Şimdi Ara

Beyler tarihe hiç çalışmasam kaç net yaparım? (Tm'yim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya bu ezber dersini hiç sevmiyorum. Bu yüzden çalışmak da istemiyorum. Sizce yorumlayarak sınavda kaç net yapabilirim?

• kardeşim biz nereden bilelim senin yorumlama kabiliyetini okuduğundan ne anladıysan onu işaretlersin ayrıntıya fazla girme o zaman kaybedersin zaten 15 sorudan 11-12 tanesi yoruma dayalı sadece 12 sorudan 9d 3y yaparsın tahminim 8.25 net yapıyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irelia -- 5 Şubat 2014; 3:17:34 >
  • madem ezberin yok niye tm seciyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riske girme bence sevmesen de soru bankalarına bak tmsin

• Valla sana soyle soyleyim.Bende tmyim ve tarih dersi en sevdigim derslerden biridir.Bundan dolay lisede derste tarihi hep iyi dinlemisimdir.Konuyada az buzda olsa calismisimdir.Sadece bunlarla bile ygs tarihi bana pek zorluk cikarmiyor.Cunku temel oldugu icin olaylari yorumlama kabiliyetinde varsa sikinti yasamazsin.Fulleyemesen bile 4-5 yanlisin falan cikar.Benim max2-3 yanlis geliyo tarihe fazla calismadigimda bile.Simdi tarihi fullemek icin biraz daha gayret gosterip konu calisip soru cozuyorum tarihtende.Ama lys tarihine ekstradan calisilmasi gerek eger sozeldende gireceksen.

• Benim ilgim var hiç bakmadım daha 1 yanlış filan geliyor genelde.
  • 14,75 net yaparsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ygsyi atlattın diyelim lysde ne yapmayı düşünüyorsun otur çalış çalışmadan yapılır mı ayrıca ''tarih bizim tarihimiz öğrenmemiz lazım'' bu mantıkla düşünsen yine yaparsın ezberlemeyede çalışma öğrenmeye çalış ezberlerse çabuk uçar ''arkadaş bu bizim tarihimiz öğrenmemiz lazım ne olmuş ne bitmiş'' diye düşünerek oku
  • Sene başından beri tarihe hiç çalışmadım tmyim 3 yanlış çıkıyor soru çözüyorum sadece

• Ben 11. sınıfım, tarihin %40ını hatırlamama rağmen, max 3 y çıkıyor, genelde 1y
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.kutsal

Ygsyi atlattın diyelim lysde ne yapmayı düşünüyorsun otur çalış çalışmadan yapılır mı ayrıca ''tarih bizim tarihimiz öğrenmemiz lazım'' bu mantıkla düşünsen yine yaparsın ezberlemeyede çalışma öğrenmeye çalış ezberlerse çabuk uçar ''arkadaş bu bizim tarihimiz öğrenmemiz lazım ne olmuş ne bitmiş'' diye düşünerek oku

TM'ler LYS tarihe girmiyor.

Ben de sadece cep kitabından konu okuyorum, genelde 2 y çıkıyor ama zor çıkarsa yamulurum bunun da farkındayım Coğrafya çalışıyorum tarih yerine, rezalet bir coğrafyam var.

quote:

Orijinalden alıntı: Skins

madem ezberin yok niye tm seciyon

TM'de Edebiyat ezber, eyvallah da sayısalda hiç ezber yokmuş gibi konuşmayın lütfen.

• ben de çalışmıyorum en fazla 2-3 y çıkıyor, önemli olan coğrafya, çıkmış sorulara bak coğrafya hep zor ama tarih bir tmci için kek sayılabilecek düzeyde.
  • Sbs'de full'du sosyalim. Lisede hiç tarih çalışmadım. (Okulda dinlemek dışında) Ve genellikle 12 net üstü denemelerde. Hedefi yüksek olanların çalışması lazım tabi. Bir de genel kültürü olanın da avantajı var. Geçen yıllarda Nato'nun ne zaman kurulduğunu bilmeyi gerektiren soru vardı mesela.

Edit: Sonrada aklıma geldi. Selçuklu hükümdarlarının isimlerinin hangi dil olduğunu sorgulayan soru çıkmıştı. Farsça ve Arapça vardı şıklarda. Çok çok ayrıntı bence. Yani ÖSYM her zamanki gibi şaşırtabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sjoberg -- 5 Şubat 2014; 15:52:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.kutsal

Ygsyi atlattın diyelim lysde ne yapmayı düşünüyorsun otur çalış çalışmadan yapılır mı ayrıca ''tarih bizim tarihimiz öğrenmemiz lazım'' bu mantıkla düşünsen yine yaparsın ezberlemeyede çalışma öğrenmeye çalış ezberlerse çabuk uçar ''arkadaş bu bizim tarihimiz öğrenmemiz lazım ne olmuş ne bitmiş'' diye düşünerek oku

zaten lys de çıkmayacağı için çalışmak istemiyorum
  • Bilmiyordum lysde çıkmadını yoruma dayalı soruları yapabilirsin belki ama bir kaç tane bilgi gerektiren soru muhakkak olacak onlardan bile sıralaman değişebilir eğer illede ben çalışmam diyorsan soru çöz, çıkmış soruları işe yarıyabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.