Bildirim
BEYLER MAT SORULARIM Bİ EL ATIN....
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
...... _____________________________ -
ilk soruda toplam mala 10k veya 100k diyerek sonuca gidersin
3.soruda sbs deki kız sayısına 2x de, yd deki erkek öğrencisi sayısına x de sonra kızlarla erkekleri topla birbirine eşitle ordaki x değeri cevabı veriyor galiba 20 cevap
4.soruda cevabı 420 buldum ama formülle bulmadım formülle anlatan birinden dinlersen daha iyi olur simdi kafa karıstırabilirim kimse anlatmazsa pmden yaz anlatayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi practice -- 12 Kasım 2014; 17:19:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
yokmu yapacak 2.-4.-5. sorular....! _____________________________ -
edit.ilk soru yapılmış başka seçiyim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20alper20 -- 12 Kasım 2014; 18:10:09 >_____________________________ -
hadi bakalım . göster kendini
_____________________________ -
teşekkürler... _____________________________ -
KALANLAR 2 VE 4. SORU.... _____________________________ -
-
quote:
Orijinalden alıntı: onuryum
KALANLAR 2 VE 4. SORU....
4.sorunun cevabı 420 mi kontrol ettin mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
doğru hocam 420 ama nasıl.... bende formülle denedim fakat bişeyleri eksik yapıyorum.! _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: onuryum
doğru hocam 420 ama nasıl.... bende formülle denedim fakat bişeyleri eksik yapıyorum.!
bize verdiği sayı 426 bu sayıyla aynı basamakta olan sayılara ulaşmak için sayı aralığını bulmamız gerekiyor
şimdi sayılar ardışık çift sayılardan oluştuğu için 426 ya ulaşmak için 426/2=213 tane sayı olması gerekiyor
aynı zamanda basamaklardaki sayı sayısı ardışık olarak arttığı için basamaklardaki toplam sayı adedini veren formülümüz ard. sayılar formülü= 1+2+3+4+5+....x= x(x+1)/2
burdan sonra ben x e değer verdim şıklarda 400 den basladığı için x e ilk 20 verdim 1+2+3+...20=20.21/2= 210 sayı oldu yani bizim 1 den 20 kadar olan basamaklardaki toplam sayı adedi 210 muş bize 213 lazım olduğu için bu sefer x e 21 verdim 21.22/2 den cevap 232 çıktı
simdi bu 20.basamaktaki sayıların son sayısı ardışık çift sayılar olduğu için 210.2=420 imis
20.basamak bitti 21.basamağa geçtik orda da basamağın son sayısı 232.2=464 çıktı
yani 422 424 426 .. .. .. 464 e kadar aynı basamakta yani 21.basamaktaymış şıklara baktığında da bu basamağın dışında olan tek sayı 20.basamağın son sayısı 420 olarak gözüküyor
ben böyle buldum anlatım,yöntem biraz karışık ama daha kolay bir sekilde anlatamadım eğer daha kolay bi yöntemi varsa çözüldükten sonra bana da bildirirseniz sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
http://sketchtoy.com/63615871
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır.
Sezai Karakoç -
sağol hocam.diğerlerinde bakabilirmisin... _____________________________ -
arkadaşlar ilk parçada 2. soru kaldı.------- ikinci parçada 1-2-3 ve 6. sorular kaldı....! _____________________________ -
26. sorunun cevabı 10. Hafta mı
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır.
Sezai Karakoç -
doğrudur hocam
anlatabilirmisin...
http://sketchtoy.com/63616054
Sezai Karakoç -
http://sketchtoy.com/63616118
Sezai Karakoç
Benzer içerikler
- kenko kronometre
- solgar nero nutrients kullanıcı yorumları
- 2008 öncesi lise diploması sorgulama
- hangi mühendislik işsiz kalmaz
- diş hekimleri nasıl atanır
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt