Şimdi Ara

Bigisayar Oyun Oynarken Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikler herkese selamlar. Sizlere 2 sorum olacak.
    Soru 1: Bilgisayarım oyun oynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra donuyor. Ses kesiliyor, klavyeyi kullanamıyorum, fareyi de kullanamıyorum ekran olduğu gibi donup kalıyor, bilgisayarı açma düğmesine uzun basıp kapatarak restart attıktan sonra bilgisayarı kullanabiliyorum. Hangi oyunu oynadığım farketmiyor, hepsinde bu sorun oluyor, oynadığım oyunlar genelde Wow, MuOnline ve Pokemon World Online. Ben sorun güç kaynağından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü 250Watt. Bilgisayarı daha 2 gün önce aldım 2.el ve Power Suplysi yoktu benim bozulan bilgisayarınkini taktım (Pentium 600Mhz+8mb Onboard Vga+192 Ram vs.).

Bilgisayarın Özellikleri şunlar:

Anakart : Epox EP-8KRAI-X (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
    CPU : AMD Sempron, 1750 MHz (10.5 x 167) 2500+
    VGA : NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)
    Ram : 768 MB (PC3200 DDR SDRAM) - 1x512mb + 1x256mb
    BIOS : Award (09/29/04)
    Hdd : ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
    Ses : Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
    Çipset : VIA VT8377 Apollo KT600
    Power Suply : 250 Watt
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP Professional SP2

Soru 2: Elimde 1 adet AMD Sempron, 1750 MHz (10.5 x 167) 2500+ ve 1 adet AMD Athlon, 1833 MHz 2500+ var, sizce hangisi kullanayım? Şu anda Sempron' u kullanıyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tittoo -- 14 Mart 2010; 2:31:10 >

• Az önce chipsetin versiyonunu güncelledim ve 256mb rami çıkartıp denedim yine değişen birşey olmadı. Ekran kartın driveri 93.71_forceware_winxp2k_international_whql en güncel versiyonu yükledim ama onda da ekran kartını görmüyor daha uygun bir vga tavsiyeniz varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tittoo

Az önce chipsetin versiyonunu güncelledim ve 256mb rami çıkartıp denedim yine değişen birşey olmadı. Ekran kartın driveri 93.71_forceware_winxp2k_international_whql en güncel versiyonu yükledim ama onda da ekran kartını görmüyor daha uygun bir vga tavsiyeniz varmı acaba?

1 ekran kartimdan olabilir
    2 ramden olabilir(munkunse tek tek dene ramleri)
    3 power s bence cok az
    4 denemekle bulacaksin
  • Zaten sistem bileşenleriniz yetersiz oyun için ancak donması psu ile alakası yoktur,ram ile alakası yoktur büyük bir ihtimal ekran kartınızın aşırı ısınmasından kaynaklanıyor olabilir veya işlemcinizin asırı ısınması buna neden oluyordur,işlemcinizin macununu yenileyin iyi oturtugunuza emin olun onun dısında everest programı ile sıcaklıkları buraya bir ekleyiniz başkada pek bir şey yapılacagını sanmıyorum,ramlerden olamaz çünkü sisteminiz stabil çalısıyor zannedersem oyun sırasında donamlar genelde ekran kartının poligonları ayrıstırmasıyla işlem yapıyor buda ısınmasına neden olur sistem kilitlenmesine kadar gider bu olay...
  • Evet oyun oynamadığım zamanlar dışında bilgisayarda hiçbir sorun yok gayet düzgün çalışıyor, sadece bir defa film izlerken aynı şey oldu. Bilgisayar donunca ekran kartına dokundum çok az sıcak, aşırı bi sıcaklık yok. Everstle baktığında ısı değerleri şöyle - Anakart: 32 °C (90 °F)-CPU: 22 °C (72 °F)-HDD: 37 °C (99 °F). Nedense ekran kartın ısı değerleri yok (sanırım ekran kartını desteklemiyor ). Birazdan bir deneme yapacağım, elimde fazladan bi ekran kartı var Msi GeForce FX 5200. Aynı sorun olursa fazladan 2 adet 256 mb (333) ram var onnarı takıp deniycem. Yine aynı sorun olursa demek ya anakart yada psu (büyük ihtimal psu çünkü çok eski en az 10 yıllık ve 250Watt). Sonuçları buraya yazarım.

Saygılar.

Edit: Tx marka 350Watt bir psu sipariş ettim netten, elime ulaşınca sorunun nerde olduğunu anlamak daha kolay olacak sanırım.
  • Malesef denemeyi yapamadım çünkü ekran kartı bozuk çıktı sanırım eski anakartım bozulduğunda o da bozulmuş olmalı. Artık yeni psu' nun gelmesini beklemekten başka bi çarem kalmadı. Ayrıca bu söylediğim oyunlardan birini Muonline' yi Pentium 600 Mhz+8mb onboard vga+192Ram' de oynuyordum ve böyle donma olmuyordu (ancak kare kare ilerleyerek oynuyordum daha doğrusu oynamaya çalışıyordum )

Saygılar.
  • Herkese selamlar. Arkadaşlar sipariş ettiğim psu geldi, bilgisayara bağladım ve oyun açıp tekrar denedim, malesef yine bilgisayar eskisi gibi dondu. Daha sonra bios' a girip biraz kurcaladım ve Agp-128mb olan yeri 64mb yaptım ramleri de 200' den (By Speed yazıyor heralde 200 olacak) 166'ya düşürdüm. Daha sonra oyun açıp denedim ve yaklaşık 1-2 saat bilgisayar donmadı ve oyundan çıkıp tekrar bios ayarlarından ram'leri 166'dan eski hali olan 200'e yükseltip oyuna tekrar girdim ve busefer 20 dakika falan pc donmadan oynayabildim. Sonuç olarak vga' yı (Fx 5500 256mb-128bit) 64mb ve ramleri de 166' ya getirdiğimde donma oluşmuyor (daha uzun süre kaldığımda tahmin ediyorum yine donacak). Rica etsem tecrübe sahibi arkadaşlardan bana bunun sebebini açıklayabilirmi? Sorun ram ve vga' nın ısınmasımıdır, eğer ısınma sorun ise ram ve vga' nın üzerine denk gelecek şekilde kasanın kapağını delip ikisine de birer fan taksam bi işe yarar mı?

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.