Şimdi Ara

Bialetti Venus Moka Pot 4 fincan Kahve Makinası 271.5TL - Kargo bedava-Amazon.com.tr (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.265
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marcelor

3 kişilikte tahminen ne kadar expresso alabiliyoruz. bir su bardağı çıkıyor mu?
    3 cup(fincan) olanlardan 3 fincan kahve (Türk kahvesi fincanı gibi düşünebilirsiniz) çıkar. Ben de hem 2 hem de 4 fincan modeli var. 2 cup(fincan olanından) 85ml kahve çıkıyor. Biraz sert bir kahve, yeterli oluyor. Süt ekleyerek çoğaltabilirsiniz tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 30 Haziran 2020; 22:26:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

G7 ülkelerinde bizdeki kahve cezvesi gibi her mutfakta var.

Alüminyum olması bizdeki bakır cezve gibi ısı iletimi nedeniyle çok önemli. Çelikte çok uzun süre ateşte kalacağından kahveyi biraz yakar diye düşünüyorum. Su buharlaşana kadar Üst kat çok ısınır.

Bende 3 ve 6’lık Bialetti var. Fincanda sütlü falan içiyorsanız starbucks tall/grande hacmine göre kıyaslarsak 1 ve 2 kişilik diyebilirim.
    Cappuccino (sütlü) sevenler için bunun süt köpüklü yapan modeli de var, Mukka Express, tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

Çelik olması avantaj değil bence. Yabancı satış sitelerinde Köşeli klasik modellerin daha iyi olduğu yazıyordu. Birkaç sene önce alırken bakmıştım aklımda böyle kalmış.

Çelik zor ısınır. Suya Alüminyum geçişinin çok çok düşük olduğuna dair çalışmalar vardı. Ben çok memnunum.
    Şahsen alüminyumu asla tercih etmem. Sağlık riskini almaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekdellal

Ohoo zahmetli bu, otomatik filtre kahve Makinesine devam evde.

Şurda vidyosu var;
    https://www.youtube.com/watch?v=QeagSGB7fv4&feature=youtu.be
    Videoyu izledim. Filtre kahve makinemden daha pratikmiş. Zahmet gerektiren bir yanını göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

Videoyu izledim. Filtre kahve makinemden daha pratikmiş. Zahmet gerektiren bir yanını göremedim.

Alıntıları Göster
    Bence de bir zahmeti yok, suyu ve kahveyi ne kadar koyacağın mokapotta belli zaten dolayısıyla ayrıca başkaca bir ekipmana(Hassas dijital tartı, kuğu boyunlu ibrik, filtre kağıdı vs gibi) ya da süre ölçmeye falan da gerek yok. Temizliği de kolay.
  • Arkadaşlar alınır mı sizce yoksa farklı modeller tavsiye eder misiniz.
  • tuncaybe kullanıcısına yanıt
    Buna daha el atamadık pahalı ama ne kadar düzenli kullanılabilir bilmiyorum süt taşma sorunu olan bir şey. Sıkı takip gerekir.

Biraz daha inceledim kesinlikle iş yapmaz. Standart mokapot iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 30 Haziran 2020; 23:32:54 >
  • Bu mokapotları yarım doldurup kullanabilir miyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OHOHO O kullanıcısına yanıt
    Ben denemedim ama Tavsiye edilmediğini okumuştum. Emin değilim, tat açısından farkediyor sanırım. Ama yarısı kadar değilse bile tam kapasitenin biraz altında kahve ve su koyarsanız sorun olacağını sanmam. Mesela 20gr kahve alıyorsa, yarısı kadar değilde %15-20 eksiğini 16-17gr gibi kahve koysanızda sorun olacağını sanmam. Çıkan kahveyi biraz azaltmış olursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar mesela iki kişilik modelse tek kişilik kahve yapılmıyormus diye okumuştum. Ölçü kadar su gerekiyormuş.

• 4 kişiden az yapılamaz. Içindeki hazne tam dolu kahve olmalı. Eksik olursa kahve olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir kullanmıyorum ama zamanında çok kullanmıştım hiç taşma sorunu yaşamadım, bunun güzelliği kahve olurken ekstra bir araç gereçe ihtiyaç olmadan aynı anda sütü de köpürterek kolay ve pratik cappuccino yapması.

• IKEA'nınkinden ne fazlası var, o 200 lira iken bunun indirimli hali 270 lira?

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Bunlar mesela iki kişilik modelse tek kişilik kahve yapılmıyormus diye okumuştum. Ölçü kadar su gerekiyormuş.
    2 kişilik dediğine bakma, bende musa modeli var 2 kişilik, bence 1 kişi için ideal miktarda yapıyor.
    Haber veren arkadaşa teşekkürler, bunu da satın aldım.

• tuncaybe kullanıcısına yanıt
    Satarsan DH fiyatına alalım evde yer kaplamasın 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: copyright05

Ben geçen hafta almıştım, çok memnun kaldım gerçekten. Alt haznesi teflon kaplı.
    Yorumunu satın aldıktan sonra gördüm Ne gerek var ki böyle bir şeye? İçine sudan başka birşey koymuyoruz zaten yumurta mı kıracağız ki teflon kaplamışlar?
    Aluminyumdan kaçıyoruz teflon çıkıyor. İade mi etsem acaba.

• yaklaşık olarak 10 yıldır bialetti kullanırım. bir ara seyahatler için başka marka aldım ama bialetti dışındaki ürünler bardağa dolum yaparken ek yerlerinden sızdırır. diğer markalar bir dönem kullanımdan sonra contasından su kaçırır.

alacaksanız iyisini alın, keyfini çıkarın. 1940 yapımı fransız filminde bialetti görürsünüz, mutlu olursunuz

bir de yukarılarda bir arkadaş ikea ürününden bahsetmiş ama çok şikayet aldığını okumuştum

alana hayırlı olsun arkadaşlar
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Zamanında alıp kullanmadığım ve hediye gelenler var, yani gerçekten almak istiyorsan elimde hiç kullanılmamış kutusunda olanlar var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncaybe

Zamanında alıp kullanmadığım ve hediye gelenler var, yani gerçekten almak istiyorsan elimde hiç kullanılmamış kutusunda olanlar var :)
    bialetti marka mı hocam?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.