda bi arkadaş Vichy vermiş. Ekşide de aynısını tavsiye eden vardı en son onu alırım artık.

Dostum senin dediğin o şampuanlar kepeği geçirmez önler. Senin kepeğenin geçmeye ihtiyacı var. konazol ve ya ketoral al (bence önce bi dermatologa danış) dediğim gibi kullan ve bunun yanında bide ph değeri 5.5 olan şampuan al. Marka önemli deil sadece ph değeri 5.5 olsun yeter. H&S, Clear ve hatta ph değeri 5.5 olan her hangi bi şampuan bile kepeği geçirmez sadece önler. Yani tedavi etmez sadece bastırmaya çalışır. Sen konazol veya ketoral al benim dediğim gibi kullan. Bu senin dediğin şampuanları ve daha nicelerini denemiş birisi olarak sana tavsiyemdir

Hocam o dediğin iki ilaç şampuan gibi mi ?
    Şimdiye kadar 2 tane kepek ilacı almıştım şampuan gibi, saçına sürüp 4-5 dk bekliyordun. Güzel geçirmişti ama bitti.

Şimdi kepek çok çok fazla yok. Ama elimi attığım zaman önüme birkaç tane düşüyor. Aslında memnunum durumdan.

Hani ucuza bi Head & Shoulders alırsam alır denerim olmadı böyle devam ederim. Her ne kadar tam iyileşmese de bence yeterli seviyede.

Ha o dediğin ilaçların fiyatı uygunsa ve kullanımı kolaysa bi şans verebilirim.

Ewt ilaçlar şampuan gibi. Hatta şampuan, medical şampuan. Ben hala kullanıorum ve uzun zamandır ilk defa elimi kafama atarken korkmuyorum. Fiyatını tam hatırlamıyorum kusura bakma ama netten ararsan bulursun. Ben reçeteye yazdırarak alıyorum. Bi tanesi 3-4 hafta gidio. Sanırım 6-7 lira ama dediğim gibi reçeye yazdırarak aldığım için tam fiyatı hatırlamıyorum.
    Ben uzunca bi süre H&S kullandım ama malesef geçmedi. Bi ara azlır gibi filan oldu (ama bendeki çok ilerideydi, yani baya ciddi kepek sorunum vardı) ama sonra tekrar çoğaldı. Bende doktora gittim bunları verdi. He bide yaş kaç acaba. Eğer ergenlikte filansanız kepek olması (aşırı olmadığı sürece) normal. Hormonlardı, gözeneklerin kapanmasıydı filan. Hani 15-17 filansanız ve elinizi attığınızda az kepek geliosa tahminim ileride geçer.
    Üstte bi arkadaşa anlatmıştım kullanımını. Kolay bi kullanımı var. Dediğim gibi kepeğe karşı etkili denilen şampuanlara inanmayın onlar sadece kepeği önlemeye ve bastırmaya çalıştıkları için ters tepkide yapabilir. Eğer şampuan alıcaksanız ph 5.5 olan bi şampuan alın. Markası önemli deil. Ama siz yinede bi dermotologa danışın. Ne olur ne olmaz

Yaş 16.
    Benimki daha "sorun" değil.
    Cildim yağlı oldugu için vs. Bu dönemde normal olabilir bence de.
    Elimi attığımda sadece 1-2 saç teli ve ufacık kepek geliyor, çok önemli değil yani.

H&S alıp deneyeyim, olmazsa böyle devam ederim çok sorunum yok çünkü. Daha da ileride devam edip artarsa dermatologa görünebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Egzamadır o egzama, temizlikle alakası yok. Bende de var, geçmez.
  • Seboreik dermatitse gerçekten sıkıntı var demektir. Maalesef bende seboreik dermatit var ve yapabileceğim çok da bir şey yok. Mevsimsel olarak azalabilir, yok olabilir, artabilir. Epeydir hiç yoktu, hafif, hafif yeniden türemeye başladılar. Burun kenarları, kaşlar, saç dipleri kepekleniyor. Hatta bir süre sonra kabuk kabuk oluyor, kopardığınızda kırmızı kırmızı yara gibi oluyor. Gerçekten sıkıntı var seboreik dermatitse. Dediğim gibi burun kenarları kaşlarda kepeklenme oluyorsa, saç dipleri ara ara kızarıyor, kepeği tırnakla sökmeniz gerekiyorsa, böyle nokta nokta değil de, pul pul kepek var ise muhtemelen seboreik dermatittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Seboreik dermatitse gerçekten sıkıntı var demektir. Maalesef bende seboreik dermatit var ve yapabileceğim çok da bir şey yok. Mevsimsel olarak azalabilir, yok olabilir, artabilir. Epeydir hiç yoktu, hafif, hafif yeniden türemeye başladılar. Burun kenarları, kaşlar, saç dipleri kepekleniyor. Hatta bir süre sonra kabuk kabuk oluyor, kopardığınızda kırmızı kırmızı yara gibi oluyor. Gerçekten sıkıntı var seboreik dermatitse. Dediğim gibi burun kenarları kaşlarda kepeklenme oluyorsa, saç dipleri ara ara kızarıyor, kepeği tırnakla sökmeniz gerekiyorsa, böyle nokta nokta değil de, pul pul kepek var ise muhtemelen seboreik dermatittir.

Bende de bu var sanırım. Yapacak bir şey yok mu?

• Miyamoto Musashi kullanıcı adlı arkadaş ilk mesajda gereken cevabı vermiş, kesin çözümdür.

Marketlerde satılanlar hikaye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: injection

quote:

Orijinalden alıntı: barman

Seboreik dermatitse gerçekten sıkıntı var demektir. Maalesef bende seboreik dermatit var ve yapabileceğim çok da bir şey yok. Mevsimsel olarak azalabilir, yok olabilir, artabilir. Epeydir hiç yoktu, hafif, hafif yeniden türemeye başladılar. Burun kenarları, kaşlar, saç dipleri kepekleniyor. Hatta bir süre sonra kabuk kabuk oluyor, kopardığınızda kırmızı kırmızı yara gibi oluyor. Gerçekten sıkıntı var seboreik dermatitse. Dediğim gibi burun kenarları kaşlarda kepeklenme oluyorsa, saç dipleri ara ara kızarıyor, kepeği tırnakla sökmeniz gerekiyorsa, böyle nokta nokta değil de, pul pul kepek var ise muhtemelen seboreik dermatittir.

Bende de bu var sanırım. Yapacak bir şey yok mu?

Ya yapılan her şey geçici oluyor. Mesela şu söylenen medikal şampuanlar benim saçımı kaskatı yapıyordu, saçım iğrenç hale geliyordu, o yüzden kullanmıyorum. Clear şampuan kullanıyorum. Uzun süredir kepekten eser yoktu, son zamanlarda hafiften kepek türemeye başladı; ama bunu bekliyordum. Tamamen bitmesi gibi bir durum yok, azalır, artar, bazı zamanlar epey zirveye ulaşır. Kepek çoğalırsa saçta, haliyle burun çevresi de pul pul oluyor kızarıyor. Burun için kremi var onu sürüyorum bir tek.

• zetion
  • Impossible is nothing kullanıcısına yanıt
    cristiano ronaldo...??
  • lisede bende de çoktu. öncelikle günlük yıkama. saça zarar verir. çünkü şampuan kullanıp kimyasal veriyorsun. 2 günde 1 idealdir. çok sıcak su ile yıkama. soğuk su saçı parlatır. ılık su iyidir. saçta şampuan kalmadığından emin ol. çok iyi durula yani. ve mutlaka kurula. yıkadıktan hemen sonra saç kurutma makinesi ile nem kalmayacak kadar kurula saçını. sonra elini ıslatıp şekil verebilirsin. bir de sürekli şampuan değiştirme.
  • Bendede cok kepek oluyo. Clear man kullaniyorum devamli. Bazi donemler olmuyo bazi donemler cok oluyo. Ama ketoral bi kac kullanmada tamamen kesiyo gibi. Tabi sactan saca degisebilir.

• Çözümü vaaarrrrr
    Kepek ne ki kalyp kalyp deriler, pullar vardy e?imin kafasynda.DERMOSYLVER Kepe?e kar?y etkili ?ampuanyny 2 hafta (haftada 3- 4 kez) uygulady ve sonuç -0- kepek :D
    Kepek ?ampuany bitince DERMOSYLVER BEBEK ?ampuanyny kullanmy? akyllym hahaaayyyt o da cila oldu üzerine saçlar ipek gibi. Bebe ?ampuanynyn KONAK önleyici özelli?i de var.
    anlayaca?yn bu iki ?ampuandan birini 2 - 3 hafta kullan ve tekrar görü?elim
    MArkayy ve gümü? iyonu istedi?in kadar ara?tyr netten ve eczanelere sor. Online sitesi var ben ordan alyyorum. ecz istersen getirirler sanyrym.
  • Clear for man .

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdal Baggal

clear man mentol kesinlikle işe yarıyor

+1. ben bununla kurtulmuştum kepekten+
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.