Şimdi Ara

(Big Bang) Büyük Patlamadan Önce Ne Vardı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında öncesi yoktu çünkü Büyük Patlama'dan önce zaman kavramı yoktu. Zaman, evrenin genişlemesi sonucu ortaya çıkan bir şeydi. Peki evren genişlemeyi bitirdiğinde ve devim durduğunda ne olacak? Zamanın niteliği ne olacak? Sicim teorisi doğruysa evrende 9 uzaysal boyut mevcut. Bir de zamansal boyut. Başlangıçta, tüm boyutların birbirine bağlı olduğunu düşünebiliriz. Büyük Patlama sırasında; uzunluk, genişlik ve derinlik olarak bildiğimiz üç boyut ve zaman olarak bildiğimiz bir zamansal boyut dağıldılar. Diğer 6 boyut ufacık kalıp, birbirlerine bağlandı. Hasarlı boyutların bulunduğu bir evrende yaşıyorsak yanılsama ve gerçeklik arasındaki ayrımı nasıl yapacağız? Bildiğimiz kadarıyla zaman, sadece tek yönde hissettiğimiz bir boyut. Peki ya diğer boyutlardan biri uzaysal değil de zamansalsa? Ketçap ile Mayonezi karıştırırsanız, sonradan onları birbirinden ayıramazsınız. Mümkün değildir. Duman, babamın sigarasından çıkar; ama asla geri dönmez. Biz de geri dönemeyiz. Bu yüzden seçim yapmak zordur. Doğru seçimi yapmanız gerekir. Hiçbir seçim yapmadığınız sürece her şeyi mümkün kılarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoseler -- 29 Eylül 2012; 16:22:05 >

• haklısın yani bazı şeylerde bazı şeyler ise kesin olmamakla beraber yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 29 Eylül 2012; 16:22:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük patlama
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperSiper

küçük patlama

• kültür bilime aç konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperSiper

küçük patlama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

Büyük Patlama'dan önce ne vardı?
    Aslında öncesi yoktu çünkü Büyük Patlama'dan önce zaman kavramı yoktu. Zaman, evrenin genişlemesi sonucu ortaya çıkan bir şeydi.

Demek ki bilim gözüyle de bakıldığında bir "yoktan var olma" var.

belirtmek istedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biz patlakmıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.M

quote:

Aslında öncesi yoktu çünkü Büyük Patlama'dan önce zaman kavramı yoktu. Zaman, evrenin genişlemesi sonucu ortaya çıkan bir şeydi.

belirtmek istedim

+1 fakat zaman'da yoktu... Birşeyler yaratmak için vakit yoktu yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C.M

quote:

belirtmek istedim

+1 fakat zaman'da yoktu... Birşeyler yaratmak için vakit yoktu yani

orası beni aşar. yaratmaya gücü yetenin ona da vardır bir yolu

• zamanın şuanda olmadığını savunanlarda var.
    izafiyet ile quantum fiziğinin denklemleri birleştirildiğinde oluşan denklemde zaman kayboluyor. bu yüzden bir kesim izafiyeti yanlış kabul ederken bir kesim ise asıl olayın bu olduğunu yani aslında zaman yok izafiyet günümüz fiziğiyle örtüşüyor diyor.
  • zamanda big bang le gelen bir şey olduğundan dolayı big bang'den önce ne vardı diye bi soru soramazsın çünkü zaman yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radiohead

zamanda big bang le gelen bir şey olduğundan dolayı big bang'den önce ne vardı diye bi soru soramazsın çünkü zaman yoktu.

Bunu belirttim zaten yazıda
  • hiclik "var" ise hiçlik nedir?

• Small Bang
  • büyük patlamayı meydana getirecek malzemeler vardı bence barut fitil tnt kangal vs..
  • hava , su , toprak, ha bide tahta
  •  (Big Bang) Büyük Patlamadan Önce Ne Vardı?
  • bizim zaman dediğimiz olay aslında dünyanın kendi etrafında bi tur dönmesi değil midir ? o yüzden Allah'ı kim yarattı gibi şeyler sormak saçma olacaktır çünkü zaman insanın uydurduğu bir şeydir, yani aslında diğer tarafta zaman yoktur, var olan hep var olmuştur, onu birinin yaratması söz konusu değildir.
  • Madem biliyosun neden soruyosun hiç!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.