Şimdi Ara

Beynim boş bir levha gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ancak ot gibi ders çalıştım şu yaşıma kadar ve bilgisayar oyunu oynadım.Ne bir hobi edindim ne de herhangi bir konuda bilgim var.Insanların hakkında konuştuğu konuların çoğunu ilk defa duyuyorum.Dizi,film,kitap,müzik konularında hiçbir bilgim yok.Siyaset,felsefe,edebiyat,yabancı dil nedir bilmem.Düşünüyorum da ya çok salağım ya da hicbir şey ilgimi çekmiyor.

Var mı kültürsüzlükte benimle yarışan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• imza konu sorunsalitesindeki tatlişkoluk
  • Empirist mi diyoduk la bunlara. Tövbe et 3 elham 1 gulhu oku...

• Olur oyle. Onlarda olur

• quote:

Orijinalden alıntı: MrBrownstone

Empirist mi diyoduk la bunlara. Tövbe et 3 elham 1 gulhu oku...

Empirizm deneycilik değil miydi bilginin kaynağı deney falan.Öyleyse ne alakası var

• John Locke'a bir gönderme var sanırsam (tabula rasa) ordan da lost'a ayrı bir gönderme var vaaay gönderme içinde gönderme xd
  • Niye bilmiyorum ama mesajim bulunsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk_1996

quote:

Orijinalden alıntı: MrBrownstone

Empirist mi diyoduk la bunlara. Tövbe et 3 elham 1 gulhu oku...

Empirizm deneycilik değil miydi bilginin kaynağı deney falan.Öyleyse ne alakası var

İnsan beyni boş bir levhadır, sadece deneyimleriyle bilgi sahibi olur. Empiristler böyle diyordu yanlış hatırlamıyosam.

Bu arkadaş da öyle demiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

John Locke'a bir gönderme var sanırsam (tabula rasa) ordan da lost'a ayrı bir gönderme var vaaay gönderme içinde gönderme xd

Uuuu burda da inceptiona bi gönderme sezdim 4. Katmana geçmeyek.

D.n= lanet olsun cok zekiyim

• MrBrownstone kullanıcısına yanıt
    Felsefe kitabında şu boş levha geçiyordu da başlığa ne yazsam diye düşünürken aklıma geldi.Sanırım bilginin kaynağı sorunuyla ilgiliydi.

• quote:

Ancak ot gibi ders çalıştım şu yaşıma kadar ve bilgisayar oyunu oynadım.Ne bir hobi edindim ne de herhangi bir konuda bilgim var.Insanların hakkında konuştuğu konuların çoğunu ilk defa duyuyorum.Dizi,film,kitap,müzik konularında hiçbir bilgim yok.Siyaset,felsefe,edebiyat,yabancı dil nedir bilmem.Düşünüyorum da ya çok salağım ya da hicbir şey ilgimi çekmiyor.

Yakınımda tıpkı senin gibi olan birisi var. İlgi alanları o kadar kısıtlı ki. Kitap okumaz, edebiyattan ve sinemadan anlamaz, sporların hiçbirisiyle seyirci olarak bile ilgilenmez. Tek yaptığı şey saçma salak yerli dizileri izlemek ve Facebook'ta saatler harcamaktır. Sık sık da canının sıkıldığını söyler ama ne teklif etsen hoşuna gitmez. Kardeşim sen hiçbir şeyden hoşlanmıyor, ot gibi yaşıyorsan can sıkıntısına mahkumsun demektir. Yani zorla da bir şeylere ilgi duyması sağlanamaz insanın sanırım. O yüzden hak da vermek lazım belki.

Öte yandan ise çok bilmiş insanlar vardır. Bilgiye açtırlar, çok okurlar, izlerler yeni şeyler tecrübe ederler. Ancak bilgili olmak değil cahillik mutluluk getirir. Bu insan evet çok konu hakkında fikir sahibidir ama ne kadar çok bilirse beyni o kadar kaotik bir hal alır. Zihni sahil kasabasından adeta bir metropole döner. Ve bu gürültüyü, kalabalığı ve yoğunluğu kaldırmak zordur. Hiç derdi olmasa hayatın anlamını bulmaya çalışır. Sonra uzun süre varoluşçu olup anlamların peşinden sürüklenir. Bir müddet sonra görür ki her şey anlamsızdır. Bütün çabaları sonuçsuz kalır ve o da bu defa nihilizmin batağına saplanır. Bu bataklıktan sağ kurtulmaya başardığındaysa ruhsuz, hevessiz, hiçbir şeyden tatmin olmayan birisi olup çıkar. Entelektüel bir bunalım yani. (Kış Uykusu'nu izlersen anlarsın biraz.)

O yüzden demem o ki, senin gibi az bilen insanlar bu ülkede çoğunlukta. Dolayısıyla şanslısın. Bence yeni şeyler öğrenmeye kendini zorlama. Yani istemiyorsan zorlama. Sen şu anda bahçesi, terası ve havuzu olan bir eve sahipsin ama yalnızca evin içinde kalıyor ve evin diğer özelliklerini kullanmıyorsun. Havuzda yüzmek dururken dört duvar arasında boş boş oturuyorsun ancak havuzda da mikroplar var, bahçede böcekler, terastaysa sivrisinekler. Yani her iki ucu da biraz boklu bir değnek. Özetle kafana takma, insan her halükarda tatmin olamamaya mahkum. Her koşulda sürekli bir şeylerin eksikliğini hissedeceksin. Ama cahil adamın derdi daha katlanılır bir şeydir emin ol. Cahil derken de aşağılamıyorum seni, yanlış anlama. Cahillik güzeldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

imza konu sorunsalitesindeki tatlişkoluk

Çok düşündün mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverLining

quote:

Çok düşündün mü

Neyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Çok düşündün mü

Neyi

Uzay-zaman düzlemlerinin çakıştığı kaotik ortamın aslında dışarıdan görünen karmaşasının aksine içinde bulunan ilahi ahenk, düzen ve uyumun insanların yaşam stilleri üzerindeki bıkkınlığın ve yorgunluğun baharda esen ve eskileri hatırlatan bir rüzgar misali kırılmasını sağlayarak insanlara yepyeni bir bakış açısı kazandırdığını.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok düşündün mü

Neyi

Uzay-zaman düzlemlerinin çakıştığı kaotik ortamın aslında dışarıdan görünen karmaşasının aksine içinde bulunan ilahi ahenk, düzen ve uyumun insanların yaşam stilleri üzerindeki bıkkınlığın ve yorgunluğun baharda esen ve eskileri hatırlatan bir rüzgar misali kırılmasını sağlayarak insanlara yepyeni bir bakış açısı kazandırdığını.

Galiba sana aşık oldum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

quote:

Ancak ot gibi ders çalıştım şu yaşıma kadar ve bilgisayar oyunu oynadım.Ne bir hobi edindim ne de herhangi bir konuda bilgim var.Insanların hakkında konuştuğu konuların çoğunu ilk defa duyuyorum.Dizi,film,kitap,müzik konularında hiçbir bilgim yok.Siyaset,felsefe,edebiyat,yabancı dil nedir bilmem.Düşünüyorum da ya çok salağım ya da hicbir şey ilgimi çekmiyor.

Yakınımda tıpkı senin gibi olan birisi var. İlgi alanları o kadar kısıtlı ki. Kitap okumaz, edebiyattan ve sinemadan anlamaz, sporların hiçbirisiyle seyirci olarak bile ilgilenmez. Tek yaptığı şey saçma salak yerli dizileri izlemek ve Facebook'ta saatler harcamaktır. Sık sık da canının sıkıldığını söyler ama ne teklif etsen hoşuna gitmez. Kardeşim sen hiçbir şeyden hoşlanmıyor, ot gibi yaşıyorsan can sıkıntısına mahkumsun demektir. Yani zorla da bir şeylere ilgi duyması sağlanamaz insanın sanırım. O yüzden hak da vermek lazım belki.

Öte yandan ise çok bilmiş insanlar vardır. Bilgiye açtırlar, çok okurlar, izlerler yeni şeyler tecrübe ederler. Ancak bilgili olmak değil cahillik mutluluk getirir. Bu insan evet çok konu hakkında fikir sahibidir ama ne kadar çok bilirse beyni o kadar kaotik bir hal alır. Zihni sahil kasabasından adeta bir metropole döner. Ve bu gürültüyü, kalabalığı ve yoğunluğu kaldırmak zordur. Hiç derdi olmasa hayatın anlamını bulmaya çalışır. Sonra uzun süre varoluşçu olup anlamların peşinden sürüklenir. Bir müddet sonra görür ki her şey anlamsızdır. Bütün çabaları sonuçsuz kalır ve o da bu defa nihilizmin batağına saplanır. Bu bataklıktan sağ kurtulmaya başardığındaysa ruhsuz, hevessiz, hiçbir şeyden tatmin olmayan birisi olup çıkar. Entelektüel bir bunalım yani. (Kış Uykusu'nu izlersen anlarsın biraz.)

O yüzden demem o ki, senin gibi az bilen insanlar bu ülkede çoğunlukta. Dolayısıyla şanslısın. Bence yeni şeyler öğrenmeye kendini zorlama. Yani istemiyorsan zorlama. Sen şu anda bahçesi, terası ve havuzu olan bir eve sahipsin ama yalnızca evin içinde kalıyor ve evin diğer özelliklerini kullanmıyorsun. Havuzda yüzmek dururken dört duvar arasında boş boş oturuyorsun ancak havuzda da mikroplar var, bahçede böcekler, terastaysa sivrisinekler. Yani her iki ucu da biraz boklu bir değnek. Özetle kafana takma, insan her halükarda tatmin olamamaya mahkum. Her koşulda sürekli bir şeylerin eksikliğini hissedeceksin. Ama cahil adamın derdi daha katlanılır bir şeydir emin ol. Cahil derken de aşağılamıyorum seni, yanlış anlama. Cahillik güzeldir.

Arkadaş haklı.İlgi duyduğun şeylerde ilerlet kendini artık neyle ilgiliysen orası sana kalmış.Diğer insanların neyle ne kadar ilgilendiğini niye umursuyorsun? Onun haricinde ben bileyim diye herşeyi okuyup araştırmaya kalkarsan hayatın biter pratik anlamda.Yani hiçbirşey bilmeyen insan en huzurlu insandır.

Hatta Matrix filminde de bahsediliyordu bu.İngilizcesi ''Ignorance is bliss'' yani cahillik mutluluktur.

Tavsiyem birşeyler bilmeliyim deyip durma doğaçlama yap.

• bugun felsefe dersin mi vardi liseli

•  Beynim boş bir levha gibi
  • tabula rasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.