GEçelerde bir işe girdiğime dair bir konu açmıştım. Allah izin verirse 2 ocakta iş başı yapacağım. Ancak ev mi tutsam yoksa araba alıp gidiş geliş mi yapsam bir türlü karar veremiyorum. Günlerdir kafamı çok kurcalıyor. Birde size sormak istedim. Ondan önce lütfen ciddi cevap yazmayacak arkadaşlar boşa yorulmasınlar akşam akşam kırmayalım birbirimizi...
Ben Adana'da oturuyorum ( evet yine Adana) ve iş Mersin'de. Tarsus'a çok yakın. Şöyle bir planım var;
15000 lira kredi çekip araba alırsam aylık 350 lira ödemesi olacak. Ben araçla Tarsus'a gidip (yaklaşık 40 km) oradan servisle işe geçeceğim (yaklaşık 30 km) yolda harcayacağım vakit ortalama 2-2.5 saat olacak... Bana aylık külfeti kredi dahil yaklaşık 900 TL... Ancak 200 lira yol yardımı yapılacak yani bana maaliyeti 700 TL civarında olacak... Arada bir çıkacak arızalarla ortamala maaliyet 800 TL yi bulacak... Ayrıca kredi borcum bitince araç sahibi olacağım...
Ev tutarsam aylık 350 kira, 150 faturalar, 250 mutfak masrafı, 150 kredi (2000 Tl kredi çekmem gerek), 100 lirada Adana'ya arada bir gidiş geliş... Yani toplam maaliyet ortalama 1000 lira civarı olacak. Ayrıca yol yardımı alamayacağım... Bu şekilde yolda geçecek zamanım toplam 1 saat olacak. her gün araçla gidiş geliş yapmayacağım için rahat olacağım...
yani her ikisinin de kendine göre güzel tarafları var. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ?
Not: Gidiş geliş toplam 80-85 km yol yapacağım araçla (servis hariç).
Zor karar, Allah kolaylik versin
bu arada is ne ve ne kadara anlastiniz, paylasmak ister misin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
araba.
neden dersen alırsın arabayı baktın gitmiyor satarsın ama ev işine girdiğinde düzene gireceğinden kararından dönmek zor olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: GANGNAM STYLE
Zor karar, Allah kolaylik versin
bu arada is ne ve ne kadara anlastiniz, paylasmak ister misin?
1 haftadır bu sorunun cevabını düşünüyorum. Yeni bir ev ok büyük sorumluluk altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Yalnızlığa hiç alışkın değilim. çabuk sıkılırım biliyorum. her gün 100 km yol yapmakta kolay değil. O da sıkacak bir süre sonra onun da farkındayım...
Bu arada gıda mühendisiyim ve Üretim mühendisi olarak işe başlayacağım kısmet olursa.. 2-3 aylık bir eğitimden sonra da vardiya amirliği olacak sanırım... Fiyat olarak 1700 e anlaşmıştık. Bu 200 liralık yol yardımıyla 1900 civarı olacak inşallah. Çok bir tecrübem yok. Ülkedeki mevcut şartlara göre hem çalışma şartları hemde maaş iyi diyebilirim. Aynı hafta içinde başka bir şirketten 1000 lira teklif geldi. Bu bahsettiğim firma Türkiye'nin en büyük 500 şirketi içinde. Aynı şartlar aynı pozisyon için 1000 lira. Yani ülke de durumlar pek iç açıcı değil maalesef.
quote:
Orijinalden alıntı: webmaster-mt
araba.
neden dersen alırsın arabayı baktın gitmiyor satarsın ama ev işine girdiğinde düzene gireceğinden kararından dönmek zor olacaktır.
Evet aslında bu yönden araba güzel bir seçim olacak. kafama yatmadığı anda satarım arabayı 300-500 zararla borcumu geri kapatırım. Ancak ev olunca baya bir zararım olacaktır. Eşya, taşınma vs... Tabi arabanın da kaza gibi kötü bir tarafı var :) Bakalım nolacak.
araba arkadaş ya...
15 e de gerek yok
alırsın bir tane temiz 206 tek kapı ohhh misss 12000 tl ye temiz olmadı en baba 12buçuk...
yada opel corsa
yada fiat bravo
Ben evi seçerdim sanırım. Araba yatırım olmuyor sadece masraf durduğu yerde bile. Tabi altında arabanın olması da farklı bir durum ama ev daha iyi gibi geldi.
Ben evi seçerdim sanırım. Araba yatırım olmuyor sadece masraf durduğu yerde bile. Tabi altında arabanın olması da farklı bir durum ama ev daha iyi gibi geldi.
aslında araba gerçekten çok masraf çıkaracak onun farkındayım yani bunun vergisi, sigortası vs derken hiç ellemesen bile yıllık 300-500 masrafı oluyor. en ufak bir arızada tamirciye git 50 den aşağı çıkmaz. ama uzun vadede her ne kadar masraf çıkartmış olsa da sattığımda elimde toplu para olacak. eve çıkarsam harcadığım tüm para uçup gidecek. boğaza ve ev kirasına..
Yapacağın yol hiç bir şey,araba seçimi doğru yaparsan yakıt bakım masrafı dışında masrafın da olmaz düzen de bozmamış olursun.
araba
Şunlardan birini al içinde yatarsın hem ev hem araba