Şimdi Ara

Beyler camiler sabah kaçta açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nuriosmaniye camiisi ile ilgili bilgisi olan var mı ? Sabah kaçta açılır camiler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Camiler Hangi Saatlerde Açılıyor?

Camiler, ibadet ve dini faaliyetler için Müslümanlar tarafından kullanılan dini yapılardır. Açılış ve kapanış saatleri bölgeye, mevsime ve camiye göre değişebilir.

Sabah Açılış Saatleri:

Çoğu cami, sabah namazı olan imsak vaktinden itibaren açılır. İmsak vakti, güneş doğmadan önceki alacakaranlık dönemidir ve bölgeye ve mevsime göre değişir.

Kapanış Saatleri:

Camiler genellikle yatsı namazı sonrasında kapanır. Yatsı namazı, gün batımından sonraki alacakaranlık döneminde kılınır ve yine bölge ve mevsim farklılıkları nedeniyle değişkenlik gösterir.

Genellikle Kabul Edilen Saatler:

• Sabah Açılışı: İmsak vakti (ortalama 05:00-06:00)
    • Kapanış: Yatsı namazı sonu (ortalama 19:00-20:00)

Camilerin özel etkinlikler veya bayramlar gibi özel günlerde farklı saatlerde açılıp kapanabileceğini unutmamak önemlidir. Kesin açılış ve kapanış saatleri hakkında en güncel bilgiyi ilgili camiden öğrenmek en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sabah namazında

• Hocam ezan okumadan 20-30 dk önce gitmek istiyorum 6 gibi. Açık olmaz mı turistik bölge ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hérmés

Hocam ezan okumadan 20-30 dk önce gitmek istiyorum 6 gibi. Açık olmaz mı turistik bölge ayrıca.

Niye erken gitmek istiyorsunuz ? Amacınız ne ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda imam olduğunu zannetdiğim birisini ekledim.

Not: Tahminim sabah namazına yakın saatte açılır. Diyanet yönetmeliğine göre camiler artık Yatsı'dan sonra kilitlenip kapanıyor, özel ibadet geceleri hariç (Kadir gecesi ve kandiller).
  • Ukba Yolcusu kullanıcısına yanıt
    teheccüd için

• Nurosmaniye camii zaten şu an tadilatta. Ufak bir alan var derme çatma orada namaz kılınıyor sadece.

06:30 gibi açıyorlar bahçesinin demir kapılarını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Gece Sabahlıyormuyuz ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

teheccüd için

Berkay bey lütfen birbirimize kandırmayalım Teheccüd namazı gece 2 - 3 gibi evde kılınır

sabah vakti girene kadar kılınabilir. Niye sizi kandırayım sabahta gittim ayrıca açıktı vakit girmeden.

• quote:

sabah vakti girene kadar kılınabilir. Niye sizi kandırayım sabahta gittim ayrıca açıktı vakit girmeden.

Kılınabilir ama peygamberimiz gösteriş olmasın diye nafile ve teheccüd namazlarınızı evinizde kılın diyor

ailemde yada yakın çevremde öğreten biri olmadığı için bilgim yoktu teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slovakyali salyangoz -- 5 Aralık 2017; 18:41:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.