Şimdi Ara

Bf4 düşük cpu ve düşük gpu kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyunda msı afterburner ile kontrol yaptım.
    Cpu sıcaklık 55 derece
    Gpu sıcaklık 60 derece
    Gpu kullanımı 65-85 arası
    İşlemci kullanımı 60-55
    İ5 6400
    Gskill 2133 mhz ram
    Asus strix ( asus tweak ile oc mode aldım) 980
    Anakart Z 170 a asus

Çözünürlüğüm doğal 4k ayarlar ulrta aa felan
    Altta bir ayar var frame mi ne tam hatırlayamadım onuda % 75 yaptım
    Vsync açık genelde fps 60 ta sabit lakin patlama vs sahnelerde 47 ye felan düşüyor

Anakart biosta asus performance-normal vs var onlardanmı
    Oyın bf4 orjinal multiplayde
    Sorun varmı alttaki o dediğim ayarı açınca render mi ne ayarı % 100 yapınca fps 40 lara iniyor
    Sorun nedir veya ayarlarımı kısmam gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 2 Haziran 2016; 12:20:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• V-sync'i kapatırsan gpu kullanımı artacaktır. Cpu kullanımının ise düşük olması beklenen şeydir, iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

V-sync'i kapatırsan gpu kullanımı artacaktır. Cpu kullanımının ise düşük olması beklenen şeydir, iyidir.

Her yer yırtılıyo hocam
    O zaman monitör dar boğazı var diyebilirmiyiz

• Monitör darboğazı değil dostum. Şimdi senin GTX 980 ekran kartın ortalama 100-120 civarında Fps çizmek istiyor örneğin. Bu şekilde max. performansını sergileyeceği için gpu kullanımı da %99 olacak. Fakat sen bunu 60 Fps'ye sabitleyerek ekran kartını(gpu usage'i) %50-60'lara düşürmüş oluyorsun. Yırtılma olayına gelecek olursak oyundan oyuna değişir. Kimi oyunlar v-sync kapalıyken dahi yırtılma yaratmaz kimisi de tam tersi. Ha bir de BF serisinde v-sync kapalı oynamanı öneririm her ne kadar yırtılma olsa da. Çünkü v-sync ile BF'de akıcılık kayboluyor ve senin player'lığın da bundan kötü şekilde etkilenir bilgine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

Monitör darboğazı değil dostum. Şimdi senin GTX 980 ekran kartın ortalama 100-120 civarında Fps çizmek istiyor örneğin. Bu şekilde max. performansını sergileyeceği için gpu kullanımı da %99 olacak. Fakat sen bunu 60 Fps'ye sabitleyerek ekran kartını(gpu usage'i) %50-60'lara düşürmüş oluyorsun. Yırtılma olayına gelecek olursak oyundan oyuna değişir. Kimi oyunlar v-sync kapalıyken dahi yırtılma yaratmaz kimisi de tam tersi. Ha bir de BF serisinde v-sync kapalı oynamanı öneririm her ne kadar yırtılma olsa da. Çünkü v-sync ile BF'de akıcılık kayboluyor ve senin player'lığın da bundan kötü şekilde etkilenir bilgine.

Akşam eve gidince vsync kapalı 60 fps alacak şekilde bir ayar yapıyım.Teşekkürler

• Monitör kısmını kaçırmışım. 4K imiş. Patlama sahnelerinde vs Fps'nin 40'lara düşmesini açıklıyor bu. FHD olsa o düşmeleri hiç yaşamayacaksın belki de. Nvidia Kontrol Panel'inden monitörüne 70-75 Hz'lere kadar oc yapmayı deneyebilirsin eğer izin veriyorsa. Yani illa da v-sync açık oynayacam diyorsan en azından 75 Hz-Fps'de oynarsın ve daha iyi performans almış olursun. Rica ederim..

Edit: oyun içi konsol'dan fps'yi max. 60 yapmak için şu komutu gir; gametime.maxvariablefps 60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baholi -- 2 Haziran 2016; 12:47:54 >
  • o ayarı %75 yaptığınızda zaten çözünürlüğü düşürmüş oluyorsunuz yani 4k olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KotS

o ayarı %75 yaptığınızda zaten çözünürlüğü düşürmüş oluyorsunuz yani 4k olmuyor.

Anladım ölçekleme sanırım o
    Akşam onu yüz yapıp vsyc yi kapatıp bi deneyim

• Onu 100 yapıp çözünürlüğü de 2k deneyebilirsin. İlla 4k istiyorsan shadowu en üstün1 ve 2 altı dene, görüntüde aman aman birşey farketmeyecektir ama performansa çok etkisi olacaktır.

Monitör gerçek 4k ise, 4k çözünürlükte aa açmaya da gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-460DE5D5C -- 2 Haziran 2016; 12:50:32 >
  • Üstteki mesajımda editlediğim kısımdaki komutu bf4 konsoluna girip max. fps'yi 60 olacak şekilde ayarlayabilirsin.
  • Shadow bf bin grafik settingste dimi üstat

• Aynen.
  • Gerçek 4k 28 inç

• O komutu sohpet kısmınamı giricem peki

• Size tavsiyem. Madem monitörünüz 4k o çözünürlükte kalsın. Resolution scale %100 yapın. Texture ultra mesh ultra geri kalanının hepsini low yapın msaa kapatın. Fov ayarını 85e çekin. Mouse hassasiyetlerini iyi ayarlayın. Fps 80nin altına düşmesin. En iyi deneyimi en iyi killeri 80 üstü fps ile alırsınız. 144hz monitöre sahibim yok böyle bir şey. Asla ve asla 144hz altı monitör kullanmam bir daha. Dediğim ayarlamaları yapın eminim daha iyi kill alacaksınız.

• arkadaşlarım konu ile alakası yok ama kafama takılan bir seyı sıze sormak istiyorum - vsync kapatın diyorsunuz ya - şimdi vsync kapalı yani off mu yapmak lazım on mu
  • Of yapmak lazım kapatmak için

• Off.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.