1-Okuldayken hangi dersleri daha çok severdiniz? a) Türkçe, Resim, Sosyal vb. b) Fenle ilgili olanları
2-Hangi tip sporları yapmaktan hoşlanırsınız? a) Tek başına yapılan sporları b) Takım sporlarını
3-Gördüğünüz rüyaları ne sıklıkta hatırlarsınız? a) Çoğunlukla hatırlarım b) Ender olarak hatırlarım
4-Ellerinizi ve mimiklerinizi konuşurken ne kadar kullanırsınız? a) Çok kullanırım b) Çok az kullanırım
5-İki elinizin parmaklarını birbirine geçirerek kapatın. Hangi elinizin baş parmağı üstte kalıyor? a) Sağ b) Sol
6-Şu an saatin kaç olduğunu tahmin edin, şimdi saate bakın, yanılma payınız ne kadar? a) On dakikadan fazla b) On dakikadan az
7-Aşağıdakilerden hangisini daha kolay hatırlarsınız? a) İnsanların yüzlerini b) İnsanların isimlerini
8-İki gözünü açık tutarak elinizde ki kalemi, bir cam kenarı veya kapı kenarı ile hizalayın. Önce sol gözünüzü, sonra sağ gözünüzü kapatın. Hangi gözünüzü kapatınca kalem daha az oynuyor? a) Sol gözümü kapatınca b) Sağ gözümü kapatınca
(Alıntıdır)
sonuçlar az sonra :)
---"A" ların sayısı fazla ise, SAĞ beyniniz daha gelişmiştir... ---"B" lerin sayısı fazla ise, SOL beyniniz daha gelişmiştir...
***Ben SAĞ beyinli biriyim, çünkü... -hayal ederim -duyduklarımı unutmam -hissederim -koku alma tad alma benim için çok önemlidir -sezgilerimi kullanırım -iç güdülerim kuvvetlidir -yeni şeyler üretirim -subjektifim -boyutları iyi algılarım -ritim duygum gelimiştir -bir bütün olarak görürüm -duygularımla hareket ederim...
Benim sol taraf burun farkıyla daha fazla gelişmiş
ben de sol çıktım sol daha iyi sevindim öyle çıktığıma
3-3 (iki tanesi her ikisi de)
ben seçim;
-hayal ederim -duyduklarımı unutmam -hissederim -sezgilerimi kullanırım -iç güdülerim kuvvetlidir -yeni şeyler üretirim -boyutları iyi algılarım -bir bütün olarak görürüm -duygularımla hareket ederim...
-mantık yürütürüm -lineer düşünürüm -sınıflandırır-isimlendirir -dizer listeler yaparım -analiz ederim -yapı incelerim -matematiksel işlemler yaparım -bilinçli hareket ederim -dili doğru kullanırım -detayları görürüm -inceler ve odaklanırım -bütünü değil parçayı görürüm (önce bütün sonra parça) -objektif davranırım(objektif olup olmadığıma subjektif mi karar verdim bilemiyorum)
ben cevaplamadım demekki kafam çalışmıyor ohh güzel güzel onu düşünmem unuturum şimdi
quote:
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, bireyin algılama ve yeteneklerini gösteren ilginç bir çalışmaya imza attı.
Fakültenin eski Dekanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın, insanların kişisel, ruhsal ve fiziksel özelliklerini gösteren bir beyin haritası çıkardı. Haritaya göre üstün zekalı insanlar, beyinlerinin sağ tarafını kullanıyor. Sağ yanıyla düşünen ve hareket edenler, monotonluk, geleneksel yapı ve kalıplardan hoşlanmıyor. Ruh ve metafizik gibi gizemli konulara ilgi duyuyorlar. Sebatkar olarak nitelenen kişiler ise beyinlerinin sol tarafını kullanıyor. Diğerlerinin aksine klasik sınıf, yapı ve kalıplar, görsel materyaller ile duyulara hitap eden kaynaklara ilgi gösteriyorlar. Erkekler genellikle beyninin sol tarafına ağırlık verirken, kadınları ise beyinlerinin sağ yanı yönetiyor.
Beyin haritası, insanın algılama ve yeteneklerinin beynin bölgelerine dağılımını gözler önüne seriyor. Sağ yanda, ruh, metafizik, parapsikoloji ve fizikötesi gibi esrarengiz konular yoğunlaşıyor. Bu konulara ilgi duyanlar çoğunlukla üstün zeka özellikleri gösteriyor. Bütünsel-tümdengelimci oluyorlar. Kavramın bütününden anlama ulaşıyor, daha sonra ayrıntılara odaklanıyorlar. Beyninin sağ üst tarafını kullananlar fazla rüya görüyor. Hayal güçleri geniş oluyor. Kavrayış, öykülendirme, canlandırma, grafikleme, renk ve bütünü kavramada başarı gösteriyorlar. Şiir, roman, resim gibi sanatsal konulara ilgi duyuyorlar. Sağ alt köşesi baskın gelenler ise değer yargısına varmaktan kaçınıyor. Kolay inanıyorlar. Jest ve mimiklerini fazla kullanıyorlar. İkna, açıklama, kodlama ve oyun becerileri yüksek olurken, vurgu, tonlama, akıcı konuşma ve müzik yetenekleriyle ön plana çıkıyorlar. Ayrıca tutku, kin ve öfke gibi duygulara daha yatkın oluyorlar. Solu ağır basanlar, söz ve kararlarından dönmüyorlar. Seri klavye kullananlar da sol yanıyla hareket ediyor. Bu kişiler iyi problem çözüyor, matematik, mühendislik ve teknik konulara ilgi duyuyorlar. Tartışma, eleştiri ve savunma becerileri yüksek oluyor. Anlamlı cümle kurma, analiz becerisi, yanlışları bulma, mantık yürütme ve gramer bilgisi bakımından başarılı oluyorlar. Ayrıca iyi planlama, örgütleme, kontrol etme ve yöneticilik becerisi sergiliyorlar. Ancak biraz muhafazakar olduklarından yeni fikirlere karşı alaycı davranıyorlar.
zaman.com.tr
alayı b çıktı
Saq beyinliyim ama fen lisesine gidiorum Karmaşık bi durum...
eşit çıktı bence bi soru daha eklemeleri gerekir. ama bazı sorularda ikisi seçeneği de olmalı, hatta bazılarında da hiçbiri.
Beynin sol lobu analitik, mantıksal, objektif, matematiksel işlemleri yaparken sağ lobu, hayal kurma, renkler, boyut, hacim müzik gibi duyguların işlemleri gerçekleşir. Araştırma sonuçları beynin sağ lobunda da, ritim, hayal kurma, renkler, boyut, hacim, müzik gibi fonksiyonların icra edildiğini ortaya koymaktadır. Beynin sol tarafı bilgiyi mantıklı ve doğrusal olarak işlemekte, sağ lob ise artistik tarafı oluşturmakta, detaydan çok resmin bütünüyle ilgilenmekte ve bilgiyi şekil ve hayal gücüyle işlemektedir. Beynin her iki lobu birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahiptir. Her iki lob arasında yoğun sinir lifinden oluşan “korpus kallosum” ağ demeti bulunur. Bu ağ, beynin sağ ve sol lobu arasında sürekli bilgi alışverişinin yapılmasını sağlayan bir köprüdür.
Sağ beyin yaratıcılığı, duygusallığı, seslere ve renklere, hayal gücüne, sezgilere ve soyut algılamalara daha yatkın çalışırken; sol beyin mantıklı, sistematik ve analitik düşünmeye, yazı ve sayılara, ölçme değerlendirme ve eleştirmeye daha yatkın olarak çalışmaktadır.
Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki; ekseri kadınların sağ lobu, ekseri erkeklerin sol lobu baskındır. ekseri kadınlar erkeğin kadınsı güdüsünü, ekseri erkekler kadınların erkeksi güdüsünü araması yukardaki sonuçlardan yola çıkılabilir. Kanaatimce burada dikkat edilmesi gereken başka bir nokta; insanların aile, okul, çevre, iş, sosyal ilişkilerindeki sorunların, anlaşmazlıkların kaynağı yukardaki açıklamalarımı teşkil etmektedir. Bence insan, beyninin her iki yarımküresinin arasında uçurum kadar farklılık oluşturmamaya gayret etmelidir. Yani ne sadece duygusal ne sadece mantıksal olmalıdır. Tabi bu da potansiyel bir bilgi birikimi ile yapılabilir. Böylece doğruyu, uyumluluk yetisini kazanabilir ve ideal bir hayatın filizlenip yeşermesine kendi iradesiyle vesile olur. Mutluluğun ve huzurun formülü...
5-İki elinizin parmaklarını birbirine geçirerek kapatın. Hangi elinizin baş parmağı üstte kalıyor? a) Sağ b) Sol Bunun Solaklıkla ilgisi var saçma
6-Şu an saatin kaç olduğunu tahmin edin, şimdi saate bakın, yanılma payınız ne kadar? a) On dakikadan fazla b) On dakikadan az
Bunun müneccimlikle ilgisi var. Ya 5 saat boyunca saate bakmayan birinin bunu bilmesinin zekayla ne ilgisi vaR? Güneşin açısına filan bakıp böyle bişiler mi hesap edecek? Bunu yapabilen adam zaten aşmıştır Einstein filan halt eder yanında, veya 10 dakka yanılarak tahmin eden adam GERÇEKTEN SIKMA YETENEĞİ GELİŞMİŞTİR. Demekki "YAZMA" "Üfürme" "Sallama" yeteneği Beynin DOL kısmıyla ilgiliymiş
7-Aşağıdakilerden hangisini daha kolay hatırlarsınız? a) İnsanların yüzlerini b) İnsanların isimlerini
Eğer insanların yüzlerini hatırlıyorsam fotoğraf hafızam gelişmiştir. İnsanların isimlerini hatırlayan adam "HAFIZ" dır. İyi ezberler. Bunun ANALİTİK ZEKA ile ilgisi yoktur. Ezberle , statik hafıza ile ilgisi vardır..
Bu test tamamen yanlış ve saçma sallayın gitsin...
A baskın çıktı ama kendimi tanıyorsam bu test çok yanlış belki birileri daha doğru birşey çıkarır.