Şimdi Ara

Bi Yardımcı Olurmusunuz Konumuz Fen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağzı açık bir kapta kaynayan suyun sıcaklığının 100 derecenin üstünde olduğunu gözlemleyen bir kişi bunu neye dayanarak açıklar.

Soru bu İnternette araştırdım ama bu konu hakkında fazla bir şey bulamadım Ben de Bu forumun Değerli İnsanlarına Bir sorayım Dedim.
    Yardımcı Olursanız Sevinirim.

• 100 derece üstü derken ? 99,98 derecede kaynar ve suyun kaynadığını gördüğündede 100 derece denebilir.
  • UsinqProgramiq U kullanıcısına yanıt
    Normalde su deniz seviyesinde 100 derecede kaynar, 100 dereceden fazla olması buranın deniz seviyesinden daha aşağıda olması ihtimalini getiriyor. Eğer orası basınçlı bir odaysa bu mümkün . Ya da deniz seviyesinde aşağıda olan Hollanda gibi bir ülkede bunun teorik açıdan mümkün olabileceğini düşünüyorum.
    Bu konuyla ilgili olarak ;
    http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=4280

Ayrıca değişik bilimsel haberler için şu siteyi takip edebilirsiniz
    www.gercekbilim.com

• sıvıların mutlak kaynama noktaları yoktur bu ortam basıncına gore değişir, zaten kaynama denilen olay sıvının buhar basıncının atmosfer(ortam) basıncına eşit olduğu zaman başlar, deniz seviyesinden daha aşağıda basınc artacagı ıcın kaynama normalden daha gec gerceklesıcektır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.