Şimdi Ara

Beyler Askerlikle Alakalı Fikirlerinizi Bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ailem izmir de oturuyor. Ben istanbul da mühendislik okudum okulu bitirdim 2 senedir özel bir şirkette 3 bin liranın üzerinde bir paraya çalışıyorum. Askere gideceğim bu kasımda... Karar veremediğim fikirlerinizi beklediğim husus ise askere uzun dönem mi gideyim kısa dönem mi ?

Kafamda ki deli sorular bunlar;

1.İstanbul da hayat pahalı ev kirası yeme içme vs pahalı para biriktiremiyorum (Uzun dönem gitsem güzel para biriktiririm diye düşünüyorum)

2.Asker olmak hep hayalimdi. 8. sınıfta askeri lise sınavlarına girecektim düştüm ayağıma 21 dikiş atıldı sakat olmaktan son anda kurtuldum als ye giremedim. Lise sonda hava-deniz astsubaylığını denedim bir şekilde torpilimiz yoktu giremedik. Kara kuvvetlerini kazandım ben gitmek istemedim. (Oldum olası subay olmak istedim. Şimdi bu açıklardan dolayı o şansımda yüksek her ne kadar poşet muamelesi görecek olsam da)

3.İşimde 2 senede belli bir noktaya geldim bu yaşımda(25) 40 tane atölye personelini ve üretimi yönetiyorum. Yaklaşık 20 sini çalıştığım süre içerisinde işe aldık her birinin iş görüşmesine girdim fikrim soruldu onayladım alındı. Bu noktada tek sıkıntım firmanın kurumsallaşıp yükselme şansımın çok az olması. 10 senedir çalışan adam (mühendis) hala aynı pozisyonda.. (Daha kurumsal bir yerde çalışma isteğim var)

4. İşimin tanımı belli değil atölyede olan her olaya koşuyorum mecburiyetten. (Bu sebepten küçük şeyler mide bulandırabiliyor sonuçta bir yerde mühendisim lan ben diyorum)

5. İngilizcemi tam manasıyla halledemedim. Askerde kalamasam bile izmire dönüp 9 ay alacağım işsizlik maaşıyla ingilizce öğrenmek istiyorum. (çalışırken mümkün değil)

6. Ve en önemlisi de beyler ailem izmir de ben istanbuldayım bir yerden sonra insanın canına tak edebiliyor. Akşam eve geldiğinizde bomboş ev. İzmire gittiğimde garipsiyorum evde insan olmasını misafir gibi hissediyorum kendimi.

Kaşınıyorsun diyen arkadaşlarım olacaktır onlara da hak veriyorum.

Not: Askere uzunda gitsem gelince her türlü aynı yere girerim istersem.

Sulandırmadan fikirlerinizi sunarsanız sevinirim. TEŞEKKÜRLER

• mtok kullanıcısına yanıt
    Kardesim ben şuan askerim dogu bolgesinde askerlik yapıyorum uzun donem olarak. Kisa donem olarak askerlikten pek bisey anlamazsin ama uzun donem yapip ustune astegmenlik gibi bir rutbeyle hem askerligini yapip hem maas alabilirsin bu sayede askerligin askeriyenin ne oldugunu zorlugunu kolaylığını kavrayabilirsin ama soyle bir sey var ucretli olarak askerlik yapmak istersen mecburen doguya geleceksin bu hakkari olur sirnak olur herhangi bir bolge olur yani bunlari bilerek yap tercihini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnbzkrt kullanıcısına yanıt
    Doğuyu göze alıyorum. Neresi olursa olsun vatan toprağı derim bu fikrimi de hiçbir şey değiştiremez. Teşekkürler cevabınız için
  • mtok kullanıcısına yanıt
    Dogu bölgesi dediğim için yanlış anlamayin sakın ifade etmek istediğim çoğu türk genci doğuya gitmeyi istemediginden oranın sartlarini yasamini düşündüğünden çoğu kisi istemez ama halbuki gercek öyle degil malesef. Eğer hala subaylik hayaliniz varsa suan tam zamani bildigim kadari ile 26 yas sonrasi askere girmek mumkun degil gibi oyle bir sart var sanırım bizim komutanlardan bildigim kadari ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnbzkrt kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah hocam ben anladım sizin demek istediğinizi
  • kısa yap kardeş boşver.

12 ay çok uzun süre. git 6 ay yap gel. bakarsın aynı yerde yaparız askerliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.