Şimdi Ara

'big bang'le ilgili.. (durup duruken neden oldu ki??) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: C4

insanlığın şu yada bu şekilde oluştuğu ve geliştiği yolundaki araştırmalar, nofrosta bakılırsa sanki tamamlanmış, bitmiş, bilimsel olarak "%66 kalay ve %34 kurşun alaşımından lehim elde edersin" der gibi itiraza mahal bırakmayacak şekilde ispatlanmış zannedilecek.

kafatası yapısından ve hatta kafatasındaki ufak tefek çatlaklardan dahi binbir türlü varsayım üreten araştırmacılar, iş adem ve havva meselesine gelince "masal anlatmayın" diyorlar

nebraska adamını hatırlayın. bir dişten yola çıkarak hayalet adamın neler yediği, nasıl avlandığı, yaşadığı ortam, kendisi hatta ve hatta ailesinin dahi resmini çizmişlerdi. yahu bir diş, altı üstü bir diş bu. seneler sonra da o dişin bir domuza ait olduğu ortaya çıkınca apar topar literatürden çıkardılar. piltdown adamının da sahte olduğu flor testiyle ispatlanınca 40 yıl sergilendiği british museumdan alelacele yok edilmemişmiydi? şimdilerde her şey öyle gelişti ki, kafatasını bulduğunuz anda kafatasındaki küçük bir iz yada ince bir farklılıktan, bu kafatasının sahibinin felan gün öğle yemeğinde hangi hemcinsini yediğini bile kestirebiliyorsunuz öyle mi? ve bu kafatasları, insanlık tarihine ışık tutacak, en ince ayrıntıları dahi bizlere sunacaklar öyle mi? yada bu bir kaç kemik parçasını inceleyerek dinin binlerce yıldır insanları nasıl uyuttuğunu, aslında bir adem ve havva olmadığını, hepimizin aslının sürüngenler olduğunu ispatlayacağız öyle mi? şimdi bizi duyan bilim düşmanı sanacak ama varsın sansın sorun değil. benim bilimden anladığım bu değil. bilim, tabloya bakarak yorum yapar gibi kafatasına bakarak milyon tane saptama yapmak değil.

C4 bana üslup ve cidiyet ile ilgili konularda bir takım mesajlar yazmıştınız ama umarım bu uyarılarınıza kendiniz uyarsınız abicim.

böyle sizin sandığınız gibi bir kaç kemik parçasına bakıp insanlar kafalarından milyon tane senaryo uydurmuyor.bu nasıl bir alaya almadır?hiç saygınız yok mu sizin emeğe?o kemik parçası dediğiniz yapı hem morfolojik yapısıyla hem de genetik yapısıyla değerlendiriliyor.ayrıca ben bu araştırmaları yapan ekip üyesi bir Türk bilim adamının direk kendi yazılarını okudum.bütün her sonuçlar Nature gibi dünyanın saygın dergilerinde yayınlanıyor.

sizin bu çalışmalara itibarınız yoksa orası sizi bağlar.ben bilime itibarı olan insanları muhatap alırım o zaman.

Farkında değilsiniz ama peşinen kabullendiğiniz dini inançlarınıza aykırı ne olursa olsun hemen onu yalancı,sahtekar,yanlış ilan ediyorsunuz!

daha benim göstermek istediğim kaynakları bile sormadan yanlış deyip çıktınız işin içinden!

.bu konuda konuşan yazan,araştıranların hepsi yüzlercesi hep yanlış yazıyor yanlış söylüyor.herkesi işini gücünü bırakmış size iftira atmak için malzeme yaratıyor değil mi?

Farkında değilsiniz ama o inanç dediğiniz şey sizin beyninizin afyonu olmuş.akıllı bir insan oturur biraz düşünür,sana bu toplum yıllardan beri .....doğrudur ..... yanlış dedi öğretti kafana işledi.şimdi sen bunları peşinen kabul ediyorsun ve sorgulama gereği bile duymuyorsun.

daha geçenlerde zaman gazetesi başlık atmış bilim adamları evrimi çürüttü diye..atıf olarak TIME dergisini vermiş..time dergisine baktım tam sekiz sayfalık bir rapor ve tam aksine evrimi yine kanıtlar nitelikte bir rapor.
    nedense artık yalancılıkla,sahtekarlıkla suçlayan mekanizmalar hep aynı sonuçlarla karşılaşınca kendisi yalancılık yapar oldu.

kendi inandığın din ensest ilişkiyi yasaklıyor sen bütün insanlık bu yoldan geldi gibi komik bir iddayı bile çok mantıklı hale getirmek için kılıflar arıyorsun.bu çok basit bir çelişki.daha nice çelişkiler var.

siz bilirsiniz sizinkisi doğru olsun bana göre hava hoş.ben de yazmam olur biter..

beni şimdi düşüncelerimi yazdığım için şikayet te edebilirsiniz.saldırıyorum ya dine imana fln..
    hatta beni gördüğünüz yerde ya öldürmeniz ya da elimi ayağımı kesme cezası vermeniz gerekiyor.bunu kitabınız emrediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 18 Ekim 2006; 2:08:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

C4 bana üslup ve cidiyet ile ilgili konularda bir takım mesajlar yazmıştınız ama umarım bu uyarılarınıza kendiniz uyarsınız abicim.

böyle sizin sandığınız gibi bir kaç kemik parçasına bakıp insanlar kafalarından milyon tane senaryo uydurmuyor.bu nasıl bir alaya almadır?hiç saygınız yok mu sizin emeğe?o kemik parçası dediğiniz yapı hem morfolojik yapısıyla hem de genetik yapısıyla değerlendiriliyor.ayrıca ben bu araştırmaları yapan ekip üyesi bir Türk bilim adamının direk kendi yazılarını okudum.bütün her sonuçlar Nature gibi dünyanın saygın dergilerinde yayınlanıyor.

sizin bu çalışmalara itibarınız yoksa orası sizi bağlar.ben bilime itibarı olan insanları muhatap alırım o zaman.

Farkında değilsiniz ama peşinen kabullendiğiniz dini inançlarınıza aykırı ne olursa olsun hemen onu yalancı,sahtekar,yanlış ilan ediyorsunuz!

daha benim göstermek istediğim kaynakları bile sormadan yanlış deyip çıktınız işin içinden!

.bu konuda konuşan yazan,araştıranların hepsi yüzlercesi hep yanlış yazıyor yanlış söylüyor.herkesi işini gücünü bırakmış size iftira atmak için malzeme yaratıyor değil mi?

Farkında değilsiniz ama o inanç dediğiniz şey sizin beyninizin afyonu olmuş.akıllı bir insan oturur biraz düşünür,sana bu toplum yıllardan beri .....doğrudur ..... yanlış dedi öğretti kafana işledi.şimdi sen bunları peşinen kabul ediyorsun ve sorgulama gereği bile duymuyorsun.

daha geçenlerde zaman gazetesi başlık atmış bilim adamları evrimi çürüttü diye..atıf olarak TIME dergisini vermiş..time dergisine baktım tam sekiz sayfalık bir rapor ve tam aksine evrimi yine kanıtlar nitelikte bir rapor.
    nedense artık yalancılıkla,sahtekarlıkla suçlayan mekanizmalar hep aynı sonuçlarla karşılaşınca kendisi yalancılık yapar oldu.

kendi inandığın din ensest ilişkiyi yasaklıyor sen bütün insanlık bu yoldan geldi gibi komik bir iddayı bile çok mantıklı hale getirmek için kılıflar arıyorsun.bu çok basit bir çelişki.daha nice çelişkiler var.

siz bilirsiniz sizinkisi doğru olsun bana göre hava hoş.ben de yazmam olur biter..

beni şimdi düşüncelerimi yazdığım için şikayet te edebilirsiniz.saldırıyorum ya dine imana fln..
    hatta beni gördüğünüz yerde ya öldürmeniz ya da elimi ayağımı kesme cezası vermeniz gerekiyor.bunu kitabınız emrediyor.

Tüm bunları C4' e atfen yazmış olabilirsin ancak ben yine burada devreye girmek istiyorum. Sen bunca şeyi sayıp dökerken ben de sana bilim dünyası ile ilgili birkaç iddiada bulunmak isterim. Şu dünya üzerinde satın alınamayacak şey yoktur diyenler vardır bilirsin. İşte şu andaki bilim dünyası tanrı tanımaz insanların oyuncağı olmuştur. Bu insanlar bilime yön vermektedirler. Bu güçlü, nüfuz sahibi insanlar bilim adamlarının her türlü açıklamalarına yön vermektedirler. Çünkü bu güçlü adamlar bilimsel çalışmalar için finansal kaynak sağlıyorlar. Bir bilim adamı kendi bulgularında tanrıyı bulsa bile üst düzey yöneticiler tarafından makalelere yansıtılmaz bu durum. Hatta şu anki bilim dünyası insanların genelini büyük bir kandırmacanın içine gömmektedir ve bu kandırmaca insanlığı büyük bir felakete sürükleyecektir.

Şimdi @sayın nofrost sen bilime mi iman ediyorsun? Senin dinin ve kitabın bilim mi? Eğer öyleyse sen de çelişkidesin demektir çünkü senin bilim diye inandığın şeyler de sorgulanabilir pekala? Her gördüğün bilgiye şap diye inanırsan sen kendi kendinle çelişiyorsun demektir. Hadi göster bana o zaman net bir delil insanların kökeni hakkında? Nerede bu delil? Bilim adamının teki şu şöyledir dedi diye ona hemen iman mı etmen gerekiyor? Hadi dini inançları sağlam olanlar kendilerini sorgulasınlar da siz bilim severler neden bilim dünyasının ne haltlar karıştırabileceğini sorgulamıyorsunuz? İnsanların geçmişlerini yerle bir eden bir bilim dünyası var. Peki yukarıdaki iddialara ne diyorsun? İspatla bana tüm belgeleri ile bilim dünyasının satılık olmadığını. Hemen ispatla bilim dünyasında her çıkan gelişmenin insanlara tam olarak doğru bir şekilde yansıtıldığını. Yapabilir misin bunu? Eğer yapamıyorsan sen de kendinle çelişme ve bilim dünyasının senin beynine üflediği afyonlardan kurtulmaya çalış. Bilim dünyası tarafından uyuşturulmuş olma ihtimalini de bundan böyle aklına getir.

Aslında senin derdin başka. Senin derdin tartışmak falan değil. Çamur at izi kalsın felsefesi ile hareket eden birisin anladığım kadarıyla. Vaktini bu şekilde harcayacağına gerçek anlamda birşeyler öğrenme gayreti içinde olsan iyi olur. Yok dindarlar sorgulamıyorlar yok insanlar araştırmıyorlar deyip duruyorsun. Bunların üstelik konu ile bir alakası yok. Çelişkiden bahsedip duruyorsun kendi kendinle çelişiyorsun. Bilim dünyasındaki her geçen gün artan çelişkileri görmezden geliyorsun. Dindar bir adamın gözünü dini kurallar boyamışsa şayet senin gözünü de satılık bilim dünyası boyamış. Yanılıyor muyum? Prof A şöyle demiş bu konuda makalesi var Prof B şöyle demiş bu şaşmaz bir doğrudur tavırları artık çürüdü. Hem bilim de nedir? Ben felsefi yönden soruyorum o zaman? Niye bilim yapıyorsun ki? Böyle bir şeye niye ihtiyaç duyuyorsun ki? Anlamı olmayan, gelişigüzel kurallarla yürüyen, bilinemez ve kestirilemez dünyanın ucubeleri olarak o daldan bu dala, hiçbir uğraşıda bulunmadan zevk-i sefa edelim o zaman? Bilim yapmanın anlamlı olduğunu sana kim söyledi ki hem? Bu sadece senin içinde bulunan bir his. Sadece bir his...Hislere mi iman ediyorsun? Kısacası daha düne kadar ilkel bir adamken neden şu anda düşünen bir insan olduğunu düşünemeyen, felsefi esneklikten uzak, bulgularını tam olarak izah edemeyen bir insanın bilim yapmaya ve bilimden bahsetmeye hakkı olamaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

Ayrıca şu nokta da dikkatimi çekmişken ilave edeyim istedim. Hani sen inançlı bir insan olduğunu iddia edip duruyordun? Geçmişteki tartışmaları hatırla bakalım. "Ben de inançlı bir insanım dostum ancak evrimin kurallarına da inanıyorum" diyen sen değil miydin? Bu nasıl bir inanç halidir böyle? Kitabınız bunu emrediyor diyen bir insanın inançlı olduğunu iddia etmesi şaşırtıcı doğrusu. Dürüstlük en önemli erdemdir bence.

Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün sözü mükemmelliğini koruyor bu arada.

• nofrost ne oldu kızdın hemen?senin şu ortamda kızmaya darılmaya hakkın varmı önce onu bir saptayalım. bana göre yok ve sen aynıyla karşılık buluyorsun. neden yok açıklayalım o halde. şunlar yazdıkların;

quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

evet iki kardeşin ensest ilişkiye girmesi ile aralarında okyanus olan bütün kıtalar dahil insan nesli çoğalmıştır

bir de nedense adem çamurun içinden çıkıyor ama havvanın adem kadar değeri olmadığından onun kaburga kemiğinden yaratılıyor (kaburga kemiği ne alakaysa)

çok güzel izahlar bunlar şimdi herşeyi anlamış olduk

sen hakkında bilgin olmayan şeyleri eğlence konusu yaparken iyi hoş ama insanlar senin iki-üç kemik parçana laf edince neden kızılca kıyameti koparıyorsun? bak sana muharrif tevratta yazan ve oradan halk arasına yayılmış olan ve senin islamdan sandığın havvanın ademin kaburgasından yaratıldığı safsatasını yukarıda söyledim. demek ki sen, hakkında bilgin olmayan şeyleri alıp alıp kendine eğlence ediniyorsun. sonrada serzenişte bulunuyorsun.
    quote:

bu nasıl bir alaya almadır dediğin, senin alaya aldığının yanında basit kalır sen hiç canını sıkma. biz her zaman şunu söylüyoruz; hakkında bilginiz olmayan şeyleri getirip getirip işte din şöyledir islam böyledir diye milletin önüne dayamayın. biri çıkar mevlana-yunus din düşmanıydı der, diğeri havva kaburgadan yaratılmış diye makara yapar, sen onların kemiklerine laf söyleyince vay efendim nasıl söylersin diye veylevele yaparlar.
    bizim o çalışmalara saygımız olup olmaması önemli değil. o bizim ayıbımız olur. asıl sorun sizde. sizin bu milyonlarca insanın inancına saygınız var mı? asıl sorun burada. tutturmuşsunuz bir bilim bilim yaygarası, aslı astarı olmayan şeyleri alıp alıp kendinize dayanak yapıyorsunuz. Kur'an da da hadiste de havvanın kaburgadan yaratıldığı yok işte . şimdi ne diyeceksin? "evet ben olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek dalga geçtim" mi diyeceksin yoksa "hiç araştırma ihtiyacı hissetmedim, amacım sadece makaraya almaktı, onu duydum onu ortaya gerçekmiş gibi attım" mı diyeceksin?

gene demişsin ki;
    quote:

kimin iftira atmaya yarıştığını bilmem. benim bildiğim, bu meselenin ne ayette ne de hadiste olmadığı, senin de varmış gibi sahiplenip kendine malzeme yapmaya çalıştığındır. Kur'an ve hadiste olmayan şeyi kaynak göstersen ne olur göstermesen ne olur? adam çıkıyor binlerce hadis uyduruyor. adam çıkıyor "Allah Kur'an da ey kulum çalış vereyim diyor" diyor. ve buna benzer bizim günlük hayatta sıkça kullandığımız deyimleri "Allah Kur'anda böyle diyor" diye pervasızca ortaya atan bir sürü insana rastlıyoruz. peki gerçekten diyor mu Kur'an da böyle? hayır. senin de duyar duymaz hemen inanman mı gerekiyor?
    quote:

inanç bizi afyonlamadı dostum bilakis inanç eğer samimi isen senin önünde daha nice ufuklar açar ama samimi değilsen işte böyle inanç sisteminde olmayan safsataların peşine düşer iki arada bir derede kalır ve "nereden tutsam da elimde kalmadan karşı tarafa sallasam" diye düşünürsün. alırsın havvayı kendine malzeme yaparsın. olmayan şeyi var diye yutturmaya kalkarsın. sonra da "vay bana, benim bilimime laf söyletmem" diye bayrak açarsın.
    quote:

işte son örnek. bırak dostum artık sen din kitap hakkında tek kelime yazma istersen. yazdıkça batacaksın. kitap nerede bu tarz insanları öldürün elini ayağını kesin diyor? bul ayeti koysana şuraya? koyamazsın zira yok. bilakis kitap ne der biliyormusun? "bırakın onları daldıkları işlerde oynaya dursunlar, yakında bileceklerdir" der.
    din adına el ayak kesen bazı kendini bilmezleri de şu senin uydurma fosilleri ortaya atanlara say. sadece hırsızın eli kesilir ki o da belli kurallar, suçun tekrarı, ıslah olmama,defaten hırsızlık yapma gibi şartlara bağlıdır.

şimdi topiği din - bilim tartışmasına çevirecek ya da topiği dini topiğe döndürecek değiliz. ama sana söyleyeceğim, var olmayan şeyleri alıp alıp insanların önüne"işte dindendir, saçmalıktır" diye koymayın. sonrada "vay benim fosilime araştırmama laf edemezsiniz" diye asabileşmeyin. her şey karşılıklı. saygı da karşılıklı sevgi de karşılıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 18 Ekim 2006; 4:22:35 >

• quote:

Tüm bunları C4' e atfen yazmış olabilirsin ancak ben yine burada devreye girmek istiyorum. Sen bunca şeyi sayıp dökerken ben de sana bilim dünyası ile ilgili birkaç iddiada bulunmak isterim. Şu dünya üzerinde satın alınamayacak şey yoktur diyenler vardır bilirsin. İşte şu andaki bilim dünyası tanrı tanımaz insanların oyuncağı olmuştur. Bu insanlar bilime yön vermektedirler. Bu güçlü, nüfuz sahibi insanlar bilim adamlarının her türlü açıklamalarına yön vermektedirler. Çünkü bu güçlü adamlar bilimsel çalışmalar için finansal kaynak sağlıyorlar. Bir bilim adamı kendi bulgularında tanrıyı bulsa bile üst düzey yöneticiler tarafından makalelere yansıtılmaz bu durum. Hatta şu anki bilim dünyası insanların genelini büyük bir kandırmacanın içine gömmektedir ve bu kandırmaca insanlığı büyük bir felakete sürükleyecektir.

Şimdi @sayın nofrost sen bilime mi iman ediyorsun? Senin dinin ve kitabın bilim mi? Eğer öyleyse sen de çelişkidesin demektir çünkü senin bilim diye inandığın şeyler de sorgulanabilir pekala? Her gördüğün bilgiye şap diye inanırsan sen kendi kendinle çelişiyorsun demektir. Hadi göster bana o zaman net bir delil insanların kökeni hakkında? Nerede bu delil? Bilim adamının teki şu şöyledir dedi diye ona hemen iman mı etmen gerekiyor? Hadi dini inançları sağlam olanlar kendilerini sorgulasınlar da siz bilim severler neden bilim dünyasının ne haltlar karıştırabileceğini sorgulamıyorsunuz? İnsanların geçmişlerini yerle bir eden bir bilim dünyası var. Peki yukarıdaki iddialara ne diyorsun? İspatla bana tüm belgeleri ile bilim dünyasının satılık olmadığını. Hemen ispatla bilim dünyasında her çıkan gelişmenin insanlara tam olarak doğru bir şekilde yansıtıldığını. Yapabilir misin bunu? Eğer yapamıyorsan sen de kendinle çelişme ve bilim dünyasının senin beynine üflediği afyonlardan kurtulmaya çalış. Bilim dünyası tarafından uyuşturulmuş olma ihtimalini de bundan böyle aklına getir.

Aslında senin derdin başka. Senin derdin tartışmak falan değil. Çamur at izi kalsın felsefesi ile hareket eden birisin anladığım kadarıyla. Vaktini bu şekilde harcayacağına gerçek anlamda birşeyler öğrenme gayreti içinde olsan iyi olur. Yok dindarlar sorgulamıyorlar yok insanlar araştırmıyorlar deyip duruyorsun. Bunların üstelik konu ile bir alakası yok. Çelişkiden bahsedip duruyorsun kendi kendinle çelişiyorsun. Bilim dünyasındaki her geçen gün artan çelişkileri görmezden geliyorsun. Dindar bir adamın gözünü dini kurallar boyamışsa şayet senin gözünü de satılık bilim dünyası boyamış. Yanılıyor muyum? Prof A şöyle demiş bu konuda makalesi var Prof B şöyle demiş bu şaşmaz bir doğrudur tavırları artık çürüdü. Hem bilim de nedir? Ben felsefi yönden soruyorum o zaman? Niye bilim yapıyorsun ki? Böyle bir şeye niye ihtiyaç duyuyorsun ki? Anlamı olmayan, gelişigüzel kurallarla yürüyen, bilinemez ve kestirilemez dünyanın ucubeleri olarak o daldan bu dala, hiçbir uğraşıda bulunmadan zevk-i sefa edelim o zaman? Bilim yapmanın anlamlı olduğunu sana kim söyledi ki hem? Bu sadece senin içinde bulunan bir his. Sadece bir his...Hislere mi iman ediyorsun? Kısacası daha düne kadar ilkel bir adamken neden şu anda düşünen bir insan olduğunu düşünemeyen, felsefi esneklikten uzak, bulgularını tam olarak izah edemeyen bir insanın bilim yapmaya ve bilimden bahsetmeye hakkı olamaz.

süper tespitler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 18 Ekim 2006; 4:13:32 >

• arkadaşlar bilimsel olarak açılan bir konuya Allah böyle istedi oldu veya ol dedi oldu gibi cevaplar vermeyin lütfen. Elbette bir yaratıcı var. Kimi inanır kimi inanmaz. Ama bunu açıklama diye önümüze koymanın ne gibi bir anlamı var. Biri kalkıp Volkan nasıl patlıyor sorusuna biri kalkıp Allah istiyor ondan patlıyor derseniz bunun kime ne yararı var. Kime ne katar. Herkes bildiğini okuduğunu paylaşsın Forumun genel amacı bu. Yoksa herkesin bildiği veya en azından duyduğu şeyi tekrar tekrar söylemenin insanları forumdan soğutmaktan başka bir işe yaradığını sanmıyorum. Bütün konular neredeyse öyle.. ilk bikaç cevabı gördükten sonra okuyasım bile kalmıyor. Buna biraz dikkat edersek kimseyi üzmek durumunda kalmayız.

Orjinalden alıntı: yüzüncü ad

arkadaşlar bilimsel olarak açılan bir konuya Allah böyle istedi oldu veya ol dedi oldu gibi cevaplar vermeyin lütfen. Elbette bir yaratıcı var. Kimi inanır kimi inanmaz. Ama bunu açıklama diye önümüze koymanın ne gibi bir anlamı var. Biri kalkıp Volkan nasıl patlıyor sorusuna biri kalkıp Allah istiyor ondan patlıyor derseniz bunun kime ne yararı var. Kime ne katar. Herkes bildiğini okuduğunu paylaşsın Forumun genel amacı bu. Yoksa herkesin bildiği veya en azından duyduğu şeyi tekrar tekrar söylemenin insanları forumdan soğutmaktan başka bir işe yaradığını sanmıyorum. Bütün konular neredeyse öyle.. ilk bikaç cevabı gördükten sonra okuyasım bile kalmıyor. Buna biraz dikkat edersek kimseyi üzmek durumunda kalmayız.

sana sonuna kadar katılıyorum. bu meseleden en az senin kadar rahatsız olduğumu söylemek isterim.

rahatsız olma gerekçem;
    bu "ol der olur" meselesi, Kur'anda bizzat Allah'ın kendisini vasfetmesidir. yani anlatılmak istenen, Allah'ın yaratmada sınır tanımadığıdır. ona bakarsanız, Kur'anda dünyayı "ol dedik oldu" şeklinde yarattığını bildirmiyor. 6 evrede yarattığını bildiriyor değil mi? ol der olur meselesi, tüm zerrelerin Allah'ın emrinde olduğunu bize anlatır. eğer bizde her mesele için "ol dedi oldu" tarzında bir yaklaşıma girersek eskilerin deyimiyle" eşyanın mahiyetini" kavrayamayız. eğer bir insan yaratıcısına inanıyorsa ol der olurun değil de bilimsel araştırmaların peşine düşmelidir ki Allah'ın o şeyi nasıl yarattığını kavrayabilsin. aksi taktirde mahiyetini bilmediği bir şeyin neyine hayranlık duyacak ta inandığı Allah'a muhabbeti artacak?

mesela bakın ayette ne var;"kulları içinde Allah'a gerçek olarak ancak alim kulları saygı duyarlar". bu ayette çok manalar var. siz, evsafını bilemediğiniz şeyin sahibine ancak bir yere kadar muhabbet duyarsınız ama evsafını bildikçe bu muhabbetiniz bu hayranlığınız bu saygınız artar.

gene ayette" hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" şeklinde geçer. bilmek, bir çok kapının anahtarıdır. bir insanın anne karnında nasıl teşekkül ettiğini ayrıntıları ile biliyorsanız Allah'ın yaratma sanatına daha bir hayranlık duyarsınız ama bilmiyorsanız, "Allah ol diyor oluyor" der ve geçersiniz. bu ise sizi bir yere kadar götürür neticesinde tıkanır kalırsınız. ama Allah ve Peygamberi, daima ilerlemeyi öğrenmeyi tavsiye etmiştir. bakın ne Kur'an ne de hadislerde" meseleleri karıştırmayın, Allah ol der ve olur gerisini boşverin" diye bir ibare yoktur. ol der olurun yeri, yasin suresi sondan bir önceki ayettir. anlatılan, iradesi dışına hiç bir zerrenin dahi çıkamayacağıdır.

ama biz kalkarda buradan ol der oluru alır kendimize hayat felsefesi yapar bununla yatar bununla kalkarsak, tamam belki zarar etmezsin ama kar da edemezsin. zira var olan ne varsa mahiyetini ve oluşumunu incelemek bilmek, buradan hareketle inandığın yaratıcının yaratma sanatına bir nebze olsun şahit olarak daha da inanmak, muhabbetini arttırmak dururken neden "yav Allah ol demiş olmuş işte" diyerek kardan zarar edesin?

• quote:

Orjinalden alıntı: the_point

benim sorum şu. bu başına büyük patlama gemiş olan o minnacık nokta:) neden patlama gereksinimi duydu. big bang i başlatan olgu neydi?. big bang başlamışsa t=0 anından evvel onu başlatmak için bir tetik mekanizması gerekli değil mi? ve de onu başlatan bir mekanizma var ise o zaman aslında t=0 anı zamanın başladığı an olmaktan çıkıyor. öyle değil mi?
    o minnacık kütle acaba kararsız mıydı da patladı ya da bazı başka etkenler mi onu kararsız hale getirdi?

birkaç gündür düşünüyorum. aklımı kurcalayan bu sorulara burada cevaplar bulurum inşallah..

şimdiden sevgiler, saygılar..

aslında düşünmemiz gereken asıl şey bir noktanın nasıl patladığı değil bütün evrenin nasıl bir noktada var olduğudur: yani enerjinin korunumu yasasına göre hiç bir şekilde o nokta yaratılmadı, zaten vardı. önemli olan bu basıncın nasıl sağlandığı ki tüm evreni sıkıştırmış: aklıma ilk gelen şey evrenin bi ilizyon süngeri olduğu. yani büzülebiliyor patlayabiliyor genişliyor durmadan ilerliyor durmadan büzülüyor. o zaman büyüklüğü 0'a indirgenen evren gerçekte reelde var olmayan anlamına gelir ki madde'nin ne olduğunu kavrama konusu evrenin neden patladığı konusundan daha önemli bir hale geliyor...

@C4 konuyla alakalı bir mesajınız bile yok efendim, yukarıda rahatısz olduğunuz " allah istediği için patladı" türünden mesajlar bile sizin uzun uzadıya yazdığınız "dini içerikli" mesajlarınızdan daha dolu olmuş. çünkü sizin konuyla alakanızda yok ilgilendiğinizde yok...

• Bilim sürekli değişir, bilimsel teoriler zaman içinde evrilirler. Şu tavrı hala anlayamıyorum, evrim teorisi denilince bazı insanların tüyleri diken diken oluyor, big bang denilince aynı insanlar gayet mutlu ve çoğu zaman çok da sorgulamadan bilim güzel demiş diyorlar. Bilimin güzel ya da çirkin olduğunun referansı yine bilimin içindedir. Big Bang mutlak gerçeklik değildir. Big Bang teorisi de evrim teorisi de son sözü söylediklerini iddia edemez, çünkü bilim hiçbir zaman son sözü söylediğini iddia edemez. Elmalarla armutların sürekli kıyaslanması artık kabak tadı verdi.

Not: Yukarıda anlattıklarımdan bilimin zayıf ve çaresiz olduğu sonucunu çıkarmayın. Tam tersine bilimin bilim olabilmesi için böyle "dinamik" bir yapıya sahip olması lazım. Bilimin gücü buradan gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 18 Ekim 2006; 9:34:15 >

bu bölüme açılan konuların bir süre sonra bilim-din tartışmasına dönüşmesinden nefret ediyorum..

valla istedigin kadar nefret et. Bu her yerde, her zaman boyle olmustur. Bi tarafta insani ve evreni anlatirken dogmalara basvuran kati bir inanis var, bi tarafta ayni seyi anlatirken evrilen, degisen, surekli gelisen bir bilgiler yigini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitude_within -- 18 Ekim 2006; 10:27:03 >

Orjinalden alıntı: khanturks1

Bir arkadşımızın dediği gibi konu din - bilim kapanına girmiş gibi :)

Şimdi bu tip konular konuşulurken ikisini aynı anda konuşamazsınız imkansızdır.Ya dini konuşup bak bu ayette böyle diyormuş deyip kabullenirsin yada bilimi seçer bu iş böyleymiş dersin.Ama her ikisininde aynı kefe içinde konuşulması imkansızdır.

İnsanoğlu var olduğu süreden beri bir şeylerden korkmak birşeylere sığınmak ve birşeylerden medet ummaktadır, bu taş devrinde ateş di sonra ay oldu güneş oldu benim bildiğim kadarı ile insan topluluğunun yaşamı süresinde dinen inanmadığı bir olgu kalmamıştır bence kalmamıştır gibi.

Dini inanışlarla bilim-felsefe aynı kefeye konmaz size soracağım soruyu umarım tersinden anlayıp tepki vermessiniz daha doğrusu ben yazayım siz kendi kendinize sorun ve cevabını verin ;

İslam inanışına göre insan nasıl yaratılmıştır kısaca ; Önce Adem yaratılmıştır sonrada onun kaburga kemiklerini kullanarak Havva yaratılmıştır ve insan nesli başlamıştır .

Yukarıdaki açıklamada sizce yanlış varmı ?

Yoksa devam edelim.

Bilime bakarsan nasıldır işte darwin maymun vs vs hepimizin bildiği şeyler ?

Peki işte size soru Adem ve Havvadan nasıl olduda 6 milyara geldik ?

Eğer üreyerek derseniz bana o üremenin nasıl olduğunuda yazarmısınız ?

İnsanlar Hz. Âdem’le Hz. Havva’dan doğarak çoğalmışlardır. Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu. Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı. Hz. Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu. Habil’le beraber doğan kız çırkın, Kabil’le birlikte doğan kız ise güzeldi. Bu durumda Hz. Âdem, Habil’in, Kabil’le beraber doğan kızla, Kabil’in de Habil’le beraber doğan kızla evlenmesini istedi. Fakat Kabil buna razı olmadı, kendisiyle doğan güzel kızı Habil’e vermek istemeyerek kendisi almak istedi.

Hz. Âdem buna müsaade etmedi ve meseleyi Allah’a havale etti. Cenab-ı Haktan gelen emir üzerine her ikisinin de Allah’a birer kurban takdim etmelerini, hangisinin kurbanı kabul edilirse Kabil’in bacısının ona ait olacağını söyledi. Bunun üzerine Kabil bir demet buğday, Habil de bir koyunu kurban olarak takdim etti. Gökten inen bir ateş Habil’in kurbanını aldı, Kabil’inki olduğu yerde kaldı. Bu durumda Habil haklı çıkmış ve kızı almaya hak kazanmıştı Fakat Kabil iyice çileden çıkmıştı. Bu hâdise Kur’ân’da şöyle anlatılır:

“Onlara Âdem’in iki oğluna dair haberi hak ile oku. Onlar birer kurban takdim ettiklerinde, birisinin kurbanı kabul olunmuş, diğeri kabul olunmamıştı. Kurbanı kabul olunmayan diğerine, ‘Ben seni öldüreceğim’ dedi. O da, ‘Allah ancak takva sahiplerinin kurbanını kabul eder’ diye cevap verdi.

“Habil şöyle devam etti: ‘Eğer sen öldürmek için elini bana uzatırsan, ben seni öldürmek için elimi kaldıracak değilim. Çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım. Dilerim ki, sen benim günahımı yüklenesin de, Cehennem ateşinin ehlinden olasın. Bu da zalimlerin cezasıdır.

“Sonra nefsi, kardeşini öldürmeyi ona kolay ve hoş gösterdi; o da kardeşini öldürüp hüsrana uğrayanlardan oldu. Sonra Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini göstermek için, ona, yeri eşeleyen bir kargayı gönderdi. Kabil, ‘Yazıklar olsun bana!’ dedi. ‘Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini örtemedim!’ Artık o yaptığına pişmanlık duyanlardan olmuştu.”1

Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmelerinin dindeki yerine gelince; Hz. Âdem’den Peygamber Efendimize gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir. Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştır. Fakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz. Âdem’den Peygamberimize kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir. Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir. Mâide Sûresinin 48. âyetinde bu hususta, “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik” buyurulur.

Bediüzzaman da bu meseleyi şöyle izah eder: “Asırlara göre şeriatlar değişir. Belki bir asırda kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir. Hâtemü’l-Enbiya’dan (a.s.m.) sonra şeriat-ı kübrası (büyük şeriatı) her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır.”2

Meselâ, Yahudiler ancak havralarda, sinagoglarda, Hıristiyanlar sadece kiliselerde ibadet edebilirlerken, biz Müslümanlar her yerde namaz kılabiliyoruz. Yine sığır ve koyun gibi hayvanların iç yağları Hz. Musa’nın şeriatında haramken, bizim dinimizde helâldir.
    Hz. Âdem ise ilk insan ve ilk peygamberdir. Allah ona da bir din ve bir şeriat göndermiş ve öğretmişti. O da Allah’ın kendisine gösterdiği şekilde hareket ediyordu. Cenab-ı Hak, Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmesini de bir zaruretten dolayı helâl kılmıştı. Çünkü insan neslinin artması gerekiyordu. Başka insan da olmadığına göre, bir zaruret olarak kardeşlerin birbirleriyle evlenmesi gerekiyordu. Bu âdet bir süre devam etti, fakat insanlar çoğalınca böyle bir evliliğe ihtiyaç ve zaruret kalmadı ve bu tatbikat da kalkmış oldu.

1. Mâide Sûresi, 27-31
    2. Sözler, s. 454

quote:

www.sorularlaislamiyet.com

Bu konularla dalga geçer gibi konuşan arkadaşları ciddiyete davet ediyorum...
    Açıklamalarından dolayı tüm arkadaşlarada şükranlarımı sunarım

quote:

Orjinalden alıntı: solitude_within

quote:

bu bölüme açılan konuların bir süre sonra bilim-din tartışmasına dönüşmesinden nefret ediyorum..

valla istedigin kadar nefret et. Bu her yerde, her zaman boyle olmustur. Bi tarafta insani ve evreni anlatirken dogmalara basvuran kati bir inanis var, bi tarafta ayni seyi anlatirken evrilen, degisen, surekli gelisen bir bilgiler yigini.

Burada iki önemli husus var : Biri, “dogma”nın ne olduğu, hangi dinin inanç sistemine ait olduğu konusudur. Meselenin uzmanları bilir ki, “dogma” Hıristiyanlığa aittir, yanılmaz olduğuna inanılan Kilise’nin başı olan ve hem din hem Tanrı adına konuşma yetkisi bulunan Papa tarafından vaz’edilir. Dogma reddedilemez, eleştirilemez, aksi dogma ile yürürlükten kaldırılamaz; akılcı bir açıklama yapılması mecburiyeti de yoktur. “Nass” İslamiyet’e aittir, Kur’an’dan bir ayet veya bir hadise tekabül eder. İslamiyet’te hiç kimse Allah ve din adına konuşamaz, kendi şahsi görüşlerini dile getirir. Ayet ve hadisler, “nass” olmaları hasebiyle tefsire, tevile, içtihada açıktırlar; birden fazla yorumları mümkündür ve akli izahları yapılabilir, hatta aklı tatmin edici mahiyette olmadıkça açıklamalar makbul değildir. Dogma ile nass arasındaki bu yalın fark bile sizin dogma ile islam arasındaki iddalarınızın boş oldunun açıkça delilidir.

quote:

www.islamdunyasi.com'a ve Ali BULAÇ abimize teşekkürler

• Sanırım en büyük yanılgımz felsefeyle bilimi istediğimiz gibi harmanlamaktan,kaynaştırmak tan kaynaklanıyor,
    Düşünün bi,yüzyıllardır ortaya konulan bir takım felsefi görüşler var,bu görüşler ilk insanın,ilk canlılığın oluşumuna kadar giden,bunlara felsefi yaklaşımlarla çözüm ve cevap aramaya çalışan görüşler,anaxagorasdan tutun demokritosa kadar,Aristodan,Sokrates den tutun hegele kadar bir çok filozof bu ilksel oluşumların muhteviyatı,amacı,gerekliliği üzerine,insan,canlılar ve yaşadığı bu evren üzerine soyut düşünce mantığıyla açıklamaya çalışmışlar,
    Peki bilim ne yapmış,yüzyıllarca bu soyut serüveni somutlaştırmaya çalışmış,filozoflar sorular üretirken,bilimadamları bunları cevaplamakla uğraşmış,bir şekilde bir yerlerden geliyoruz değil mi,ya uzay dan uzaylılar trafından,ya bir yaratıcı güç tarafından,yada bir ilk hücrenin ortaya çıkmasıyla evrile evrile oluşan canlı türleri gibi ve sonunda insanoğlu.

Ben derim,milyarlarca yıl önce gök boşluğun da sıcak bir gaz bulutu belirdi,ve bulut dünyamız ve evren sistemini oluşturdu,yaşamın gerçekleşmesi için,gereken su kalıntıları bir bulut halinde,şu anda yaşadığımız dünyamızı çevreledi,ve böylece milyarlarca sıcaklıktan milyarlarca yıl sonra soğuyarak canlılığın gelişebileceği sıcaklığa ulaştı,ve en sonun da ısı kaynama sıcaklığının altına düştüğün de ,yerküre gerekli ilk hücrenin oluşabileceği,yaşamına elverişli olan sulu ortamlar meydana geldi,ve işte nihayetin de canlılığın ilk adımı olan hücreler,okyanusların bu tuzlu suların da hayat buldu,çünkü hidrokarbonların,tuzlu suyun etkisiyle inorganik karbon bileşimlerinden meydana geldiği bilimsel olarak ispatlandı.Bu hidrokarbonlar bibirleriyle birleşerek gittikçe daha gelişmiş bileşikler meydana getirdi,bu bileşiklerin içinde canlılığın temel özdeği olan proteinlerin olduğu,proteinerin aminoasşt denilen daha küçük parçacıklardan meydana geldiği,içlerin de karbon,hidrojen,oksijen azot ve fosfor ve kükürt gibi elementlerin bulnduğunu,ve canlılığın en gerekli özdeği olan enzim ve proteinlerin bu elementler olduğu,ve bütün canlı organizmalarının bileşimini meydana getiren bun canlılığın protoplazma olduğu,en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün canlı organizmaların içlerin de bu protoplazma denen hücrelerden oluştuğu binlerce yıldır süren bilimsel araştırmaların,yanıla yanıla,sorgulaya sorgulaya,bir teoremin doğrululurluğu değil,yanlışlanabilirliği olduğu ortaya çıkartıldıkça bu günlere kadar geldik.

Şunu kesinlikle unutmayalım ki,bilim denilen olgu,bir şeyin doğruluğuyla ilgilenmez,o seyin yanlış olduğu,veya bir teorinin,bir kanıtın yanlış olduğuyla,doğrulanabilirlikle değil yanlışlanabilirlikle uğraşır.
    Onun için özünde bilimin her bulgusu doğrudur demek zaten kendi özdek anlamıyla çelişir.

Ben derim ki başlığı benim ve bir çok insanın felsefi yaklaşımıdır,bunun alternatifi,ben derim evreni,tüm canlıları yaratan bir yaratıcı güçdür,bunun dayanağı kutsal kitaplardır.
    Bu iki ben derim veya düşünüyorum ki arasında nitelik olarak bir fark yok,Demokritos bütün oluşumu atomlara bağlayan bir felsefi düşünce üretti,aristo tanrıya ve yaratıcı bir güce dayalı,iyiye,doğruya nasıl ulaşılacağına dair bir felsefi görüş üretti.

Felsefi görüşler yüzyıllardır farklıdır,adı üstünde felsefi bir düşünme mantığıdır,evrenin,canlılığın,hayvanların,insanların oluşması,amacı,gayesi,nedeni,iyi,kötü,güzel,gibi soyut kavramlara karşı soyut düşünmeyle egzersiz yapmışlardır çünkü,bilimde bu egzersizleri cevaplamaya çalışmıştır.
    Bilimsel ayrılık diye bir farklılık yoktur,felsefi ayrılıklar vardır,onun için kıyaslama yaparken bunları biraz daha göz önünde bulunduralım ki,kavram kargaşasına düşüp,felsefe bilimi yok sayar,bilim felsefeden bağımsız işler,bilim dini sorgular,gibi kolay yargılara düşmeyelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: rashamon
    Ben derim ki başlığı benim ve bir çok insanın felsefi yaklaşımıdır,bunun alternatifi,ben derim evreni,tüm canlıları yaratan bir yaratıcı güçdür,bunun dayanağı kutsal kitaplardır.
    Bu iki ben derim veya düşünüyorum ki arasında nitelik olarak bir fark yok,Demokritos bütün oluşumu atomlara bağlayan bir felsefi düşünce üretti,aristo tanrıya ve yaratıcı bir güce dayalı,iyiye,doğruya nasıl ulaşılacağına dair bir felsefi görüş üretti.

Felsefi görüşler yüzyıllardır farklıdır,adı üstünde felsefi bir düşünme mantığıdır,evrenin,canlılığın,hayvanların,insanların oluşması,amacı,gayesi,nedeni,iyi,kötü,güzel,gibi soyut kavramlara karşı soyut düşünmeyle egzersiz yapmışlardır çünkü,bilimde bu egzersizleri cevaplamaya çalışmıştır.
    Bilimsel ayrılık diye bir farklılık yoktur,felsefi ayrılıklar vardır,onun için kıyaslama yaparken bunları biraz daha göz önünde bulunduralım ki,kavram kargaşasına düşüp,felsefe bilimi yok sayar,bilim felsefeden bağımsız işler,bilim dini sorgular,gibi kolay yargılara düşmeyelim.

sözlerinizden alıntı yaparak genel anlamda iki kelime de ben söylemek istiyorum, sözlerim şahsınıza değil bilakis geneledir, üstüne alınmak isteyen herkese açıktır...

şimdi o zaman felsefeyi birbirinden ayıralım, mesela ben yukarıdaki cevabımda da felsefeyi kullanarak cevap verdim ama cevabımın "bilim" adına ilerleme konusunda işe yarayacağını uuyorum. şimdi gelelim diğer felsefi düşünceye; arkadaşlar resmen din felsefesi yapıyor. allah aşkına biri söylesin din felsefesi ile bilim yapılır mı ? bilim ne demektir ? dini doğrulamak için mi yapılır ? Alah nasıl insanları hayatları konusunda serbest bırakmış bilimde aynı şekilde serbest bırakılmalıdır. nedir bu din çerçevesi anlamıyorum. bilim dine hizmet edebilir bundan yararlı çıkarsınız ama hiç bir zaman din bilime yardım edemez, etmemelide... yüzyıllarca bilime hristiyanlık çerçevesi ile bakan zihniyetin bizi yüzyıllar boyunca geride bıraktığını hala mı aklımız almıyor ? Vetikan 1990 yılında güneşin güneş sisteminin ortasında olduğunu kabul etti, bu bi ayıp değilmidir ? neden Bilim felsefesi yapılması gereken bir yere Lailehe illallah Muhammederresulullah yazma ihtiyacı duyuyoruz ? burası propaganda yeri değil, kimse taraftar çekemez... yarkarıda uzuunca dini mesajlar yazanlara sesleniyorum: dine ısınmaya çalışan birisini bu tür mesajlarınızla dinden uzaklaştırıyorsuuz, çok büyük sevap işlediğinizi saıyorsunuz ama çok büyük günah işlemediğinizi nasıl iddia edebilirsiniz ?

burası Kur'an Kursu mu ya yeter artık !!!

Kur'an kurslarında bilim adına konuşabilirsiniz bu güzel bir gelişme olur fkat bir gözlem evinde dinden bahsedemezsiniz, bilim yönlendirilemez, ancak insanların sayısal ve gözlemsel keşifleri ile olabildiğince doğru kavrama yaklaşır. evet şu an insanlık inanmasakda evrim teorisi ile günümüze kadar geldiği açılanıyor. Kur'an -ı Kerim'i açıp oturduğunuz yerden "hayır Allah Ademi yarattı" demek tembellik değilde nedir ? en başta tembeli kimse sevmez, bilime yararınız dokunmuyorsa dine zararınız da dokunur bu şekilde. bu tipteki insanlar yüzünden avrupa metaryalizme daha da ısındı...

• Bilimle dini bağdaştırma çabalarına anlam veremiyorum. Bu kadar mı çok korkuluyor cehenneme girmekten. Sanki herhangi bir şey yaratılışa bağlanmasa ve bilimsel olarak açıklanmaya çalışılsa yaratıcı kızacakmış gibi algılıyor insanlar. Sanki yaratıcı her şeyi kutsal sayılan kitaplarda açıklamış gibi fikirler öne sürülüyor. Bu gerçekten de çok yanlış. Bilim bilimdir, din de din. Herkes yerli yerinde dursun lütfen!

diyanet çevirisi kur'an-ı Kerim'den;

Mâide Sûresinin 33 . Ayetinde
    Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

sakın yanlış anlama sadece senin bunu bilmen gerektiğini düşündüm

quote:

Ayrıca şu nokta da dikkatimi çekmişken ilave edeyim istedim. Hani sen inançlı bir insan olduğunu iddia edip duruyordun? Geçmişteki tartışmaları hatırla bakalım. "Ben de inançlı bir insanım dostum ancak evrimin kurallarına da inanıyorum" diyen sen değil miydin? Bu nasıl bir inanç halidir böyle? Kitabınız bunu emrediyor diyen bir insanın inançlı olduğunu iddia etmesi şaşırtıcı doğrusu. Dürüstlük en önemli erdemdir bence.

Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün sözü mükemmelliğini koruyor bu arada.

ilkönce size kızamam değil teşekkür etmem gerekiyor aslında.çünkü sizin yardımlarınız sayesinde cahilce inanmış olduğum bir inançtan kurtuldum.
    sizin o uğrunda bütün bir bilim dünyasını batıl ve sahtekar ilan etmeye çekinmediğiniz inançtan!

Trackfind biliyor musun ne zaman bilimsel bilgilerin dini bilgileri yalanladığını görsen,sürekli sen de hep harunyahya taktiği uygular oldun.yani para ile tutulmuş sahtekar bilim adamı suçlaması!

zira size göre bilim asla sizin inanageldiğiniz bilgiler aleyhine bir şey söyleyemez.söylerse o kesinlikle para ile tutulmuş sahtekar çevrelerin oyunudur.o iddayı okumanın,araştırmanın bile gereği yoktur!

aynı osmanlı şeyhülislamları gibi oturmuş yerinize fetva veriyorsunuz.efendim şu dine uygundur öyleyse doğrudur,şu dine göre caiz değildir öyleyse vurun kellesini!o sahtekardır!

Bana ''bilime iman mı ediyorsun'' gibi bir soru buyurmuşsunuz.hayır.bilime iman edilmez.ilkönce suçladığınız kavramın ne olduğunu öğrenin.öğrenmek için şu yazıyı okuyabilirsiniz

quote:

Bilim sürekli değişir, bilimsel teoriler zaman içinde evrilirler. Şu tavrı hala anlayamıyorum, evrim teorisi denilince bazı insanların tüyleri diken diken oluyor, big bang denilince aynı insanlar gayet mutlu ve çoğu zaman çok da sorgulamadan bilim güzel demiş diyorlar. Bilimin güzel ya da çirkin olduğunun referansı yine bilimin içindedir. Big Bang mutlak gerçeklik değildir. Big Bang teorisi de evrim teorisi de son sözü söylediklerini iddia edemez, çünkü bilim hiçbir zaman son sözü söylediğini iddia edemez. Elmalarla armutların sürekli kıyaslanması artık kabak tadı verdi.

Not: Yukarıda anlattıklarımdan bilimin zayıf ve çaresiz olduğu sonucunu çıkarmayın. Tam tersine bilimin bilim olabilmesi için böyle "dinamik" bir yapıya sahip olması lazım. Bilimin gücü buradan gelir

demek ki neymiş?bilim kendini bile sorgulayan sürekli araştıran dinamik bir yapıymış.böyle bir yapıya da iman etmek gibi bir terim kullanılmaz değil mi?

bu iman dolu yazıları okudukça tarih boyunca süregelmiş hep aynı seneryoları görüyorum.
    bir kısım insanlar emek koyuyor ortaya araştırıyor,çalışıyor sorguluyor.sonra vardıkları sonuçlar dine aykırı ise o insanlar hemen sahtekar ilanediliyor.amaçları dini yıkmak ilan ediliyor.
    oysa kimsenin dini yıkmak gibi bir amacı yok.araştıran,çalışan insan sadece doğru sonuçlara ulaşıyor ve bu doğru bilgileri sizin kabullendiğiniz din içermediği için siz zannediyorsunuz ki bu insanlar sizin dininizi yalanlamak için çalışıyor.

çamur at izi kalsınmış!
    Sevgili trackfind

benim kimseye çamur atma gibi bir derdim yok.olmayan bir şeyi varmış gibi idda etmek çamur atmaktır.bu durumda asıl sizin suçlamalarınız çamur atmaktır.kimsenin dinle uğraştığı yok.bilim din ile ilgilenmez.bilim kendi alanında çalışır ve sonuçlara ulaşır.işte bu sonuçlar din ile bağdaşmadığı için de ne olur siz zannedersiniz ki bilim din ile uğraşıyor.hiçbir alakası yok.siz o zaman kendi inançlarınızın doğruluğunu sorgulayın diyorum.

eğer islamiyet ve kuran ilkelerinin ve bilgilerinin mükkemmel olduğunu ve kesin doğru olduğunu savunuyorsanız ben size o mükkemmel dediğiniz kitaptan onlarca çelişki,mantıksız ifadeler,küfürler göstereyim.

bir yaratıcı yarattıklarına küfür eder mi?bir yaratıcı peşine şeytan musallat edip acaba hangisi safçıkacak diye imtihan etmek için canlı yaratır mı?bir yaratıcı yarattığı iki farklı cinste insan arasında ayrım yapar mı?bir yaratıcı yarattığı canlıları sürekli ızgaracı kamil edasıyla kızartma tehdidinde bulunur mu?
    bir yaratıcı dünyaya din yollayıp sonra da o dinin yayılması için diğer insanların katledilmesini emreder mi?

ne oldu daha da sayayım mı?

haa siz şimdi diyeceksiniz sen ne diyorsun bre kafir bunlar islamda yoktur şöyledir böyledir!

Evet benim inandığı kitabı okumaktan aciz halkım..siz islamın sadece sevgi kardeşilk,halay çekme,barış dini olduğunu sanıyorsunuz.ama maalesef sizler müslümanlık nedir bilmiyorsunuz.
    o sürekli eleştrilern İRAN ya da SUUDİLER asıl müslümanlığı uygulayan toplumlar.işte onların uyguladıkları her şey Kuranda yazıyor.

Yazık ki size beni bunları yazmaya mecbur ettiniz..şimdi de diyeceksiniz sen ne biçim insansın dinimize hakaret ediyorsun!
    hayr ben sizin dininize hakaret etmiyorum.dininiz ne ise onu söylüyorum.

bir de hiç utanmadan bilim içinde çelişkiler olduğunu,insanlığın bilimden neler çektiğini buyurmuşsunuz!

ilkönce şunu öğrenin dünyada hiçbir toplum bilimsel kanunlar ya da teoriler adına savaşmamıştır!dünyadaki bütün savaşlar dinler yüzünden çıkmıştır,milyarlarca insanın kanı o çok merhametli dinler yüzünden akmıştır!
    insanlık en kötü en kara çağlarını dinlerin egemen olduğu cennetelerden arsa dağıttığı devirlerde yaşamıştır.!

Türk ulusu bile en kötü çağını pozitif bilimden uzaklaşıp şyhül islam fetvalarına göre yaşamaya başladığı çağlarda yaşamıştır!

şimdi neymiş?o zaman bilim insanlara zarar değil fayda sağlıyormuş değil mi?

konu nereden nereye geldi.ama bunu siz istediniz.her konuya burada kuran kursu gibi ayetler yapıştırmaya devam edin.her düşünceyi her fikri din ile yargılayıp HÜKMETMEYE devam edin.o zaman ben size nice güzel ayetler yapıştırıp bir takım sorular sorucam.

ilk başta şu fikri benimseyin: her türlü gelişme en aykırı fikirlerden filizlenir!düşünce değerlidir.

siz bunu bir anlayın daha sonra cihadınıza devam edersiniz

• YÜCE YARATICI'yı inkar etmek aptalliktan baska bisey degildirve hersey kendi kendine olduysa olmadan oncesi???!biraz mantikli olmak lazim ya!her sey, her duzen okadar hassas ki bunlarin kendi kendine olmasi mumkunmu ya???!tesaduf d,ye birsey yoktur
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.