Şimdi Ara

Beyler Tarih kitabı önerileri istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anlık türk ve japon tarihi ile ilgili özellikle eski zamanları da kapsayan(örn. göktürkler zamanı). Dediğim gibi şuanlık önceliklerim japon ve türk tarihi ama alman, rus vs benzeriçerikli kitaplar varsa onların da tavsiyelerini alabilirim

• Ben bu aralar şöyle bir kitap okuyorum. İlgim olduğu için aldım, tatmin etti. Eğer özel bir konuya eğilmekten ziyade, genel bir tarih fikri istiyorsanız, alternatifiniz olabilir. Fakat Göktürkler ve Japonlar konusunda önerim yok ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinslayer

Ben bu aralar şöyle bir kitap okuyorum. İlgim olduğu için aldım, tatmin etti. Eğer özel bir konuya eğilmekten ziyade, genel bir tarih fikri istiyorsanız, alternatifiniz olabilir. Fakat Göktürkler ve Japonlar konusunda önerim yok ne yazık ki.

sağolun dostum aynen öyle geniş çaplı bilgi veren bir kitap arıyorum. Göktürk örneğini uzun süre kapsaması için vermiştim. Özel bi konuya eğilimim yok yani.

• up
  • bende cok merak ediyorum gerçekten..
  • teşekkürler dostum. Aramaya devam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce için kitap tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • engereğin gözündeki kamaşma
  • İbrahim Kafesoğlu Türk Milli Kültürühttp://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=19813&sa=105038993
    Bahaeddin Ögel İslamiyetten Önce Türk Kültür Tarihihttp://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=453164&sa=105039061 (İkinci el olarak bulabilirsin satışı yokmuş)
    Hocam bu iki kitap iyidir ayrıntılıdır.

• japon değilde bence çin tarihi daha güzel (en güzeli tabikide türk tarihi)
  • İbrahim Kafesoğlu-Türk Milli Kültürü şimdi elime geçti.
    Ayrıntılı bir kitaba benziyor ve dikkatimi çeken yanları var. Dört bölümde ele almış Türk Tarihini, şu şekilde:
    -Kültür Medeniyet, Tarih(Devletler), Bozkır Kültürü ve son olarak İslam-Türk Devresinde Türk Kültürü.
  • gılgameş
  • direk olarak tarihi kitap dan sa onu hikayeyle harmanlayan daha iyidir bence o yüzden alamut kalesi
  • Okay Tiryakioğlu - KUMANDAN, Öncelikle kitap roman. Çok güzel bir kitap, yer yer hikayeler, anlamlı sözler ve güzel benzetmeler var. Benim çok hoşuma gitti. İsmail Bilgin'in tarih kitapları gibi yavan bir tadı yok... Her paragraf çok doyurucu. Roman balkanlarda ki Plevne (ülkeyi hatırlamıyorum) şehrinde bulunan Türklerin Ruslara karşı olan direnişi anlatmakta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mo0rfin -- 16 Şubat 2013; 0:15:29 >
  • Bence bu konuda eğitimin yoksa böyle bir işe kalkışma. Tarihi kitap yazmak kolay mı, sadece diğer kitaplar kaynak alınarak yazılan bir kitap olmamalı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuranCan.

Şu anlık türk ve japon tarihi ile ilgili özellikle eski zamanları da kapsayan(örn. göktürkler zamanı). Dediğim gibi şuanlık önceliklerim japon ve türk tarihi ama alman, rus vs benzeriçerikli kitaplar varsa onların da tavsiyelerini alabilirim

Türk tarihi açısından size önerebileceğim en okunası kaynak Doğan Avcıoğlu'nun Tekin Yayınevi'nden çıkan Türklerin Tarihi serisidir. 5 kitaptan oluşan bu seri, size çok iyi gelecek diye tahmin ediyorum.

Seri birinci kitapta Türk tarihine ilişkin anlayışları ele alarak başlar ve Türk ulusunun doğuşunu anlatır. İkinci kitapta Göktürklere geçer, Uygurları ve Avrupa Türklerini ele alır. Sonra konu ve tarih açısından çeşitlenerek devam eder.

Çok nitelikli bir kaynak.

• quote:

Orijinalden alıntı: karafeneri

quote:

Şu anlık türk ve japon tarihi ile ilgili özellikle eski zamanları da kapsayan(örn. göktürkler zamanı). Dediğim gibi şuanlık önceliklerim japon ve türk tarihi ama alman, rus vs benzeriçerikli kitaplar varsa onların da tavsiyelerini alabilirim

Türk tarihi açısından size önerebileceğim en okunası kaynak Doğan Avcıoğlu'nun Tekin Yayınevi'nden çıkan Türklerin Tarihi serisidir. 5 kitaptan oluşan bu seri, size çok iyi gelecek diye tahmin ediyorum.

Seri birinci kitapta Türk tarihine ilişkin anlayışları ele alarak başlar ve Türk ulusunun doğuşunu anlatır. İkinci kitapta Göktürklere geçer, Uygurları ve Avrupa Türklerini ele alır. Sonra konu ve tarih açısından çeşitlenerek devam eder.

Bu eseri internetten sipariş verebilmemiz mümkün mü? Ciltlerin hepsini bulamadım da.

• quote:

Orijinalden alıntı: zipmaker

quote:

quote:

Bu eseri internetten sipariş verebilmemiz mümkün mü? Ciltlerin hepsini bulamadım da.

Kitapyurdu.com'da set olarak yok ama teker teker var.Umarım önerilerin devamı gelir.Ben de takipteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeverDies7

quote:

Orijinalden alıntı: zipmaker

quote:

quote:

Kitapyurdu.com'da set olarak yok ama teker teker var.Umarım önerilerin devamı gelir.Ben de takipteyim.

İdefix'te set hâlinde var. Hem de yüzde 50 indirimli.

66,25 TL'ye geliyor 5 klitaplık seti.

http://www.idefix.com/kitap/turklerin-tarihi-seti-5-kitap-takim-dogan-avcioglu/tanim.asp?sid=WZHM1SBEVT3T1NPZGYFH

• Lütfen ana konudan devam ediniz:

KİTAP TAVSİYELERİ [ ANA KONU ]
    http://forum.donanimhaber.com/m_1280636/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.