Şimdi Ara

Beyaz Eşya Yetkili Servis Çalışanına Sorularınızı Alabilirim...1,5 Yıllık Deneyim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çamaşır makinesini kuran arkadaşlar kireç önleyici bir şey taktılar 10 sene sorun olmaz dediler. Bu cihazın başarısı nedir acaba? Calgon gibi kimyevi maddeler kullanmayın makineye zarar veriyor diye duydum bunun da aslı astarı var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Evet aynı. Arçelik ile Beko gibi diye biliyorum.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Evet bir çok kez tamir ettik. Yeni ürünleri değil eski ürünleri tamir ettik. Kapak contası değiştirdik. Teknikerlik yaptıgım süre boyunca ''su kaçağı için'' ben hiç kapağı komple değiştirmedim
  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    Kireç kırıcı denilen şeyi bizde satardık. Teknikerler bu satıştan prim alırlar. Satmak işlerine geldiği için müşterilere itelediklerini düşünmekteyim.

Kireç kırıcı denilen şey musluğa takılan parmak uzunluğunda veya biraz daha uzun olan, oval şeklinde ve içinde oval şekilde neodyum mıknatıs bulunan zamazingodur. Rivayete göre su o mıknatısların arasından geçerken mıknatısın gücüyle kirecin kırıldığı söyleniyor, (yersen.)

Hee oldu canım bende yedim. (hee kıranları var mıdır? ben inanmıyorum. ordan su bilmem kaç km hızla geçecek ve mıknatıs saniyenin bilmem kaçı oranıyla o kireci kırmış olacak)

Bir gün bir müşteriye gittik. O zamanlar yanımda bir usta var. Çamaşır makinesinden ağır bir koku geliyormuş.
    Usta; makinenizin içinde kir kalıntıları birikmiş o yüzden koku yapıyor. Size kazan temizleyici verelim makinenin içi tertemiz olur koku gider dedi ve temizleyiciyi verdik. Adım gibi emindim onunla alakası olmadığına. ustaya dedim ''bak bu koku lavabo kokusuna benziyor. Lavabo temizliyici önerelim dedim'' ama o usta daha iyi bilir ben kimim ki?

neyse 3 gün sonra müşteri tekrar çagırdı. koku gitmedi dedi. baktık gerçekten gitmemiş. Aynı koku lavabodanda geliyor idi. Sorunun lavabodan kaynaklandıgını tespit ettik.

Müşteri siz bana o temizleyiciyi iteledeniz dedi. parasını vermedi. normalde para peşin çalışıyoruz lakin o gün kadın üstümde para yok yarın vereyim demişti. yarında evde yoktu. 1 kaç gün ulaşamamıştık. koku için tekrar gidince kadın parasını ödemiyorum dedi. Usta o ürünün parasını kendi cebinden ödemek zorunda kaldı.

Ayrıca; calgon kireç önlüyor. lakin calgon artık oldukça pahalı bir ürün oldu. arabada antifiriz kullanmadığımızda nasıl kireçlenmeler oluyorsa makinelerdede bu durum oluyor. en çok suyu ısıtmaya yaraya rezistansta kirençlenme oluyor. Sürekli calgon kullanmaktansa bozuldugunda rezistansı değiştirmek daha ucuza gelebilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeraw3 -- 5 Mart 2020; 14:39:53 >

• xeraw3 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevaplarınız için

• Ayrıca evdeki Beko buzdolabı çalışırken çok ses çıkarıyor. Traktör motoru gibi. Sustuğu zaman resmen kafa dinliyorum.
    Bunun sebebi nedir? Tamiri çok fazla tutar mı?
  • 1-Sorum ben bu olayın çoğu serviste olduğunu biliyorum. Ancak yetkili serviste oluyor mu? olay şudur müşteri seni çağırır makinaya bakarsın örnek bir iki tornavida ile halledilecek şeyi abi yok şu parça değişcek bu değişcek şöyle olacak diye 10 katı paraya yapmaya çalıştığınız oldumu. bunu 10 özel servis varsa 9 u yapıyor diye biliyorum yetkilide böyle birşey var mı?(buzdolabında yaşadım adam bana abi motor gaz borusu çatlamış o değişcek diye 900 tl masraf çıkardı internetten o zaman birkaç videoya bakıp parasız çözmüştüm işi)

2- bazı dolandırıcılar****** özellikle şunu yapıyor gelmek için servis ücreti alınıyorya 40-50 tl bazısı gelip adam akıllı bakmadan cihaza abi bunun 1000 tl masrafı var(ulan makina 1200 tl it oğlu it) diyip yaptırmayacağını bildiğin için 40 tl servis ücretini cebe atıp gidiyor fişte kesmiyor(birebir yaşandı) sonrasında ya birde şu ustaya gösteyim diye başka tanıdık bir usta çağrılır usta 20 dk makinada uğraşıp parça değiştirmeden 100 tlye işi çözer. böyle durumla çok karşılaştın mı?

3-Artık sadece sizin meslekte değil her meslekte adam akıllı usta işini bilen kalmadı. her probleme daha bakmadan parça değişcek diyip geçiştiren eski gerçek ustalar gibi içindeki parçayla uğraşıp işi çözemeyen gerzekler çok türedi gerçek iyi bir ustayı nasıl anlarız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 5 Mart 2020; 15:51:40 >

• Konu sahibi sınırsız uzaklaştırılmış.
  • Ne güzel soru soracaktım. Ah bee.
  • Annemlerin evindeki 14 senelik arçelik çamaşır makinası bozulmuş annemde yetkili servisi çağırmış . Bakmışlar motor değişecek eski model ama motoru var şansınıza demişler . Tabi birde eski makına sağlamdır yeniler öyle değildir vs diye makinayı bi güzel pohpohlamışlar . 300 lira civarı demişler motor , değişim vs 450 liraya yaparız demişler . Annem aradı beni bak böyle böyle servisten geldiler , bende noldu makinaya dedim alttan kıvılcım çıkar gibi oldu motor çalışmadı dedi . Evdeki motoru değiştirmeye çalışan arkadaşlara verdi telefonu motor mu gitmiş yoksa kömürleri bitmişte siz komple motorumu değiştirmek istiyorsunuz diyince afalladılar . Bırakın makinayı servis ücretide almayın ben uğricam bırakıcam servisinize servis ücretini tamir istemiyoruz dedim . 2 tane motora uygun kömür alıp eve gittim makinayı devirip kömürleri değiştirdim ve sorun çözüldü . 20 tl lik 2 tane kömür için 450 lira vericektik . Sonraki gün servis e gidip anlattım hala servis ücreti istiyormusunuz dedim hiç birinden ses yok . Makina 1 senedir sorunsuz çalışıyor hala .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sınırsız gitmiş

• Dostum yanlış anlama ama 1,5 senede ancak servis aracını sürmeyi öğrenmişsindir ne yardımın olacak millete
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.