Şimdi Ara

Beyin bilgiyi nasıl kayıt eder?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her şey için ayrı yer var diye biliyorum,lakin o kayıt işlemi nasıl oluyor ? Mesela harddisk esasen 110101 gibisinden bir bilgi okuyor ve bu A oluyor diyelim. Peki bizler de bu nasıl gerçekleşiyor?

Beyinde gerilim olduğu için acaba dedim elektriksel bir şekilde mi,net bir bilgi için sorum sizleredir.

• Yamulmuyorsam beyinde oluşan ağlar ile , öğrenme sürecinde kafadaki nöronlar diğer nöronlar ile bağlantilar kuruyor ve o bilgiye tekrar ulaşmak içinde ayni yolu izliyor.
  • PC de ki 0 ve 1 leri beyinde RNA temsil eder.
  • yamulmamak lazım.. ben de devam ettireyim. acaba bilgilerin depolandığı esas bölge beyin mi? yoksa beynimizin, aklın ihtiyarı söz konusu olmasın diye görsel olarak varlığı mı söz konusudur? yani sonuçta görmek, dokunmak, işitmek, koklamak... bütün bu işlevleri data yerine koyduğumuzda bu bilgilerin esas kaynakları sorgulanabileceği gibi (sanal dünya yani biz dünyanın içinde değil, dünya bizim beynimizin içinde) tüm bilgilerin akışının sağlandığı yani iletildiği esas bilgi depolama merkezi başka bir noktada da olabilir. bu nöroloji olayı aklıma geldi şimdi. bunun doktorluğu da hastalığı da zor..
  • bende sizin gibi konu hakkında bilgisi olmadan katkıda bulunmaya çalışayım :D

elektiriksel sinyaller ile ilgili olmalı , yıllar önce biyoloji derslerinde nöronlar arası iletimler hormonlar sayesinde elektriksel sinyaller ile gerçekleştiğini öğretmişlerdi

ayrıca yukarda tuvnera demiş rna falan diye ama dna-rna ve bileşenlerini oluşturan yapıların biyokimyasal yapılarını biliyorum ama galiba onlarla ilgili değil

not: tamamen konu hakkında hiçbir fikrim yok sadece elektriksel sinyaller ile aktarım olduğu , hatta bazı zevk verici madde diye anılan kimyasalların çalışma prensibinin beyinde nöronlar arası hormonlar ile aktarımı artırarak zevke sebep olduğunu biliyorum
  • Rna da bilgiler oluyor sanıyorum,genetik daha çok. Mesela yeni bir dil öğrenmeye koyuldum. İspanyolca (öneririm hoş dil :) ) beynimin belli bir yerine ingilizcenin yanında bir yer edinip takılcak. Ama nasıl olucak o iş ? nereye gidicek nasıl kayıt olacak. Ben bir sayıyı kağıttan gördüğüm şekilde hatırlıyıp okuyorum unuttuğum zaman. Nasıl kayıt oluyor işte o ? Rna bu şekilde bir kayıt ortamı sağlamıyor sanıyorum.
  • rna dediğimiz şey
    riboz yani şeker olan nükleozit bu nüklezitde N içeren baz ve fosfo grupları ile birbirine bağlanmasından oluşuyor , dna da bunun baz kısımlarından hidrojen bağları ile eşlenik bazına karşılık gelen diğer zincir bağlarından oluşuyor. Yapısını net hatırlıyorum ama bunun bilgi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum
    Genetik kod içerir bu kod lar kodon denen 3 lü yapıda taşıyıcı tarafından tutulup diğer bir rna tarafından okunurmuydu neydi öyle birşeydi işte
    neyse bende tam hatırlamıyorum ama beyindeki bilgi ile ilgisi yok bence :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

yamulmamak lazım.. ben de devam ettireyim. acaba bilgilerin depolandığı esas bölge beyin mi? yoksa beynimizin, aklın ihtiyarı söz konusu olmasın diye görsel olarak varlığı mı söz konusudur? yani sonuçta görmek, dokunmak, işitmek, koklamak... bütün bu işlevleri data yerine koyduğumuzda bu bilgilerin esas kaynakları sorgulanabileceği gibi (sanal dünya yani biz dünyanın içinde değil, dünya bizim beynimizin içinde) tüm bilgilerin akışının sağlandığı yani iletildiği esas bilgi depolama merkezi başka bir noktada da olabilir. bu nöroloji olayı aklıma geldi şimdi. bunun doktorluğu da hastalığı da zor..

Öteki konuda olduğu gibi burdada saçmalamışsın.
    Arkadasım bunun nasıl olduğu tam olarak bilinmiyor aslında.bi film vardı.insanlar bilgi taşımacılığı yapıyordu.hatta başroldeki eleman,adını unuttum,bi ilaç firmasına ait 10gblik veriyi beyninde taşıyordu.hongkongdan loşangelesa.çin mafyası peşine düşüyordu falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 24 Ekim 2011; 14:16:18 >

• level ın verdiği linki okumaya incelemeye üşeniyorum :) buraya tahminde bulunmak amacıyla sallaması daha kolay geliyor , ama merak ettim bende şöyle onla ilgili birşey olsa belgesel film olsa izlerim yoksa acayip üşeniyorum zira bilimsel makale çevirme yada anlama kadar zor bir iş yok , teknik terimler her ne kadar o alanla ilgilide olsanız bilmediğiniz çok teknik terim oluyor birazda ondan korkuma ingilizceyi görür görmez korktum linkten :)
    ama boş bir vaktimde okuyacağım inş.
  • kesinlikle bizim kayıt sistemimiz gibi değil. Çok farklı bir algoritması ve kayıt sistemi var. kayıtlşarın her bir kendi başına anlam ifade etmez. ancak diğerleri ile bütün olunca bir anlam ifade eder. Mesela bir hücre sadece zaman bilgilerini toplarken biri renk diğeri hareket diğeri ışık gölge vs vs...
  • Mkinelere yada programlara kimyayı aktaramadıkça
    Kimyadan kastım da "canlılıktır"
    Ancak ve sadece kısıtlı benzetmeler yapılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

yamulmamak lazım.. ben de devam ettireyim. acaba bilgilerin depolandığı esas bölge beyin mi? yoksa beynimizin, aklın ihtiyarı söz konusu olmasın diye görsel olarak varlığı mı söz konusudur? yani sonuçta görmek, dokunmak, işitmek, koklamak... bütün bu işlevleri data yerine koyduğumuzda bu bilgilerin esas kaynakları sorgulanabileceği gibi (sanal dünya yani biz dünyanın içinde değil, dünya bizim beynimizin içinde) tüm bilgilerin akışının sağlandığı yani iletildiği esas bilgi depolama merkezi başka bir noktada da olabilir. bu nöroloji olayı aklıma geldi şimdi. bunun doktorluğu da hastalığı da zor..

Öteki konuda olduğu gibi burdada saçmalamışsın.
    Arkadasım bunun nasıl olduğu tam olarak bilinmiyor aslında.bi film vardı.insanlar bilgi taşımacılığı yapıyordu.hatta başroldeki eleman,adını unuttum,bi ilaç firmasına ait 10gblik veriyi beyninde taşıyordu.hongkongdan loşangelesa.çin mafyası peşine düşüyordu falan...

sen de beynini biraz çalıştır ve saçmalamışsın demekten başka birşeyler yazmaya çalış. benim verdiğim örneğe yönelik bruce wills mi neydi filmi bile var. ama çok basit tarzda. hemen de yazıyor saçmalamışsın diye şuna bak. sen daha iyisini yazana kadar benim ki daha iyi pozisyonda.. neeaaaaaberrrrr

bak şöyle düşünmeye çalış bir de. insan vücudu bitti mi ölüm meydana geldi diyoruz. ötesini sorgulamıyor materyalizm. ama yaratılış dedin mi, bedenimiz zaten fani ruh ise baki o da Allah' ın dilemesiyle. şimdi bedenimizi bize göre düşündüğümüzde, maddenin kendisiyle yani aslı ile haşır neşir olmamız durumunda ölümden sonraki dirilişde insan vücudunu ele aldığımızda bu duruma materyalist açıdan yaklaşım sergilenebilir gibi görünüyor. yani anlatabildim umarım. ama maddenin aslı ile alakadar olmadığımızda, bedene alenen hiç ihtiyaç kalmıyor. ruh dediğimiz kelime karşımıza çıkıyor. benim dediğimde saçma bir olay yok. senin gözlerin etrafa baktığında renkli bir dünya mı görüyor sanıyorsun? heryer karanlıktır. sen önce görme olayını bir anlamaya çalış istersen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 26 Ekim 2011; 2:24:16 >

• ölüm, öbür dünya,ruh ve yaradılış...
    Neden bilgi nasıl depolanır diye sorunca insan bunları düşünürki enteresan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

ölüm, öbür dünya,ruh ve yaradılış...

Merak
  • http://scienceblog.com/48584/your-dna-may-carry-a-‘memory’-of-your-living-conditions-in-childhood/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+scienceblogrssfeed+%28ScienceBlog.com%29
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

ölüm, öbür dünya,ruh ve yaradılış...

valla ben düşünürüm, seni bilmem. şimdi anlatmaya kalksam, neyse küçük bir örnek vereyim..

bilgisayar donanımlarını az çok biliyorsundur.

power supply
    işlemci
    ram
    anakart
    ekran kartı
    ses kartı
    pc kamera
    monitor
    klavye
    maus
    cep telefonu
    windows xp... tercihen

ve elektrik.

kurulumu yaptın, fişi taktın, verdin elektriği, düğmesine bastın. pc açıldı.
    cep telefonundan video ve fotoğraf çektin, wireless veya bluetooth ile gönderdin pc' ye.
    pc' de player' açtın başladın videoları izlemeye. mesela videoları gözün görüyor, kulağında işitiyor değil mi?
    şimdi ses ve görüntüleri, wireless veya bluetooth ile herhangi bir data kablosu olmadan pc'ye aktarırken herşey normal oluyor da.

gözlerinin gördüğü beyin yerine başka bir yerde depolanıyor olabilir dediğimde, bunun neresinde anormallik var?
    sonuç olarak dalgaları yakalayan ve beyne iletmede göz aracı bir rol oynuyor. kulak da şimdi işin içine girdi.

yani senin anlayacağın yaratılış için çok sebep var. herşey metafizik, yani üstün bir yaratıcının varlığını ispat eden, sayısız açık deliller var.
    elektrik verdin herşey çalıştı ne güzel değil mi, bir de elektriği kes bakalım neler olacak.. gözlerin de görmez şimdi elektriği, nereye gitti dersin.
    kontrol kalemi kullan, belki tek fatura ödenmediği için elektriği kesmiştir.

• Aslında beyin çok güçlü , çok gizli süper ötesi bir transmitter (yani verici) , aslinda biz evrenin ötesindeki bir serverla bağlanti içindeyiz ve beyin sadece bu iletimi sağliyor. Bu öyle yüksek bir teknolojiki bizim geliştirebileceğimiz hiçbir teknoloji bunu keşfetmeye yetmez ve bu teknolojiye ulaşmamiz sınırlandirilmis durumda.Beyne bir zarar geldiğinde de aradaki iletim bozulduğundan ötürü, vucud faliyetini doğru bir şekilde yerine getiremiyor, bizde sanıyoruzki bunun sebebi beyin!

Bakın nasıl güzel oldu mu , şimdi de film çekimine geçiyorum. Osıkara aday olucam.

Birileri kanıt mı dedi? Kanıt mı? Ne kanıtı yaf , böylesine gizli bir teknolojinin kanıtı mı olurmuş!!

Not:
    Nobeli istemem yan cebime koyun.

Not 2:
    Önce kitap mi yazsam acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 27 Ekim 2011; 4:12:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

Aslında beyin çok güçlü , çok gizli süper ötesi bir transmitter (yani verici) , aslinda biz evrenin ötesindeki bir serverla bağlanti içindeyiz ve beyin sadece bu iletimi sağliyor. Bu öyle yüksek bir teknolojiki bizim geliştirebileceğimiz hiçbir teknoloji bunu keşfetmeye yetmez ve bu teknolojiye ulaşmamiz sınırlandirilmis durumda.Beyne bir zarar geldiğinde de aradaki iletim bozulduğundan ötürü, vucud faliyetini doğru bir şekilde yerine getiremiyor, bizde sanıyoruzki bunun sebebi beyin!

Bakın nasıl güzel oldu mu , şimdi de film çekimine geçiyorum. Osıkara aday olucam.

Birileri kanıt mı dedi? Kanıt mı? Ne kanıtı yaf , böylesine gizli bir teknolojinin kanıtı mı olurmuş!!

Not:
    Nobeli istemem yan cebime koyun.

Not 2:
    Önce kitap mi yazsam acaba

soru: Eger öyleyse bize bir kanit göster de inanalim..
    el-cevap: Eger öyle kolay kanitlansaydi herkes inanirdi,
    ps. simdi bana kaybolan yillarimi verseler

Konu uzerinde cok eski bir animi anlatayim, okulda bu soruyu yönelttigimde hocamiz yeni bir veriyi beyninize islediginizde iki ucurum arasina bir ip germis ve bu ipi kullanarak karsiya gecmis olursunuz demisti, ancak sürekli bu yolu kullanir gecersen zamanla bu ipi köprüyle degistirir ve daha hizli bir sekilde gecebilirsin demisti (bkz. islemcilerdeki Cache muhabbetiyle de ilgili olabilmek). Her ne kadar sorunuza cevap olmasa da, yillar önce bunun hos bir yaklasim oldugunu düsünmüstüm.

• atip tutmus herkes.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.