Şimdi Ara

Beyaz Eşya Önerileri (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.523
Cevap
78
Favori
1.535.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Buzdolabı anlamında aynı bütçe esas olduğunda Bosch ile Samsung karşılaştırması yapılırsa, forum geneline bakıldığında ya hep Samsung denilecek ya da başka marka tavsiyeler verilecektir...

Umarım en kısa zamanda içini rahatlacak bir yanıt bulursun...

OmerAvalar;

İlkin söylemek isterim ki gidip görerek edinecekseniz 1700TL şuan içi forumda duyduğum en iyi fiyatlardan...

Bir ayrı konu Beyaz Eşyaları öncelikle Evimizin Gülleri bayanlar için ediniyoruz...

Bu anlamda ben Sharp iç dizaynın eleştrisel kısmınıda yapayım showroom'da gidip gördüğünüzde artısını eksisini iyice hesaplarsınız... Öncelikle raflar cam ve çok dayanıklı fakat çalıştığında raflar buğulama yaptığından hep buğulu gözükmektedir. Raf uçlarındaki materyal yine Inox'ta olduğu gibi parmak izini felan belli etmektedir... Gibi...

Birde arkadaşlar önceden soru ve cevabı olan soru;

Gardırop tipi buzdolabı arayanlar için, orta bölmesi ve iç hacim dağılımı üzerine şikayetlere çözüm olarak forumda sunulmuş bir bakşa Sharp ürün Buzdolabı SHARP SJ-F75PS'dir. Candogan62'nin söylediklerine istinaden, Sharp Buzdolaplarında ki uzun ömür ve sorun çıkartmama potansiyeli aynıdır diyebiliriz...

SHARP SJ-F75PS

Beyaz Eşya Önerileri

• GORENJE WA72105 ÇAMAŞIR MAKİNASI - 599 TL

7 KG
    A+
    49 dB
    1000 DEVİR
    3 yıl garanti

Özellikleri gayet iyi fiyatına göre, makina indirimde, tanıtım kampanyası yapılmış.
    Biraz araştırdım, her ilde servisi varmış. İstanbulda da 10 a yakın merkez de varmış.
    Sizce nasıl,alınabilir mi, ileride sıkıntı yaşanır mı ?

http://www.gorenje.com.tr/tr/camasir_serisi/camasir_makineleri?c=185850

http://www.hepsiburada.com/sharp-sjpt69rbe-no-frost-plasma-buzdolabi-bej/productDetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtshsjpt69rbe

Orijinalden alıntı: candogan62

Profilo BD7310ANF ve BD7510ANF modelleri Kore'den ithal LG üretimidir ve çok iyi buzdolaplarıdır.

Teşekkür ederim candogan62 ama fiyatları görünce Profilo'dan vazgeçtim.
    XXL iç hacme sahip, fiyat aralığı 1500-2000 tl arasında olan, beyaz renkli buzdolabı önerisi alabilir miyim uzman arkadaşlardan? Aslında yukarda linkini verdiğim Sharp'ı alacaktım ama karar vermek için biraz daha zamanım olduğu için acele etmeyeyim dedim.
    Marka saplantım olmadığı için F/P bakımından iyi olanı bulmak önemli. İyi çalışmalar dilerim herkese.
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Buzdolabını 1-2 yıl kullanmak için mi alıyorsun, yoksa evladiyelik mi?
    Evladiyelik alacaksan marka saplantın olsun.

Kim bir eşyaya 1-2 yıl kullanmak için o kadar para verir ki... Marka saplantım yok derken, illa ki şu marka olsun saplantım yok anlamında dedim onu. Piyasada, benzer ürün gamına sahip olup da kaliteli üretim yapan bir sürü firma var sonuçta. Bunlardan herhangi biri olabilir.
    Bu arada, üstteki iddialı sözü etmeniz, sizden öneri alabileceğim düşüncesi uyandırdı bende. Öneriniz?..

Orijinalden alıntı: kerem22

quote:

Profilo BD7310ANF ve BD7510ANF modelleri Kore'den ithal LG üretimidir ve çok iyi buzdolaplarıdır.

XXL iç hacme sahip, fiyat aralığı 1500-2000 tl arasında olan, beyaz renkli buzdolabı önerisi alabilir miyim uzman arkadaşlardan? Aslında yukarda linkini verdiğim Sharp'ı alacaktım ama karar vermek için biraz daha zamanım olduğu için acele etmeyeyim dedim.
    Marka saplantım olmadığı için F/P bakımından iyi olanı bulmak önemli. İyi çalışmalar dilerim herkese.

Bu ilanı tesadüfen gördüm nakit alacaksanız çok cazip görünüyor. Ne de olsa LG aslında.
    http://www.sahibinden.com/profilo_buzdolabi_bd_7510_anf-20WQQaXQQ18642267WQQpXQQdisplayitem?

Sharp da iyi tabiki.

• quote:

quote:

quote:

Bu ilanı tesadüfen gördüm nakit alacaksanız çok cazip görünüyor. Ne de olsa LG aslında.
    http://www.sahibinden.com/profilo_buzdolabi_bd_7510_anf-20WQQaXQQ18642267WQQpXQQdisplayitem?

Sharp da iyi tabiki.

Güvenilirliğinde kuşku yoksa şartlarımı zorlayıp nakit de alabilirim. Ama ne kadar güvenilirdir, böyle bir yerden, böyle bir şekilde alışveriş yapmadığım için kuşkuluyum biraz. Sorun yaşanır mı, bilemiyorum ki...

• Profilo, eşimden veto yedi.Seçeneklerimiz ikiye düştü:

1.http://www.beyazesyam.com/x_samsung-samsung-samsung-rt-72sasw-no-frost-buzdolabi_7771.php?k_id=613&kn=Samsung+No-Frost+Buzdolab%FD

2.http://www.tekcarsi.com/urun/sharp-sj-pt69r-wh-beyaz-no-frost-buzdolabi.aspx

tekcarsi, ayrıca 120 tl kargo bedeli ekliyor fiyata. Çok uçuk geldi bu bedel bana. Ama eşimin gönlü de Sharp'tan yana, görünüşü hoşuna gitti. Kalite ve işlevsellik aynı ise toplam fiyatta Sharp yaklaşık 100 tl daha ucuz olduğu için Sharp alacağım ama Samsung'un Sharp'tan kalite/işlev bakımından artısı varsa Samsung da olabilir.

• quote:

quote:

Kim bir eşyaya 1-2 yıl kullanmak için o kadar para verir ki... Marka saplantım yok derken, illa ki şu marka olsun saplantım yok anlamında dedim onu. Piyasada, benzer ürün gamına sahip olup da kaliteli üretim yapan bir sürü firma var sonuçta. Bunlardan herhangi biri olabilir.
    Bu arada, üstteki iddialı sözü etmeniz, sizden öneri alabileceğim düşüncesi uyandırdı bende. Öneriniz?..

Teknik Servis hizmeti yetersiz de olsa ben yine de Bosch diyorum.
    Yıllardır kadar Bosch markalı bir sürü beyaz eşya aldım. Arıza yaptımı tamiri pahalıya patladı ama performans olarak hiç mağdur etmedi.

• quote:

quote:

quote:

Teknik Servis hizmeti yetersiz de olsa...
    Arıza yaptımı tamiri pahalıya patladı ama

İzninizle ben o markadan uzak durayım :)

• --------------------------------------------------------------------------------

SELAMLAR
    bi yıldır bu formu inceliyorum. geçensene candoğan beyin çam. mak tavsiyelerini almıştım. ama hala makina alamadım. sanırım bu beyaz eşya şans işi olmaktan çıkmış.artık. formda araştırma ve teknik verileriyle biz kararsız lara yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benim için tavsiye edilen ürünler AEG, SİEMENS S idi açıkçası benim çevrem de bosch beko arçelik vestel dışında kullanılan bir markaya raslamadığım için ben bi yıldır formda çevremin referans ları arasında gidip geldim. bosch marka bul. çam. makinem var ikisindende memnun değilim.arçrlik beko hiç düşünmedim. vestel Tv. klima ve buzdolabı kullanıyorum çokta memnunum formda uzak durulacaklar arasında ama tesadüf heralde. iyi çıktılar.bana tavsiye ettiği SİEMENS IQ serisi İzmitte yoktu. gelir diye beklerken sanırım tamamen kalkmış. yeni gelecek ürünler var heralde 2-3 ay bekleyebilirim eğer değecekse. WHİRPOOL 7 KG 1400 olan çam. mak ve 7kg kurutmasını düşündüm. ama aranızda pek takdir gören bi marka değil sanırım. açıkçası profilo, aeg bana pek sıcak gelmiyor. 20 senedir. kullanana pek raslamadım sanırım sanırım ondan. siemens kullanıpta memnun kalana da hiç raslamadım. formu okudukça şaşırıyorum.hani en iyi reklam halk arasında kulaktan kulağa geçen anlatımla olur ya memnuniyet yada şikayet ler arttıkça malın kalitesi artar azalır ya bizde, ondan dır sanırımbendeki bu sabit fikir. almışken iyisi olsun,beklentileri karşılasın doğru tercih olsun istiyor insan. o kadar çok model,özellik, marka varki.

çam.mak. düşünürken şimdi kurutma makinasıda almak istiyorum. yer yaratmak üşengeçliğimden. ikisi bi arada olsun istedim.ama formu okudukça üşenme aysun yer aç ikisinide al artık dedim. dedimde bi el atın arkadaşlar.inanın 32 dr apartmanda bir kişide profilo çam. mak var. gerisi dediğim gibi. herkez bi alışkanlıklamı bi bağlılık lamı seçim yapmış bilmiyorum. çok teknik konular konuşuyosunuz karışıyorum zaten. samsung un bi mkinası vardı biraz abartılı özellik ve fiyata. biz türkler abartıyı severiz ama markaya güvenemedim. sanırım güven ve tecrübe aynı paralelde gidiyor.simens IQ yu neden kaldırdı son çare onu alırım diyodum. kurutma makinasında siemens blue them nasıl o parayı vermeye değer mi lütfen beni gönül rahatlığıyla alıp kullanacağım bimarka ve modele yönlendirin. bu arada candoğan kardeşim ben sana ne diyeyim. okaa mail attım bi cevap vermedin bu yaşlı kadına... meslektaş sayılırız gerçi mimarlar inşaatçıları pek sevmez ama.
    şimdiden herkeze çok teşekkür ederim. saygılar....

• Buzdolabı alacağım. Fakat hala karar veremedim. Forumdan okuduğum kadarı ile siemens çok tutulmuyor. O yüzden seçeneklerim azaldı.

Sharp ve Samsung markaların ii olduğunu okudum. inox ve içi geniş bir buzdolabı istiyorum. Bütçem max. 2000 tl. Araştırdığım kadarı ile

Sharp SJ PT69RHS ve Samsung RL62ZBPN modellerini buldum. Sharp çoğu kişi tarafından beğenilmiş samsungun bu modeli hakkında çok yorum göremedim.

Önerileriniz nelerdir? veya bunların dışında bu bütçelerle önerebileceğiniz inox modelleri var mı?

Not: Marka olarak Samsung veya Sharp olsun istiyorum. Bu yönde yorum yaparsanız sevinirim. Tüm modelleri incelemiş olup forumdan da okuduğum kadarı ile

bu modellerde karar kıldım.

Orijinalden alıntı: Master KENOBI

quote:

Orijinalden alıntı: T-una

quote:

Orijinalden alıntı: Master KENOBI

Bu arada sormayı unuttum

Arkadaşlar nakit olarak çamaşır makinası almak istiyorum evde 2 kişiyiz ,aslında Samsung'un silver nanosu aklımı çeliyor ancak hiç anlamadığım için tavsiyeleriniz doğrultusunda alacağım.
    Kurutma özelliği olması iyimidir kötü mü?
    Teşekkür ederim

Forumu daha iyi incelersen göreceksin ki, Kurutma özellikli Çamaşır Makinesinin performansı verimli olmadığı için önerilmiyor. Ayrıca yoğunlaştırmalı kurutma yaptığından yüksek miktarda ek su tüketimi! (okursan hemde ne kadar su kullanarak kurutuyor) olduğunu göreceksin. Bu anlamda şuan için ayrı ayrı almak en mantıklısı...

Tavsiyen için teşekkür ederim,
    ancak okursan incelersen gibisinden lafları kullanman baştan hata incelemelerimden olumlu birşeyler çıksa zaten sormazdım neyse gelelim Bosch firmasının mescit olayına.
    Bosch'ta üst düzeyde çalışan arkadaşıma sordum ve cevabını aynen kopyalıyorum.

evet orda yazilan durumlar dogru. Sirkette mescit varmis,sonra birileri gelip isciye haber vermeden kapatmis. Iscilerde durumu basina mail atarak dünya alemi bilgilendirdiler. Basin da (Zaman, Vakit vs gazeteler) maden bulmus gibi habere atladilar. Sirket yönetimi de olay daha fazla büyümesin diye mescitleri tekrar actilar. Hemde eski mescitleri onararak, güzellestirerek.

Bence olay bir kere bastan yanlis. Büyük sirketlerin hicbirinde mescit yoktur, olmak zorunda degildir. Bosch markasini görünce atlayan basin, neden Koc grubu sirketlerinde (arcelik, Beko?) mescit olmadigini neden soruyor ? Yemez tabi, cünkü Koc grubu bu ülkenin en büyük reklamverenidir de ondan.
    O iscilerin yaptigi sirketi sirtindan vurmaktir, bicaklamaktir, ekmek yedigi yere ihanet etmektir.
    Mescit kurmak, isverenin zorunlu bir hizmeti degil, gönüllü bir uygulamasidir, ister öyle bir imkani sunar ister sunmaz. Dedigim gibi Türkiyedeki bircok isyerinde yoktur. Isyeri adi üstünde isyeridir, ayrica dinimizde "Kaza" denen bir uygulama vardir, gidersin mesai sonrasinda camide veya evinde kilarsin. Bunu haber yapanlarda ve ispiyonlayanlarda bence kesinlille art niyet var

Ayrica Bosch fabrikalarinda ücretsiz olarak Cuma ve Bayram namazina servis vardir, Ramazanda iftar saatlerinde özel yiyecek paketler verilir. Baska sirketlerde olmayan bircok özel uygulama ve güzellikler vardir.
    sunu da söylemem lazim,kriz dolayisiyla sirket normalde isten cikarmasi gereken isciyi sirtinda tasimaktadir. Is hacmi düsüsü nedeniyle yaklasik %30-35 düsmüstür, 4.000 iscinin de yaklasik 1.000 tanesi su an halen ihtiyac fazlasdir. Sirket esnek mesai uygulamasina gecti ve is olsun olmasin baz bir maasi garantiledi. Ama kimseyi isten cikarmadi. Bunlari yazmaz iste adi basin, Tofasta ve Renault da kriz basladigi anda binlerce kisi bir gecede kapinin önüne kondu, Bosch fabrikalarinda öyle bir uygulama yapilmadi. Isciler bos oturmasin diye sürekli egitimler veriliyor vs .
    Basin yargisiz infaz yapiyor, ne olur sizler yapmayin. Bosch olmasin diye Samsung markasina yönelirsen ülke istihdamina degil G.Kore istihdamina yardimci olursun. Bosch bu ülkede 100 yildir var. Ve özellikle Bursadaki dizel enjektör fabrikasina son 15 yilda nerdeyse 1milyar euro (evet 1 milyar euro) yatirim yapildi. 97 de 900 kisi olan calisan sayisi su an itibariyla 4.500 kisi (isci + memur). Yan sanayisi, taseronu derken nerden baksan 50.000 kisi ekmek yiyor. Elestirilerde biraz insafli olmak lazim.

Arkadaşım ilgin ve alakan ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Benim tepkim,zaten Mescit açıp veya kapaması değil bu durum Mescit olur başka şey olur, fakat konu Manevi değerlerimize. Kültürümüze Sahip çıkma konusundan ibarettir. ve bu yabancı Firma olsun yerli Firma olsun fark etmez zaten dahada genişletirsek hangi milletin inancı olunursa olunsun saygı duymak İnsanlığa saygı duymakla eşittir. Bu gibi olumsuzlıklara karşı adaletli olmak bizim atalarımızın bizlere verdiyi bu mirası korumak kollamak ilerki nesillere ve insanlığa huzur sağlamak için en önemli kritelimiz olmalıdır.Saygılarımla

Gelelim bizim Yerli Markalara ben yıllardır,anlıyamıyorum. Yabancı Markalar İthal edilerek Yurt dışından gelir ve maliyeti daha fazla olur ve bu maliyetle bizim yerli markalar sadece fiyatta onların yanına yanaşarak ithallerin sayesinde sanki aynı ürünmüş gibi fiyat karşılaştırması yaparak satış yapar.ülkemizde hepsinin fiyatı aynı ne yazıkki fiyatta rekabet var kalitede rekabet yok farkındamısınız fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı bunun neresi adalet, onlar bizi düşünmüyorlarsa ben onları daha nereye kadar düşünmeliyim? bilemiyorum.

• Selamlar,

Bir hafta önce kadar 4 parça beyaz eşyamı aldım , modelleri aşağıda sıralıyorum .

BOSCH KGN 57A00 NE (NOFROST KOMBI SOGUTUCU)
    BOSCH SMS 69M02 EU M SERİSİ BULAŞIK MAKİNESİ(ALMANYA ÜRETİM)
    BOSCH HSV 745021 T MULTİFONKSİYONLU FIRIN
    SIEMENS WM 10 S 761 TR ÇAMAŞIR MAKİNESİ (ALMANYA ÜRETİM)

Seçtiğimiz modeller konusunda görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum, halen değiştirebilme şansım var çünkü.

Teşekkürler.
  • CANDOĞAN BEY SANIRIM BURADA EN TECRUBELİ TAVSİYELER VERENLERDEN BİRİSİNİZ..

BEN DE FIRIN ALACAĞIM LÜTFEN YARDIM HİÇBİR FİKRİM YOK..
  • SAYIN CANDOĞAN BEY MERHABALAR UZUN SÜREDİR SİZİ TAKİP EDİYORUM VE İNSANLARA YARDIMLARINIZDAN DOLAYI TEBRİK EDİP TECRÜBELERİNİZE GÜVENDİĞİMİ BELİRTİRİM BEN 1 SENE İÇİNDE EVLENİCEM ANCAK YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARDA BUZ DOLABI SAMSUNG DİĞER MARKALARDA SİEMENS ÖNE ÇIKIYOR ŞİMDİ SİZİN TAVSİYELERİNİZLE BEYAZ EŞYA ALMAYA BAŞLAYACAĞIM BİR FİYAT SINIRIM YOK ÖNCELİKLE ALINABİLECEK 4 BEYAZ EŞYA HAKKINDA SİZDEN YORUM BEKLİYORUM AYRICA NEREDEN ALIM YAPARSAM DAHA KARLI OLURUM BAYİLERDENMİ BÜYÜK ELKTRO MAKETLERDENMİ YADA TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ BAŞKA BİR YER VARMI SON OLARAK METAL YADA METAL GÖRÜNÜMLÜ ÜRÜNLER OLMASINI İSTİYORUM AMA DURUM SINIRLI SİZ NE DERSİNİZ BUZ DOLABI,ÇAMAŞIR MAKİNASI,BULAŞIK MAKİNASI VE FIRINDA TAVSİYE EDECEĞİNİZ MARKA MODELİ GİDİP HEMEN ALACAĞIM BUZ DOLABI SAMSUNGUN YENİ 2 ADET YAN YANA KOYULAN VAR BİRİ DONDURUCU BİRİ SOĞUTUCU BU MODEL MANTIKLIMIDIR OLAYA TÜM ALETLERDE SES SEVİYESİ KALİTE VE KULLANILABİLİRLİK OLARAK BAKMAKTAYIM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR 4 GÖZ İLE CEVABINIZI BEKLİYORUM.

• Merhaba arkadaşlar

Beyaz eşya almayı düşünenler için Media Martk insert ünün bu sayfası çok faydalı olabilir.
    Diğer ürünler hakkında tecrübem yok ama samsung çamaşır makinesini tavsiye edebilirim.

http://www.insertbak.com/mm08.html
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.