Şimdi Ara

Bi sıkıntım var bi türlü aşamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Matda integral hariç tüm konularım tam, hatta defalarca kez üstünden geçtim, eksik gedik bırakmadım. Soru deseniz soru da çözdüm, deneme de attım. YGS den önce karekökü de çözüp bitirdim. Ama denemeye başlayınca her şey yok oluyor sanki. Soru bana bakıyor ben soruya. Sanki o konuya hiç çalışmamışım gibi boş boş bakıyorum, fikir yürütme sıfır.

Garip olan kısım bundan sonrası. Denemeden çıkıp eve geliyorum, sorulara bakıyorum, hepsini takır takır çözüyorum. Bugün yine aynısı olunca küfrettim yeter artık diye. Dershanede 30 çözmüşüm, eve gelince 44 bıraktım. Soruya bakınca direk "tamam şöyle şöyle yapıcaz" diyerek fikir yürütmeye başlıyorum. Ama denemede yapamayınca hiçbir anlamı kalmıyor. LYS de de aynısı olacak diye korkuyorum. var mı aranızda benimle bu sorunu paylaşan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 13 Mayıs 2016; 1:29:12 >

• Yukarı..
  • up
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebebini soylim, kitap cozerken mesela hep aynı konuyu cozuyorsun kafa tek yere odaklı o yuzden çat çat gidiyor hepsi.

Deneme öyle değil , kafa 15 konuya odaklı o yuzden çat çat gitmiyor , kitapları felan boşver artık şöyle beynini acıtacak sorular coz. Bırak çok uzun sürsün ama böyle daralma gelsn için sıkılsin anca o şekilde aklanirsin

Eve gelince çözme meselesine gelince , sınava yeteri kadar odaklanmamaktan kaynaklaniyor olabilir ya da illa cozecem bu soruyu deyip farklı şeyleri gormuyor olabilirsin. Her şeyi yapacam diye girme amaç yapabildiklerim doğru olsun kafasıyla git

• lesanderse katiliyorum ayni odakli konu cozdugun icin beyin ona odaklaniyor eger illa kitaptan gidicem diyorsan atiyorum 80 soru cozeceksin ardi ardina 40 mat 40 fizik diye gitmen hem sıkilmamani saglar hem de bir konuya odaklanmamana yardimci olur

• Kitaptan en son YGS öncesi soru çözdüm, Karekök tü o da. YGS den sonra sadece deneme şeklinde gittim, dershane denemeleri + evde çözdüğüm fem denemeleri.
    Dediğinizi anladım ama sorun o değil, keşke öyle olsaydı. Soruları deneme anında çözemeyip deneme sonrasında çözebilmem biraz garip kaçıyor. Az buz da değil nerden baksan 15 soru.

Şu denge denemelerine başlıcam, ne dersiniz, sorunu paklar mı bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LesAnders

Sebebini soylim, kitap cozerken mesela hep aynı konuyu cozuyorsun kafa tek yere odaklı o yuzden çat çat gidiyor hepsi.

Deneme öyle değil , kafa 15 konuya odaklı o yuzden çat çat gitmiyor , kitapları felan boşver artık şöyle beynini acıtacak sorular coz. Bırak çok uzun sürsün ama böyle daralma gelsn için sıkılsin anca o şekilde aklanirsin

Eve gelince çözme meselesine gelince , sınava yeteri kadar odaklanmamaktan kaynaklaniyor olabilir ya da illa cozecem bu soruyu deyip farklı şeyleri gormuyor olabilirsin. Her şeyi yapacam diye girme amaç yapabildiklerim doğru olsun kafasıyla git

ben integrale hiç girmedim konu olarak düşünmüyorum da şimdilik ama lesanders söylüyorsa doğrudur
  • Dostum bence testleri çözerken konu başlığına odaklanıp çözmüşün testleri.Misal açıortay testi çözerken her soruda açıortay ararsın çünkü bilirsin onla ilgili bişey olduğunu.Denemeye gelince yine o açıortayı sorar ama sen orda konunun hangi bölümünden sorduğunu bilmediğin için soruyu yapamazsın.Bence sorunun bu.

• @pirumar Zor sorular çözmeye calis, beynin farklı tipleri karşılaşınca ne yapacağım tepkisi vermez. Denge ve metin ikisini de aynı anda al ve 2 denge 1 metin coz mesela. Çünkü hep aynı denemeyi cozunce de alisiyprsun iyi olmuyor. Kolay gelsin bro

@Kno3 İntegrale dal bence knk

• LesAnders kullanıcısına yanıt
    aynen dostum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.