Şimdi Ara

Beyler Sony xperia z2 mobil veri sorunu acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler alalı daha 1 gün bile olmadı. Mobil veriyi açtığımda internet hızı çok düşük . bunu nasıl giderebilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: NormFurkan

Beyler alalı daha 1 gün bile olmadı. Mobil veriyi açtığımda internet hızı çok düşük . bunu nasıl giderebilirim ?

internet hızı çok mu düşük ? Acaba kullandığın operatör den veya buluduğun bölgeden kaynaklanmasın ?
  • Aynen gülünç bir durum olmuş.

Xperia Z2 LTE desteği sunuyor , operatörlerimiz sağ olsun internet paketleri fiyatları Avrupa'nın 2-3 katı fiyatı bize itelerken bir de yetmezmiş gibi 7.2MB hız sunuyorlar. Turkcell iseniz bulunduğunuz paketin 5-10 lira üzerine daha koyarak Turbo olan paketi ( yani 42MB/s ) alın.
  • Ağ seçiminin otomatikte olduğuna emin olun 2gde olabilir (sanmıyorum ama)
  • Hat avea nın. İnternet hızı öyle böyle düşük değil ya. 2 mb lık dosyayı 4 dakikada indirdi. Hat full çekiyodu hem de
  • quote:

Hat avea nın. İnternet hızı öyle böyle düşük değil ya. 2 mb lık dosyayı 4 dakikada indirdi. Hat full çekiyodu hem de

Dediğim gibi paketinden kaynaklı bir sorun.
  • quote:

Hat avea nın. İnternet hızı öyle böyle düşük değil ya. 2 mb lık dosyayı 4 dakikada indirdi. Hat full çekiyodu hem de

Bir an önce aveadan kurtul derim. Şehir merkezinde de olsan köyde de olsan çekimi full gösteriyor ama hız çok çok yavaş. Türkcell pahalı olduğundan vodafone a geç derim. Avea kadar kötü interneti olan operatör yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

quote:

Avea'nın internet paketleri canavar ama hızı kaplumbağa gibi..

Orada call center'da çalışan bir kişinin iddiası şu yönde; Avea huawei marka server kullanıyor,markayı kötülemek istemem ama en ufak yüklenmede bakırlar aşırı ısınıyor, bu yüzden de internetiniz yavaşlıyor. Yani kaliteli değil aveanın internet altapısı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray_dx

quote:

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

quote:

Avea'nın internet paketleri canavar ama hızı kaplumbağa gibi..

Orada call center'da çalışan bir kişinin iddiası şu yönde; Avea huawei marka server kullanıyor,markayı kötülemek istemem ama en ufak yüklenmede bakırlar aşırı ısınıyor, bu yüzden de internetiniz yavaşlıyor. Yani kaliteli değil aveanın internet altapısı...

Huawei alt yapıda önde gelen firmalardan bir tanesi , hatta dünyada lider. Başka nedenlerden kaynaklanıyordur Turkcell bile şu an Huawei ile çok ortak işler yaptı alt yapıda da Huawei kullanılıyordur.

İnsanlar bunu ne yazık ki anlamıyor koskocaman ''Sınırsız İnternet Paketi X fiyata'' denilince '' aa sudan ucuz koşak alak'' mantığıyla hareket ediyorlar. Kalite , hız olmadıktan sonra ne yapayım ben sınırsız internet paketini.

• Konu biraz karışmış arkadaşım ama bi açıklık getireyim istedim. Öncelikle bu sorun "genelde" vodafone'dan bu telefonu alanlarda oluyor. Sebebi; telefonun 3. parti ithalatçı yoluyla ve gsm şebekesi uygun olmayan bir bölgeden getirilmesi ya da vodafone'un değişen alt yapısı olabilir.

Bunu çözümü ise aslında o kadar da zor değil. Bu bir yazılım problemi ve yazılımı değiştirerek sorunu çözebilirsin. tyberios kullanıcı adlı arkadaşımız sağolsun bu konuda çok ayrıntılı bir anlatım yapmış. Ben de kendisinin yazdığı yazıdan faydalanıp sorunumu çözdüm.

http://forum.donanimhaber.com/m_98015299/f_//tm.htm#98015299

Şimdiden geçmiş olsun

• Daha basit bi yolu olabilir telefonda mobil ağ ayarlarına gir ordan erişim noktası adlarına gir orda aveanın erişim noktaları olucaktır internet olana tıkla öyle bişey yoksa başka bi tanesini seç

• bu sorunlar bizle karsılastık vodafonedan internet ayarlarını otomatik çekince eksik geliyor bazı yerler vodafone bu sorun için

http://telefondestek.vodafone.com.tr/web/sony-xperia-z2/kesfedin/internet/telefonu-internete-ayarlayin/

adresinde bilgileri vermiş tek tek elle girdiğimizde sorun ortadan kalktı. rom olayına felan gerek kalmadı d6502 z2 modeli için..
  • Bence hattan kaynaklanmıyor ben aynı avea hattıyla genera mobile kullandım deli gibi indiriyordum google playden program ama z2 felaket yavaş deli edecek tlf beni aldığıma pişman oldum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.