Şimdi Ara

bi insan arkadaşlık kurmakta-tutmakta nasıl bu kadar basarısız olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç bir ilk,orta okul arkadasımla görüşmüyorum hepsiyle bağım koptu, zaten 1-2 tane vardı. Liseden sadece 1 arkadasımla arasıra bulusuyorum, onlada düşüncelerimiz, hobilerimiz uyuşmadıgımız icin cok yakın arkadas degilim, olamıyorum

Mahalleden kalan 2 cocukluk arkadasım var. Biriyle bağım nerdeyse tamamen koptu, genelde ben ararsam ayda yılda bir bulusup dısarda en fazla 1 saat takılıp donuyoruz
    Digeri ise suanki en yakın arkadasım, fakat benim ona verdigim degeri kesinlikle o bana vermiyor. DOST diyip arkamı dayıyabilecegim biri degil kesinlikle, ayrıca su an oturdugum yerden bayagı uzaga tasındıgı icin eskisi kadar gorusemiyorum onlada

Üniversiteye gidiyorum, koca 3 sene icersinde sadece bir tane arkadas edinmeyi basardım, fakat oda eski lise arkadaslarıyla takılıyor genelde, hep yanında olabilecegim biri degil, hatta okul bittikten sonra muhtemelen gorusmiyecez bir daha

Gecen bir umut eski samimi oldugum orta okul arkadasıma yazdım. Hani olur ya tekrar arkadaslıgımız tazelenir, gorusur konusuruz falan. Liseye gecince baya degismisti, 3 sene önce falan iliskimiz tamamen koptu. Discordunu istedim, pek istekli olmasada adresi attı, katıldım. Diger arkadaslarıda ordaydı. Bir iki muahbbet ettik baktım cok soguk konusuyor neyse konusuruz sonra dedim cıktım. Adamla 3 sene öncesine kadar saatlerce oyun oynar, gülmekten yarıla yarıla videolar izler, sohbet ederdik. 3 sene birini ne kadar degistirirmis onu anladım

Cok yalnız hissediyorum arkadaslar. Milletin discord serverında 9-10 arkadas sohbet ettiklerini görüyorum, yada sokakta bi grup olarak takıldıklarını falan görünce içim yanıyor
    Benim gencligim neden bu kadar berbat ve yalnız geciyor nasıl bir adaletsizlik bu anlamıyorum, su an arkadasım diyebilecegim sadece 1 kisi var
    Millet kız arkadasım yok diye aglıyor, benim daha dısarı cıkıp takılabilecegim arkadasım yok anasını satayım
    Bütün günüm bilgisayar basında geciyor. O en yakın arkadasımında baska arkadasları da var bu arada. Sanırım ben olmasamda olur onun icin
    Kendimi inanılmaz degersiz hissediyorum

• Gerçekten seni anlıyorum.Aramızdan su sızmayan,yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği dostum sandığım kişi 2 haftada birilerini bulup benle iletişimi kesti.Günümüz ilişkilerine adapte olamadım
  • Hocam durumun benle aynı. Ben de neden böyle olduğuna dair kafa yoruyorum. Şuanki yaşadığımız dünyada ilişkiler internet üzerinden yürüyor bence. Çok eskiden mirc vardı. İnsanlar oraya girer konuşurdu. Sonra msn çıktı. Sonra facebook çıktı. Facebook u olmayan kimse yoktu. Şimdi de instagram çıktı. Yani insanlar sanal olarak arkadaş olup bu durumu reel e çeviriyorlar bence. Tam tersi tabiiki de olabilir. Ama benim gözlemlediğim durum bu.

Bir de arkadaş tutmak konusu. Eski arkadaşlarınla bağını koparmamak istiyorsan telefon numarası vs. yani yine internet üzerinden iletişimde kalman lazım.

Yeni arkadaş edinme konusu zaten apayrı bir şey. Girişkenlik ve özgüven ile ilgili.

Yani sosyal medyada aktif olmak ve özgüven gerek.
  • Lise,ilk okul arkadaşı yoktur.Mecburiyetten kurulan gereksiz iletişim vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Lise,ilk okul arkadaşı yoktur.Mecburiyetten kurulan gereksiz iletişim vardır
    Hocam sizin olmadı diye kimsenin olmadığı gerçeği ne yazık ki doğru değil. Bence o dediğiniz şey asıl üniversitede geçerli. Çıkarı olmadan samimi bir dostluk üniversitede zor bulunur.
  • Ben de benzer durumdayım ne üniversiteden ne liseden ne de daha öncesinden bi kaç kişi hariç kimseyle görüşmüyorum ama bu benimle alakalı insan sevmiyorum. Sen konuşmak istediğin halde olmuyorsa sorun davranışlarında olabilir sevgilide olduğu gibi normal arkadaşlarının da üzerine düşmen ters tepebilir biraz oluruna bırak ya da arkadaş seçimini değiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de durum aynı fakat umrumda mı? değil.

üniversitedeyim, eğlencelik arkadaşlar. iş hayatında buluruz belki gerçek bir dost.

ha birde takmamamın sebebi şu; 1 yaş büyük öz abim var, dosttan da öteyiz zaten. canımı veririm onun için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlık kurmakda başarılıyım herkesle az çok muhabbet edebiliyorum ama hiçbiriyle arkadaş olmuyorum oraya buraya çağırıyorlar gitmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Mart 2020; 12:31:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sıkıcı ve içine kapanık biri olunca böyle oluyor. insanlar twitter'da bile arkadaş ediniyorlar kendi çevrelerini oluşturup gülüp eğleniyorlar goy goy yapıyorlar. insanların kendilerini ait hissettiği arkadaş çevreleri eşleri dostları var bu çok güzel bir şey bence benim yok hiç olmadı çok isterdim olsun.
  • eski nick mesaj uyumu

benim de arkadaşım yok arkadaşlık boş iştir karı yapın kendinize arkadaşı napcaksınız
  • ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt
    senin en azından böyle bir şansın var
    kardeşim var benimde aramızda 10 yaş var, pek anlaşabildiğim söylenemez
    kuzenim var 1 yaş büyük, kardeşim gibi görürüm ama hiç bir ortak yönümüz yok, o çikolataysa ben lahana turşusuyum, ayda yılda bir konuşuruz
    Rehberimi açıp baktığım zaman ben aradığımda meşgul olsa bile telefonu acacak yada arayıp dısarı cagırdıgımda memnuniyetle gelecek samimiyette arkadasım olmaması beni üzen
    hep 2. 3. plana atılıyorum hatta genelde beni direk siliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 4 Nisan 2020; 23:2:37 >
  • evet problemim bire bir bu
    fazla konuskan biri degilim, sıkıcıyım, muhabbete renk katamam, belli bir konunun üstüne tartısacak kadar bilgi sahibi degilim, eksikligi hissedilecek bi etkim yok insanların üstünde, kisiligim bunun icin fazla karamsar ve depresif zaten
    Su karantina olayında bunu daha iyi anladım
    ne arayan ne soran var kimsenin aklına bile gelmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FollowTheLight

evet problemim bire bir bu
    fazla konuskan biri degilim, sıkıcıyım, muhabbete renk katamam, belli bir konunun üstüne tartısacak kadar bilgi sahibi degilim, eksikligi hissedilecek bi etkim yok insanların üstünde, kisiligim bunun icin fazla karamsar ve depresif zaten
    Su karantina olayında bunu daha iyi anladım
    ne arayan ne soran var kimsenin aklına bile gelmiyorum
    benim de öyle eskiden çok takmazdım ama yaşın ilerlemesinden midir nedir yalnızlık zor gelmeye başladı sevgiliyi eşi falan da geçtim konuşacak kafa dengi birileri arıyor insan.
  • mezunadam12 M kullanıcısına yanıt
    hocam sosyal medyayla tutulan arkadaslıktan bana hayır gelmez diye dusunuyorum
    zaten facebook haric sosyal medya hesabı kullanmıyorum
    yeni arkadaslar icinde benim düsündügüm su, cogu insanın belli bir yasa kadar arkadaslık ilişkileri ilerleyip kemikleşiyor, kendilerine has espirileri, muhabbetleri olusuyor. Sen ne kadar iyi biri olursan ol yada ne kadar ugrasırsan ugras o gecmisten gelen arkadasın degerine asla ulasamıyorsun, onların arasına kaynayamıyorsun
    bu da benim motivasyonumu tamamen kırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 4 Nisan 2020; 23:30:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FollowTheLight

hocam sosyal medyayla tutulan arkadaslıktan bana hayır gelmez diye dusunuyorum
    zaten facebook haric sosyal medya hesabı kullanmıyorum
    yeni arkadaslar icinde benim düsündügüm su, cogu insanın belli bir yasa kadar arkadaslık ilişkileri ilerleyip kemikleşiyor, kendilerine has espirileri, muhabbetleri olusuyor. Sen ne kadar iyi biri olursan ol yada ne kadar ugrasırsan ugras o gecmisten gelen arkadasın degerine asla ulasamıyorsun, onların arasına kaynayamıyorsun
    bu da benim motivasyonumu tamamen kırıyor
    Yok hocam öyle bir şey yok bence. Olay tamamen kişide bitiyor. Demişsin zaten facebook dışında bir sosyal medya hesabım yok diye. Ben de ilk başta bu durumu böyle sanardım ama olay aslında tamamen sanal alem değil. Asıl sosyal medya arkadaşlık uygulaması zaten. Twitter, instagram kullanıcısı da bir insan sonuçta. Sen onu sanal olarak görmüyorsan bile bu arkadaşlık gerçeğe dönüşebilir. Mesela ben böyle 2 whatsapp gurubuna sahibim. 10 kişi falan var gruplarda ve çokta samimiyiz. Aramayız ama ne yaptın ne ettin sorarız. Ki zaten türk kızlarına gidip '' merhaba naber tanışalım mı ? '' gibi cümleler kursan sonuçlarını biliyorsundur zaten :D Çoğu ilişki hep instagramdan falan başlıyor. Karşılıklı foto beğeniyorlar dm den yazışıyorlar sonra gerçeğe dönüşüyor zaten. Ha saçma gibi gelir haklısın saçma bencede ama benim gözlemlediğim bu yönde. Hele yaşın gençse 25 yaş altıysa hepten durum böyle. Sen buradaki diğer yorumlara falan bakma. Beni dinle.

Mesela bu konunun altına yorum yazanlardan bir whatsapp gurubu kur. Sohbet muhabbet edin. Sonra beraber toplanıp çay kahve içer takılırsınız. Kafa dengi gördüklerinle zaten iletişimi kesmezsin takılırsın. Erkeklerle arkadaş olmak çok kolay. Asıl zor olan kızlarla arkadaş olmak.

Dediğim gibi çağın gerisinde kalmamak lazım.

• Aynı durumdayım, hala çözümünü bulamadım. Kimse benle iletişim kurmak istemiyormuş gibi hissediyorum. Okulda birilerine bakıyorum ilk gün tanışıp ertesi gün gülücük ve kahkahalar eşliğinde gezip takılıyorlar. Çok nadiren takılacak bir arkadaş buluyorum o da genelde benim gibi asosyal oluyor. Mesela haftalardır okula falan gitmiyoz bi wpden steamdan naber diye bile sormadı daha 1-2 arkadaşım var onlar da uzak işte çok nadiren görüşebiliyorum. Yani tam anlamıyla dostum diyebileceğim ve sık sık görüştüğüm kimse olmadı henüz hayatımda Tek başına güçlü, alfa, karizma bir insan olmayı başarabilsem hiç kafaya takmayacağım bunları ama durum böyle işte... Gerçi ben bile kendimi hiç sevmiyorum insanlar neden sevsin ?

• aynı durumdayım
    insanlara ayak uyduramıyorum çünkü çok dengesizler,ben de dün ne isem bugün de aynı olan bir insanım
  • bu konuda yalnızlıktan şikayeti olanlar gidin grup kurun arkadaş olun işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.