Şimdi Ara

bı fotoğraf nasıl çekilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar bende bu tonlarda bu renklerde foto çekmek istiyorum nasıl yapabilirim ? Enstantene, diyafram,iso ? nasıl bir ısık kullanmam gerekir ?

• Bu fotoğraf doğal ışıkta çekilmiş.Sanıyorum sol üstten pencereden geliyor ışık.Bu renkler için çok özel bir çalışmaya gerek yok.
  • bu fotoğrafı tanıdıgım bırı cektı ve hıc uzerınde oynama yapmadı ayrıca. Hızlıca yazdıgım ıcın bu yerine bı yazmısım ? ne bu sinir bilmiyorum ? Ben bir soru soruyorum onu cevaplamak yerine beni eleştirmen çok manasız.

Sh@rKs-PoWeR teşekkür ederim.
  • ufuk renklerde oynama var belli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

ufuk renklerde oynama var belli

Renklerde oynama olduğunu sanmıyorum. Makine de white balance ını iyi yapmış ve biraz sıcaklık katmış. Ortam karanlık hafif ışık olunca renkler daha doygun çıkmış haliyle. benim de böyle bir iki fotoğrafım var kendim bile hayret etmişimdir. İmrenirim böyle canlı renkli fotolara
  • Ufuk'cum her fotograf için iso, estantene, diyafram gibi ayarlar degişir su ayarları kullan demek dogru olmaz. Sanırım 18-55gibi bir kit lens kullanılmıs, fotografın renkleri ile ilgili özellikle bir oynama yok sadece bir miktar konstrat uygulanmıs görüşündeyim oda fotografa sıcak tonlar getirmiş, dogru ısık altında sende rahatlıkla bu tarz renkler elde edebilirsin. Kal saglıcakla.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 21 Aralık 2011; 14:59:20 >
  • bence pencereden direkt vuran ışığın arkadaki iki çocuğun yüzlerinde patlamaması için EV değeri düşük tutulmuş. o yüzden fotoğrafta büyüyen siyah alanlar daha güzel & dramatik bir hava katmış kareye. beyaz ayarı biraz sıcak. o da muhtemelen Daylight'da idi veya makine öyle ayarladı, ama mekan iç mekan olunca bu ayar renkleri biraz sıcağa kaydırdı. makinanın kontrast ayarı da +1 olabilir.

ondan başka bir şey yok. yani bence manuel pek bişey yapılmamış.

edit: ilk mesajınızı düzenle kısmına girip başlık kısmından konu başlığınızı düzeltebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 20 Aralık 2011; 16:12:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gölgede nasıl resim çekilir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de bunu nokia 5530 la çektim
  • Fotoğraf göremiyorum Necessa®i -_-
  • ufuk sana tek bir şey söyleyeyim Zamanlama......mesela sabah güneşin doğuşunu çekmek istersen sabah kalkacaksın başka yolu yok, buda öyle bir şey doğru zamanda çekmen gerekecek, onun için hangi saatte o eve nasıl bir ışık giriyor onu tespit etmen gerekecek, bazen gün içinde çok tatlı bir ışık olabiliyor genellikle pencereden boşluktan faşan sızma şeklinda anında basacaksın...tabi o ana bağlı doğru ayarlarada yer vermek gerekir ancak otomatiğe bile alsan doğru ışık zmanı gene güzel fotoğraf veriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2_Times

Fotoğraf göremiyorum Necessa®i -_-

Şimdi ?

Edit: pc üzerinde oynama yoktur. sadece telefondaki kontrast parlaklık ve keskinlik bu 3 ayarla yaptıgım değişiklikle çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necessa®i -- 21 Aralık 2011; 12:46:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.