Şimdi Ara

'big bang'le ilgili.. (durup duruken neden oldu ki??) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu bölüme açılan konuların bir süre sonra bilim-din tartışmasına dönüşmesinden nefret ediyorum..




    edit:font boyutu artırıldı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_point -- 15 Ekim 2006; 14:39:25 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Casius_Casar


    quote:

    Orjinalden alıntı: BY_ZEGEX

    quote:

    Orjinalden alıntı: Soultrap


    quote:

    Orjinalden alıntı: BY_ZEGEX

    quote:

    Orjinalden alıntı: mfiz

    Maddenin yaratılmaya devam edildiğine dair hiçbir gözlemsel veri yok. İşin komik tarafı yeni maddenin sürekli oluşması gerektiğini tahmin eden ve bu şekilde gözlenen genişlemeyi açıklamaya çalışan düşünceler, bazılarınızın "materyalist" olarak tu kaka ettiği Durağan Hal (Steady State) teorisiyle ilgili düşüncelerdir. Harun Yahya'nın bilimsel birikimini lütfen biraz sorgulayın. Bilime tek yönlü ve dar bakış açısıyla bakmayın. Big Bang'i bu kadar gündemde tutan en büyük neden Kozmik Mikrodalga Işınımı gözlemleri. Eğer bununla ilgili başka alternatif açıklamalar çıkarsa Durağan Hal teorisi gibi teoriler de önem kazanmaya başlayabilir.

    Harun Yahya'nın bilimsel birikimi sorgulanacak kadar fazla olduğunu sanmıyorum beğendiğim yazılarıda yok değil alıntı yaptığım bölüm zaten fazla bilimselliğe dökülmemiştir.Konuyu açan arkadaşa durup dururken olup olmadığını 14 asır önceden Kuran-ı Kerim'de evrenin yaratılışı konusunun var olduğunu belirtmekti.


    Ustu kapalı ayetlerin bise acıkladıgını mı sanıyorsun?

    Hepsi ortaya konusulmus nereye cekmek istersen oraya cekersin ve kesinlikle bilgi diye alınabilecek seyler degil kuranda yazanlar...


    Bir şey açıkladığını sanmıyorum herşeyi zaten açık şeçik anlatıyor

    Kuran-ı Kerim'in den bilgi diye almıcamda nereden alacağım ben bilgileri. KURAN-I KERİM' âla bilgimi olur


    Bilim, deneysel olarak ispatlanan kuramlardan oluşur, veya deneysel olarak ispatlanan kuramlardan teori olarak ortaya çıkar.

    Kurandaki hiçbir hüküm deneysel ispatı gerektirmez, yalnızca teokratik hükümlere, insanları vardırmaya çalışır. Kuran, aksinin sorgulanmasını yasaklar. Bilim ise, aksinin sorgulanmasını fakat, ispat edilmesini de gerektirir.

    Bilimsel bilgilerin kurandaki hükümlerin tarafından onaylanmasınıı beklemek, insanları bilimden uzaklaştırır, kişiden kişiye değişen yorumlar ve kavramlar kargaşasına sokar.

    Bilim adamının rehberi, din kitabı değil, aksi ispatlanmaya açık teoriler, deneyler ve gözlemlerdir.

    Aksi takdirde, orta çağda olduğu gibi, din adamlarına engizisyon mahkemelerinin kurma hakkı verirsiniz ki bu insanlık açısından hiç de iyi olmaz..

    Orta çağ, yeniden yaşanmak için değildir. Dikkatli düşünüp, dikkatli konuşmak gereği, insan ve millet olmanın ereği içinde gizlidir. Ümmetler, insanlık için zararlı, bağlı bulunduğu grupları geriletmekten, birbirine düşürmekten başka hiçbir katkıda bulunmaz.



    Sözlerin en hayırlısı ALLAH (c.c.)’ın Kitabı, yolların en hayırlısı da H.z. Muhammed (s.a.v.)’in yoludur.

    quote:

    Ümmetler, insanlık için zararlı, bağlı bulunduğu grupları geriletmekten, birbirine düşürmekten başka hiçbir katkıda bulunmaz.


    Eğer bu sözün Ümmet-i Muhammed e ise yazık olsun senin ve senin gibilerine

    Hangi ümmet zararliymış sorarım size

    Cahiliye döneminde kız çocuğunun doğması anne-baba hayatında kapkara bir gün olarak kabul ediliyordu. Hatta ailenin ve kabilenin hayatında bile bu böyle idi. Toplum bu hali kız çocuklarını -utanç ya da rezillik korkusuyla- diri diri gömmek noktasına kadar götürmüştü. Kız çocuklarının diri diri gömülmesi, merhametin hiçbir şekilde yerinin bulunmadığı, sevginin sözkonusu olmadığı, oldukça katı ve vahşi bir şekilde gerçekleşiyordu. Kız çocuğu diri diri gömülüyordu. Onlar bu günahı işlemekte çeşitli tekniklere de sahip idiler. Kimisinin kız çocuğu oldu mu onu altı yaşına basıncaya kadar bırakır, sonra annesine şöyle derdi: Sen bunu kokulandır ve süsle! Çünkü onu hısımlarına götüreceğim. Bu sırada ise çölde bir çukur kazmış oluyordu. Bu çukura gelince, ona şuraya bir bak, der. Sonra da onu şiddetlice iter, arkasından oldukça vahşi ve katı bir surette üzerine toprağı yığardı.

    İşte bu cahilî toplum ortamında Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem anne olarak, eş olarak, kız çocuğu, kızkardeş ve hala ve teyze olarak kadına bu kadar büyük ve şerefli bir yer veren bu dini getirdi. Kız çocukları Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem'in sevgisine mazhar olmuşlardı. Kızı Fatıma yanına girdiği vakit onun için ayağa kalkar, elini tutar, onu öper, oturduğu yere oturturdu. Peygamberin kendisi Fatıma'nın yanına girdiğinde, o da onun önünde kalkar, elini tutar, onu öper ve oturduğu yere Peygamber efendimizi oturturdu.

    İki dünyada aziz ümmet;Muhammed ümmetiydi.

    quote:

    Aksi takdirde, orta çağda olduğu gibi, din adamlarına engizisyon mahkemelerinin kurma hakkı verirsiniz ki bu insanlık açısından hiç de iyi olmaz..


    Engizisyon (Latince:inquisitio, soruşturma), Katolik Kilisesine bağlı bir mahkeme sistem idi.

    Orta Çağ Engizisyonu

    Orta Çağ Engizisyonu, Valdensesler ile Katharlar'ın kurulu düzeni sarsan öğretiler yaymaya başlamaları üzerine, 1231'de Papa IX. Gregorius tarafından kuruldu.Engisizyon Mahkemesi'nde mahkum suçunu kabul edene kadar işkence görürdü.Eğer suçunu kabul etmez ise işkenceden ölürdü, kabul ettiğinde zaten hapiste çürürdü.Yani kısacası, neresinden bakarsan bak, Engizisyona düşen bir ölü idi...


    Müslümanlıkta adelet vardır, yargı vardır ama işkence yoktur. Bu üstte yazdıklarından bu dini hiç tanımadığın belli. Bilmediğiniz bir konuda sallamakta üstünüze yok. Bu dini karalamaya gücünüz yetmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 15 Ekim 2006; 11:41:06 >




  • Bir soruda bu noktacığında bulundupu bir yer var.Yani evrenin içinde bulunduğu yer burası neresi.Ve orada bu nokta nasıl ortaya çıktı ?
  • abi niye kultur bilimde sürekli bu nası olmustur denıldıgınde birileri çat diye buraya ayet yapıstırıp ahanda böle oldu diyo sonra ortalık gene din bilim çatışması oluyo.
    burada pzitif bilim üzerinden bi konu tartışılmaya çalışılıyo. böyle yaparak konuya faydası olduğunumu sanıyo acaba bazı arkadaşlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mr.logic

    abi niye kultur bilimde sürekli bu nası olmustur denıldıgınde birileri çat diye buraya ayet yapıstırıp ahanda böle oldu diyo sonra ortalık gene din bilim çatışması oluyo.
    burada pzitif bilim üzerinden bi konu tartışılmaya çalışılıyo. böyle yaparak konuya faydası olduğunumu sanıyo acaba bazı arkadaşlar



    aslında doğrusun.dinle nereye kadar denilebilir.ama bunun sebebi de bilim değilmi.evren nasıl oldu big bang le.big bang nerede oldu ?? evren de Mİ ?... işte adam çıkıyo o noktada hayır kardeşim diyo Allah ol dedi ve oldu diyor. yaratılışa şu anda pozitif bilimin verebileceği yanıt yok.onun için gereksiz bir tartışma, haa yüzyıllar sonra uzayın sırları keşfedilirse yaratılışında sırları çözümlenebilir.o iş olana kadar inancımız "yerleri ve gökleri yaratan Allah" tır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mr.logic
    abi niye kultur bilimde sürekli bu nası olmustur denıldıgınde birileri çat diye buraya ayet yapıstırıp ahanda böle oldu diyo


    Zannedersem, bunun en önemli sebebi, bilimin sessiz kaldığı noktaların Kur'anda izahı bulunması olabilir...
  • ŞİMDİ SİZE BİRAZDA BU KONU İLE İLGİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM GERÇEK VE KENDİ BAŞIMDAN GEÇEN BİR OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM UMARIM SİZLEREDE YARDIMCI OLUR
    geçen sene oluyo ozamanlar Kuranı Kerimin Türkçe mealini okuyodum ben arkadaşlarla bazen oturuyoruz ve sohbet din üzerine geliyo konu aılıyo o bişey söylüyo diğeri derken konu hep bi yerde tıkanıyo sürekli aklımızda sorular oluyo ve cvbını bulamadığımız sorular gene birgün oturmuş konuşuyoruz işte arkadaş bi soru sordu hiçkimseden cvp yok ben sordum yani cvbını bilemediğimiz aklımızın yetmediği sorular geliyo aklımıza hatta arkadaşın sorularından biri dünya varolmadan önce ne vardı gibi bi soru gene konuştuk konuştuk işte cvp bulamadık aklımızdaki bi çok soruya dağıldık evlere geldim evde Kuranı Kerimin Türkçe mealini dünki bitirdiğim sayfadan sonraki sayfayı açtım gene okumaya devam edecem ilk satırda şu yazıyodu hadi biraz bildiğiniz konularda konuşursunuz ama hiç bilmediğiniz konularda niye konuşursunuzki siz bilemezsiniz şüphesiz yüce Allah bilir o anda şok oldum 5 dak. böle kaldım resmen yani o akşam onları konuştuk ve geldim açtım ilk satırda bu yazıyo resmen bi işaret bi msj dı sonra arkadaşlara anlattım
    sonra da bidaha böyle konuları bilmedimiz şeylerin ötesini araştırma işi birazda insanı günaha sokuyo bidahada bu konuları abartarak konuşmadık




  • Bir arkadşımızın dediği gibi konu din - bilim kapanına girmiş gibi :)

    Şimdi bu tip konular konuşulurken ikisini aynı anda konuşamazsınız imkansızdır.Ya dini konuşup bak bu ayette böyle diyormuş deyip kabullenirsin yada bilimi seçer bu iş böyleymiş dersin.Ama her ikisininde aynı kefe içinde konuşulması imkansızdır.

    İnsanoğlu var olduğu süreden beri bir şeylerden korkmak birşeylere sığınmak ve birşeylerden medet ummaktadır, bu taş devrinde ateş di sonra ay oldu güneş oldu benim bildiğim kadarı ile insan topluluğunun yaşamı süresinde dinen inanmadığı bir olgu kalmamıştır bence kalmamıştır gibi.

    Dini inanışlarla bilim-felsefe aynı kefeye konmaz size soracağım soruyu umarım tersinden anlayıp tepki vermessiniz daha doğrusu ben yazayım siz kendi kendinize sorun ve cevabını verin ;

    İslam inanışına göre insan nasıl yaratılmıştır kısaca ; Önce Adem yaratılmıştır sonrada onun kaburga kemiklerini kullanarak Havva yaratılmıştır ve insan nesli başlamıştır .

    Yukarıdaki açıklamada sizce yanlış varmı ?

    Yoksa devam edelim.

    Bilime bakarsan nasıldır işte darwin maymun vs vs hepimizin bildiği şeyler ?

    Peki işte size soru Adem ve Havvadan nasıl olduda 6 milyara geldik ?

    Eğer üreyerek derseniz bana o üremenin nasıl olduğunuda yazarmısınız ?




  • quote:

    Bilime bakarsan nasıldır işte darwin maymun vs vs hepimizin bildiği şeyler ?

    Peki işte size soru Adem ve Havvadan nasıl olduda 6 milyara geldik ?

    Eğer üreyerek derseniz bana o üremenin nasıl olduğunuda yazarmısınız ?


    evet iki kardeşin ensest ilişkiye girmesi ile aralarında okyanus olan bütün kıtalar dahil insan nesli çoğalmıştır

    bir de nedense adem çamurun içinden çıkıyor ama havvanın adem kadar değeri olmadığından onun kaburga kemiğinden yaratılıyor (kaburga kemiği ne alakaysa)

    çok güzel izahlar bunlar şimdi herşeyi anlamış olduk




  • bazen bilim buyuk bir yanlis yaptigini farkeder ve yuzyillardir bilimin dogru dedigi yanlis cikar (KUR'AN da daha yeni ogrendigimiz seyler 14 yy once yazilmisdir!!!)...bazen herseyin kendi kendine olustugunu savunmakla baslayan insanlar ateist olarak biter...tabiikide bilime inancaz(ama bilim herseyi bilmez heran yanlis biseyi dogru diyor olabilir)
  • Allah ıstedı ve oldu allah bu evrende demekkı baska yaratıkların evrenlerın olmasını sıtedıkı bıg bang oldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofrost

    quote:

    Bilime bakarsan nasıldır işte darwin maymun vs vs hepimizin bildiği şeyler ?

    Peki işte size soru Adem ve Havvadan nasıl olduda 6 milyara geldik ?

    Eğer üreyerek derseniz bana o üremenin nasıl olduğunuda yazarmısınız ?


    evet iki kardeşin ensest ilişkiye girmesi ile aralarında okyanus olan bütün kıtalar dahil insan nesli çoğalmıştır

    bir de nedense adem çamurun içinden çıkıyor ama havvanın adem kadar değeri olmadığından onun kaburga kemiğinden yaratılıyor (kaburga kemiği ne alakaysa)

    çok güzel izahlar bunlar şimdi herşeyi anlamış olduk


    @nofrost üslubun harika.

    Lütfen şu insanlığın ensest ilişki içermeyen tamamen bilimsel versiyonunu burada tüm detaylarıyla anlatabilir misin? Bilimsel açıdan ilk insanlar nasıl çoğaldılar? İlkel insanlar çiftleşirken kardeş kavramına dikkat ediyorlar mıydı? Yoksa onlar o ilkel halleriyle müthiş bir bilgi dağarcığına mı sahiptiler? Bu bilgi dağarcığı onların cinsel hayatlarında nasıl bir yol tutturmaları gerektiğini içeriyor muydu? Bu konuda bizleri bilgilendirirsen her şey güzelce yoluna girer, herkes güzelce bir şeyler öğrenir yanılıyor muyum?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofrost

    evet iki kardeşin ensest ilişkiye girmesi ile aralarında okyanus olan bütün kıtalar dahil insan nesli çoğalmıştır

    bir de nedense adem çamurun içinden çıkıyor ama havvanın adem kadar değeri olmadığından onun kaburga kemiğinden yaratılıyor (kaburga kemiği ne alakaysa)

    çok güzel izahlar bunlar şimdi herşeyi anlamış olduk


    sana sadece yuh diyebiliyorum.eleştiriye bak? ayıp be




  • quote:

    Orjinalden alıntı: trackfind500

    quote:

    Orjinalden alıntı: nofrost

    quote:

    Bilime bakarsan nasıldır işte darwin maymun vs vs hepimizin bildiği şeyler ?

    Peki işte size soru Adem ve Havvadan nasıl olduda 6 milyara geldik ?

    Eğer üreyerek derseniz bana o üremenin nasıl olduğunuda yazarmısınız ?


    evet iki kardeşin ensest ilişkiye girmesi ile aralarında okyanus olan bütün kıtalar dahil insan nesli çoğalmıştır

    bir de nedense adem çamurun içinden çıkıyor ama havvanın adem kadar değeri olmadığından onun kaburga kemiğinden yaratılıyor (kaburga kemiği ne alakaysa)

    çok güzel izahlar bunlar şimdi herşeyi anlamış olduk


    @nofrost üslubun harika.

    Lütfen şu insanlığın ensest ilişki içermeyen tamamen bilimsel versiyonunu burada tüm detaylarıyla anlatabilir misin? Bilimsel açıdan ilk insanlar nasıl çoğaldılar? İlkel insanlar çiftleşirken kardeş kavramına dikkat ediyorlar mıydı? Yoksa onlar o ilkel halleriyle müthiş bir bilgi dağarcığına mı sahiptiler? Bu bilgi dağarcığı onların cinsel hayatlarında nasıl bir yol tutturmaları gerektiğini içeriyor muydu? Bu konuda bizleri bilgilendirirsen her şey güzelce yoluna girer, herkes güzelce bir şeyler öğrenir yanılıyor muyum?




    tabi ki açıklarım
    ilk insan diye bir kavram olmaz.ilk insanlar ya da insan benzeri toplulukları vardı.hemde farklı farklı bölgelerde yaşayan topluluklar.işte bu topluluklardan bu güne kadar değişerek gelmiş bir insan nesli vardır.sizin ilk insan dediğiniz canlılar aslında tam anlamı ile bu günkü insan kadar akıllı değillerdi.beyin hacimleri bile bulunan isketletlerinde bugunkü modern insan kafatasından daha küçüktür.zamanla insan dediğimiz canlının düşünme yeteneği arttıkça,akıllandıkça diyelim hem fiziksel hem de beyinsel özelliklleri değişmiştir/gelişmiştir.

    sizin bu mubarek sanki dünya üstü bambaşka bir varlık olarak gördüğünüz insanın sahip olduğu genler bir bitkide de var.yani biz bir sihirbazlık gösterisi ile çamurdan çıkan bir insan ile sonra da onun kaburga kemiği kadar değer verilen eşinden gelme bir popülasyon değiliz.


    edit

    İlkel insanlar çiftleşirken kardeş kavramına dikkat ediyorlar mıydı? Yoksa onlar o ilkel halleriyle müthiş bir bilgi dağarcığına mı sahiptiler? Bu bilgi dağarcığı onların cinsel hayatlarında nasıl bir yol tutturmaları gerektiğini içeriyor muydu?

    pardon bu arada bunları ben idda etmyorum.siz idda ediyorsunuz.aklı çalışan bir insansınız.mantığınız size doğru olanı söylüyor.ancak siz daha sonra tam tersi olan şartlanmış bir inancı mantıksız gelse bile idda ediyorsunuz.
    ilk insanlar evet ilkeldi.ahlak vs. gibi kavram olamazdı değil mi?evet bakın mantıklı.ama siz bu insanların peygamber yani ahlak dağıtmak için yollanan bir elçi olduğunu idda ediyorsunuz.

    yani neresinden bakarsanız bir çelişki var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 17 Ekim 2006; 22:05:47 >




  • bulunan bir kaç iskeletin kafa yapısından o zamanki insanların neler düşündüklerini dahi çıkaracaklar neredeyse. peki bu yapılan bir sihirbazlık örneği değil mi? iskeletlere bakıp "hımm bu adam şunu yemiş bunu yapmış bununla yatmış şununla kalkmış" diye neredeyse iskeletin seceresini saymakla mı insanlığın başlangıcı aydınlatılacak?

    nofrosta bakılırsa, demek ki insanlar önceleri hayvanlar tarzında yaşayan topluluklar olup, daha sonra akılları tekamül edince bunlara peygamberler gönderilmeye başlandı. o ilk gelenler olayın dışındaydılar zira henüz insan vasfı kazanamamışlardı yarı hayvan gibiydiler dolayısıyla peygambere kitaba ahlaka kanuna vs gereksinimleri yoktu. Allah onları pas geçti öyle mi oldu?

    bu, neresinden bakarsan bak elinde kalacak bir söylem. birde havvanın ademin kaburga kemiğinden yaratılma meselesi var ki evlere şenlik. bu, tamamen değiştirilmiş tevrata dayalı bir zandır başka bir şey değildir. getirin Kur'an dan havvanın hz.ademin kaburga kemiğinden yaratıldığına dair bir ayet? var mı, yok.

    değiştirilmiş tevrat'ta havva'nın yaradılışı şöyle anlatılır;
    "Ve Rab allah dedi: Adam'ın yalnız olması iyi değildir; kendisine uygun bir yardımcı yapacağım. Ve Rab Allah, Adem'in üzerine derin bir uyku getirdi ve o uyudu, onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini otla doldurdu. Ve Rab Allah Adem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratıp onu Ademe getirdi. Ve Adem dedi: Şimdi bu benim kemiklerimden kemik ve etimden ettir, bu insandan alındığı için ona "nisa" ismi verilsin dedi. Ve Adem karısının ismini Havva koydu, çünkü bütün yaşayanların anası oldu." (Kitab-ı Mukaddes, Tekvin: 2/18-23)

    görüldüğü gibi bu tamamen yahudi uydurmasıdır, israiliyattır. şaşılacak olan da sanki Kur'an da yazıyormuş gibi arkadaşın (nofrost) olayı alıp alay edercesine ortaya atması.

    Peygamberimizin "kadın eğri kaburga kemiği gibidir, bükersen kırılır" mealindeki hadisi ise kadınların tabiatlarının erkeklere benzemediği, daha duygusal oldukları için onlara hayırla, sabırla yaklaşılması tavsiye edilmektedir. yani buradaki kemik, mecazidir. yaratılmayla alakası yoktur. ama o dönemde araplara bu mesele bundan güzel bir örnekle açıklanamazdı.
    bu konuda Prof. Mazhar Osman şöyle der:
    "Kadının esas mizacı heyecanlılıktır. Bütün kadınlarda buna rastlanır. Ruh hastalıkları kadınlarda daha çoktur. En vahşi kavimlerden en medeni milletlerin kadınlarına, medeni terbiye görmüş hanımından eğitimsiz bir köy kızına varıncaya kadar kadınlığın müşterek hisleri vardır. Her kadın ayının yarısını hazırlanma, adet, adetten sonra gayri tabilik, adete yarı hasta olarak geçirir".

    yani ne ayette ne hadiste yok öyle kaburga dan şuradan buradan yaratma diye bir şey.
    ayette geçen şudur;"Ey insanlar, sizi tek nefisten yaratan ve ondan eşini yaratıp ikisinden bir çok erkek ve kadınlar üreten Rabbinizden korkun"(Nisa Süresi:1)

    ondan eşini yaratmak ne demek? aynı dünyaya indirilmeleri gibi burası da kapalıdır. ayrıca, o ortamda ikizlerin diğerleri ile evlenmesi bir gereksinim olup bildiğimiz manada ensest ilişki demek olayı bilinçli olarak saptırmaktır. peki o ilk oluşan insanlar nasıl oluştu? onlar milyonlarcamıydılar? madem onlar da tek bir hücreden türediler, demek ki onlar da ilk başlarda ensest ilişkiye girdiler. hem de tam teşekkül edemeden? daha tam teşekkül edememiş bu canlılar nasıl eş seçmişler ilişkiye girmişler ve üremişler açıklarmısın dostum nofrost? yalnız rica ediyorum olayı makaraya almadan.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    bulunan bir kaç iskeletin kafa yapısından o zamanki insanların neler düşündüklerini dahi çıkaracaklar neredeyse. peki bu yapılan bir sihirbazlık örneği değil mi? iskeletlere bakıp "hımm bu adam şunu yemiş bunu yapmış bununla yatmış şununla kalkmış" diye neredeyse iskeletin seceresini saymakla mı insanlığın başlangıcı aydınlatılacak?

    nofrosta bakılırsa, demek ki insanlar önceleri hayvanlar tarzında yaşayan topluluklar olup, daha sonra akılları tekamül edince bunlara peygamberler gönderilmeye başlandı. o ilk gelenler olayın dışındaydılar zira henüz insan vasfı kazanamamışlardı yarı hayvan gibiydiler dolayısıyla peygambere kitaba ahlaka kanuna vs gereksinimleri yoktu. Allah onları pas geçti öyle mi oldu?

    bu, neresinden bakarsan bak elinde kalacak bir söylem. birde havvanın ademin kaburga kemiğinden yaratılma meselesi var ki evlere şenlik. bu, tamamen değiştirilmiş tevrata dayalı bir zandır başka bir şey değildir. getirin Kur'an dan havvanın hz.ademin kaburga kemiğinden yaratıldığına dair bir ayet? var mı, yok.

    değiştirilmiş tevrat'ta havva'nın yaradılışı şöyle anlatılır;
    "Ve Rab allah dedi: Adam'ın yalnız olması iyi değildir; kendisine uygun bir yardımcı yapacağım. Ve Rab Allah, Adem'in üzerine derin bir uyku getirdi ve o uyudu, onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini otla doldurdu. Ve Rab Allah Adem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratıp onu Ademe getirdi. Ve Adem dedi: Şimdi bu benim kemiklerimden kemik ve etimden ettir, bu insandan alındığı için ona "nisa" ismi verilsin dedi. Ve Adem karısının ismini Havva koydu, çünkü bütün yaşayanların anası oldu." (Kitab-ı Mukaddes, Tekvin: 2/18-23)

    görüldüğü gibi bu tamamen yahudi uydurmasıdır, israiliyattır. şaşılacak olan da sanki Kur'an da yazıyormuş gibi arkadaşın (nofrost) olayı alıp alay edercesine ortaya atması.

    Peygamberimizin "kadın eğri kaburga kemiği gibidir, bükersen kırılır" mealindeki hadisi ise kadınların tabiatlarının erkeklere benzemediği, daha duygusal oldukları için onlara hayırla, sabırla yaklaşılması tavsiye edilmektedir. yani buradaki kemik, mecazidir. yaratılmayla alakası yoktur. ama o dönemde araplara bu mesele bundan güzel bir örnekle açıklanamazdı.
    bu konuda Prof. Mazhar Osman şöyle der:
    "Kadının esas mizacı heyecanlılıktır. Bütün kadınlarda buna rastlanır. Ruh hastalıkları kadınlarda daha çoktur. En vahşi kavimlerden en medeni milletlerin kadınlarına, medeni terbiye görmüş hanımından eğitimsiz bir köy kızına varıncaya kadar kadınlığın müşterek hisleri vardır. Her kadın ayının yarısını hazırlanma, adet, adetten sonra gayri tabilik, adete yarı hasta olarak geçirir".

    yani ne ayette ne hadiste yok öyle kaburga dan şuradan buradan yaratma diye bir şey.
    ayette geçen şudur;"Ey insanlar, sizi tek nefisten yaratan ve ondan eşini yaratıp ikisinden bir çok erkek ve kadınlar üreten Rabbinizden korkun"(Nisa Süresi:1)

    ondan eşini yaratmak ne demek? aynı dünyaya indirilmeleri gibi burası da kapalıdır. ayrıca, o ortamda ikizlerin diğerleri ile evlenmesi bir gereksinim olup bildiğimiz manada ensest ilişki demek olayı bilinçli olarak saptırmaktır. peki o ilk oluşan insanlar nasıl oluştu? onlar milyonlarcamıydılar? madem onlar da tek bir hücreden türediler, demek ki onlar da ilk başlarda ensest ilişkiye girdiler. hem de tam teşekkül edemeden? daha tam teşekkül edememiş bu canlılar nasıl eş seçmişler ilişkiye girmişler ve üremişler açıklarmısın dostum nofrost? yalnız rica ediyorum olayı makaraya almadan.





    öncelikle sana şunu söylemek istiyorum
    bulunan bir kaç iskeletin kafa yapısından o zamanki insanların neler düşündüklerini dahi çıkaracaklar neredeyse. peki bu yapılan bir sihirbazlık örneği değil mi? iskeletlere bakıp "hımm bu adam şunu yemiş bunu yapmış bununla yatmış şununla kalkmış" diye neredeyse iskeletin seceresini saymakla mı insanlığın başlangıcı aydınlatılacak?

    bu paragrafı yazan kişi sen olmamalıydın.yani öyle umardım.maalesef ki şuan kafatası ve iskeletlerden onların neler düşündüğü anlaşılamıyor ama şu kadarını söyleyim dünyada bu konuyu araştıran insanlar o kadar fazla mesafe katetti ki artık bir iskelet hele hele kafatası bulunduğunda onun ne tür bir canlıya ait olduğu saptanabiliyor.şükür o kadar gelişti artık bilim.
    yapılan kazılarda ise insanlığın atasının kimler olduğu daha doğrusu hangi türler oldu artık açığa kavuşuyor.ortada çok net bir olay var ki o da şudur: ilk insan ademdir ve havvadır sonra bütün insanlık onun çocuklarından türemiştir iddası tamamen bir hikayedir.kesinlikle yanlışlanmıştır.

    eğer merak edip okumak istiyorsanız sevgili C4 size özel mesajdan linkini atayım girin siz de okuyun.insanlar neler araştırıyor neler buluyor öğrenin.

    ikizlerin üremesi için gereksinim olup bildiğimiz manada da ensest ilişkiye girmeseler yine de iki kardeşin ilişkisinden bütün insanlık oluşmaz.(yani olayı yumuşatıp farklı anlamlara çekmeye çalışsak ta olmuyor)

    bakın ben sadece şuana kadar keşfedilen ve elde edilen bilgiler ile sizin idda ettiklerinizin örtüşmediğini söylüyorum.

    ne zaman kitap yollanır mı,ahlak nedir ,din nedir vs . bu tip tartışmalara girersek içinden çıkılmaz.çok merak eden olursa onları da yazıp tartışabileceğiniz bir link atarım bütün aklınıza takılan sorularınızı sorarsınız.

    saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    peki o ilk oluşan insanlar nasıl oluştu? onlar milyonlarcamıydılar? madem onlar da tek bir hücreden türediler, demek ki onlar da ilk başlarda ensest ilişkiye girdiler. hem de tam teşekkül edemeden? daha tam teşekkül edememiş bu canlılar nasıl eş seçmişler ilişkiye girmişler ve üremişler açıklarmısın dostum nofrost? yalnız rica ediyorum olayı makaraya almadan.



    İşte benim de burada asıl vurgulamak istediğim şey buydu. Anlatmak istediklerime tam olarak tercüman olmuşsun @C4.

    İlk insan nerede olursa olsun -bir şekilde- dünya üzerinde var oldu öyle değil mi? Yani bir hücre düşünelim. Bu hücre önce A türünde idi. Sonra bu hücre giderek değişti ve B türünü oluşturdu. Bu oluşum sürekli devam etti ve sonunda X türü adında insanımsı yaratıklar ortaya çıktı. Şimdi bu insanımsılar bir penise ve vajinaya sahip iseler o zaman bu yaratıkların çifleşme şekli nasıl olacaktır? İnsanımsılar giderek akıllandıkça cinsel dhayatlarında kardeş kavramını neden önemli bulmaya başladılar? Bir anda ne oldu da bu insanlar çoğalırken derin bir zihniyet değişikliğine sahip oldular? Buna genler mi karar verdi yoksa? İnsanlığın kökeni hakkında dinlere yönelik ensest ilişki suçlaması yapılacaksa bilim dünyasının insanların geçmişlerine dair sundukları çıkarımlara bir göz atın derim. Mesela National Geographic izlediğinizde her beş filmden dördünde insanların geçmişinde ensest ilişkilerin bulunduğunu, insanların aslında eskiden vahşi yaratıklar olduğunu, insanların aç kalmamak için diğer insanları yiyerek beslenen yamyamlar olduğunu vurgular dururlar. Bunu sadece birkaç delinmiş kafatasına veya gen dizilimlerine bakarak çıkarabiliyorlarsa söylenebilecek fazla bir şey yok. Ancak şunu bilmeliyiz ki bilim dünyasının insanların geçmişlerine yönelik acımasız yorumları bırakın dini verileri kirletmeyi günümüz modern insan prototipini de rahatsız ediyor...

    ayrıca;

    quote:

    Orjinalden alıntı: @nofrost

    tabi ki açıklarım
    ilk insan diye bir kavram olmaz.ilk insanlar ya da insan benzeri toplulukları vardı.hemde farklı farklı bölgelerde yaşayan topluluklar.işte bu topluluklardan bu güne kadar değişerek gelmiş bir insan nesli vardır.sizin ilk insan dediğiniz canlılar aslında tam anlamı ile bu günkü insan kadar akıllı değillerdi.beyin hacimleri bile bulunan isketletlerinde bugunkü modern insan kafatasından daha küçüktür.zamanla insan dediğimiz canlının düşünme yeteneği arttıkça,akıllandıkça diyelim hem fiziksel hem de beyinsel özelliklleri değişmiştir/gelişmiştir.

    sizin bu mubarek sanki dünya üstü bambaşka bir varlık olarak gördüğünüz insanın sahip olduğu genler bir bitkide de var.yani biz bir sihirbazlık gösterisi ile çamurdan çıkan bir insan ile sonra da onun kaburga kemiği kadar değer verilen eşinden gelme bir popülasyon değiliz.

    İlkel insanlar çiftleşirken kardeş kavramına dikkat ediyorlar mıydı? Yoksa onlar o ilkel halleriyle müthiş bir bilgi dağarcığına mı sahiptiler? Bu bilgi dağarcığı onların cinsel hayatlarında nasıl bir yol tutturmaları gerektiğini içeriyor muydu?

    pardon bu arada bunları ben idda etmyorum.siz idda ediyorsunuz.aklı çalışan bir insansınız.mantığınız size doğru olanı söylüyor.ancak siz daha sonra tam tersi olan şartlanmış bir inancı mantıksız gelse bile idda ediyorsunuz.
    ilk insanlar evet ilkeldi.ahlak vs. gibi kavram olamazdı değil mi?evet bakın mantıklı.ama siz bu insanların peygamber yani ahlak dağıtmak için yollanan bir elçi olduğunu idda ediyorsunuz.

    yani neresinden bakarsanız bir çelişki var.



    @nofrost öyle bir üslubun var ki şaşırmamak elde değil doğrusu. Sihirbazlık kelimesini kendine arkadaş yapmışsın. Hemen her konuda bir sihirbazlık lafı dolamışsın klavyene gidiyor doğrusu. Ben sana dini konularda açıklama yap demedim ki. Ben senin yukarıda ifade etmiş olduğun gibi kaburga kemiklerinden oluşan kadın hayatını kabullendim demedim ki! Ben ilkel kavimlerin peygamberlerle ilişkisine de değinmedim ki! Ben sadece dalga geçer tarzda yazmış olduğun verileri hoş bulmadım ve bu tepkimi dile getirmek istedim. Üstelik senin bilimsel açıklama diye yazmış olduğun şeyler kimseleri tatmin edemez. Bilim dünyasının bile çözemediği pek çok şey varken hem de...

    Benim burada vurgulamak istediğim asıl nokta şudur: Bir insan dini verilere inanmayabilir veya güvenmeyebilir ancak böylesi bir durum o kişiye dini verilere inananlarla veya güvenenlerle dalga geçme hakkı tanımaz. Dinin ne anlatmaya çalıştığı hakkında bilgi edinmek isteyen insan açar kitapları okur. Tıpkı bilim nasıl bilgi gerektiriyorsa dini anlamak da bilgi gerektirir. Haa okursunuz, bilgi sahibi olursunuz ve yine tatmin olmazsınız o ayrı konu. Ancak bu durum yine de üslup da saygısızlığı gerektirmez. Ne anlatmaya çalışıyorsan güzel bir üslup ile anlatır geçersin. Umarım anlatabiliyorumdur.




  • quote:

    Bir anda ne oldu da bu insanlar çoğalırken derin bir zihniyet değişikliğine sahip oldular? Buna genler mi karar verdi yoksa? İnsanlığın kökeni hakkında dinlere yönelik ensest ilişki suçlaması yapılacaksa bilim dünyasının insanların geçmişlerine dair sundukları çıkarımlara bir göz atın derim. Mesela National Geographic izlediğinizde her beş filmden dördünde insanların geçmişinde ensest ilişkilerin bulunduğunu, insanların aslında eskiden vahşi yaratıklar olduğunu, insanların aç kalmamak için diğer insanları yiyerek beslenen yamyamlar olduğunu vurgular dururlar. Bunu sadece birkaç delinmiş kafatasına veya gen dizilimlerine bakarak çıkarabiliyorlarsa söylenebilecek fazla bir şey yok. Ancak şunu bilmeliyiz ki bilim dünyasının insanların geçmişlerine yönelik acımasız yorumları bırakın dini verileri kirletmeyi günümüz modern insan prototipini de rahatsız ediyor...


    bakın ilkönce şunu söyleyim eğer dini inanışlarınız hakkında en ufak bir eleştriyi kaldıramıyorsanız hiç tartışmayalım.

    öte yandan da National Geographic te izledikleriniz doğrudur.insan nesli sizin inandığınız gibi bir peygamberden itibaren kültürlü bir biçinde dünyaya tepeden düşmedi/ya da çamurdan fışkırmadı.

    insan nesli de diğer canlılar gibi bu dünyadaki canlılıktan gelişmiştir.yani insanın ataları da aynen vahşi bir hayvan gibiydi denebilir.sonra ne oldu da pat diye derin bir zihniyet değişikliği geçirmedi sevgili üstadım.insanın düşünebilme yeteneği yaşama şekline bağlı olarak daha fazla gelişti.üstelik insanların atası 1 tür canlı da değildi.birden fazla tür insan ataları aynı zamanda farklı bölgelerde yaşamışlardı.bunlardan bazıları elemine oldu bazıları gerek vucut yapıları gerekse zekalarını daha iyi adapte edebildikleri için gelişti.bu gelişme bir anda olan bir şey değil.belki isanın doğmundan bu yana geçmiş zamanın 10 katı kadar zamanda oluşmuş bir gelişimdir.

    zeka geliştirilebilir bir kavramdır.çünkü düşünmek beyin ön lobunun bir faaliyetidir.her canlıda zeka vardır ancak bunlar farklı farklı seviyelerdedir.

    ahlak nedir?ne zaman oluşur?dinler nerden çıkmıştır bütün bunlar ap ayrı konulardır.

    benden size sadece bir konuda eleştiri,ister kabul edersiniz ister kabul etmezsiniz.siz inandığınız dini bilgilere kesin ve tartışılmaz bir şekilde doğrudur gözüyle baktıkça,hiçbir zaman kafanızdaki sorulara yanıt bulamayacaksınız.gerçek şudur tartışılmaz doğru diye bir şey olamaz.ayrıca bilim insanlarının insanların inançlarıyla işi olmaz.onlar sadece araştırıp gözlemler ve yayınlarlar.
    eğer bu sonuçlar sizin inançlarınızla bağdaşmıyorsa hemen karşıdakini suçlamak yerine peşinen,sorgusuz sualsiz inanageldiğiniz inançlarınızı sorgulayın derim.

    ama düşünmenin günah olduğunu kabul eden bir toplumda bunları bile söyleyince bombardımana tutuluyorsunuz.sorun o.
    saygılar.




  • insanlığın şu yada bu şekilde oluştuğu ve geliştiği yolundaki araştırmalar, nofrosta bakılırsa sanki tamamlanmış, bitmiş, bilimsel olarak "%66 kalay ve %34 kurşun alaşımından lehim elde edersin" der gibi itiraza mahal bırakmayacak şekilde ispatlanmış zannedilecek.

    kafatası yapısından ve hatta kafatasındaki ufak tefek çatlaklardan dahi binbir türlü varsayım üreten araştırmacılar, iş adem ve havva meselesine gelince "masal anlatmayın" diyorlar

    nebraska adamını hatırlayın. bir dişten yola çıkarak hayalet adamın neler yediği, nasıl avlandığı, yaşadığı ortam, kendisi hatta ve hatta ailesinin dahi resmini çizmişlerdi. yahu bir diş, altı üstü bir diş bu. seneler sonra da o dişin bir domuza ait olduğu ortaya çıkınca apar topar literatürden çıkardılar. piltdown adamının da sahte olduğu flor testiyle ispatlanınca 40 yıl sergilendiği british museumdan alelacele yok edilmemişmiydi? şimdilerde her şey öyle gelişti ki, kafatasını bulduğunuz anda kafatasındaki küçük bir iz yada ince bir farklılıktan, bu kafatasının sahibinin felan gün öğle yemeğinde hangi hemcinsini yediğini bile kestirebiliyorsunuz öyle mi? ve bu kafatasları, insanlık tarihine ışık tutacak, en ince ayrıntıları dahi bizlere sunacaklar öyle mi? yada bu bir kaç kemik parçasını inceleyerek dinin binlerce yıldır insanları nasıl uyuttuğunu, aslında bir adem ve havva olmadığını, hepimizin aslının sürüngenler olduğunu ispatlayacağız öyle mi? şimdi bizi duyan bilim düşmanı sanacak ama varsın sansın sorun değil. benim bilimden anladığım bu değil. bilim, tabloya bakarak yorum yapar gibi kafatasına bakarak milyon tane saptama yapmak değil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofrost



    benden size sadece bir konuda eleştiri,ister kabul edersiniz ister kabul etmezsiniz.siz inandığınız dini bilgilere kesin ve tartışılmaz bir şekilde doğrudur gözüyle baktıkça,hiçbir zaman kafanızdaki sorulara yanıt bulamayacaksınız.gerçek şudur tartışılmaz doğru diye bir şey olamaz.ayrıca bilim insanlarının insanların inançlarıyla işi olmaz.onlar sadece araştırıp gözlemler ve yayınlarlar.
    eğer bu sonuçlar sizin inançlarınızla bağdaşmıyorsa hemen karşıdakini suçlamak yerine peşinen,sorgusuz sualsiz inanageldiğiniz inançlarınızı sorgulayın derim.

    ama düşünmenin günah olduğunu kabul eden bir toplumda bunları bile söyleyince bombardımana tutuluyorsunuz.sorun o.
    saygılar.

    işte asıl hastalık burada. bu tarz söylemlerde, sanki iş bilimsel olarak kanıtlanmış ortaya konmuş gibi çıkıp ta inanç-bilim çatışması çıkarmak neyin nesi oluyor? var mı ispatlanmış bir şey sevgili dostum? varsa koyun ortaya, hemen dönelim inançlarımızdan. insanın yeryüzüne hangi galaksiden hangi kuyruklu yıldız ile geldiğini ispatladın mı? koy ispatını hemen kabullenelim.

    ben senelerdir inançlarımı sorguluyorum. ve sorgulamamda samimi olduğum için sorgulamalarım hep kendi lehime oldu. ama sanırım sen sorgulamalarında samimi değilsin bu yüzden daima aslı atarı olmayan şeyleri diline doluyorsun. az önceki mesajlarında havvanın ademin kaburga kemiğinden yaratılması olayının saçma olduğunu söyleyen sendin. ama islamda öyle bir şey yok. sen islamda olmayan şeyleri alıp alıp ortaya atıyorsun. önce neyin olup neyin olmadığını öğrenelim ondan sonra itiraz etmek için ortaya atalım. tahrif edilmiş tevratta yazan ve yahudi uydurması olan şeyleri burada islamdanmış gibi ortaya atıyorsun sonra da inançlarınızı sorgulayın diyorsun. insaf...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 18 Ekim 2006; 1:13:50 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.