Şimdi Ara

Beyin Yakan Sorular v1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette rastladığım beyin yakan soruları paylaşacağım arkadaşlar . Zamanla editleyip yeni sorular ekleyeceğimden dolayı
    cevapları soru numarası ile verirseniz sevinirim . Örnek cevap : CEVAP 1 : [Mesaj]

Sorduğum soruların Facebook, Amazon vb sitelerin iş görüşmelerinde aday mühendislere sorulduğu söyleniyor.

Soru 1 : Önümüzde 3 tane anahtar var bu anahtarlardan sadece bir tanesi alt kattaki kilerin ampulunu açıyor.Bulunduğumuz yerden aşağının ışığını göremiyoruz ve aşağıya sadece bir kez inme hakkımız var. Hangi anahtarın ışığı açtığını nasıl buluruz? Tebrikler schwifty

Soru 2 : Elimizde 2 tane ipimiz var. Bir ucundan diğer ucuna kadar 30dk 'da yanıyor, hangi uçtan yakarsak yakalım.ip hakkında belirtilenin dışında bir kabullenmede bulunamıyoruz.Sadece bir kibrit kullanarak 45dk zaman nasıl ayarlanır? >> Sorunun çözümü iplerden birini halka şeklinde birleştirmek.Bir sorunun birden çok çözümü var fakat ben verilmesi önerilen cevabı yazıyorum yanlış anlaşılmasın.

Soru 3 : Elimizde 9 tane görünüşü aynı top var . 8 i aynı ağırlıkta 2 kollu terazi ile en az kaç tartma işlemi yapılarak daha ağır(yada hafif ) olan top bulunabilir?

Soru 4 : 4 Bankacı toplantıya yetişmek için halat köprüyü geçmeliler.Sadece 17 dakikaları ve bir el fenerleri var.Köprü aynı anda sadece 2 kişiyi taşıyor ve köprü el feneriyle geçilmeli.Bu kişilerden Analizci köprüyü 1 dakikada , Bankanın ortağı 2 dakikada , banka müdür yardımcısı 5 dakikada , banka müdürü 10 dakikada geçiyor.
    hepsi toplantıya nasıl yetişir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeDiableRoug3 -- 10 Haziran 2018; 17:30:34 >

• Cevabı bekliyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1. anahtarı açarız, bir süre sonra kapatırız. 2. anahtarı açıp kilere ineriz. indiğimizde ampulün olası 3 durumu olacaktır. ampul kapalıysa 3. anahtar, ampul açıksa 2. anahtar, ampul kapalı ve sıcaksa 1. anahtar bağlıdır.
  • Aşağıya arkadaşı gönderirim sonra anahtarları tek tek denerim. Sonuçta sadece bizim 1 kere inme hakkımız var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rekuku -- 10 Haziran 2018; 13:21:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

1. anahtarı açarız, bir süre sonra kapatırız. 2. anahtarı açıp kilere ineriz. indiğimizde ampulün olası 3 durumu olacaktır. ampul kapalıysa 3. anahtar, ampul açıksa 2. anahtar, ampul kapalı ve sıcaksa 1. anahtar bağlıdır.
    Adam çözdü soru 2'yi alalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 anahtarıda alır tek tek denenir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca facebook amazon interview sorularini takvim yapraklarindan arakliyormus demek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurosaki_ichigo

Koskoca facebook amazon interview sorularini takvim yapraklarindan arakliyormus demek
    Böyle siteler yazılım mühendislerini alırken farklı düşünmeye önem veriyorlardır diye düşünüyorum. Ayrıca takvim yaprakları o köşeleri böyle sorularla dolduruyor demek daha mantıklı benim şahsi görüşüm.

Soru 2 Eklenmiştir.
  • İpin bşrini ortadan katlar diğerini yakarım. Katlanmış ipin seviyeye geldiğinde 15 dk. geçmiş olur. Onun ateşiyle de diğerini yakarım al sana 45 dk.

• Müdür müdür müdür?
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    ?
  • 2. Soru

İki ipi de aynı anda farklı uçlarından tek kibrit ile yakarim

Hizali bir şekilde koyarim

Yanan uçlar birleşince birini sondururum. diğeri yanmaya devam eder

2. Kibrit ile sondurdugumu yakarim

Allah vergisi zekam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İplerin boylarının aynı olduğunu farz ediyorsunuz . Ben ipler için bir uçtan diğer uca 30 dk 'da yandığı dışında hiç bir kabullenme yapamazsınız dedim.
  • 3 soruda topun birinin daha ağır(veya hafif ama sadece tek seçenek) olduğu bikgisinin verilmesi gerekiyor. Ağırlığı farklı dediğinizden soru şu an sıkıntılı.

• LeDiableRoug3 kullanıcısına yanıt
    O zaman ipin birinin ucunu diğerinin ortasına uzatırım ve T şekli oluşur. T nin altından yakarım. Diğeri ortadan yanacağı için onunki 15 dk. olur.

Cevap3: Arkadaşın dediği gibi ağır veya hafif mi bilmemiz gerek. Ben ağır olduğunu farz ederk çözüyorum. Topları 3 e ayırırız. İkisini tartarız. Eşit değilse ağır olanı tekrar 3 e bölerim. 2 sini tartar ağır olanı bulurum, eşitse tartmadığımdır. Eğer ilk grup eşitse tartmadığıma az önceki işlemi uygularım. Yani 2 kez tartarak buluruz.

• teşekkürler , düzelttim.
  • Hadi gelsin yeni sorular

• Yeni soruları ver yoksa die mf.

• Soru 3:

Terazinin iki tarafına da dörder top koyarım.kollar eşitse dışarda kalan farklı olandır.değilse;iki taraftan da birer top alıp yerlerini değiştirirdim.en fazla dördüncü adımda terazinin dengesi değişirdi.topun hafif mi ağır mı olduğu belirtilmediği için dengeyi değiştiren top çiftinden bir topu,dengeyi değiştirmeyen toplardan biriyle değiştirirdim.terazinin dengesi tekrar değişirse koyduğumuz top daha ağır,denge değişmezse denge çiftindeki diğer top daha hafiftir
    Ağır mı hafif mi bilmediğimizi farz ederek çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 10 Haziran 2018; 15:59:19 >
  • 4. Soru Eklenmiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.